Aký máte názor na tento “vzťah”?
Pekný večer zelam, trošku sa vám tu chcem rozkecať a požiadať o nejaké názory, lebo už naozaj neviem ako mám toto celé riešiť a že či ste niekedy zažili niektorá z vás niečo podobne ako zažívam teraz ja.
Tak iba na začiatok chcem podotknúť že mám do 30 rokov a mala som 2 vážne a asi jedine vzťahy ktoré som za život doteraz mala. Áno mala som jedného partnera teraz naposledy kde to nebolo o vzťahu ale iba o “tom”. No to som ukončila a bola som teraz dlhšie sama. Ale, ide o to, že teraz sa mi deje jedna zvláštna situácia a ja neviem či v nej pokračovať alebo to nechat tak. Spoznala som asi pred cca 2 rokmi na oslave mojej dobrej kamarátky chlapa. Je starší odomna o 10 a viac rokov, no je to kamarát jej frajera.. Veľmi sme si rozumeli už od prvej chvíle, ale skratka tam nebolo to, čo by tam malo byť a preto som to nejak prestala rozoberať. On sa mi po pól roku od oslavy zas zjavil v živote. Tak sme si nejak začali písať, to nám išlo. Nejak sme začali chodiť von a stretávať sa-spoznávať. Nikdy som nemala blízko k odost starším mužom odomňa. Áno ja beriem aj tých 10+ Rokov ako že je to dosť rozdiel a hlavne ja som žena ktorá ešte nemá svoju rodinu a dieťa a príde mi to že mala by som si hlavne hľadať niekoho, kto je asi na mojej vlne a v mojej vekovej kategórii. Ale to teraz preskakujem. Prerástlo to do štádia, že sme spolu mali niečo intímne, no ja som sa nedokázala vôbec uvoľniť , lebo stále som myslela na to že by sa mohol na mňa nejak naviazať. Čo sa týka ľudskej stranky tak sme si sadli veľmi, v živote som nespoznala človeka, ktorý by mi vedel rozumieť v niektorích veciach, hlavne je to veľmi obetavý a dobrý človek. V dnešnom falošnom svete je to obdivuhodné. Takto sme sa stretávali asi pól roka, boli sme aj 2 týždne v zahraničí na dovolenke, kde som pochopila, že po intímnej stránke nám to neklape, nikdy som sa pri ňom nevedela vzrušiť, užiť si to. V niektorích veciach som si začala všímať tie rozdiely medzi nami a tým myslím vekové rozdiely, iné zvyky, atd. On nerozumie veciam, ktoré mne prídu dôležité a on zas rieši veci, ktoré neriešim ja. On je taká stará skola. Mal takú výchovu, no ja som skôr živel a potrebujem život, on je skôr taký utiahnutejsí typ človeka. Začal sa mi nejakým spôsobom protiviť. No mám ho veľmi rada a vážim si ho. Potom prišlo zas na nejaké intímne zblíženie a ja som mu narovinu povedala že tam necítim žiadnu iskru ani nič. Úplne od začiatku. Uvedomila som si, že ho mám rada viac ako nejakého kamaráta ale hlbšie city tam necítim. Prednedávnom sme spolu boli týždeň na horách, tam som to chcela nejakým spôsobom uzavrieť, ale je mi s ním veľmi dobre ako s človekom, no tá chémia mi tam veľmi chyba. Mali sme aj debatu o tomto celom, povedala som mu o mojom “probléme” a on mi vtedy povedal, že on si má už predstavoval ako svoju partnerku, čo som ostala v úplnom šoku, lebo nikdy sme si nepovedali že my spolu vo vzťahu budeme alebo sme. Aj som si myslela že viac si toho odžil ako ja, aj čo sa týka vzťahov keď sme sa rozprávali tak mi vravel o všelijakých veciach ktorými si prešiel, no v tomto mi prišiel ako teenager čo zle pochopil celu situáciu. Ja neviem ako mám pokračovať. Odvtedy ako sme prišli každý domov, tak nie sme ani poriadne v kontakte, už je to tretí týždeň, ale mne veľmi chyba ako človek, naše debaty a tak. No stále tam necítim nič viac. On cítil asi veľmi veľa, no myslela som si že bude vyrovnanejší. Viem že sa nedá sa prinútiť byt s niekym keď to tak necítime, aj keď teraz by som veľmi chcela. No srdce to tak necíti. Nie som človek ktorý sa dokáže zamilovať po čase. Ja som skôr typ čo sa zamiluje buď hneď, alebo nikdy, no keď sa aj rozprávam s kamarátkami alebo počúvam od iných ľudí, že začali spolu nejaký vzťah po dlhšej dobe, ako boli napríklad kamaráti najprv, alebo to nebol ich typ, ale nejak si ich zidealizovali v hlavách a preto toho človeka ľúbia. Ale mne to nejde. Príde vám táto situacia bežná a normálna?
Prides mi ako veľký sebec. Ty ho chceš len keď to tebe vyhovuje a cítiš sa sama a je ti úplne v paži, že jemu tým ubližuješ. Mimochodom, tie mám kamarátov, ale nikdy som so žiadnym z nich nespala. Preto ich nazývam kamarátmi. Jeho by som skôr nazvala milencom, kedže ste spolu intímne fungovali. Skús si trochu urobiť poriadok v živote, určiť nejaké ciele, čo od života očakávaš a neriadiť sa len nejako impulzívne.
Si ako ti Chlapi co ked nemaju do coho pichnut sa ozvu ex ktorej zlomili srdce a ktora si potom od toho dalsieho kontaktu vela slubuje. Az na to ze tebe nejde o sex. ( alebo skor ide tu o sex Lebo snim
Ti nesadlo) ale tebe ide o jeho pozornost jeho spolocnost. Vies ze ta mà rad, A ked si sama chyba ti to. Uz mu Daj pokoj. Vysvetlila si mu ako na tom ste. On teba netrapi nic ti nerobi. On si nenaplanoval ze ty nebudes citit chemiu jemu vyhovuje ten vas sex kde ty si tuha dumajuca nad jeho vekom.. to uz je jeho problem ze si to nevsimol no nerobil to naschval . Bral to tak ze ked snim mas pravidelne sex ze ti to vyhovuje. Jemu to stacilo. Nemala si vztahy skusenosti je xxx chlapou co si mozete sadnut ako naj kamosi a mat aj mega sex. Staci najst jedneho. Tiez bude mat svoje muchy ako kazdy . Ale ty by si nemala nic potlacat do nicoho sa nutit nic predstierat. Mala by si byt s niekym skym budes prirodzene chciet byt. Tento pan. Nie je jediny na svete s jedinecnymi kvalitami. Tento vztah nevztah ber len ako lekciu do zivota uz vies co od chlapa chces co nechces nabuduce to uvidis skor . V ziadnom pripade sa mu neozyvaj aj on mà narok na stastie s niekym co sa nebude musiet do nicoho nutit.
no vsak si mu davala nadej a potom si ho zaskocila, ze ti je s nim sice fajn ale od zaciatku nic necitis. necudovala by som sa keby zostal nastvaty, vo svojom veku uz hladal normalnu zenu, ktora nebude vyuzivat jeho pritomnost, lebo je jej s nim ludsky dobre, dvakrat mu dovoli nieco intimne a potom z nej vyjde, ze ho nechce. pre neho strata casu, kamaratku zrejme nehladal, mohol sa stretavat s perspektivnejsou babou
Ahoj, uplne viem co citis, presla som si niecim podobnym akurat vek.rozdiel tam bol menej…. Nejdem ani citat vyssie komentare lebo tam budu vycitave veci ktore nikto nepochopi kym tym neprejde sam…. Ale proste treba to ukoncit, on sa zalubil a vazne a aj tomu ze ty si s nim rozumies z jeho strany to nebude fungovat ako kamaratsky vztah… Reakcia v tej dobe mojho priatela akoze fakt uzasneho cloveka ako opisujes ty bola strasna a vycitava aj napriek tomu ze dohoda na zaciatku bola, ak by sa nieco u mna zmenilo mam mu povedat a presne toto som mu povedala co ty, ze tam nieco chyba a ten intimny vztah mne nesedel no presne to iste. Po jeho reakcii som vedela, ze tam kamaratstvo byt nemoze lebo by som mu ublizila este viac. Ked vychladol mi napisal akoby nic ze ci nejdeme do kina, no ja som stare rany nechcela otvarat a do dnes o nom uz nic neviem, len to ze je stastny uz s inou a maju velke plany 😊
Drzim palce.
@zuzikq91 ani nenapísala, o aký vekový rozdiel ide. 10+ môže byť 11 ale i 19 že áno....
no a autorka: nechaj ho žiť svoj život. pripájam sa k drvivej väčšine, že ak to chceš brať takto, tak si sebecká. pripájam sa aj v tom, že bez chémie to nemá zmysel. ty ho berieš vlastne ako takého staršieho/starého kamaráta, ba možno ako otca (ak je ten rozdiel 19-ročný napríklad) a ani o tom nevieš. preto si s ním rozumieš a preto nefunguje rodina. vyklopila si mu to potom, čo on už k tebe dávno niečo cítil, zlomila si mu zrejme aj srdce, tak ho nechaj ísť... nikdy by z toho nič poriadne už nebolo. ani kamarátstvo. dávala si mu fakt falošné nádeje. na dovolenku sa nechodí s kamarátom. teda určite nie vo dvojici-osamote. navyše, ak je on stará škola, tak to musel na 100% brať ako vzťah - spoločná dovolenka.. takže moja rada: nechaj ho ísť a žiť, neozývaj sa mu. už si mu ublížila dosť. on tebe neublížil. kamošku na pokecanie si nájdeš hocikedy. ale jeho si fakt ťahala za nos, hoci to mohlo byť nevedome.
Tak ja mam muza o 12 rokov starsieho odo mna a nikdy mi to neprislo ako problem…moji rodicia mali medzi sebou 17rocny vekovy rozdiel…rozdiel medzi muzovym synom a mnou je 11 rokov, menej ako s jeho otcom 😂 vek podla mna az tak dolezity nie je, ale pokial sex neklape, je to zle. Ked si najdes normalneho partnera, nebudu ti chybat ani debaty s tymto. Proste je fajn ako kamos a kedze chlapa nemas, chyba ti….ale inak to nema vyznam vobec
Nemysli len na seba, nechaj ho spracovat to. Z celeho uvodu vychadza ja, ja, ja...nijak si mu nedala na vedomie, ze ho beries len ako priatela s vyhodou pre neho. Nemam pocit, ze je nutne slovami presne popisovat kazdy "status" vztahu (napr. dnes sme kamosi na kavu, zajtra sme milenci, potom partaci na dovolenku....). Isla si s nim na pobyty/dovolenky aj do postele. Dospely clovek a hlavne chlap to berie bez zbytocnych kecov ako fakt, chodite spolu-spite spolu. Tak sa necit "ublizena" ty a pochop jeho. Nema potrebu ta vyhladavat. Zmier sa s tym, uzavri to a nehladaj argumenty typu, ze ten vekovy rozdiel....10 rokov je pohoda. Nie je v tom nic nadprirodzene. On chcel viac a ty si mu to nijak nevyhovarala (zena toto vyciti, ako sa chlap k.tomu stavia a nevrav ze nie).
Keď s niekym chodíš pravidelne von, na dovolenky, spávaš s nim a potom ho pošleš do kelu tak nečakaj ze bude chcieť byť len tak kamarát. Zlomila si mu srdce.
Chlapi sú v tomto oveľa jednoduchší, tam je to áno - nie. Žiadne omáčky medzi tým typu si viac ako kamarát ale nieje to ono.
Skutočne kamarátstvo medzi mužom a ženou existuje, ale nesmie tam byt sex, zamilovanosť ani náznak niečoho takého.
Skus sa z celej situácie poučiť a bud uprimnejsia k sebe aj ostatným ľuďom. Nezahrávaj sa s niekoho citmy len preto ze sama nevieš čo chceš.
Keď nabudúce po sexe (ale to si myslím ze vieš už aj po prvom bozku) budeš cítiť ze to nieje ono tak to ukončí hneď a nedávaj tomu človeku nádeje, neťahaj ho po dovolenkách. Žena veľmi dobre vycíti keď po nej niekto ide. Je kruté sa s takým človekom naďalej kamarátit, dávať mu nádeje a ešte s nim aj mat sex
No podľa mňa je zbytočné vôbec nad tým aj premýšľať, k ničomu to už nevedie, už bude lepšie uzavrieť si to a ukončiť.
Snazis sa a nejde to... ani nepojde, chemia nebude, pokial sa neobjavila doteraz a bez chemie vztah nefunguje. Chapem, ze je pre Teba ten muz zaujimavy. Viem si dobre predstavit aj preco je zaujimavy, aj ked tie euforicke vyjadrenia o kamaratsve a povahe a pod. povazujem za trochu prehnane. Prenechaj ho inej, ktora sa donho zalubi a Ty skusaj hladat inde.

Len dávaj pozor, aby sa raz tak k tebe nezachoval nejaký chlap ako sa chováš ty k nemu. Za ďalšie, kde nie je chémia, tam nechápem, prečo s ním opakovane spavas. Mna keď chlap nepriťahoval, nedokazala som mu dať ani pusu, bolo to pre mna fuj. Ty sa s ním rovno vyspíš. Potom píšeš, ze ho nechceš, ale opakovane sa s ním opäť vyspis. A teraz, keď sa odmlčal ho zas chceš. Mne skôr ako problém prídeš ty. Vôbec nevieš čo chceš. Teba zaujima iba vtedy, keď je nedostupný. Ešte ťa poprosim o jednu vec, lebo mi prídeš presne ten typ zeny - keď si nájde priateľku a vzťah, nepleť sa mu do toho, ze si si až vtedy uvedomila o čo si prišla, nenechaj svoju ješitnosť, aby mu znicila vzťah lebo so zenou ako ty ho to šťastie necaka.