Ako zvládnuť život so svokrou v dome?
Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?
@zuzanockamt a aký dôvod mohol mať tajiť pred ženou plány a zámery s matkou ? Jedine ju obrať o dom, majetok a psychickým nátlakom ju zdeptať (svokra v dome bez dohovoru a súhlasu všetkých strán). Toto normálny, čo len trochu normálny muž neurobí a vôbec sa jej nečudujem že urobil radikálny rez. Ke´d si iné ženy nedajú poradiť, nekonajú ako im "diktujú" ženy na koníku, tak je zle že sú ušliapnuté ťapy a nechajú si sr.ať na hlavy, a ked sa konečne nájde rázna žena čo tie hov.ná uprace, tak klame, a je to troll. Ach mein gott, či budhova noha, nigdy nigdo nevyhovie žene, ani žena ....
@cacianka Ja si skôr myslím, že pani je totálna hysterka, vyvádza, nedá sa s ňou dohodnúť, tak to tajil. V konečnom dôsledku sa mu aj dobre stane. Zbaví sa jej, vyplatí ho, vysporiadajú sa, snáď sa on nenechá ošklbať a môže si život zariadiť. A veru nie, vyhodiť ho nemôže do rozvodu. Musí mu umožniť vstup do domu.
Btw. pôsobíš veľmi agresívne, je mi ľúto, že máš pravdepodobne dosť problémov a takto si to ventiluješ.
@zuzanockamt a aký dôvod mohol mať tajiť pred ženou plány a zámery s matkou ? Jedine ju obrať o dom, majetok a psychickým nátlakom ju zdeptať (svokra v dome bez dohovoru a súhlasu všetkých strán). Toto normálny, čo len trochu normálny muž neurobí a vôbec sa jej nečudujem že urobil radikálny rez. Ke´d si iné ženy nedajú poradiť, nekonajú ako im "diktujú" ženy na koníku, tak je zle že sú ušliapnuté ťapy a nechajú si sr.ať na hlavy, a ked sa konečne nájde rázna žena čo tie hov.ná uprace, tak klame, a je to troll. Ach mein gott, či budhova noha, nigdy nigdo nevyhovie žene, ani žena ....
@cacianka Ďakujem za tieto slová. Vieš možno by som aj ja bola v koncoch a zúfala, kebyže na rázne rozhodnutia nemám prostriedky a dom by bol dajme tomu jeho, v tom prípade som ja malý pán na rozhodovanie. Stále treba brať na vedomie, že to urobili poza môj chrbát.
Aktualizácia, takže je za zým niečo viac ako som si myslela. Mladý pánko kontaktoval môjho právnika, že podpíše papiere s tým že mu sumu navýšim raz toľko a to v žiadnom prípade. Po tomto nedostane ani cent na vyše. A akoby to nestačilo tak včera večer si ten úžastný manžel priviedol na môj pozemok do domčeka spoločnosť s ktorou trávil noc. Ženy ešte stále som ja tá zla????
Aktualizácia, takže je za zým niečo viac ako som si myslela. Mladý pánko kontaktoval môjho právnika, že podpíše papiere s tým že mu sumu navýšim raz toľko a to v žiadnom prípade. Po tomto nedostane ani cent na vyše. A akoby to nestačilo tak včera večer si ten úžastný manžel priviedol na môj pozemok do domčeka spoločnosť s ktorou trávil noc. Ženy ešte stále som ja tá zla????
@anonym_autor a kde je svokra, ked predala byt?
@anonym_autor a kde je svokra, ked predala byt?
@mandzula to neviem a po pravde ma to ani nezaujíma.
@anonym_autor Dobrý scenár na evitovku 👍 Svokra bola s nimi v domčeku?
@anonym_autor Dobrý scenár na evitovku 👍 Svokra bola s nimi v domčeku?
@zuzanockamt Nie len, nejaká baba.
@zuzanockamt Nie len, nejaká baba.
@anonym_autor A kde býva svokra? Veď byt predala.
Takže sa to potvrdilo, tvojím problémom nebola svokra. Problémy boli dlhodobé a oveľa vážnejšie.
Takže sa to potvrdilo, tvojím problémom nebola svokra. Problémy boli dlhodobé a oveľa vážnejšie.
@zuzanockamt Tak asi evidentne áno, a kde je svokra ja neviem, u mňa ešte nestihla bývať
@zuzanockamt Ale do včerajšieho dňa by ma ani nenapadlo, že niekoho má. Len nechápem stále, či tu šlo o to aby mi sem dovliekol matku aby ma mali pod kontrolou a on si mohol žiť, alebo ja fakt nechápem. Toto je ako zlý sen.
Normálne ja sa musím smiať sama na sebe, či som to fakt nevidela, či som tak pracovne vyťažená alebo som fakt blbá, ja neviem. Jedno viem určite, že som rada že sa tieto veci udiali a je tomu koniec. Len nechápem tej drzosti a odvahy z jeho strany si dovliecť nejakú ženu.
Normálne ja sa musím smiať sama na sebe, či som to fakt nevidela, či som tak pracovne vyťažená alebo som fakt blbá, ja neviem. Jedno viem určite, že som rada že sa tieto veci udiali a je tomu koniec. Len nechápem tej drzosti a odvahy z jeho strany si dovliecť nejakú ženu.
@anonym_autor Ak je to teda reálna téma, tak, milá autorka, už druhýkrát si sa presvedčila, že tvoj manžel nemá pred tebou žiadny rešpekt. Žije si svoje a teba absolútne nerieši. Čiže jediné riešenie je rozvod a vysporiadanie majetku čím skôr.
@cacianka Ja si skôr myslím, že pani je totálna hysterka, vyvádza, nedá sa s ňou dohodnúť, tak to tajil. V konečnom dôsledku sa mu aj dobre stane. Zbaví sa jej, vyplatí ho, vysporiadajú sa, snáď sa on nenechá ošklbať a môže si život zariadiť. A veru nie, vyhodiť ho nemôže do rozvodu. Musí mu umožniť vstup do domu.
Btw. pôsobíš veľmi agresívne, je mi ľúto, že máš pravdepodobne dosť problémov a takto si to ventiluješ.
@zuzanockamt Áno vyplatím ho z tej jeho almužnej ktorú tu dal, ale na viac môže zabudnúť. A za druhé ťa žiadam, aby si o mne nepísala, že som hysterka. Na to nemáš ani jeden dôvod, lebo oklamaná a podvedená som tu ja. Ale asi si toho názoru, že podľa seba súdim teba…….
@zuzanockamt ja problémy nemám, iba také bežné ako prídu do života, a agresívna rozhodne nie som, len ma veľmi znechucujú takéto chrapúnske spôsoby mužov, ale aj žien. život ma oplieskal tak ako hocikoho iného, mám už dosť rokov aby som nabrala rozum a aj ráznosť, lebo ked niekomu nevyhovuje moja láska, ústretovosť, pomoc, podpora, ľudské pochopenie, tak nastupuje neutralita a ak sa stretnem s tuposťou či nejakou formou útokov, agresie, moja milota ide do komory a nastupuje tvrdosť a ráznosť. tiež ma znechucujú aj tvoje dedukcie, asi máš tiež veľa problémov, posratý život, ked takto hodnotíš iných. či naopak to platiť nemôže ?! dobre sa ti číta, že aj ty si hysterka, a na druhých útočíš, dovolíš si ich zhodnotiť ked si ich ani z rýchlika nevidela ?
@zuzanockamt Áno vyplatím ho z tej jeho almužnej ktorú tu dal, ale na viac môže zabudnúť. A za druhé ťa žiadam, aby si o mne nepísala, že som hysterka. Na to nemáš ani jeden dôvod, lebo oklamaná a podvedená som tu ja. Ale asi si toho názoru, že podľa seba súdim teba…….
@anonym_autor a ty si sa už vrátila z dovolenky? Nešla si na 2 týždne?
@anonym_autor Autorka bud rada,ze si ho prekukla skor nez by bolo neskoro a nedajboze na neho prepisala väcsie podiely majetku casom. Takto si moze ist past aj 10zien. A ostatne, ktore tomu neveria je ich problem. Bohuzial aj take scenare pise zivot, ked zena ale aj muz si vezme niekoho za ucelom nadobudnutia majetkov a zahraju to na velku lasku. Tak ako som ti uz pisala v tomto prispevku, nie si ziadna hysterka, si obozretna a to sa v tomto pripade vyplatilo viac nez dost! Zial tu poniektore povazuju za hysterizmus aj to,ked zena rozmysla🤦♀️ A poviem ti keby si aj hysterkou bola, neviem ktoru by toto nechalo chladnou keby sa v realite udeje tej co ta tak nazvala...asi by len plakala mlcky do vankusa a väcsinu vlastneho majetku by z blbosti prepisala aj na neho, ktovie🤷♀️🤦♀️ Takze autorka, vies na com si, podla mna si konala spravne,ze si si vyzistila urcite veci a aj ked to cloveka boli a stve, neboj ty mozes mat este krasny zivot, lebo prides mi ako sikovna zena, ktora sa vie o seba postarat🍀👌 Henten nech si vyplakava aj so svojou potencialnou v chajde ako im plan nevysiel aj s tou uzasnou matkou. Drzim ti silno palce, aby rozvod a majetkove prebehlo co najhladsie♥️
Ja by som sa necudovala, keby ziadny byt nebol predany, len synacik bol dohodnuty s maminkou, ze oni si s frajerkou budu nazivat v jej byte a jej bude zatial robit sluzku manzelka. A mozno len pozeram prilis telenovely. A mozno nie, taky sukromny detektiv by to za par dni mohol vypatrat, teraz sa uz manzel zjavne na nic nehra viacej. A urcite pri rozvode neuskodi mat par tromfov v rukave typu dokazy o nevere, informacie z katastra,... V kazdom pripade, drzim Ti palce autorka, verim, ze natrafis v zivote este na kopec spravnych ludi, s ktorymi Ti bude super a tomuto zlatokopovi nechaj pri rozvode co najmenej, nech odide s holou ritou s akou prisiel...
Ja by som sa necudovala, keby ziadny byt nebol predany, len synacik bol dohodnuty s maminkou, ze oni si s frajerkou budu nazivat v jej byte a jej bude zatial robit sluzku manzelka. A mozno len pozeram prilis telenovely. A mozno nie, taky sukromny detektiv by to za par dni mohol vypatrat, teraz sa uz manzel zjavne na nic nehra viacej. A urcite pri rozvode neuskodi mat par tromfov v rukave typu dokazy o nevere, informacie z katastra,... V kazdom pripade, drzim Ti palce autorka, verim, ze natrafis v zivote este na kopec spravnych ludi, s ktorymi Ti bude super a tomuto zlatokopovi nechaj pri rozvode co najmenej, nech odide s holou ritou s akou prisiel...
@strelkyna1 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 super rady, mas pravdu. Veru, nech sa autorka co najlepsie pripravi na sud, tie tromfy v rukave budu myslim viac nez potrebne pri takomto uboziakovi, bude sa bit za kazdy cent a spinit autorku, co sa len bude dat. Tak nech z nej nevytrieska viac, nez ma narok. Tiez by som konala takto razne. S prizivnikmi nemam zlutovanie 🤮 presne ako pise @cacianka.
Drzim palce 🍀🍀🍀
@anonym_autor a ty si sa už vrátila z dovolenky? Nešla si na 2 týždne?
@bielasovicka Nie nevrátila, ale mám všade na pozemku kamery, len tak pre zaujímavosť
@anonym_autor strasna situacia autorka. Ja len ze je mi to luto a prajem ti vela sil.
@strelkyna1 Vidíš, to s tým bytom ma ani nenapadlo, to si zistím. Ďakujem za tvoje slová.
@anonym_autor Autorka bud rada,ze si ho prekukla skor nez by bolo neskoro a nedajboze na neho prepisala väcsie podiely majetku casom. Takto si moze ist past aj 10zien. A ostatne, ktore tomu neveria je ich problem. Bohuzial aj take scenare pise zivot, ked zena ale aj muz si vezme niekoho za ucelom nadobudnutia majetkov a zahraju to na velku lasku. Tak ako som ti uz pisala v tomto prispevku, nie si ziadna hysterka, si obozretna a to sa v tomto pripade vyplatilo viac nez dost! Zial tu poniektore povazuju za hysterizmus aj to,ked zena rozmysla🤦♀️ A poviem ti keby si aj hysterkou bola, neviem ktoru by toto nechalo chladnou keby sa v realite udeje tej co ta tak nazvala...asi by len plakala mlcky do vankusa a väcsinu vlastneho majetku by z blbosti prepisala aj na neho, ktovie🤷♀️🤦♀️ Takze autorka, vies na com si, podla mna si konala spravne,ze si si vyzistila urcite veci a aj ked to cloveka boli a stve, neboj ty mozes mat este krasny zivot, lebo prides mi ako sikovna zena, ktora sa vie o seba postarat🍀👌 Henten nech si vyplakava aj so svojou potencialnou v chajde ako im plan nevysiel aj s tou uzasnou matkou. Drzim ti silno palce, aby rozvod a majetkove prebehlo co najhladsie♥️
@motylik2559 Ďakujem z celého ❤️
@eleanor2510 čudujem sa, že nepoznáš aj rázne ženy, ktoré vekom a skúsenosťami vyspeli, zosilneli a vedia konať aj rázne. Pred vyše 20 rokmi som tiež dlllllho riešila, ale teraz viem zariadiť veľa vecí ako blesk. Stačí mať v okruhu ľudí, na ktorých sa v prípade potreby viem obrátiť, alebo použijem rozum a ústa, internet. Kto chce, vie.
Ja , ako každý súdny človek mám podklady doma poruke, viem veľmi dobre čo mi patrí a koľko, už aj vyštudovaného právnika s praxou máme v rodine, vzory na nete nájdem za 5 minút, návrh na vysporiadanie aj na rozvod napíšem a vytlačím za 20 minút komplet.
A to že píše sem na MK ? No a čo, chcela sa vykecať, poradiť, utriediť myšlienky. Možno mali nejaké problémy aj predtým, už jej dávnejšie smerovali myšlienky smerom k radikálnemu riešeniu, a tak teraz nastal ten okamžik. pretiekol povestný pohár....
PS. Muža neobmedzila v bývaní úplne, nevyhodila ho na ulicu, má strechu nad hlavou s komplet vybavením ako aj voda, elektrina, spomeňte si že domček je kompletne prerobený, tak aký zákon porušila ?! Že ho môže vyhodiť AŽ po rozvode ? Hlúposť ako mraky. Aj predbežný návrh na vysporiadanie mu predložila, vopred, aby sa vedel rozhodnúť a v tej vychcanej gebuli si upratal.
@cacianka ale poznam razne zeny, len hovorim, ze tento pribeh mi zavana peknym prikraslovanim. Autorka je na zaciatku ako obarena, nevie reagovat, v prvom momente suhlasi, teraz uz najnovsie ma kamery na celom pozemku, muz si hned prvy vecer po jej odchode priviedol milenku, pricom svokra byva kde, ked byt je uz predaný? Iba hovorim, ze tento pribeh sa velmi podozrivo a velmi rychlo vyvija ako scenar alebo kniha a nezda sa realny. Ale ak je, beriem, klobuk dolu pred autorkou.
@motylik2559 Ďakujem z celého ❤️
@anonym_autor už raz sme ti písali,že rozvod sa nepodpisuje a teraz znova píšeš,že muž súhlasil a papiere podpíše.
nekukaj toľko amerických filmov
@anonym_autor už raz sme ti písali,že rozvod sa nepodpisuje a teraz znova píšeš,že muž súhlasil a papiere podpíše.
nekukaj toľko amerických filmov
@rozculena Normalne tebe uz neviem ani co napisat, citaj s porozumenim. Pisala som ze s mojim navrhom nesuhlasi a ze chce raz tolko.
neviem, prečo sa navážate do autorky kvôli "rýchlosti vypísania papierov" však sú to zatiaľ návrhy, ktoré ešte len bude schvaľovať súd. Mne keď ex povedal že sa chce rozviesť a strčil mi do ruky návrh na rozvod, čo išiel podať tak som plakala asi pol hodinu a potom som nasratá sadla za počítač a začala hľadať právničku, a zisťovať čo a ako budem robiť pri a po rozvode, po tej polhodine plaču som bola rozhodnutá že sa s ním rozvediem, ale pred ukončením rozvodu bude ľutovať aj to že sa vôbec narodil. A to som si ešte ráno myslela že život je celkom fajn. Zmeny môžu byť drastické a rýchle.
@rozculena Normalne tebe uz neviem ani co napisat, citaj s porozumenim. Pisala som ze s mojim navrhom nesuhlasi a ze chce raz tolko.
@anonym_autor počúvaj,keď klameš,tak si to aspoň niekam zapisuj,aby si sa nechytila do vlastnej siete
Dnes o 11:17
Aktualizácia, takže je za zým niečo viac ako som si myslela. Mladý pánko kontaktoval môjho právnika, že podpíše papiere ...............
@rozculena no a ? Hovorí ti niečo mimosúdna dohoda ? Že sa dohodnú pravidlá ohľadom rozvodu , podajú návrh na súd so spoločným súhlasom ? V takýchto prípadoch súd rozhodne takmer obratom.
Aj moja kolegyňa riešila podobne, vyhľadali mediátora, spísali dohodu a dokonca rodičovskú ( 2 malé deti) , dohodu predlozili na súd a do 3 mesiacov termín a po polhodine padol verdikt, bez odvolaní.
Radšej sa nestrapnuj chytanim za slovíčka, nepíše to právnička právnickou rečou, ide o predbežné dohody.
@anonym_autor počúvaj,keď klameš,tak si to aspoň niekam zapisuj,aby si sa nechytila do vlastnej siete
Dnes o 11:17
Aktualizácia, takže je za zým niečo viac ako som si myslela. Mladý pánko kontaktoval môjho právnika, že podpíše papiere ...............
@rozculena Prosím ťa, mám len jednu otázku na teba, si v poriadku?

@eleanor2510 Presne tak. Ale zase nemusí to byť komplet vymyslené (iba ten záver), len autorka nenapísala všetko. V tom vzťahu budú nejaké problémy ( a svokra to nie je), keďže manžel tajil pred ňou takúto dôležitú vec. Čo samozrejme nie je v poriadku, no asi mal na to dôvod. V zdravom vzťahu sa toto nedeje.