Ako zvládnuť život so svokrou v dome?
Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?
Ja si vždy tu na koňovi pri téme svokra prídem ako z inej planéty.Ja mám svoju svokru rada a dokonca dobrovoľne som jej navrhla,aby u nás bývala.Obe strany z toho čerpajú iba výhody.
@doriiis zalezi na povahach, nemas problem s tym, ze ked nieco povies muzovi, ona to pocuje? Alebo hresis deti, ked budu starsie, nemusia to niest dobre. Alebo ti otaca domacnost podla seba. mne by to vadilo.
A to ti tvoj rodinný právnik,pracujúci aj cez víkend nepovedal,že manžela z domu vyhodiť nemôžeš a že to,kto komu má koľko platiť určuje súd a nie ty?
@doriiis zalezi na povahach, nemas problem s tym, ze ked nieco povies muzovi, ona to pocuje? Alebo hresis deti, ked budu starsie, nemusia to niest dobre. Alebo ti otaca domacnost podla seba. mne by to vadilo.
@eludka ...nie,nemám s tým problém.Nezijeme v garzónke,každý má svoju izbu a súkromie.Takze mužovi môžem kľudne povedať hocičo v súkromí.Deti už mám väčšie a hresim ich normalne a je mi jedno,čo si o tom ona myslí.Respektuje moju výchovu a nemá voči nej žiadne námietky.
@eludka ...nie,nemám s tým problém.Nezijeme v garzónke,každý má svoju izbu a súkromie.Takze mužovi môžem kľudne povedať hocičo v súkromí.Deti už mám väčšie a hresim ich normalne a je mi jedno,čo si o tom ona myslí.Respektuje moju výchovu a nemá voči nej žiadne námietky.
@doriiis a ked s muzom mate ostru vymenu nazorov?
A to ti tvoj rodinný právnik,pracujúci aj cez víkend nepovedal,že manžela z domu vyhodiť nemôžeš a že to,kto komu má koľko platiť určuje súd a nie ty?
@doriiis Keby tak velmi chcel tak sa do domu dostane. Ja som mu len chcela ukázať, čo to robí s človekom, keď ho postavia pred hotovú vec, či sa to aj jemu bude páčiť
@doriiis Ale veď je to úplne jedno, keď sa mu niečo na tom návrhu nebude páčiť, môže to zmeniť, ale ako hovorím som len zvedavá o čo tu ide aj jeho mame. Keď je v tom láska tak príde, ak je v tom vypočítavosť tak je to jasné a v tom prípade je jedno o čom rozhodne súd.
@eludka ....nemávame.U nás sa nekrici a nehadzu sa taniere.Problemy riešime v kľude a bez emocii
@doriiis ani my nehadzeme taniermi, ale ostrajsie vymeny nazorov sa vyskytnu, nie ze by som nemala rada svokru, ale ma sposoby, ktore sa mi nepacia a spolocnu domacnost si neviem predstavit. Dovody som muzovi vysvetlila v klude.
@doriiis ani my nehadzeme taniermi, ale ostrajsie vymeny nazorov sa vyskytnu, nie ze by som nemala rada svokru, ale ma sposoby, ktore sa mi nepacia a spolocnu domacnost si neviem predstavit. Dovody som muzovi vysvetlila v klude.
@eludka .....to si ty.Ja si zas neviem predstaviť,že by som nechala samu ženu,ktorá nemá nikoho,iba nás.Ktora sem tam občas potrebuje s niečím pomôcť a ktorá je matkou môjho muža.Vies,keby to bolo naopak,tak by to môj muž urobil aj pre moju mamu.Nie každá sme neznesiteľná nevesta,ktorá v svokre vidí konkurenciu.
No tak veľa šťastia autorka.Len aby ťa po príchode z dovolenky nečakalo prekvapenie a neťahala si za kratší koniec
@anonym_autor postavte 2m plot bez brany.
@eludka .....to si ty.Ja si zas neviem predstaviť,že by som nechala samu ženu,ktorá nemá nikoho,iba nás.Ktora sem tam občas potrebuje s niečím pomôcť a ktorá je matkou môjho muža.Vies,keby to bolo naopak,tak by to môj muž urobil aj pre moju mamu.Nie každá sme neznesiteľná nevesta,ktorá v svokre vidí konkurenciu.
@doriiis kazdy to vidime inak, ja v svokre nevidim konkurenciu, pomozeme si navzajom, ale nechcela by som, aby mi varila, prala, upratovala. Nikdy netreba hovorit nikdy, ale mam pravo na sukromie. Kym je sebestacna, nechcem s nou travit cas 24/7.
No tak veľa šťastia autorka.Len aby ťa po príchode z dovolenky nečakalo prekvapenie a neťahala si za kratší koniec
@doriiis Ako to myslis
A keď za tie dva týždne tvojej dovolenky on vymení zámky na dome a nasťahuje si svokru do hlavného domu? Spravíš čo?On ako spoluvlastník nehnuteľnosti jej tam vie udeliť aj trvalý pobyt.Na to si nemyslela?
A keď za tie dva týždne tvojej dovolenky on vymení zámky na dome a nasťahuje si svokru do hlavného domu? Spravíš čo?On ako spoluvlastník nehnuteľnosti jej tam vie udeliť aj trvalý pobyt.Na to si nemyslela?
@doriiis v tom pripade im prajem vela stastia……..
ja len zo zvedavosti, aký kratší koniec? pozemok je celý jej, dom 4/5 ona, 1/5 má manžel, ponúkla mu viac, ja by som ešte previedla polovicu peňazí zo spoločného účtu ak nejaký majú
@anonym_autor ma muz surodencov?
Mate deti?
Mna by len zaujimalo kam sli peniaze z predaja bytu nie v zlom ale....
@petrao2 súrodencov nemá, ja mám dieťa, spolu nie a peniaze neviem asi svokra
@doriiis súd neurčuje,kto komu má platiť,ak sa dohodnú.
@doriiis ale veď je u nich 2,3 x do týždňa plus nedeľné obedy.Tobje málo ?nečítam, že by svokra potrebovala starostlivosť atď ..to by mi veľmi vadilo a ešte, keď sa prerábaťll domček s jasným cieľom, že tam pôjde.Autorka teraz kde svokra býva, keď predala byt a má jediného syna s ktorým evidentne neprestrihla pupočnú šnúru.Ja to poviem ako to bude, keď to nie je vymyslené bude u nej vysedávať, alebo ona u vás a ešte ti synáčik či svokra budú diktovať čo variť.mam podobny prípad v okolí a tiež to vyzeralo aké to bude super postráži, pomôže babka to ponala, že všetci sa majú starať o ňu a úplne mentalne upadla.Pokym bývala sama všetko robila zrazu už sa jej neoplatí variť samej, upracte mi, odvezte.Klasicke vydieračky.Zo samostatnej sa stal veľký pacient bez jedinej diagnózy v 65 r.len lenivá.
@rozculena presne tak, ak sa dohodnu, že nechce aj nič, tak súd to len odklepne.
Ak je v tomto pribehu uplne vsetko pravdivé, tak samozrejme fandim autorke. Ale dost velmi to zavana vymyslom. Nielen preto, ze autorka za dva dni poriesila pravnika, navrh na rozvod aj vysporiadanie, ale hlavne to, ze je taka rozhodna. Na MK pisu zeny, ktore sa nevedia k nicomu rozhybat, muzi ich ponizuju ako handry a napriek 150 radam, aby odisli, tu pisu stale dookola, ako sa nic neda. Ak je autorka takato rozhodna a razna, ma rodinneho pravnika a podobne, nemusi predsa pisat na MK. Takze za mna komplet vymyslené.
Ak je v tomto pribehu uplne vsetko pravdivé, tak samozrejme fandim autorke. Ale dost velmi to zavana vymyslom. Nielen preto, ze autorka za dva dni poriesila pravnika, navrh na rozvod aj vysporiadanie, ale hlavne to, ze je taka rozhodna. Na MK pisu zeny, ktore sa nevedia k nicomu rozhybat, muzi ich ponizuju ako handry a napriek 150 radam, aby odisli, tu pisu stale dookola, ako sa nic neda. Ak je autorka takato rozhodna a razna, ma rodinneho pravnika a podobne, nemusi predsa pisat na MK. Takze za mna komplet vymyslené.
@eleanor2510 Presne tak. Ale zase nemusí to byť komplet vymyslené (iba ten záver), len autorka nenapísala všetko. V tom vzťahu budú nejaké problémy ( a svokra to nie je), keďže manžel tajil pred ňou takúto dôležitú vec. Čo samozrejme nie je v poriadku, no asi mal na to dôvod. V zdravom vzťahu sa toto nedeje.
@anonym_autor pred dvoma rokmi sa tak mamka pristahovala k nam, predala byt a za jej peniaze sa prerobil starsi domcek co stal na pozemku. Prisla kvoli zdravotnym problemom, nechcela som ju nechavat samu 40 km od nas, ale asi rok predtym som to s manzelom riesila ze ako tomurobit aby nebola sama. On navrhol prerobit ten domcek a ze moze tam byvat. Mamka pomaha s detmi, ak v zahrade co vladze. Nechodi k nam domov len ked je muz v robote alebo ked obaja robime z domu a teeba postrazit deti a nechcu ist k mamke. A aj tak muzovi mamka zavadzia, jej pritomnost je neustalym dovodom hadok… a pritom on navrhol aby prisla. To som si ju nenastahovala bez jeho vedomia
@anonym_autor pred dvoma rokmi sa tak mamka pristahovala k nam, predala byt a za jej peniaze sa prerobil starsi domcek co stal na pozemku. Prisla kvoli zdravotnym problemom, nechcela som ju nechavat samu 40 km od nas, ale asi rok predtym som to s manzelom riesila ze ako tomurobit aby nebola sama. On navrhol prerobit ten domcek a ze moze tam byvat. Mamka pomaha s detmi, ak v zahrade co vladze. Nechodi k nam domov len ked je muz v robote alebo ked obaja robime z domu a teeba postrazit deti a nechcu ist k mamke. A aj tak muzovi mamka zavadzia, jej pritomnost je neustalym dovodom hadok… a pritom on navrhol aby prisla. To som si ju nenastahovala bez jeho vedomia
@anonym_81fe18 Musíš to mať náročné a chúďa mama tiež. Nerozumiem, ako môže niekomu vadiť rodič partnera. Veľmi, veľmi smutné.
@anonym_81fe18 ty si tu už o tom písala, chúďa tvoja mama.
@eleanor2510 čudujem sa, že nepoznáš aj rázne ženy, ktoré vekom a skúsenosťami vyspeli, zosilneli a vedia konať aj rázne. Pred vyše 20 rokmi som tiež dlllllho riešila, ale teraz viem zariadiť veľa vecí ako blesk. Stačí mať v okruhu ľudí, na ktorých sa v prípade potreby viem obrátiť, alebo použijem rozum a ústa, internet. Kto chce, vie.
Ja , ako každý súdny človek mám podklady doma poruke, viem veľmi dobre čo mi patrí a koľko, už aj vyštudovaného právnika s praxou máme v rodine, vzory na nete nájdem za 5 minút, návrh na vysporiadanie aj na rozvod napíšem a vytlačím za 20 minút komplet.
A to že píše sem na MK ? No a čo, chcela sa vykecať, poradiť, utriediť myšlienky. Možno mali nejaké problémy aj predtým, už jej dávnejšie smerovali myšlienky smerom k radikálnemu riešeniu, a tak teraz nastal ten okamžik. pretiekol povestný pohár....
PS. Muža neobmedzila v bývaní úplne, nevyhodila ho na ulicu, má strechu nad hlavou s komplet vybavením ako aj voda, elektrina, spomeňte si že domček je kompletne prerobený, tak aký zákon porušila ?! Že ho môže vyhodiť AŽ po rozvode ? Hlúposť ako mraky. Aj predbežný návrh na vysporiadanie mu predložila, vopred, aby sa vedel rozhodnúť a v tej vychcanej gebuli si upratal.

@anonym_autor Ty mu musíš vyplatiť tých 20%. Resp. toľko, koľko má na LV.
@zuzanockamt Ja viem, plus som cenu navýšila, ale to zámerne, nech viem o čo tu ide.