Asi som alkoholička
Ahojte, píšem anonymne keďže sa hanbím. Nejako som dospela k tomu ze asi som alkoholicka alebo minimálne na najlepšej ceste k tomu.
Celé sa to akosi zvrhlo cez pandémiu, boli sme doma a s partnerom sme boli schopný vypiť denne každý fľašu vína. Mame psychicky náročnú prácu, potrebovali sme odbúrať stres. Partner potom prestal piť úplne a ja som to nejak ťahala ďalej. A zrazu mi to cele nejako docvaklo a prišla som na to ze to už naozaj nie je v poriadku. Denne som pila minimálne fľašu vína. Teraz som definitívne rozhodnutá ze už piť nebudem vôbec. Partner mi dosť vyčistil žalúdok a musím uznať že mal pravdu. Zatiaľ nechcem vyhľadať odbornú pomoc, chcem skusit zvládnuť to sama (ano hambim sa) a ak to nepôjde až potom vyhľadá odbornjka. Chcem sa preto opýtať ci je niekto kto zvládol (začínajúci?) alkoholizmus sam zmenou režimu?
@kassandra25 toto je uplne k veci
Dôležitý je prvý krok - priznať si problém. Ten si už urobila. Držím palce, určite to zvládneš! 😉👏
Neboj, vstúp si do seba, hlavne vyhod všetok alkohol z domu a skús byť stále niečím zaneprázdnená 🙏
Obdivujem, ze ste si to priznali. Skuste napisat na poradnu IPcko, su tam skuseni psychologovia, ktori budu vediet poradit a nasmerovat, ako dalej. Drzim palce 🙂
Myslím, že začiatok si zvládla...že si to všetko uvedomuješ...alkoholik si neprizna, ze je alkoholik ..teraz len skus nepiť vôbec...par mesiacov vydržíš a nebudeš mať na víno ani chuť...skús..keď nevydržím, potom vyhľadaj pomoc...a veľa pomôže, že máš partnera, ktorému to vadí...nepi na tajnášá, rozprávaj sa s ním...veľa, nech ti on skúsi pomôcť...dá sa to zvládnuť...
No...asi by som to skúsila sama. Ale v prípade recidívy sama pochopíš,že vyhľadať odbornú pomoc bude na mieste.Drzim palce. Prvý správny krok máš za sebou.👍
Ja by som sla za.odbornikom...svokra na toto samoriesenie zomrela teraz tak prosim chod.. a uz nikdy si nedaj ani ohar..prakem i vela sil ❤️❤️❤️
@kassandra25 tento koment je absolútne zbytočný. Namiesto podpory toto. Troška ľudskosti ako žena žene troška podpory a povzbudenia.
@thoughtfulweirdo zdanie niekedy klame.
Ahoj ja sa vobec nevyznam v tejto problematike ale co by som urobila na tvojom mieste: Ja by som uz v tomto bode sla k psychiatrovi, bez hanby! Vies preco? Lebo to moze zajst dalej, moze sa to zhorsit a potom uz z teba nebude zacinajuci alkoholik ale rovno alkoholik. A potom sa to bude tahat do konca zivota presne ako tu niekto pisal ze budes mat problem dat si niekedy poharik jednorazovo. A samoztejme ze lieky samotne to nevyriesia ale je to skvela "barlicka", predpokladam ze sa beru len isty cas - das sa do poriadku, vytvoris si novu rutinu BEZ DENNEHO PITIA ALKOHOLU. Ja si totiz myslim ze ty si sa aj zacyklila v takom zlom zvyku - a zvyk treba prelomit, nastavit novy. Len prosim so sebou nieco rob lebo si ublizis... A pre odlahcenie, myslim ze nejake lieky proti alkoholizmu dokonca vysli pozitivne v testoch liecby rakoviny 😁
@kassandra25 neskutočne otrasný komentár.Mala by si sa hanbiť!
Autorke: držim palce,ja verím,že to zvládneš,keď už máš týždeň úspešne za sebou a uvedomujes si,že si to s pitím prehanala.
Držím palce ja verím tomu že to dáte 💪
Je super, že si uvedomujes, že máš problém. Silno Ti držím palce! A ak to nebudeš sama zvládať, vyhľadaj odborníka, aby si to svinstvo porazila! Veľa šťastia!
@kassandra25 bože môj 🙏 🤦 radšej sa k vám nevyjadrujem
Podľa mňa je super, že si si to takto uvedomila a máš vôľu to riešiť. Dá sa to. Ja by som to vymenila za inú závislosť, napríklad na športe. Je normálne, že v ťažkých či nie práve jednoduchých chvíľach sa takmer každý snaží nejak uniknúť, preto tak veľa ľudí fajčí a pije. To je najjednoduchšie, no ako iste vieš sebadevastačné a vedie to jedine do hrobu. Každý potrebuje nejaký únik, skús porozmýšľať čo iné by ťa dokázalo napĺňať. Maľuj, tvor, píš, prerábaj byt, dom, záhradu, choď do fitka, na prechádzku, bicykel, jógu. Pri tomto sa dá úžasne uniknúť, oddýchnuť.
Tiež by bolo fajn, ak by si sa nestretávala s ľuďmi, ktorí majú rovnaký problém, aj keď si to neuvedomujú, pretože tí ťa budú ťahať dole.
Budeš na seba pyšná.
Nuž mali ste počas covidu namiesto chľastania sexovať 😁
Ked som bola mladsia mala som obdobie ze som pila kazdy bozi den do skoly.. Vypit.. Do roboty vypit... V lete som bola 2 mesiace naliata v alkohole... Teda z roboty rovno pit vyspat sa do ro oty a zas pit... Ale to padali litre vina a tvrdeho este s 2 kamoskami sme boli schopne vecer vypit aj 5-6litre vina a k tomu tvrde.. Ked sme boli partia vonku islo toho viac... Az naraz 26.6.2015 som sa rozhodla ze uz ma to nebavi ze uz to neni ono take zabavne jak na zaciatku tak som vtedy prestala... Za tie roky som dala do seba max liter tvrdeho viac urcite nie zato dam ruku do ohna a ani deci vina... Drzim palce
@kvetinka75 no,presne-z toho pkresu do okresu! Chodim k otcovi kazducky vikend-CELY OD PIATKA DO NEDELE.
A je to uz iny okres -nikto na svete mi to nezakaze!!!
Ani nahodou.chodila som pocas celej tej trapnej frasky a vobrc som sa nebala ci ma zastavia policajti.asi by som sa ich spytala,ze ked ma nepustia,ci sa pojdu oni postarat-vuprat uvarit upratat.ocino sa este vie o seba postarat ked velmi chce,cize nemusela by som ale CHCEM.je trapne zakazovat niekomu ist k rodicovi
Ahoj, drz sa. Da sa to zvladnut ked chces. Mna tiez lamala korona - nuda po veceroch, malo socialneho kontaktu - kto vravi opak, aj predtym zil inak. Ja som pila 4-5 piv denne a potom som neplanovane otehotnela a bum nepila som nic hned ako som sa to dozvedela prvy mesiac. Vobec nic. Mozno pomohlo tehotenstvo a hormony, lebo ani psychicky som nemala chut. Teraz po porode si dam pomenej a som s tym ok, nemam trhanie na viac ale kontrolujem sa - stanovila som si hranicu ktoru dodrziavam.
Ahoj, áno, nevlastný svokor.. pomerne ťažký alkoholik, prestal zo dňa na deň.. zľakol sa katastrofálnych výsledkov pečeňových testov.. nepije už vyše 15 rokov.. držím palce 🍀🙂
Žijem s alkoholickkou 20rokov, ver tomu že nieje to príjemné .Stratila ženskosť, zodpovednosť priateľov.Aj po dvoch rokoch nepitia stačí jeden pohárik a už to padá
.Príčiny na pitie sa furt nájdu.Rada.Ked si ešte neschovavas fľaše, choď za dobrým psychologom aby ťa posúdil a nastavil ,u mojej manželky je už neskoro
@kassandra25 no neviem ,ale veru tie opatrenia/obmedzenia čo sa týka pandémia ,boli oveľa väčšie ako píšete vy...veď mnohí nemohli chodiť do práce, boli zákazy vychádzania von ,zákazy behania z okresu do okresu , samé testovania,náhubky ,14 dňové karantény tak ďalej a tak ďalej , žiaľ slabšie povahy takúto "buzeráci"vôbec nemuseli ustáť ...
@kassandra25 tak ty si pekne mimo.
Je ľahké padnúť,no postaviť sa a ísť ďalej chce silné odhodlanie, ktoré si bravúrne zvládla. Už len vydržať, ideálne abstivovat úplne... V rodine nám prednedávnom zomreli 2ludia na pečeň(2.vzdialeni príbuzní), jeden z nich mal sem- tam triezvy úsudok,preto chodil na vlastné vyžiadanie na protialkoholické pobyty, no zakaždým znova padol v závislosti,stačil jeden pohárik, ďalší chodil k psychiatrovi, no nebral lieky,aby mohol ďalej piť... Odhodlanie musí byť teda záväzné voči sebe samej, inak nepomôžu ani odborníci. Je úžasné,že si začala a vydržala, na povzbudenie poznám zase mnohých,kt.sami od seba s tým sekli, niektorým pomohla viera,iným nové zaujmy..pre okolie najmotivucejsi muž abstinuje a nefajčí( vraj potom vždy dostal chuť.. ) vyše 20 rokov, podľa jeho vyjadrenia vďačí za všetko trpezlivej manželke a hlavne cyklistike, dokonca sa zúčastnil aj na pár súťaži, nehovoriac o Tom,ako sa zlepšili všetky vzťahy v rodine... Držím palce, zvládaš to úžasne!
Veľký človek je ten kto dáva moznost rast druhým. Preto selektuj zbytocne komentáre... 🙂✊🍀
Tyzden bez alkoholu, je velmi pekne. Si podla mna na dobrej ceste. A mas podporu a vzor v partnerovi, to je tiez velke plus. A zeni ti napisali dobre spravy ze alkoholizmus sa da riesit aj bez pomoci, ale napriek tomu by som ti chcela napisat toto varovanie:
Najviac alkoholikov stroskota na tom ze veria tomu ze ten problem dokazu vyriesit sami. Nedokazu si priznat ze maju problem, ktory je mimo ich kontrolu. Je skvele ze si uvedomujes ze mas problem, ale to si uvedomuje vacsina alkoholikov. Oni vedi ze maju problem. Nie su stastni so svojim zivotom a velmi by ho chceli zmenit a velakrat aj skusaju ale marne. Az v momente, ked si priznas sama pred sebou ze tento problem je vacsi ako ty a bez pomoci ho nezvladnes, mas to najspravnejsie nastavenie mysle na uspech.
Ja som nadšená, koľko skvelých žien tu nesúhlasí s jedným konkrétnym nickom. Wau, mk ešte má nádej!!! Autorke držím palce.
Mala si len silny navyk vypestovany..este nie si alkoholička..ale ako píšes, uz ti vadí, ze pocitujes potrebu..podla mna si si to vcas uvedomila, co je super..ak nahradis niecim takym, co ti bude davat rovnaky pocit uvolnenia..mas po probleme..si inteligentna a odhodlana..urcite uspejes..a ano, chapem ta, aj u nas to zasiahlo rodinnych prislusnikov, najma extrovertov to davalo velmi dole..ak sa zrazu vsetko zatvorilo a zrusilo..teraz je to opat normalne a kazdy moze zit ako pred pandemiou..hádam sa to uz nezopakuje..😒 vela stastia!

@kassandra25 ty si dobre mimo temy