icon

Aký iný zmysel života ste našli, keď sa vám nepodarilo založiť rodinu?

renimac
28. aug 2016

Prosim zeny, ktore sa neuspesne snazili otehotniet, a ani po rokoch sa nedockali dietatka, aby sa podelili o svoje skusenosti s tym, ako najst iny zmysel zivota ako deti. Ja ho zatial bohuzial nevidim a uprimne mi z toho prepina. Zaroven prosim vsetkych ostatnych, ktori si podobnou cestou nikdy nepresli, aby sa k teme radsej nevyjadrovali. Hlupych pripomienok mam za tie roky uz dost. Vopred dakujem za respektovanie.

tehula2016
29. aug 2016

@emily0412 nie pre kazdeho je umele oplodnenie riesenim..moze tam zohravat rolu zdravotne alebo nabozenske hladisko..moja sestra sa snazi uz 5 rokov ale na umele nepojde ani keby nemala mat dieta..

emily0412
29. aug 2016

@tehula2016 nechapem zeny co kvoli nabozenskemu presvedceniu nejdu na umele.. v dnesnej dobe je to na smiech. Tak potom asi az tak to dieta nechcu ked im je nejaky boh prednejsi pred rodinnym stastim.

tehula2016
29. aug 2016

@emily0412 prepac ale neveriacemu tazko vysvetlit otazku IVF..dieta velmi chce ale nie za kazdu cenu..aj o tom je zivot..

renimac
autor
29. aug 2016

@tomiholjubavi @puntadura @oslo1 @tova @zuz02 @janinah @sense @flavia1 @tehula2016 dakujem dievcata za nazory aj rady. S niektorymi suhlasim viac, s inymi menej, ale kazdy sme iny. A to je dobre. Kazde obdobie nejaku dobu trva a to, ze som sem napisala, je prave bod, kedy chcem zacat zit svoj zivot a nie sa donekonecna lutovat. No nemam za potreby robit zo seba hrdinku, ako to bravurne zvladam, to je tiez len klamanie sameho seba. Moj okolie si o mne mysli, ze som spokojna zena, vyrovnana, ambiciozna. Okrem najblizsich priatelov ani netusia cim prechadzam. Neviem, ci to tak dobre hram alebo su slepi, ale na druhej strane, je to pre mna dokaz, ze neposobim na ludi ako cisty zufalec. MK je anonymne forum, citam tu rozne pribehy a preto som nemala obavy sem napisat. Zaujimaju ma hlavne zeny, ktore si tym same presli/prechadzaju, pretoze tie pisu same za seba, nie za susedky a kolegyne. Kazdopadne Vam krasne dakujem, ze ste mi venovali kus svojho casu a zelam vsetko dobre. Krasny slnecny den.

lilyianka
29. aug 2016

@renimac my sa o dieta snazime uz dva roky a nic,,,,,sice uz vieme pricinu a riesime ju....podstupime umele oplodnenie,,,,kedy este neviem..,,asi v najblizsej dobe,,,,,,
ale tiez sme si za tie dva roky presli vselicim.....prvy rok snazenia sa,,,,,najpr sme to brali ako zabavu,,,,ale ked sa po pol roku nezadarilo zacali sme to brat ako povinnost,,,,sex ako hodinky,,,kazdy druhy,treti den....az sme prisli do fazy,kedy sa nam to totalne zhnusilo,ale tym,že sme vsetko mali presne vyratane,,,,boli sme ako dva roboty,,,,sex nas nebavil,nrnaplnal,brali sme to ako povinnost,lebo sme chceli dieta.....samozrejme sme sa hadali,takze z mojho ratania dni sa ustupilo,lebo pri hadkach naladu na sex nemas,,,,,potom dalsia nervozita,že sme prepasli plodne dni,,,po nich mi to uz bolo ukradnute a davala som to patricne najavo.....ach aka som bola hlupa,a pritom je to nedavna minulost......od zaciatku tohto roka sme zacali chodit po vysetreniach a pred mesiacom nam povedali,že prirodzene otehotnieme len zazrakom....preto na zazrak cakat nechceme a rozhodli sme sa pre umele oplodnenie.....s mm sme sa rozpravali aj o inych moznostiach,ale adopciu som ja razne zamietla....bavili sme sa otvorene aj o tom,čo budeme robit ak deti mat nebudeme....ale to asi ukaze cas......proste tuto otazku mame vyriesenu,aspon zatial a teda budeme dufat a verit,že sa nam dieta podari aspon umelym oplodnenim......este som chcela napisat poslednu vec.....odkedy nam oznamili,že prirodzene deti mat nebudeme tak sme vsetko hodili za hlavu a nas vztah je lepsi,nehadane sa,ja nic neratam,nekalkulujem a uzivame si jeden druheho....vo vsetkych smeroch

wodanka
29. aug 2016

@renimac v poslednej dobe sem vela neprispievam, ale rozhodla som sa Ti odpovedat...za seba. S manzelom sme zobrati 9 rokov a ztoho 8 rokov sa snazime o dieta. Preto uplne chapem Tvoje pocity, tuzba po dietati je aj u mna stale velka. Ale keby mam na to stale mysliet, tak by som sa z toho zblaznila. Najdolezitejsie je vyplnit si svoj cas tym, co Ta bavi, ci uz je to varenie, cestovanie, citanie, ucenia sa jazykov....cokolvek. u nas je to sport, ktoremu sa venujeme. Vdaka nemu som nasla rovnovahu a pokoj v dusi. Som vyrovnana s tym, ako to je a nebojujem proti tomu. Snazim sa zit svoj zivot co najlepsie aby som na jeho konci nemohla povedat, ze bol premerhany len kvoli nenaplnenej tuzbe po dietati. Drzim Ti palce, aby si aj Ty nasla svoje vnutorne stastie a mohla ist dalej ci uz s dietatom alebo bez neho 🙂

lilyianka
29. aug 2016

@renimac ja som dokonca uz prisla do takeho stavu,že som male deti nechcela vidiet.....som vo veku,kde vsetci naokolo rodia deti a su tehotni,,,,,a ked mi niekto povedal,že oni skusili a hned na 1x sa podarilo,to si mala vidiet ten zlom vo mne....kolko som sa naplakala,,,nanervacila,pytala sa,že preco prave my? co sme komu urobili,že sme takto potrestani....prestala som sa aj stretavat s kamaratkami,kt.boli tehotne,,,nezvladla by som to a ani by som sa nedokazala pozerat na to,ake su oni stastne ked mna to vnutri zoziera
kolko mudrych rad som sa napocuvala,,,,,chodte bylinkarke,daj si vypocitat jonasa,,,,robte to takto a hentak,,,,a pritom nikto nevedel,preco deti zatial nemame,,,,,a nebudem predsa zatazovat ostatnych....beriem to ako velmi osobnu priam az intimnu vec medzi mnou a mm.....

martina_l_l
29. aug 2016

Ospravedlnujem sa autorke, ze sa jej votriem do temy.

@tomiholjubavi @wodanka
velmi obdivujem vas pristup a tu silu v sebe, ktorou dokazete zmenit svoje myslienie.
Ja (zatial?) nemam problem ako autorka, mam trosku iny, ale bohuzial este nie som v stadiu a co je horsie ani neviem ako sa do neho dostat, aby som bola schopna cierne myslienky hodit za hlavu a zacat "zit, uzivat si zivot", ked je tu nieco co mi velmi chyba. Nehovorime tu samozrejme o materialnych veciach.

Mate pravdu, takto zit ze sa clovek umara je o nicom. Ale neviem si predstavit nahradit, dajme tomu tuzbu po dietati/ po niekom malovanim obrazkov, cestovanim atd. Moze to pomoct nesustredit sa len na to, to ano...bola by som vam vdacna, keby ste dali tip, ako je mozne hodit veci za hlavu a zit si stastny zivot aj s pocitom ze mi nieco dolezite chaba.

sincerity
29. aug 2016

@renimac prešla som si snáď takmer všetkým. Až som jedného dňa pochopila, že sú veci, ktoré si ani nevydupeš, ani nevymodlíš...

Otázka prečo my? bola na dennom poriadku.... až som si povedala, a prečo nie?
Jediným riešením u nás bolo zmierenie so situáciou, pochopenie, že sú veci, ktoré neovplyvníme, existuje niečo prečo si tu.

Vtedy príde pokoj a ty uvidíš svoju cestu.

Tou našou je adopcia. Sme vo fáze čakania na dieťa a už roky predtým som vedela, že ak nebudeme mať dieťa biologické tak to bude dieťa, ktoré sa mi rodí roky v srdci....

Manželovi trvalo tiež dlhšie, kým sa zmieril s tým, že dieťatko biologické mať nebudeme. Ale tiež to bolo len o tom rozjímaní, pochopení a zmierení sa so situáciou.

Nie každý je ale zmierený s adopciou. V tom prípade je to len o vás dvoch, koníčkoch, objavení "nového" zmyslu života napr. v pomáhaní, rozvíjaní seba a tak (u nás toto nebola cesta - možno sme boli sebeckí a chceme počuť to "mama, ocko")

Veľa sme čítali, rozprávali sa .... až to jedného dňa prišlo a na nás sadol pokoj.

Želám veľa síl.

renimac
autor
29. aug 2016

@lilyianka ja mam pocit, ze u mna sa to zhorsilo po februarovom mimomaternicovom tehotenstve. Po rokoch sa to konecne podarilo a vzapati bolo babo prec aj s vajcovodom. Prve mesiace som ani neplakala, ale v maji sa zacali depky. Potom to trosku ustalo a tento mesiac som sa zrutila. Ja viem, prejde to, slnko opat vyjde, ale nic nejde nasilu. Aj dno si clovek musi "vychutnat", aby si vazil neskor to pekne v zivote. Tvarit sa, ze problem neexistuje, samotny problem neodstrani. Az ked clovek veci jasne pomenuje, az potom vie ako dalej 😉. Drzim ti palce! PS: kamosky bez deti uz takmer nemam, ale stretavam sa s nimi rada, okrem jednej ☹. Velmi ma to mrzi, ale bol medzi nami rozdiel 3 dni v TP a ja som to dodnes v sebe nespracovala. Dufam, ze najdem odvahu, kym porodi.

renimac
autor
29. aug 2016

@sincerity dakujem za prispevok, vidim, ze to mame dost podobne 😉 adopciu chceme zacat riesit uz tento rok. Skusime sice nativne IVF, ale zazraky necakam 🙂.

monusik73
29. aug 2016

Moja moj pribeh tiez poznas ze sa snazime o babo 4 roky ked sme sa zobrali s muzom hovorim si neboj coskoro otehotnies no po roku manzelstva dieta neprichadzalo, muz ze neboj budeme mat dieta no stale neprichadzalo tak som isla ny vysetrenia gynekologovi verdikt znel ste zdrava nevidim dovod ze nemozte mat dieta, potom poslal muza na spermiogram a tam sa nasla pricina chyba spermiograme zo zaciatku ma to polozilo hovorim si pane boze preco zrovna my? Co robime zle ked dieta nemame? No potom som sa snazila ukludnit a snazit sa dalej no akonahle mi niekto napisal na sieti nejaka znama som tehotna cakam babo tak ma to polozilo a hned som plakala do vankusa ☹ No teraz to uz tragicky neberiem uz som minule modlitbe povedala Panu Bohu ze nech on rozhodne ci budeme rodicmi alebo nie, nechavam to na Boziu volu a snazim sa zamestnat hlavu varenim, pecenim, prechadzkami, s muzom chodime do kina sadnut si niekam a uzivam si to teraz lebo ked pride babo uz sa nebude dat tolko chodit niekam 🙂 Drzim velmi palce nech najdes aj ty zmysel zivota a nech sa podari babo zelam ti to zo ♥

ciernypes
29. aug 2016

@renimac ahoj .nehnevaj sa ze ti chcem nieco napisat ale mozno to dieta na teba este len caka. pisala simze v maji si mala mimomaternicove. ok tvoje telo otehotniet vie.. su zeny.kt po potrate otehotneju az po rokum ono telo tak vo vela pripadoch nastavene je. a ked mas len jeden vajickivod taknu teba to moze trvat aj dva roky...kazdopadne by som ja bola zvedava.ci ten vajickobod kt ostal je uplne priechodny...drzim palce ja viem.je to tazke velmi ale aj zazraky sa obcas deju.

renimac
autor
29. aug 2016

@ciernypes Ahoj, to mmt bolo vo februári 😉. Druhý vajcovod skontrolovali a je úplne priechodný. Áno, možno len ešte čaká, ale momentálne mi to príde na mile vzdialené. Každopádne ďakujem 🙂.

ciernypes
29. aug 2016

@renimac no tak nadej kazdopadne mas☺ a potom mozno to nastartuje ivf..

renimac
autor
29. aug 2016

@ciernypes uvidíme. .. beriem to ako posledný pokus, bez očakávaní. Ešteže máme predtým dovolenku, aspoň trochu vypnem.

joannita
29. aug 2016

A co adopcia? Pre mna to bolo a je jedine slnko na konci tunela, aby som sa nezblaznila po 9 rokoch z toho ze vlastne mat nebudeme...

renimac
autor
29. aug 2016

@joannita pisala som od zaciatku, ze nad tym uvazujeme 😉 zrejme poziadame uz tento rok.

sincerity
29. aug 2016

@renimac budem držať palce. My sme skúsili veriť v zázraky, a tiež neočakávať nič a nechať to plynúť. Nepomohlo ani jedno ani druhé - v našom prípade samozrejme.
Mám x známych, ktorí donekonečna skúšali (umelo) a dieťatko majú. Mám známych, ktorí majú adoptované deti....

Je to naozaj vo vás nájsť to, čo vás naplní a nezlomí.

joannita
29. aug 2016

@renimac aha ok, nevsimla som si 🙂 ano odporucam co najskor, kedze cakacky su fakt dost dlhe a popritom sa mozete snazit...

renimac
autor
29. aug 2016

@joannita viem, viem, len nechcela som manzela nutit, tiez by sa mi to nepacilo. Ale ked ma videl plakat tento mesiac, povedal, ze po IVF podme do toho.

zabka1124
29. aug 2016

@renimac ahoj, uplne ta chapem.Nam dr.povedal, ze asi spolu mat deti nebudeme aaa, mame 2chalanov (ivf-reprofit brno, minim.hormonov-nativ)-odpprucam aspon ist na konzultaciu a naj pred tvojoums. Su pary, ktory nemozy mat sspolu deti, ale s inymi partnermi hej.Je to príroda! Poznám par, ktory sa kvoli tomuto rozviedol a každý si nasiel inu svoju polovicku a maju po 3deti. Tymto chcem povedat, ze netreba sa vzdavat, IVF je jedna z moznosti mat babo a potom adopcia.A tiez mam kamaratku, ktorej rodicia si adoptovali jej starsiu segru a potom di 2m otehotnela jej mamina, proste mala vela roboty s baby a neriešila, nestresovala sa.Drzim vsetky prsty, nech vam to vyjde, ci tak alebo tak.

katarinabadz
29. aug 2016
renimac
autor
29. aug 2016

@zabka1124 ako som pisala, v oktobri ideme na IVF, takze uz mame po konzultacii 😉. Raz sa nam to uz podarilo, len mimomaternicove, takze aspon vieme, ze nekompatibilni nie sme.

gagik
29. aug 2016

My sme sa snazili 5 rokov, bola to hroza,opakovane ivf neuspesne, nakoniec sa predsa podarilo ivf. Citila som sa tym ze my babo nemame a vsetci naokolo ano podvedena , ukrivdena. Adopciu som si nevedela predstavit. Mne by asi nic na svete nepomohlo zabudnut na babo. Este teraz ma premaha strach ked si spomeniem, ze co by bolo ak by som sa fakt nedockala...

renimac
autor
29. aug 2016

@gagik dost dobre ti rozumiem... a som rada, ze Vam to nakoniec vyslo 😉

zabka1124
29. aug 2016

@renimac ak idete na IVF musis verit ze to vyjde!!!! Ja som vzdy verila, aj keď pri druhom to nevyslo hned! Ja som tam isla s tym, ze budem tehu;);)!!!! Skus prosim aj ty ist takto naladena (aj ked viem je to ťažké), musis verit!!!! Tfuj, tfuj nech vam to vyjde.

1andrea111
29. aug 2016

@renimac skús charizmatické hnutie, nech sa za Teba pomodlia. Nejde o to čo si o tom myslíš ale za skúsenie nič nedáš.

renimac
autor
29. aug 2016

@zabka1124 praveze neverim. Ideme na nativ, co je sanca 10%, kedze je len jedno vajko. Ale so stimulkou to nepojde, na hormony reagujem velmi zle. Ale manzel tomu veri aj za mna.

rusalkablack
29. aug 2016

ja mám susedu, nemohli mať 10 rokov dieťa. Keď si adoptovali, do roka sa jej narodila vlastná dcéra 🙂