icon

Auto verzus byt

4. nov 2020

Ahojte, už dlhšiu dobu mame ja spolocne s manželom výmenu názorov so svokrovcami u ktorých momentálne bývame. Mame už dieťa a samozrejme ako každá mladá rodina potrebujeme auto.. problém je v tom že svokra stále vykrikuje že manželovi ho nedovoli kúpiť, že najskôr si mame zabezpečiť vlastne bývanie (čo by som veľmi rada ale hypo si teraz nemozme brat a nájom sú vyhodené peniaze). Mne príde logické že pokial mame kde bývať, zatiaľ si kúpime auto aby sme neboli odkázaný na spoje alebo niekoho iného keď sa konečne osamostatnime (aj teraz). Aký názor máte vy? Najskôr vlastne bývanie alebo auto?

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 áno tí, čo bývajú u rodičov sú pohodlní a nezodpovední. Čo je na tom zodpovedné, že si chlap privedie rodinu do detskej izbičky? Alebo sa nechá priviesť do detskej izbičky vlastnej manželky

dee01
4. nov 2020

@777januska777 sa zobudte, preboha, od nás ide posledný autobus o 6tej večer, bývame na dedine blízko mesta...potom jedine taxík. takže nie je všetko tak, ako viete vy. Auto je luxus pre zaostalých, milujem to, ked potom každý rieši odvoz alebo sa nevie dostať do práce a preto nenastupi, viem svoje, robím na vedúcej pozícii a toto je večný problém. A 1000€ je dosť ?? ochhh...vy musíte tiež riadne žgrlačiť

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 verim tomu, ze su aj taki co sa od mamkinej rite nepohnu a nesnazia sa. Ale nie vsetci su taki. Mnohi ostanu lebo rodicia by velky dom neutiahli sami, alebo ostavaju kvoli zdrav. stavu rodicov. Mnohi nemaju dost financnych prostriedkov na osamostatnenie. Ale pre mna nie su nezodpovedni. My sami s muzom sme zarabali a nevysla nam hypo. Museli sme umelo navysit plat. No nie kazdy ma tu moznost. Lahko sa kritizuje ked nie si v kozi inych ludi

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 v akej koži iných. Každý jeden z nás potrebuje bývať, tak som bola v rovnakej situácii. Tiež som si všetko musela sama zabezpečiť. Keď sa chce, dá sa všetko. O tom je tá zodpovednosť o ktorej píšem.

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 no bohuzial su ludia kt tu moznost nemaju a nie je to vobec o tom, ze ked sa chce vsetko sa da.

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 akú možnosť nemajú? No jedine, že nie sú zdraví

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 preco? Nie kazdy zaraba tisice aby mohol mat hypo. A nepis, ze kazdy ma moznost zmenit pracu, lebo nema. Niekto musi aj tie prace s nizsim platom a pod.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 ja mám na to svoj názor, ty asi z vlastnej skúsenosti svoj. Ak je niekto zdravý, vie sa zariadiť, aby býval vo vlastnom. Či skôr či neskôr. jeden sa obetuje, a druhý pracuje s nižším platom. Poprípade ide jeden alebo dvaja do iného mesta, poprípade dve práce, nech má chlap. Aj môj mal keď bolo treba. Aj tu vidíš tú zodpovednosť.

777januska777
4. nov 2020

@dee01 a čo to máte za dedinu? toto by ma zaujímalo. Lebo väčšinou na mestské časti (aspoň tak som pochopila, že ste mestská časť) dá dostať aj autobusom medzimestskym. A to čo som povedala za tým si stojím, ľudia sú pohodlní a auto je na zlahčenie života, nie nutnosť. Áno je to dosť, časť Slovakov zarába len 500 eur, pre vás je to možno nepochopiteľné, ale sú aj ľudia ktorí nemajú na účte každý mesiac 4 miestne číslo. Predpokladám, že pre autorku ju také auto za 1000 dosť, keďže ako vraví hypo by nedostali.

A autorka ešte ma zaujíma, keďže tvoj partner nemá vodičák, tak potom ako doteraz mohol fungovať, keď auto je podľa teba veľmi potrebné?

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja to vidim v okoli, ako a preco ziju ako ziju. Tiez som kedysi zdielala podobny nazor ako ty. Ale zmenila som, po spoznani par takych ludi a ich pribehov

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 ja chcem aj svojím deťom niečo zanechať a snažíme sa hlavne aj o to. Roky idú, synov mám veľkých. A neviem si predstaviť, že by som stále bývala u rodičov v dvoch izbách a v ďalších izbách ešte moji rodičia alebo svokrovci. Poznám totižto aj takých. Celý život u rodičov, detičky im veľmi rýchlo vyrástli a teraz čo. No neviem si to predstaviť ani nechcem.

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310
@sasa1310 ani ja si nepredstavit zit takto pokope, ale su ludia kt inak nemozu zit. Lebo fakt nemozu. Pisala som vyssie o kamaratovi. Najmladsie diet, starsie sestry byvaju vo vlastnom. Jemu rodicia dali dom, teda vacsiu cast ma on a sestry mensie. Otec zomrel a mama tam ostala zit s nim. A co teraz? On tam zit nechcel, ale musel. Jeho mama by 3posch.dom neutiahla z dochodku a predat ho nechceli jeho sestry a zacal taky natlak zo strany rodiny. Tak tam zije on so zenou aj synom a jeho mama. Jasne nie je to ideal. Lebo ked pridu jeho sestry s rodinami tak idu domov a rozletia sa po celom dome a nemaju sukromie. Ale snazia sa to vydrzat. Inak spolu vychadzaju dobre. Oni pomahaju mame a ona im obcas postrazi syna. Dalsi maju zas chore dieta s kt je mama doma nonstop, muz pracuje v zahranici. Hypo im nevysla, podnajom jeden im po 6r zrusili a dalsi vhodny nenasli, tak ziju u rodicov vo velkom dome. Aj zena ma oporu a aspon moze obcas oddychnut. Ja viem, ze su aj lenivci. Mam takeho svagea 33r zije u rodicov, nerobi a ma dve deti. Ridicia zivia jeho aj deti jeho, platia vyzivne a on je chudacik utrapeny. Svagrina maka vkuse a je ta zla, lebo ho odkopla. Urcite je takych viac, ale su aj taki co na vyber nemali. Netreba ich prwto sudit, ked nevieme co za tym je

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 a nehovoriac o tom aké je to bývanie u rodičov, keď máš súrodencov. Budeš vyplácať. šetriť celý život aby si vyplatila súrodenca, alebo brať ku koncu tak či tak hypotéku. To tiež nie je riešenie

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 a o tom to je. O zodpovednosti. Príklad tvoj švagor. Potom za pár rokov sa môže porúčať, lebo bude musieť vyplácať súrodenca. A čo získal? Nič

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 a o tom to je. O zodpovednosti. Príklad tvoj švagor. Potom za pár rokov sa môže porúčať, lebo bude musieť vyplácať súrodenca. A čo získal? Nič

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 tak ale to niekedy cloveka tak ci tak neminie. Aj ked ziju sami. Jednemu daruju a musi vyplatit.

petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 moj sbmvagor je kapitola sama o sebe. Od neho by sme ani cent nedostali. Ale to je uz ina tema

sasa1310
4. nov 2020

@petulda333 čo neminie? Ja mám vlastné bývanie. Nemusím nikomu nič. Splácame si ho roky. Akurát len získame. Ten čo žije u rodičov sa musí prispôsobovať celý život či už súkromne alebo m2. A po rokoch bude musieť aj tak vyplácať toho súrodenca, ktorý si celý život spláca hypotéku. Kto má viac. Ten čo má dávno splatenú hypotéku, vlastné bývanie + dostane vyplatenú časť od súrodenca alebo súrodenec čo sa celý život prispôsoboval rodičom, lebo u nich býval. A nehovoriac ešte o tom, že ja by som v živote nebývala u svokrovcov aj z toho dôvodu, že hocičo sa môže stať aj rozvod može prísť a ja by som sa mohla porúčať. Lebo celý život by som nič nemala. ďakujem neprosím

dori92
4. nov 2020

To ozaj? Svokra sa vás nenápadne snaží zbaviť z domu, asi už chce mať svoj kľud aty bez hanby napíšeš ze máš kde bývať tak chceš auto. Kokos... Radosť taka nevesta....

kitycat
4. nov 2020

Byvanie... Jedine ze by ste kupili karavan...

stary_ujco
4. nov 2020

O com je tato otázka? Pojazdne auto na dochadzanie do roboty kúpiš za 2 tisicky. A ďalšie 2 tisicky rocne nech stoji benzin a opravy. Za to nekúpis ani garzonku vo veľkých kapusanoch. To nie je otázka buď auto alebo bývanie. To je otazka toho, ze tebe je lepsie chodiť do roboty autom. Na druhej strane je tu otázka, ako sa chcete k tomu bývaniu dopracovať. Ked hypo nedostanete, najom nechcete a šetriť nejake závratné sumy tiez neviete, kedze je nákup auta výraznou položkou.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
petulda333
4. nov 2020

@sasa1310 boze, neminie som myslela tak, ze aj tak ked jeden z deti zdedi byt/dom aj tak bude musiet vyplatit surodencov. Hoci byvaju vsetci vo vlastnom. A prepac, ale koncim tuto debatu. Lebo ty vidis len tu svoju pravdu, tak si ju maj. Ale ci sa ti paci ci nie, su ludia kt inu moznost ako byvat s rodicmi/svokrovcami nemaju

lolazmola
4. nov 2020

Za Mňa BÝVANIE a tebe nevadí bývať u svokry?

nykkushka
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
5. nov 2020

Očividne svokra nezdieľa rovnaký názor ... Evidentne by chcela mať už svoj kľud a súkromie....takže riešte byt

zuzanka.zuzu
5. nov 2020

@777januska777 "najlepšiu medzimestsku a mestskú sieť dopravy v Európe" 😂😂😂 a v koľkých mestách európy si žila? 😂😂😂
to je podobne zaostalý názor ako "máme najlepšie školstvo" alebo "máme najlepšie zdravotníctvo" 🙄 neznevažujem ani učiteľov ani zdravotníkov, ale NIE, my ozaj nemáme školstvo a zdravotníctvo ani len dobré - a nech mi tu nikto nepíše o UK, to nie je jediná krajina sveta 😀

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
strapatapupava
Odpoveď bola odstránená