Ako zvládnuť život so svokrou v dome?
Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?
Neverím že to ostane pri záhradnom domčeku...🙈
Natiahni plot medzi domom a záhradným domčekom.
Autorka, ako dopadlo snešné stretnutie s manželom a svokrou?
@anonym_autor NIE JE TO DOBRÝ NÁPAD!!!! zožerie ťa to!!!
@anonym_autor Mne osobne by možno ani az tak neprekážalo to,ze svokra bude bývať "v susedstve,, Oveľa viac by ma hnevalo,ze ma manžel z celého vynechal a rozhodol sám vo veci,ktora sa týka aj mňa... lenže,stalo sa,a tak sa snažte aspoň o to,aby od prvej chvíle platili nejaké pravidlá na ochranu súkromia/nevyhnete sa tomu,aby Vás svokra navštívila denne,ale nech je to napr.kava poobede, alebo ako to Vám vyhovuje.Je potrebné vysvetliť, že inak máte svoje povinnosti,potreby, prácu a,ze ak by ste potrebovali pomoc, dáte vedieť, inak to zvládate podľa vlastného systému.Na základe tohto by mala p.svokra pochopiť,ze je nežiaduce,aby u vás vysedavala od rana do večera
@smoulingirl Nie, v našich vzťahoch nikomu ani nenapadne, že by sme rodiča neprijali do domu. To sa absolútne nerieši, odpoveď je jasná. Aj keby dnes večer prišla mama/svokra, že ide u nás bývať, tak by problém nebol.
@zuzanockamt Viete,ja som už vo veku svokry/aj keď ňou ešte nie som/,ale nepovažujem za správne, keď sa manželia nerozhodujú spoločne v závažných záležitostiach.Urcite by som sa syna,pri návrhu bývať v ich nehnuteľnosti, opýtala,ze ci o tom hovoril so svojou manželkou a aký má ona názor.Este lepšie by bolo,keby sme si to vyrozprávali v trojici prv, než padne nejaké rozhodnutia
Neviem z akeho dovodu nazyvate autorku hned hysterkou🤦♀️poznate ju snad osobne aka je? Mne sa teda nezda ako hysterka a to som si aj jej odpovede citala od zaciatku🤷♀️ To,ze so svokrou dobre vychadza je jedna vec, ale to co jej urobili poza chrbat je vec druha a zvlast je to svinstvo, ked jej muz vie, ze pozemok aj väcsia cast nehnutelnosti je jej, tak za nou mal ist ako za prvou len co sa mu ten napad zrodil v hlave a nie potajomky najprv vychystat "kôlničku" pre mamu, bez toho, aby autorke povedal,ze to rekonstruuje pre mamu a dozvie sa len tak verdikt o pol roka? Toto sa vam zda normalne? By som ozaj chcela vidiet poniektore z vas co ste ju nazvali hysterkou bez priciny, keby ste v tej realite boli miesto nej...urcite by ste svokre aj hostinu 5chodovu prichystali, s balonikmi a prizvali vsetkych susedov na "bašavel" lebo svokra bude byvat v domceku na zahrade a len tak medzi riadkami som sa to dozvedela ako posledna, co na tom ze väcsinu vlastnim ja🤦♀️ Ach, niektore rypacky si tu ozaj idu len vyplut jed zo zleho dna asi. Navyse autorka pise, ze svokra je ciperna a vsetko si dokaze sama zariadit a este autorke povie,ze aspon uz nemusi tolko varit? No to mi je teda uzasneeee, konfety by som jej strelila nad hlavu😄 Toto su veci, co by manzelia primarne mali spolu riesit nech by ta zena bola hocijaka, aj keby bola hysterka (co sa mi nezda pri autorke,ze je), ale stale je to jeho zena a toto je narusanie sukromia nech by svokra bola zlatom poliata od dobroty. To,ze su aj take rodiny,co chcu byt so svokrou prosim, je to vasa vec, ale treba citat s porozumenim, ze autorka zastanca toho nie je ako aj ine zeny co su rovnako takto nastavene a dali normalnejsie komentare k jej prispevku aspon pochopili o co autorke ide. Kazdy je iny, kazdy ma inak nastavene veci v zivote, tak to trochu tolerujte. Autorka, ja by som toto nenechala len tak a hodila by som s muzom razne rec s pripomenutim ak to nepojde inak, kto je väcsinovy vlastnik a ze to jednoducho prepiskol,ze ta o tom informoval s hotovou vecou az po pol roku a ze si vyslovene si neprajes, aby isla zit k vam a uved vsetky dovody. A nech sa aj naserie na teba...ako sa naserie tak sa casom odserie...pretoze jedina osoba, ktora ma pravo byt nastvana si ty.
@motylik2559 👏👏👏
Najprv slušne ale potom by aj taniere mohli lietať, čo by som poriadky robila !!! Takéto podpásovky aby na mňa urobil môj chlap ?! Aby obaja riešili poza môj chrbát, tak toto by nerozdýchali ani jeden., A už tobôž keby som ja bola 100% vlastník pozemku a 80% domu, ale aj toto je fuk, toto sa skrátka nerobí ! ani len návšteva alebo nejaké drobné veci neriešime potajomky, poza chrbát, nerobíme si problémy, naprieky, nemusíme si oznamovať a hlasovať prkotiny, ale povieme si aspoň informatívne, poradíme sa. ale tu to riešil muž a jeho matka v podstate PODVODOM.
Tu v tomto štádiu by som už len z princípu nesúhlasila s takýmto sťahovaním, rovno by som mužovi povedala, nech sa rozhoduje bezo mňa kam sa on sám vysťahuje, to môže byť jeho voľba poza môj chrbát, to ma nezaujíma, ani nemusí, ale v našom/mojom dome sa radíme, riešime a rozhodujeme spolu, nie on. nie jeho mama. a za naše peniaze, bez môjho vedomia.
tu by som z účtu vybrala rovnakú sumu a schovala, či by sa mu to páčilo ?
Toto by som brala ako podraz jak hovädo a veľmi by som zvažovala čo a ako ďalej.
Ahojte dievčatá, vyriešila som to veľmi jednoducho, keďže mne nebol daný priestor na rozhovor a rozhodnutie. Tiež som ich postavila pred hotovú vec. Vypočula som si samozrejme prvý krát od svokry aká som ja zlá a že za to draho zaplatím, moja odpoveď bola ok, samozrejme, že ma to bude stáť veľa pri rozvode, ale samozrejme som myslela najlepší právnik. Manžel má presťahované všetky veci v domčeku, na hlavnom dome sú vymenené zámky a ja som dnes odcestovala na dovolenku. Teraz majú čas a kľud sa z toho spamätať. Keďže sa dokázali rozhodnúť bezo mňa , tak nech si teraz poradia. V manželovi som stratila veškerú dôveru a je len otázne, či mu ešte vôbec dám šancu. Budem mať dva týždne čas porozmýšľať
Lenže manžela nemôžeš ,,len tak" vyhodiť zo spoločneho domu.Aj keď ti patrí väčšina.On môže dať otvoriť nasilu,pretože mu nie je umožnený prístup do jeho nehnuteľnosti.
Ahojte dievčatá, vyriešila som to veľmi jednoducho, keďže mne nebol daný priestor na rozhovor a rozhodnutie. Tiež som ich postavila pred hotovú vec. Vypočula som si samozrejme prvý krát od svokry aká som ja zlá a že za to draho zaplatím, moja odpoveď bola ok, samozrejme, že ma to bude stáť veľa pri rozvode, ale samozrejme som myslela najlepší právnik. Manžel má presťahované všetky veci v domčeku, na hlavnom dome sú vymenené zámky a ja som dnes odcestovala na dovolenku. Teraz majú čas a kľud sa z toho spamätať. Keďže sa dokázali rozhodnúť bezo mňa , tak nech si teraz poradia. V manželovi som stratila veškerú dôveru a je len otázne, či mu ešte vôbec dám šancu. Budem mať dva týždne čas porozmýšľať
@anonym_autor wau, toto je najlepšia reakcia ženy na muža co ju nerešpektuje na mk co som kedy videla, mas moj obdiv. 👏🏻Držím palce a peknú dovolenku
Lenže manžela nemôžeš ,,len tak" vyhodiť zo spoločneho domu.Aj keď ti patrí väčšina.On môže dať otvoriť nasilu,pretože mu nie je umožnený prístup do jeho nehnuteľnosti.
@doriiis Presne som to išla písať aj ja. Kým sú manželia, musí mať prístup do domu. Za mňa skôr trápne riešenie, ale tu ju budú velebiť ako hrdinku.
@doriiis Presne som to išla písať aj ja. Kým sú manželia, musí mať prístup do domu. Za mňa skôr trápne riešenie, ale tu ju budú velebiť ako hrdinku.
@zuzanockamt ....trošku mi to tu začína zavanat výmyslom.
Autorka.A deti budú kde tie dva týždne? S otcom,ktorý nemôže ísť do domu?Či deti nemáte?
@anonym_autor wau
@zuzanockamt ....trošku mi to tu začína zavanat výmyslom.
Autorka.A deti budú kde tie dva týždne? S otcom,ktorý nemôže ísť do domu?Či deti nemáte?
@doriiis Tiež začínam veriť tomu, že je to výmysel.
@doriiis Tiež začínam veriť tomu, že je to výmysel.
@zuzanockamt ....ďalej by ma zaujímalo,ako majú zapísaných tých 80% a 20%,keďže vlastníctvo u manželov a vlastníkov nehnuteľností sa zapisuje v podieloch a nie v %
@doriiis všetko sa dá keď sa chce, dostal na stôl rozvodové papiere už mnou podpísané aj so sumou ktorá mu bude vyplatená, samozrejme vyššia ako tu on dal a je len na ňom či bude hamižný, alebo bude veľmi dobre, ale že fakt veľmi dobre rozmýšľať. To už nechám na ňom.
@doriiis všetko sa dá keď sa chce, dostal na stôl rozvodové papiere už mnou podpísané aj so sumou ktorá mu bude vyplatená, samozrejme vyššia ako tu on dal a je len na ňom či bude hamižný, alebo bude veľmi dobre, ale že fakt veľmi dobre rozmýšľať. To už nechám na ňom.
@anonym_autor Rozvodové papiere neexistujú predsa.
Ale to nič nemení na fakte,že ste stále pravoplatni manželia.Sud vás nerozviedol a majetok je stále spoločný.Nemozes svojho manžela vyhodiť z vášho spoločného majetku.
Autorka buď si strašne vymýšľaš a neuvedomujes si,že to čo píšeš,ti nedovoľuje zákon alebo si sama pod sebou polia konár.
Za dva dni si zohnala právnika,o ktorom ešte len uvažujes,znalca,ktorý to vyčíslil hodnotu domu a ty si z toho dala sumu?
@anonym_autor Rozvodové papiere neexistujú predsa.
@zuzanockamt áno neformálne prepáč spoločný návrh, keď bude chcieť môže to podpísať a zaniesť právnikovi
Ale to nič nemení na fakte,že ste stále pravoplatni manželia.Sud vás nerozviedol a majetok je stále spoločný.Nemozes svojho manžela vyhodiť z vášho spoločného majetku.
Autorka buď si strašne vymýšľaš a neuvedomujes si,že to čo píšeš,ti nedovoľuje zákon alebo si sama pod sebou polia konár.
@doriiis Ona ho nemôže vyhodiť z domu ani vtedy, ak by všetko patrilo len hej.
@doriiis Ona ho nemôže vyhodiť z domu ani vtedy, ak by všetko patrilo len hej.
@zuzanockamt ....áno viem.Autorka klame jak oci
A to všetko cez víkend?
No autorka, bola som na tvojej strane, ale mam pocit, že si príliš rýchlo otočila a nie je to úplne ako píšeš. Bud si vymyslas priamo ty alebo je to zasa téma založená adminmi na rozprudenie diskusie
A to všetko cez víkend?
@anonym_autor Ide o návrh na rozvod manželstva a veľmi sa mýliš - on ho nepodpisuje. A nie je ani žiadny spoločný návrh.
@doriiis Autorka je výmyselníčka - šikovnica šikovná 😂😂😂
Za dva dni si zohnala právnika,o ktorom ešte len uvažujes,znalca,ktorý to vyčíslil hodnotu domu a ty si z toho dala sumu?
@doriiis Tak mám rodinného právnika a áno keďže mám všetko papierovo dané koľko do čoho dal peňazí aj som sumu navýšila. Chcem vedieť o čo v našom vzťahu šlo. Lebo jeho mama ma v jednom momente dosť zarazila a áno teraz som sa možno zachovala zle
@doriiis Tak mám rodinného právnika a áno keďže mám všetko papierovo dané koľko do čoho dal peňazí aj som sumu navýšila. Chcem vedieť o čo v našom vzťahu šlo. Lebo jeho mama ma v jednom momente dosť zarazila a áno teraz som sa možno zachovala zle
@anonym_autor Ty mu musíš vyplatiť tých 20%. Resp. toľko, koľko má na LV.

No tak toto vôbec nie je voči tvojej osobe férové....