icon

Asi sa nevyhneme rozvodu. Ako ďalej?

tajnaaa
21. dec 2016

Ahojte. Novy nick - skryta identita. O problemoch, ktore v manzelstve mame, pisat nebudem. Myslim, ze to nema zmysel. Mozno je este sanca par mizivych percent, ze to "nejak dame", ale skor nie. Musim povedat, ze je to certsve, to uvedomenie, ze naozaj po tych rokoch (skoro 11) je asi fakt uz koniec. Vlastne mi to mozno este uplne nedoslo. Mame totiz 3 male deti. Ja by som sa chcela ale spytat skor take prakticke veci. Nezarabam vela, prirovnala by som to k platu ucitelky. Manzel zaraba dostatocne, no nie uplne na rozhadzovanie, ale nikdy sme netrpeli nedostatkom, stredna vrstva v BA kraji. Skoro vsetko vzdy tahal on, ale tak pochopitelne, ked som bola prevaznu väcsinu casu na materskej. Mame väcsi byt so zahradkou, ktory ma na sebe ale vysoku hypoteku. Zhltol aj vela hotovosti a v podstate teraz nemame ziadne peniaze nazvys. Byt je pisany na oboch, rovnako hypo. Premyslam ako dalej - mne sa teda z bytu rozhodne nechce, ale zda sa, ze ani jemu sa chciet nebude. Spoluzitie davame s odretymi usami. Teraz pred chvilou sme si skocili zasa do vlasov (resp.on skakal), su tu deti, nevidim to ruzovo. O rozvodovych veciach sme sa este extra nebavili, ale stihol ma ubezpecit ze "mu deti nevezmem" (nechystala som sa), ze "chce striedavku" a ze by sme mohli sa striedat v tomto byte ze jeden tyzden tam bude jeden s detmi, druhy tyzden dalsi. Deti by tak nemenili prostredie. To sa mi vobec nepaci. To budeme platit 3 byvania?!?! Tento velky byt a potom dva podnajmy ci co? Ja nemam ani na ten jeden byt v ktorom sme - jedine ak dostanem vyzivne. Ale ako to je s vyzivnym ked by bola striedavka? Muz zaraba asi tak 3nasobne viac ako ja. A je striedavka fajn (teda je to naj riesenie spomedzi najhorsich?)? A kde na toto vziat silu? Pomohla vam poradna? My sme vcera boli, tam sa tvaril velice ze este by sa to hadam dalo a doma uplny horor...

Strana
z3
janickacrazy
22. dec 2016

@eliska13 No 200 eur je celkom pekné výživné, čo by za to niektoré mamičky dali. Poznám také, čo dostávajú 30 eur na jedno dieťa a aj to im koľkokrát zaplatí neskoro alebo vobec, je to hrozné. Na SK to majú rozvedené ženy s 2-3deťmi veľmi ťažké, najma tie, ktoré sa nemožu vrátiť k rodičom. Mám známu, čo má 3 deti a sú nasáčkovní v garzonke a ledva prežívajú, zatiaľ čo ich super ocko sa sám rozvaľuje v 3izbáku, otras.

luciola
22. dec 2016

@tajnaaa Ahoj moja kamaratka ma v striedavaj starostlivosti deti a muž je plati na obe deti 120eur mesačne tak sa dohodli. Skor je to problem taky že deti si rozmysleli a nechcu pendlovať stale medzi nim a mamou a potom je otazka čo ? on to zmeniť nechce a deti plaču ked maju isť na dva týždne k nemu. Tak zvaž aj toto. Skor podaj navrh že ich može mať kedy chce ale neh su stale u teba. Držím palce chcela som ti poradiť nech sa snažiš zachraniť manželstvo aj deti potrebuju otca ale potom som si prečitala toho viacej a neviem asi to už nema vyznam lebo on sa nechce zmeniť a evidetne ti ubližuje. Tak vela štastia.

tajnaaa
autor
22. dec 2016

No ked na to pride, budem mierit rozhodne na vyssie vyzivne... ale nie ze by som si to z prsta vycucala, ale realne vydavky, tie skolky skoly strava topanky sezonne... vsetko nieco stoji. ako si kto co obhaji, to uz tazko odhadnut. Chcelo by to dostat sa k niektorym udajom a tie su v jeho pocitaci ktory je pod heslom...

Holky, tazke to je. Kiezby to cele bolo "inak", vysvetlilo sa to, ale nemyslim si ze sa to stane. Prilis vela veci proste nedava zmysel, "normalny" chlap by ich nerobil... mimochodom obavam sa ze aj tu poradkynu zblbne, ak sa uz nestalo. Nemala som z toho u nej vobec dobry pocit. Myslim ze mu zozrala tu rolu zroneneho ktoru v poradni zahral a po navrate pfuuuu. Premyslala som ci jej nemam zavolat a povedat svoj pohlad, no ak je dobra, snad by mohla manipulatora odhalit

luciola
22. dec 2016

@tajnaaa niekedy ani poradkyna nevidi manipulatora mam vlastnu skusenost nato sa moc nespoliehaj. skor sa pripravuj na najhoršie.

jumama
22. dec 2016

Dneska som nahodne narazila na tuto prednasku a ono v kontexte vselicoho, co som si o vztahoch pocitala a i zazila, dava mi to zmysel. Nie je tam navid na riesenie vasej situacie a je. Samozrejme, niektore veci sa daju vnimat povrchne, aby bola prednaska zabavna, zaradime par otrepanych vtipkov a pravd, ale je tam dost vela hlbsej pravdy o rozdieloch medzi muzmi a zenami a pacila sa mi aj skoro v zavere cast o troch urovniach partnerskych vztahov.

https://www.youtube.com/watch?v=KE0FJI2DzN0

Ak este aspon trosku davas sancu vztahu, skus si to pozriet, cosi mi vravi, ze ak chodis do poradne, nie je to uplne stratene. Na to nadvazovala zrejme dalsia prednaska, lebo cosi z nej tam spomenuli

https://www.youtube.com/watch?v=QZEWYC0_Rqo

. Tato druha prednaska je uz takeho hlbsieho charakteru, no podla mna pomaha nachadzat najvnutornejsie pocity, nech uz sa len s castou stotoznis. Ci uz ta to privedie k pochopeniu kde vztah zlyhava a k naprave, alebo ta to vyvedie zo vztahu von... to ca sa nam deje, sa nam ma diat, ludia v nasom najblizsom okoli su nam zrkadlom, mozeme sa iba pytat, preco v tom zrkadle vidime, co vidime, kde to mame podobne, preco sme si to pritiahli... a v zaujme riesenia vztahu - ak by si tu prvu prednasku pustila tvojmu muzovi, poslala mu link, co by podla teba nasledovalo? Dalo by sa s nim o tom uprimne diskutovat? Poziadat ho, ze ty si to videla, ze sa ti niektore myslienky stadial pacili, ze ci by si to nepozrel, ked bude mat cas, a pripadne sa o tom porozpraval... ak je to marne, ak mas dopredu zly pocit, predsudky ze vies, ze by bol ohen na streche... tak to nie je dobre. Pretoze ak si dobre pozries tu cast o urovniach vztahu, tak teoreticky by ste mali sancu prejst do tretieho levelu... a ver, ze vo svojom okoli som zazila psychicke tyranie, a ze v zivote by som neradila kudom zostavat v chorych vztahoch. Nabadam ta iba k pravdivemu postoju, k zisteniu, ako sa veci naozaj maju, ci su naozaj nemenne, nevyliecitelne casom.

bluka2
22. dec 2016

@luciola pridavam sa

mandala77
22. dec 2016

@tajnaaa Ty v prvom rade skutočne kontaktuj linku pre týrané ženy. On má jasné znaky takej osobnosti, že v jeho prípade musíš byť o krok vpred a nič o svojich plánoch mu nehovoriť. Jednoznačne to čo urobil zo psychologičkou, že on ju našiel a Ty si ani nevedela ku akej pôjdete, on jej urobil prednášku určite o tom aká si... jednoducho Ty to musíš riešiť s ľuďmi, čo majú skúsenosť so psychickým týraním a len tí Ťa môžu nasmerovať a poradiť Ty. Liečiť ho, dať mu ultimátum sú v tomto prípade rady smerujúce do pekla a nerozumejú problematike toho čo žiješ.

Ty teraz vôbec nerieš striedavú ale hľadaj pomoc pre seba a aby on o tom nevedel. Ona je skutočne vhodná ak rodičia majú medzi sebou dobrý vzťah a dokážu sa na tom dohodnúť medzi sebou. Lenže ak by dal návrh aby zostali v dome kde vyrastali by nahrávalo aj súdu, to treba jasne vidieť. Čiže tá šanca je. A toto musíš riešiť ale s ľuďmi,k čo Ti môžu poradiť a preto kontaktuj buď tú linku, alebo krízové centrum, ktoré sa venuje týraným ženám. Kde vedia s kým máš do činenia, pretože oni dokážu zmanipulovať aj odborníkov, čiže potrebuješ pomoc od ľudí, čo sa tomu venujú.

mandala77
22. dec 2016

@tajnaaa som sa chcela spýtať, Ty máš naštudované o psychickom týraní, musíš vedieť, že môže zmanipulovať psychologičku prečo si nevyhľadáš pomoc kde sa tomu venujú? Celkovo mi príde, taký boj z Tvojej strany, že chceš vyššie výživné a pod. rozvody sú vo svojej povahe vojenská stratégia a Ty s ním ešte vedome ideš do vojny, mi prídu Tvoje komentáre také. Myslím, že ak nevyhľadáš odbornú pomoc, o ktorej on nebude ani len tušiť, zarábaš si na veľké problémy. Na túto tému je veľmi dobrý nemecký film Týraná.

tanecnica82
23. dec 2016

@tajnaaa ja som zazila podobnu situaciu a my sme to ustali. NIkdy sme lepsi vztah nemali ako teraz...Tuež som akcny typ a nevideli sa mu brusne tance...Jednoducho som sla a hotovo. Neviem co by urobil? Postavil by sa do dveri? Ked som prisla hundral,ale ja som jedneho dna tak hodila tanier o zem a naziapala na neho, ze co si dovoluje, ze je egoista a ze mozem mat x lepsich chlapoch ako on. Ak sa nespamata ze sa rozvediem.Asi som tov danej chvili myslela ozaj vazne, lebo odvtedy obrat k lepsiemu o sto stupnov. Chodim tancovat a na vystupenia a vobec mi to nie je vytknute....Uplne sa zmenil. Ziapala som len raz v zivote a to vtedy..Predtzm som bola poslusna manzelka, co sklopila usi ale tiež som chcela zit a nie prezivat

stastnablcha
23. dec 2016

@tajnaaa ahoj
asi sa na to pozrem z inej ako zenskej stranky, lebo som mala obdobny problem..
po nastupe do prace po dlhej MD sa u nas zacali vyskytovat podobne sceny a situacie... potom ako na hojdacke raz je dobre, potom sa nieco nezda a je uplkne naprd. obvinovacky a podobne
cele je to asi o tom, ze chlap ma pocit ze nieco straca a nevie ako to ma riesit. a potom ej zurivy a ked sa zamoce je este zurivejsi... my sme to ustali a teraz je moj muz mojou podporou aj v praci, co som napriklad necakala...
aj ked teda moj muz asi je len slaby odvar tvojho podla toho co pises...

sasa1310
23. dec 2016

@tajnaaa no keďže s ním spávaš, tak dávaj bacha, aby ti nespravil ďalšie dieťa a tým si ťa opäť poistí, aby si sedela doma na zadku.

Strana
z3