Asi ma muž podvádza - čo by ste urobili vy?
Ahojte
Som tu už roky ale prvý krát tu hľadám radu. Tak radšej pod novým nickom.
Doteraz som bola šťastná v manželstve (9r) aj keď v začiatkoch vzťahu boli raz problémy kedy ho zvadzala kolegyna v starej práci ale zvládli sme to a verila som mu.
Posledné mesiace sú ale divné. Je naladovy, raz mi hádže komplimenty, zalubene potlapkava a potom sa aj tri dni so mnou nebaví. Horko tazko vyzistim ze vraj ho malo ľúbim a nijako mu to neukazujem. Potom je zas chvíľu všetko ok. Milujeme sa často ale on by možno aj každý deň chcel....neviem.
Začal chudnúť... Podporujem ho v tom. Aj mne treba trochu....
No dnes dom objavila v jeho pracovnej taške kondóm. My ich používame málokedy lebo on ich už nepotrebuje - deti mat nemôže. Mame ich len v nočnom stolíku v spálni. Sokoval ma ten v taške. Nenapadá ma žiaden rozumný dôvod...normálne som sa z toho zrútila...
Mam ho konfrontovať?
Zrazu si dávam všetko dokopy. Denne cestuje po celom Slovensku. Stále je na mobile a rieši firemné problémy s podriadrnymi ale písať si môže barsco okrem mailov. To nezistim. Keby ma podvádzal tak to môže urobiť hocikedy nakoľko mu to pracovný režim dovoľuje a ja to nezistim.
Som úplne v prdeli....
Keď ho aj konfrontujem, bude zatlkat a ja sa nič nedozviem. Ale jedno viem isto, dnes sa moja dôvera otriasla v základoch
pride mi neskutocne ospravedlnovat chlapa co ma "len" milenku, ze ved je to "len" hracka, hlavne ze sa stara o rodinu a nechce odist od zeny.
vy si nepotrebujete svojich muzov vazit? vazite si muza, ktory ma sex u milenky len ako relaxaciu po narocnej praci? vy si nepotrebujete vazit seba?
@nickyva to je Stalo sa mi všetko. "Neznášam" ten príbeh. Úplne typické...
a ktovie, mozno ani nemusi mat milenku len sa aj on boji o svoje zdravie. Ved pisu ze aj ona je chora. Vari sa chlap nepotrebuje chranit ved aj my zeny same vieme, ze ked mame intimne problemi tak nas to stipe-pali-napuchne-vyteka-kapka a neviem co este....ani prenho to mozno nebolo prijemne ked daco nebodaj bolo. Na take su chlapy moc citlivy a neradi idu za lekarom ze "aha, moj krasavec je chory"...no tak si zadovazil viac kondomov a nejake pozabudol aj v taske.
@mircalla nevyhovovalo by mi to, keby som o tom vedela. Sú ženy o kt.viem, že manželia chodia po bordeloch a sú šťastné, lebo o tom nevedia. Pretože doma majú chlapov, ktorí by im dali modré z neba. Povedzme si to asi tak, že ženám vyhovuje len dokonalosť. A to dokonalý chlap a dokonalý vzťah.
Ja tomu celkom nerozumiem, načo je dobré také trápenie a užieranie sa. Našla si kondom... Ja by som to riešila okamžite. Prišiel by, oznámila by som mu, že aha, čo som našla, a na čo ti to je??? Ak by zatĺkal, tak sa ho opýtam, ako by sa cítil a čo by robil, ak by našiel ten kondom on v mojej kabelke. Povedala by som mu, že ak sa nič nedeje, má šancu to vysvetliť a môžeme sa na tom posmiať pri večeri, alebo nech využije príležitosť, nemotá sa v intrigách a klamstve a vyklopí to, aby sme sa mohli pohnúť ďalej. Apelovala by som na neho, že som dobrá žena a matka a preto si zaslúžim pravdu. Takto si ušetríš kopec času. Už teraz sa užieraš a umáraš, a ak vyrukuje s neverou, tak aspoň vieš na čom si. Myslím, že za tie roky ho už poznáš a aj keby chcel klamať, tak už to odhalíš.
@modrava je to uhol pohľadu. ja si napr vážim mužov, ktorí sú vzdelaní, inteligentní, mužov, ktorí sa svojou vytrvalosťou, cieľavedomosťou, odvahou a disciplínou vypracovali, dosiahli profesné a spoločenské uznanie. vážim si mužov, ktorí si stoja za svojím slovom, vzbudzujú rešpekt, nenechajú sa dirigovat zenami (napr je strašne a trapne, keď tu na MK zavesí žena fotku manžela, ako doma stojí pri žehliacej doske, alebo sedí v napenenej vani 🤦), zároveň su to muži sofistikovani, galantni, nie nejakí burani s hlúpym slovníkom. toto sú pre mňa praví muži. ale ako som písala, tento typ mužov je vždy lákadlom pre iné ženy.
poznam veru aj ženu, čo sa znova vydala za toho istého... prvýkrát sa s ním rozviedla pre neveru.
nedavno mi tiež jeden známy povedal, že keby sa mal znovu ženiť, tak jedine s bývalou.
a seba si vážim veľmi. mam na to milión dôvodov... 😉😉
Inak, vraví sa, že podvádza hádam každý chlap, len v dnešnej dobe sa to ľahšie prevalí a ženy nemienia trpieť... preto to vyzerá tak, ako to vyzerá.
Žena mojho otca raz povedala, že sa koli nej otec rozviedol. Prd, povedal mame, že nech vydrží, že v 50tke už bude normálne doma. :D To bola pre mamu posledná kvapka. Takze, takto to majú chlapi. Radi sa niekam vrátia a sem tam idu "na výlet"...
@zuzanapjat co oči nevidia, to srdce neboli. 😉
@diridiridin presne, žena to vždy vzdá. ono to nie je ľahké, žiť s vedomím zrady. lepšie nevedieť, nezistovat.
@keksik83 skor nie je lahke zit z 1 prijmu kde je zena odkazana na seba a zacinat doslova od nuly, kdezto predtym chlap nosil domov vyplat, platil hypoteku, mali spolocny byt/dom...nedajboze by doslo k rozvodu bude schopna zacinat od nuly? Je tu XY tem, kde zeny opustia chlapov a potom tu vyplakavaju ze ako dalej...lebo proste mesacny rozpocet nepusti.
Takze ak sa neche vzdat toho celeho zatat zuby a dufat, ze sa to fakt "cele samo" poriesi.
@keksik83 hej, uhol pohladu... medzi vymenovanymi vlastnostami, schopnostami a uzasnostami chlapov, ktorych si opisala a obdivujes som nenasla absolutne ziadny suvis s vernostou a laskou k jednej zene. z mojho pohladu by tie vlastnosti boli len ako bonus k muzovi co ma naozaj lubi.
@lubkavargova1 ... ale prezili by aj bez muza. mne umrel a nikto sa ma nepytal v akej situacii budem, ci to zvladnem financne, psychicky. dom som predala a sla do bytu. kazda to zvladne, len nie kazda je ochotna si skomplikovat zivot.
@zuzanapjat Moj kamarat bol taky, manzelke dal aj modre z neba, do toho taketo zenske - ale ani omylom manzelku nejako strasne nemiloval. Povedzme, ze si v mnohych veciach vazil a vyhovovala mi. Ak teda nazyvas modrym z neba ranajky do postele ci nadotovana kreditka. Kazdopadne je to zivot v pretvarke.
Ono je tiez omylom si mysliet, ze tie manzelky o tom netusia. Tusia, ale pocit, ze ziju s uspesnym muzom, ktory sa postara, vacisnou nemusia chodit do prace a materialne sa maju dobre im staci, tak sa na nejaku dostojnost vykaslu a prenesu sa cez to.
@modrava to je pravda. Len je rozdiel ked manzel zomrie (je mi to luto) a ine ked si najdu inu tu klasiku pekna-mlada. Ked pride domov manzel a povie, ze bali si kufor a ide k inej zene, alebo nedajboze si tu novotu nastahuje do spolocneho bytu. Lebo aj take priprady sa stavaju a tu tiez bolo toho habadura popisana. Je to skor smutne. Vela ludi vravi, ze je uz ina doba, ze doba sa zmenila. Ja si skor myslim, ze tie klasicke hodnoty stale budu pretrvavat aj keby sme tu lietali v UFO tanieroch po cestach. To len skor ludia ich nejako nevnimaju, alebo nie su vedeni k nim lebo vsak to nie je to IN.
S tym kamaratom som sa obcas stretla, stazoval sa, ze manzelka ho v posteli nudi a rozpraval o svojich uletoch. Akoze sme kamarati, takze to nebolo uplne mimo. Tiez uspesny, pekny, pri peniazoch, lakadlo pre zeny. Uprimne povedane, jeho zenu som vzdy lutovala, zila v sladkej nevedomosti, ako ju miluje, pretoze ano - postaral sa o rodinu, o syna, bol k nej uctivy a slusny, kupil jej co chcela, podporoval ju v tom, co robila. Navonok dokonale, inak grc podla mna
@lubkavargova1 ja som to spomenula len preto, ze vacsina zien si mysli, ze to bez chlapa nezvladnu. neverim zeby nezvladli. prezit zivot s klamarom a v klamstve je mozno horsie ako ovdoviet...
@mircalla v prvom rade, to čo si písala, že žena je vec, lebo sa stará o potreby svojho muža, kým on si chodí inde zapichať, tak to si trošku zle pochopila. Ženy na potreby chlapa pozerajú v manželstve čím ďalej tým menej a potom sa nájde nejaká krásavica, ktorá samozrejme vychytá to, čo im v manželstve chýba. Či už komplimenty, sexuálnu stránku apd. Autorka písala, že jej muž vyčítal, že mu neprejavuje lásku, písala, že sem-tam používajú primák, lebo sa jej nechce ísť po sexe osprchovať, že muž chudne, mala by i ona (ale ešte nezačala, radšej v tom podporuje muža), sex by chcel snáď každý deň, ale tak často ho isto nemajú ........ no..... Máloktorý chlap povie žene, že sa cíti byť nemilovaný. To ženy, tie by sa dosrali z toho, kebyže im chýba láska vo vzťahu. Ale chlap... tomu predsa nesmie nič chýbať a musí všetko akceptovať, to, čo chce žena. No a potom sa nájde jedna slobodná nádhera, schudnutá, ktorá mu dá každý deň, ktorá ho obdivuje, prejavuje mu lásku po každej stránke a čuduj sa svete chlap má zrazu milenku. Opačne to nefunguje? Keď žene dlhodobo vo vzťahu niečo chýba a nájde sa chlap ktorý ju týmto zahrnie?????
@zuzanapjat Funguje. Ja skor pisem, o zenach, co to vedia co tusia a hraju mrtveho brouka, pretoze chlap sa predsa stara a vazi si su. Je to skor o tom, ze je s nou, lebo mu to vyhovuje.
@mircalla tak ono sú také i také..... ťažké je odísť od muža, ktorý ti dáva vo vzťahu všetko - nie len po materiálnej stránke. Myslím, že od burana čo ženu DOMA berie za hovno a tak sa aj správa k nej je opustiť ľahšie. Než muža ktorý sa venuje a venovať chce.... no len.... žena nemá čas a chuť každý deň a to čo by chlapa najviac uspokojilo je možno fuj, (oral, anal) a musí ju nahovárať aby to mal a ak to aj má, tak to nie je ono, lebo vie že si to tá ženská neužíva atď atď
na zaciatok otazka je preco riesime tuto situaciu? vo vztahu kde je dovera a laska by sme k tejto teme ani neprisli.
ja som bola raz podvadzana a raz som sa podielala na spoluucasti podvadzania.
ked som bola podvadzana robila som to tak ako to tu uvadza mnoho zien zatvorene oci, sme stastny, harmonicky par az jeden den moj byvaly so slzami v ociach mi vykrical ze ma cely cas podvadza a ja som si ani nic nevsimla ze to ide dolu vodou a ze je nestastny...
druhy pripad on mal 4 roky velmi harmonicky vztah s partnerkou len ona bola taka a onaka.. typicke reci chlapov ktory podvadzaju oni su chudatka a zena v domacnosti ma xy chyb.... takto si balia milenky.. ona vedela o vsetkom a vsetko trpela a on bol z toho tiez cely nestastny ze maju taky “uprimny vztah” on podvadza a ona sa tvari ze je slepa a nechce na vztahu pracovat...
tam kde nie je dovera tam nebude stastie. dovera je prvy pilier vztahu. ruku na srdce ktory clovek je stastny ked je podvadzany, klamany? aj ked ide o financie, ten pocit podradenosti ze zobem to co mi pan sef da, ziadnu zenu aj ked rozum si hovori svoje neurobi naplnenou a stastnou. otazka je ako sa to odrazi na dusevnom zdravi zien po rokoch?
dalsia vec je ktory chlap je stastny ked podvadza partnerku?? milujuci spokojny manzel by v zivote nepodviedol zenu. mohol by ist medzi tie najkrajsie najmladsie kurvy s kamaratmi ale verte ci nie on by tie kurvy odmietol a este by sa z nich zgrcal...
cize tu je otazka kde sa stala chyba pred tym ako by ten dotycny pouzil kondom s inou zenou?? co tomu nasledovalo?? preco by to urobil? kedy sa to zacalo kazit a smerovat to az k takymto cinom??? tu nejde o ten kondom tu ide o ten cin a nasledok z toho.
co sa tyka toho kondomu.
zapierat ako to tu mnohe zeny radia ktore sa dali do podradnej pozicie vztahu a trpko tisko toleruju podvod neprinesie stastie. ano prinesie peniaze. ale su peniaze naozaj vsetko a to najdolezitejsie v nasom zivote? sme natolko slabe a labilne ze sme odkazane na chlapov a musime im tolerovat vsetko co si chlapi zmyslia? poznam take ktore kvoli muzom robia rozne sexualne uchylky aj ked potom placu za dverami spalne len aby si jo udrzali... myslite si ze ten chlap to nevie ze je to nieco za nieco hra na nadradeneho a podradenu? sme ludske bytosti kazdy mame pravo na rovnocenny vztah.
a k tomu kondomu.
uz to ze si nasla kondom vyvolava obrovsku nedoveru voci partnerovi. ako som uz hore pisala bez dovery zdravi vztah fungovat nemoze. lebo z jednej nedovery pride dalsia a dalsia a bude sa to hromadit...
ked teraz partnera obvinis ze on ta podviedol a ak to on neurobil znicis jeho doveru k tebe. budes ako hysterka ktora ho sleduje a ide po nom.. a tak obe strany budu trpiet... tym padom aj vztah bude trpiet.
ja by som to urobila takto.
ked budes mat uvolnenu dobru naladu, skratka ked nebudes ty a on v napati emocii povedala by som mu mozno aj s trochou humoru “ minule mi vypadol tento kondom z tasky” a cakala co on na to..
urcite nie ist rovno na vec zurivo gestikulovat ze on ta podviedol a ze ty ho milujes.. pretoze ked clovek citi tlak automaticky sa??? no brani... ci to urobil alebo nie. bude sa bat a branit, popripade rychlo vymysli nejake klamstvo aby sa ta zbavil a dala si mu pokoj.
takze cakala by si na reakciu, a ked by nic nepovedal, zopakovala by si to opat vecne informacne.. nie obvinovat a ponaucovat a vycitat..
a keby neprisla odpoved povies mu “ ok pockam do zajtra co mi povies, ja ta velmi lubim a zalezi mi na tebe ( poskytnut podporu) a dat pocit ze stojis pri nom, aj ak by ta podviedol, chces to riesit preco sa to stalo kde sa stala chyba vo vasom vztahu a co by ste mohli vy dvaja preto urobit aby ste to napravili...
a inak pravda pride vzdy....
uvidis jeho reakcie uz aky bude ci nervozny agresivny zurivy.. alebo sa ti zdoveri. no je to velmi tazka cesta. ovela tazsia ako sa tvarit ze je vsetko ok a problemy dat pod koberec. komunikacia je velmi dolezita a tazka
Ja som raz počula jedno tvrdenie, veľmi veľmi pravdivé... V láske a vo vzťahu je to tak, že keď s niekym žiješ a on ti dáva 80%, na 80% uspokojuje všetky tvoje potreby a túžby, tých 20% máš stále tendenciu niekde hľadať, veľmi ti chýbajú. Potom zrazu stretneš osobu, ktorá plne uspokojí tých 20% potrieb, čo ti doteraz stále chýbalo a ty máš pocit, akoby si stretol niekoho, čo ti odovzdal celých 100%, niekoho, čo ťa uspokojil úplne a po každej stránke. Si totiž taky zaslepený radosťou, že na tých pôvodných 80% si zabudol. Prvotný ošiaľ trvá pár mesiacov, max 3 roky, potom príde precitnutie...
V dnešnej dobe ľudia nie sú ochotní riešiť problémy, utekajú od nich. Zlý vzťah, problém, zrada, klamstvo? Neriešim, uzavriem, zabalím sa a odidem. Človek tak začína stále znova a znova, mysli si, že po 2x, 3x xy-krat to bude iné, lepšie, dokonale. Nič nie je dokonalé, my nie sme dokonalí! Vzťah je vždy o tom, že toho druhého berieme, aký je, že ho milujeme aj s chybami, ktoré ma, že ho nechceme meniť podľa seba. Sú ženy, ktoré tolerujú to a iné zasa tamto. Preto je ťažko radiť, starať sa do iných vztahov, vynášať súdy... Dvaja ľudia by mali byť spolu, pretože im dvom to tak vyhovuje, oni sú schopní sa tolerovať.
@mircalla niečo tomu chlapovi chýbalo.... a možno to manželke nehovoril, ale cítil to tak... a možno aj povedal, ale nepripisovala tomu dôležitosť. Muži nie sú ako ženy, že by spravili žene hodinovú prednášku o svojich pocitoch. Skoro všetky ženy vypisujú ako nebudú tolerovať neveru a ako sa treba zbaliť apd. A možno aj nevera v tomto prípade by možno vzťah posunula k lepšiemu. Ktovie...... Ani väčšina žien nepodvedie svojho muža, keď sú vo vzťahu maximálne spokojné.
@zuzanapjat Opat obhajujes. Pripominam, ze uz by to bolo druhy krat. V tomto pripade mozeme pomaly hovorit o nejakom moduse operandi. Pride mi dost chabe riesit chybajuce vo vztahu hned neverou. Kazdemu nieco chyba. A naopak su aj muzi, co im nechyba a nic a proste nejeko dafaultne si nemoze pomoct
@mircalla Myslím, že veľa žien má problém priznať si, že za neverou väčšinou býva nespokojnosť vo vzťahu, lebo by tým priznali aj to, že neboli dokonalé. Jasné, že riešiť nenaplnené potreby neverou je primitívne, ale väčšina mužovi od prírody rozmýšľa primitívne. A nie, nemám dôvod obhajovať neveru, len chápem, že muži nie sú ženy a nerozmýšľajú a ani sa nesprávajú rovnako.
@mircalla to ale nie je obhajoba nevery. To je konštatovanie, že takto to býva. Človek, ktorý je v manželstve max spokojný je viac odolný, keď mu niekto siahne na pohlavné ústrojenstvo. Preto by bolo asi lepšie viesť úprimný rozhovor, čo komu vadí, chýba/nechýba apd. a či chce v manželstve pokračovať a pracovať na ňom tak, aby bola spokojnosť čo najvyššia na oboch stranách. Autorka písala že mala pocit dokonalého manželstva. Mal ho aj partner? Možno nie....
@thoughtfulweirdo Su typy muzov, ktore budu nespokojne vzdy, aj keby mali vsetko. Proste je to tak. respektive nejde ani o nespokojnost ako o nutkavu potrebu ci ich podstatu ako taku. Celkovo muzi ako taki neboli stvoreni k monogamii, ja mam prave preto casto pocit, ze institucia manzelstva je pre nich casto nieco nasilu a stoji ich hodne premahania - v sexe urcite.
Ano - casto to dokonale manzelstvo nevnimaju obaja rovnako, ale o tom som uz pisala vyssie

@zuzanapjat Tebe to takto vyhovuje? Sorry, ze sa pytam, ale pre mna je pozicia takej manzelky neakceptovatelna - nikdy som sa nevydala a viem preco