Aký iný zmysel života ste našli, keď sa vám nepodarilo založiť rodinu?
Prosim zeny, ktore sa neuspesne snazili otehotniet, a ani po rokoch sa nedockali dietatka, aby sa podelili o svoje skusenosti s tym, ako najst iny zmysel zivota ako deti. Ja ho zatial bohuzial nevidim a uprimne mi z toho prepina. Zaroven prosim vsetkych ostatnych, ktori si podobnou cestou nikdy nepresli, aby sa k teme radsej nevyjadrovali. Hlupych pripomienok mam za tie roky uz dost. Vopred dakujem za respektovanie.
@martina_l_l ano viem 🙂 poznam to 😉
@renimac ahoj necitala som diskusiu no chcem ti povedať ze otcov brat s manželkou nemajú deti. Boli tam zdravotne problémy atd.
Teraz majú obaja uz po 50tke, vyzerajú na 40, cestujú 4krat do roka, obaja majú veľa vlastných aj spoločných záujmov.
Verím ze to musi byt tažké, no myslím, ze žena by mala mat život naplnený pre tym ako ma dieta. Lebo ani to nie je zárukou nekonečného šťastia. Držím palce aby sa ti to podarilo 🙂
Pre inspiraciu❤
@renimac v tomto sa neviem vzit do tvojej koze,pretoze otehotniet a zaroven o dieta prist,to musi byt riadna zataz na psychiku,,,,hlavne v obdobi ked uz niekolko rokov na dieta cakate....mna by to tiez polozilo......mna prve mesiace polozilo to,ked kazdy test vysiel negativny.....dostqla som sa do fazy kedy som niekolko mesiacov po sebe stale testovala,,,,,a nikdy nic.....
Ja inym deti prajm,nie je to o tom,že nie,len neviem kde je spravodlivost,preco my,kt.mame co treba tak nemame dieta? ku stastiu nam chyba uz len to.....sme zdravi,pracujeme,zarobime,mame velky dom.....a prazdnu velikansku detsku izbu
@renimac my ked sme pred dvomi rokmi stavali,tak sme sa rozhodovali kolko detskych izieb dame,,,,povedala som,dajme jednu,ale vacsiu,predsa len nevieme kolko deti mat budeme,,,a ak by sme mali dve ci tri,v pohode sa tam zmestia....my tam teraz mame oblecenie na vesiakoch a vsetko nepotrebne,co potrebujeme schovat...
Niekdy na zac,roka som sa bola so svagrinou prejst,,,niekto z ich rodiny prave mal male babo a otecko ho vozil...samozrejme tam ona hned nakukla,ale ona uz dieta ma....a hovori mne,že pod sa pozriet,,,,to bol pre mna hrozny okamih,,,,bolo mi to hlupe,ale pozrela som len z par metov a hovoim,hmm pekna,,,,,na viac som sa nezmohla...potom som prisla domov a bola z toho hotova...
Nemam rada,ked mi nejaka kamaratka,kt.sa sice nedarilo mat dieta,ale do roka sa im prirodzene podarilo povie,že ona ma chape,,,,ako to moze chapat? ved vobec nic z toho nezazila,nevie ako je to chodit po lekaroch a cakat tyzdne na niektore vysledky,,,,a potom sa dozvediet,že to nepojde
@andrejta čítam príbehy
@tomiholjubavi a verte mi, že je to múdra, vtipná, inteligentná žena, dávno som takú ženu nestretla, čo má také múdre zmýšľanie
@lilyianka pochopi len ten kto zazil. Ale verim, ze ti nechcela ublizit. Mam kamosku, ktorej sa podarilo na prvy sup po 16 rokoch brania antikoncepcie. Ona mi vzdy hovori, ze keby bola na mojom mieste, psychicky sa zruti a ostane z nej len troska. Ze nechape ako to zvladam. Vlastne to nechapem ani ja sama 😀.
@renimac tak clovek ma rozne fazy,,,raz j dobre a raz zle.....raz si hore a raz dolu,,,,,tak aj v tychto nasich pripadoch.....su dni kedy si to nepripustam a teraz uz veim,že sa podai,ked sme nasli pricinu nasho neuspchu...ale boli dni a bolo ich hodne,ked bolo velmi zle....prave takato situacia preveri partnerov a ukaze ci problemy spolu ustoja alebo nie....a my aj ked bolo tazko sme to ustali....aj ked to nebolo jednoduche
Skus nejaké dobrovoľníctvo, čo by ťa bavilo. Neviem ci zvládneš pracovať s cudzími deťmi, ale sú aj rôzne iné možnosti, ja neviem, dospelí, starí, zvieratá v útulku, niekto kto sa bude tešiť že ťa vidí a teba to bude napĺňať práve preto, že to budeš robiť len pre dobrý pocit. Ak si teda na to povaha. A potom samozrejme v pravidelných dávkach cestovať a užívať si život vo dvojici, zistiť spoločné záľuby a pracovať na nich. Skúsiť nové veci, možno tak nájdete ešte viac spoločného, ja neviem, začať hrať šach, alebo sa naučiť skejtbordovať... alebo ešte aktivity, ktoré s deťmi nejde robiť :D bungee jumping, naučiť sa hrať na klavír, či začať pravidelne športovať (aerobik, tancovanie), vychutnať si drink v meste s dobrou knihou v ruke a tak. Zariadiť si byt pre seba, aj "detská" izba vyvoláva neprijemne myšlienky, spravte z toho pracovňu alebo trebárs telocvičňu plus klavír 🙂... My sme si na dieťa tiež chvíľu počkali, tak som sa snažila nejak zamestnať, veľa sme pracovali obaja a dosť sme aj pocestovali po svete. Teraz už piaty rok chodím len tam kde sa mi zabavia deti a do takej vzdialenosti, aby sme prežili cestu bez scvoknutia... a otvorene priznávam, že mi tá sloboda chýba.
Ale aj nasa spolocnost je k tomu taka obcas netolerantna. najhorsie je to na dedine alebo spoluziacky zo zakladky a tie trapne otazky a kedy sa ides vydavat a co este nekocikujete? Ak mas viacej ako 27 a si slobodna automaticky si stara dievka a kazdybta lutuje. Ked si manzelka a nedari sa kazdy ta lutuje mto je nabtom asi to najhorsie. kazdy sa pyta a co kedy .a preco cakate? Ak si zvolis karieru a neches mat rodinu.tuez kazdy len kruti hkavou. Ako keby bol len jeden .jediny vzorec byt normalny a pritom clivek moze zit a byt sastny uplne inak ako 99% ostatnych.
Mne sa preto pacia velkomesta lebo v nich je clovek anonymny.
@ciernypes Presne ako pises ja co som mala vsetky spoluziacky zo zakladnej aj zo strednej skoly uz maju dieta a su medzi nimi take co ani dieta nechceli, iba si uzivali a riesili karieru, a ja som vydata a ked som jednej napisala ze ja nemam este dieta pozerali na mna ako keby som padla z vesmiru a to preco nemas babo? nechces? A Taketo sproste otazky potom uz som nikomu neodpisovala ked spomenul dieta a na dedine to sa nevyjadrujem hlavne babky minule ze uz kocikujem dieta hlavna vec ze ziadne mi neplace doma 😀 😀 Ale vsak mala som pred menstruaciou vacsie trosku brucho a babky si mysleli ze som tehotna tak rovno som im povedala no ano cakam a rovno dvojicky 😀 😀 Odvtedy nikto sa nic nepyta
@renimac @lilyianka to co pocitujete prense chapem, tiez som to mala dlho tak... cele tie roky, ked sme sa smanzelom pokusali mat dieta ci sami, ci s pomocou IVF, ci s darcovskymi spermiami alebo darcovskymi vajickami. Zlom nastal az minuly rok, ked som konecne poprvykrat otehotnela, ale potratila som... vtedy som az pochopila, ze nemozem stale len s tym bojovat a hnevat sa na osud a ostatnych...vsetko je tak, ako ma byt a my sa musime len naucit zit a byt stastni s tym, co mame. Inak to nema zmysel a clovek sa len trapi...drzim Vam palce na Vasej ceste 😉
@martina_l_l nemyslim si, ze existuje nejaky tip, ako na to nemysliet. Nie je to o tom prestat nad tym rozmyslat, ale skor o tom, vysporiadat sa s tym. Mne to trvalo skoro sedem rokov, kym som sa s tym vyrovnala a zacala zit bez pocitu krivdy, hnevu, neprekonatelnej tuzby po dietati. Ano, aj teraz nad tym casto rozmyslam, ale uz ma to tak nenici ako predtym. Svoje stastie som si nasla vo svojom vnutri a zivot sa mi zda byt taky krasny ako nikdy predtym 🙂
Citam si vase prispevky a neda mi nieco nenapisat. Velmi vsetky obdivuje ktore mate take osudy a bojujete s tym. Aj nam trvalo kym sa nam zadarilo a cely ten cas som prezivala tazke obdobie pytala sa preco my....preco kamaratky ktore deti ani nechceli ich maju a my nie. Tiez mi vsetci hovorili...nemysli na to a chodte niekam na dovolenku atd....a ja som bola z toho este viac nestastna. Nastastie prisiel rad aj na nas🙂 Chcem vam len napisat ze vam vsetkym moc drzim palce lebo vas viem uplne pochopit a drzim vsetkym moc palce🙂
@renimac Ahoj, tu je staršia diskusia na rovnakú tému. Tiež je tam pár zaujímavých príspevkov.
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/co-budeme-robit-cely-zivot-ak-nebudeme-mat-deti/
Ahoj. Ja som otehotnela po takmer desiatich rokoch, potrate a neúspešnej IVF prirodzenou cestou.Tiež sme netlačili na pílu už od začiatku a riešiť sme to začali asi po troch rokoch. Viem presne, čím si prechádzaš, mne v tom čase otehotneli obe švagriné a sestra. Myslela som si, že sa zbláznim. Tak som sa zmierila s tým, že deti asi mať nebudeme, začala som športovať, veľa som čítala, učila sa nové veci a užívala si život a manžela. U mňa adopcia nepríchádzala do úvahy, chcela som svoje dieťa a pomaly ma tlačil vek. Obaja sme boli zdraví a nešlo to. A zistila som, že je to naozaj v hlave. Ale ako ju vypnúť, to ti neporadí nikto. Držím palce.
@emily0412 prepáč, ale to že ty nechápeš náboženské alebo iné dôvody, tak to nie je na smiech...každý koná podľa svojho svedomia
Neuverite mi ja som cakala na dcerku celych 20 rokov pochodila som vysetrenia ja som bola v poriadku ale dostat partnera teraz uz manzela na vysetrenia povrdal ni ja som v poriadku...nerozumiem tomu dodnes preco som neotehotnela skor.Boli sme 2 tyzdne v Egypte prvykrat a odtial sme si doniesli neskutocny suvenir .ja som bola v riadnom soku ked ma doktorka nepozrela len mi povrdala ze vy ste v prechode ...ale ja jej hovorim ze podla menzesu si mozem nadstavit budik a zrazu nic...a ze sa nepohnem z ordinacie kym ma nepozrie lebo este v oktobri ma chcela poslat na cistenie a to som uz bola tehotna ...ked mi robila ultrazvuk mi povedala ze ci lezim ja ze hej ci mam nador alebo nieco ine ked chodim doposilky postavumam fajn len brucho rastie...a krd mi povedala ze som v 27 tyzdni ja som skoro skolabovala este ze som lezala a ze vidi ciarocku ze bude dievcatko.Ja som sa tam rozplakala ako male decko placem i terazani neviem ako som vysla z ordinacie este si ma tam posadili po 20 rokoch ja idem rodit v 43 rokoch neuveritelne ...nikdy to nevzdavajte. Vsetkym vsm drzim palce ak sa vam udeje ten zazrak ako mne zacnete verit ze exsistuju...A ja som zacala verit som stastna a drzim vsetkym palce nech sa aj vy dozijete toho maleho uzlicka...
Ahoj bude to znieť možno divne, ale mojej kamarátke ktorá mala niekoľko mimomaternicových tehotenstiev 😡 a lekári jej povedali že pravdepodobne deti už mať nebude (zlatý)...začala predsa len piť čaj na podporu plodnosti alchemilku a jej partner kotvyčník...na ostatné sa vykašlala....a v 38 porodila zdravého chlapčeka 😍.Chcem tým povedať ako už aj baby písali Nikdy sa nevzdávaj 😉, ale v takomto prípade sa to zdá ako najlepšie riešenie 😉.Viem ľahko sa hovorí, ťažšie urobí, ale ja ti držím palce!Užívajte si s mm vzájomnú blízkosť nemysli na dieťa, ale na to akého muža máš pri sebe.A ak máte mať budete...dieťa je dar, či už biologické alebo iné aj tak bude vaše...Šťastie 😉

@renimac mozno aj negativny pristup je spravny..."len sa prilis nenadchnut myslienkou". denn mozno uplne zly priklad, ale ked som si hladala pracu a nedarilo sa mi (po pohovore sa uz neozvali), tak som na kazdy dalsi pohovor isla tak ze to mam v pazi, sak aj tak sa neozvu...a ked som sa nesnazila, tak ma zobrali. Viem, zle prirovnanie, ale dufam ze vies ako to myslim.