Aký je váš názor na rodičov, ktorí dieťaťu nič nesporili?
Čo si myslíte o tom, ked niekomu rodicia od narodenia az po 25 rokov nesporili peniaze na vkladnej knizke alebo poistku? Ze po dovrseni 25 nedostane nič na rozbeh ?
Nemyslim si nic o takych rodicoch. Mozno im to nedovoval rozpocet. Ani ja som nic nedostala na rozbeh,ani ma nenapadlo sa nad tym zamyslat. Rozbiehavala som sa sama uz pocas strednej skoly. Chodila som na brigady. A tak budem vychovavat aj moje dieta-k sebestacnosti a usilovnosti. Aby sa mi nestalo,ze plnolete bude odomna pytat peniaze.
u nás to bolo tak, moji rodičia nemali veľa peňazí. Mojej sestre šetrili, dostala k 18tke nejakých 30 000SK a ja som nedostala nič. Mrzelo ma to a veľmi a často krát som im to vyčítala že prečo ona ano a ja nie. Celkovo jej vždy dali viac ako mne, ja som mala vždy veci po nej chodila som v tých istých rifliach do školy po celý rok. Potom som sa nad to povzniesla...
@puertorico tak toto by ma mrzelo....
@stormie to som ja nikde netvrdila, ze ak dieta studuje rodic ho nemusi zivit. To je hádam jasne, ze ak je dieta na dennom studiu, nie je schopne sa zivit samo. A o tom ani nebola moja reakcia inej diskutujúcej. Reagovala som len na to, ze ziadny dedline do 25 rokov neexistuje, ani teraz ani v minulosti. Takze bud treba citat s porozumenim alebo si problematiku lepsie nastudovat.
Taktiež mi naši nešetrili nič
Každý nemá možnosť odkladať peniaze pre svoje deti
Dôležitejšie sú iné veci ako nahanat sa za peniazmi
Keď sú deti malé sa ti vykašlú na tvoje peniaze,keď ta ani nevidia a netrávia s tebou čas...
A neviem aký konkrétny štart myslíš,keď teraz sa každý pomaly usadí okolo 30 a to už si každý našetrí individuálne ...
A keď rodičia možnosť majú,tak pomôžu ako je to v ich silách a nie,či mi nešetrili alebo nenasetrili
Vždy je lepšie keď si človek buduje všetko sám svojimi silami a nie prísť k hotovemu a brat všetko ako samozrejmosť
O takých rodičoch si myslím, že sú rozumní, lebo vedia, že poistky a sporenia sa vôbec neoplatia. V našej rodine takýto typ šetrenia nepodporujeme.
Ako si na to prišla, že je to bežné?
Nám so setrou rodičia nič nešetrili. Ale dali nám všetko, čo sme potrebovali. Mali sme bezstarostné detstvo, vyštudovali sme VŠ. Nič viac nám nie je treba. Vieme sa obe o seba postarať. A za to sme im vďačné.
@puertorico ako ti to rodicia odovodnili?
@0silvia0 netuším to už si nepamätám, Oni mi stále tvrdili že ja dostanem k 20tke... Ale ja som tá povaha ktorá sa neháda a radšej sa stiahnem ako keby mám vyvolávať konflikty. Takže keď sa na to pozriem teraz, kašlem nato, mám svoje peniaze, niečo málo zarobím, ešte menej ušetrím, ale malému šetríme a snažíme sa mu dať čo som ja nemala.
@0silvia0 Akože áno, vykrikovala som im to, ale keď som pochopila že to nemá význam tak som to neriešila.Ale bolo mi to ľúto a aj mi to bude ľúto stále.Nie to, že ona dostala a ja nie, ale celkovo že ona mala stále viac a ja nič
@puertorico niektore postoje rodicov su fakt nepochopitelne, ale snad to nepokazilo vas surodenecky vztah..
@0silvia0 nie určite nie, sme v pohode, aj s rodičmi, dokonca ja jej deťom radšej kúpim lepšiu hračku, alebo takú akú chcú na sviatok alebo na Vianoce lebo viem že sa otočili strany a ona si doma pri mužovi neškrtne a nemôže im kúpiť hocičo tak im to oplácam aby mali aspoň od nás
@puertorico super, ze to beries takto s nadhladom. Vidis, tvoja sestra si vybrala svoj diel financnej pozornosti u rodicov, teraz sa ma financne horsie ako ty. Ty si ako dieta financne stradala, ale zasa teraz sa mas lepsie. Je to vlastne super!
Rodičia mi našetrili 5000 eur na stavebnom sporení. Potom mi ešte niečo požičali a ja som im to behom 1.5 roka vrátila (dávala som im na to polovicu výplaty). Muž tiež hovorí, že on nič nedostal, z vkladnej knižky mal pár šušňov, ešte keď to prišli pýtať, začali vymýšľať, že ten produkt už bol zrušený a také veci. On ma prístup, že deťom nedá, maximálne im požičia. Aby si budovali sami. Neznášam tieto srandy keď mi niekto tvrdi, že o 20 rokov čo bude s mojimi peniazmi. Do 20 rokov sem akurát padne atómová bomba 😀

@makova333 ano tak, zle som pisala ale v kazdom pripade 18 kou sa to pre rodica nie vzdy konci