icon

Bábätko v bytovke

24. okt 2022

Čo by ste robili keby mate za susedov bezdetných 50tnikov a vadi im aj plac dieťata cez den? Pocujem ako na nas nadavaju cez stenu (naco mame deri atd ked nevieme ich utíšiť atd) ,dokonca uz tu bola aj suseda vyklopkavat vecer o 18. Bábätko ma reflux a poslednu dobu reve pri kazdej činnosti,pokym nespi ..

sandyka90
25. okt 2022

Nečítala som odpovede ale drž sa🍀susedov nevyberáme bohužiaľ...no taka rada mimo... skúsila si nosenie? Ale len ergonomicky nosič alebo šatka... určite bábätku bude lepšie a aj tebe

novakkata
25. okt 2022

No my máme podobnú skúsenosť, ale ja mám už väčšie deti, suseda sa cez leto nasťahovala pod nás, na prízemie a už stihla zastaviť muža na chodbe, že keď nevieme utíšiť svoje deti, tak máme vyhľadať odbornú pomoc 🙄. Podotýkam, že tu bývame už 14 rokov, ale žiadny sused s nami nemal žiadne problémy a som učiteľka, viem ako na deti a proste syn je dosť bacuľo a proste ako ide to buchoce na plávačke, hrajú sa s mladším autíčkami a občas aj niečo vypadne z ruky ako každému dieťaťu, myslím, že to je normálne.Nemôžem ich predsa priviazať o radiátor, ani aby sedeli v kúte, sú to proste zdravé deti. Minule vymyslela, že jej padá omietka, lebo syn behá po byte a jej sa zapálilo oko 😂, to kto takéto vymyslí , manžel ju usmernil, že skôr od toho, že u nej teraz maľovali. Je to pomerne novšia bytovka, omietky tu nepadajú ani náhodou, no ale niektoré staré tetky nemajú inšie na robote, len otravovať rodiny.

annie34
25. okt 2022

Úplná ignorácia...asi v živote nepočuli plakať malé dieťa?? Ešte by som naschvál aby to počuli hovorila len plač láska moja plač... Akože nepochopím toto!! Pevné nervy a hlavne nič si z toho nerob...je to úplne ale že uplne normálne a pokiaľ im to vadí tak je to ich problém!! 😊

nika523
25. okt 2022

Nečítala som všetky komentáre, možno to už niekto písal ale určite nemôžeš dostať žiadnu pokutu ani nič preto že ti plače dieťa a policajti by sa im vysmiali. Plač dieťaťa je normálna vec a každý normálny človek to chápe iba debil nie. Treba im to takto vysvetliť že je normálne že dieťa plače a keď im to vadí nech idú bývať do domu. My to máme horšie lebo máme tri mačky a nášmu susedovi pod nami vadí že behajú po byte, bol sa sťažovať tak som mu povedala že áno máme mačky a nech im dohovorí aby nebehali že jemu to vadí tak kukal jak puk a ešte som mu povedala keď bol asi štvrtý krát že si neprajem aby nás obťažoval svojimi návštevami a keď prišiel zas tak ja som zavolala políciu že nás obťažuje aj keď sme mu povedali výslovne že si to neprajeme, odvtedy nebol

nika523
25. okt 2022

A vôbec sa tým netráp len si uvedom že plačúce dieťa je naozaj normálna vec to oni sú nenormálni a netreba sa nimi vôbec zaoberať, každý dá za pravdu tebe

lucopeda
25. okt 2022

Frustrovanych susedov uz asi nic neuspokoji,netreba siztoho nic robit. a akpisetezepocut qko nadavaju spoza steny, kolko nabytku mate v tej izbe? Mozno by pomohlo dat nejaku skrinku alebo koberec. Na odhlucnenie

zanny93
25. okt 2022

Ja sa ti čudujem ze ich riešiš. Keď bude najbližšie klopať otvorila by som dvere a povedala, že ak ma neprestane obťažovať kravinami zavolám políciu ja na nich za obťažovanie a to je z ich strany zámerne.. Tvoje dieťa predsa nereve narocky. Bábätka plaču lebo sa inak nevedia vyjadriť. Je to prirodzené jej obťažovanie nie. Ani hlasné nadávky a urážky na vas niesu v poriadku. A ty sa tým vôbec netráp keď budeš nervózna a nešťastná babo to bude cítiť a bude mať o dôvod viac na plač. Oni nič nemôžu ani volať políciu iba by ich vysmiali.

dada13288
25. okt 2022

Este dodam, ked na nas zavolal sused policiu, tak ako oznamenie, ze akurat bijem svoje deti a je to uz hlasene na socialke. Policajti prisli dost nastartovani ale muz bol doma, ja som akurat varila. Situaci sa dost rychlo vyriesila ked videli deti a vysvetlili sme situaciu. Potom zasli za susedom a tam sme sa opytali ci mozeme podat podanie. Pan sused nedostal za vyjazd ani len pokutu.. tak isto ani socialka mu nedala ziadmu pokutu za vymyslanie. Ale ako som pisala od kedy sme spisali zapisnicu tak mame pokoj.

marzuz89
25. okt 2022

Kym je dietatko babatko, vobec by som susedoc neriesila. Riesila by som babatko, nieco ho trapi, ked takto stale place. Zistovala by som toto. Ako bude rast, uz si ho budes vediet usmernit, aby skoro rano a podvecer nerobilo hluk. Inak ja som so susedom len tak medzi recou prehodila, ze sa ospravedlnujem, ze nam plakalo hlasno zopar noci batola - trapili ho zubky a velmi. Len sa zhovievavo usmial. Ale aby niekto nemal pre plac babatka pochopenie, nerozumiem.. Len teda, urcite nie je normalne aby takto babatko plakalo, nema reflux? Bolesti bruska?

lejduska
25. okt 2022

By som im odkázala nech sa presťahujú na venkov na samotu 😄🙈 ak nebudú mať b baraku babo,môžu mať stastie na fetakov a spitakov tak by mali prehodnotiť svoje postoje. My sme mali v bytovke geriatriu a všetci sa práveže tešili na babo a na ten "rozruch " ktorý prinesie, stale mi vraveli ze nas nepocut 😁bola som veľmi potešena ich prístupom. Ale teraz vážne,normálne susedom povedz ze ak im to vadí môžu odporucis im bývanie na samote lebo toto sa nedá riešiť napriek tvojim snaham

vero_29
25. okt 2022

V tomto prípade len vypočuť..usmiať sa, ospravedlniť sa, že ich plač bábätká ruši a dovidenia..keď prídu 2,3,xty krát vždy to isté slusne usmiať, ospravedlniť sa a dovidenia.. na 10x ich to snáď omrzí..ale nakoľko nemajú deti, nevedia čo prežívas, darmo sa budeš snažiť vysvetliť..

marca12
25. okt 2022

@ema229 bezdetny asi nemali deti

ajahoda
25. okt 2022

Tak u nás reve celá bytovka, z každej strany niečo počuť od plaču, cez psov, hudobné nástroje... žiaľ je to zdieľané bývanie komu sa nepáči, môže sa len odsťahovať a keď kričia, nech si kričia...ja si púšťam chill hudbu, aby som neskončila niekde pri troch deťoch 😁.

autor
25. okt 2022

Baby ste skvelé každá jedna.Každa jedna ma povzbudila . Čítam vaše príspevky-kazdý jeden počas dňa ako stíham, no každej by som nestihla odpisovať. Divím sa ako poniektoré z vás prežívajú ešte horšie stavy so susedmi...ako vlastne dokážu byť až zlí ľudia. Musím sa v tomto smere obrniť lebo ja si ľahko prikladám viny za všetko možné..🤦🏻‍♀️

klivus
25. okt 2022

Aj ja som raz bývala s bábätkom v bytovke, klopali nám paradoxne alkoholici, aj po radiátoroch, ako zmyslu zbavení..oni robili väčší bordel..raz som vybehla na chodbu povedala na celý blok svoje, v zmysle, že ak niekto nechápe, že deti plačú tak im to vysvetlím face to face....hlas mám viac ako výrazný.... odvtedy bol kľud.... Susedom daj typ, že majú najlepší čas a motiváciu rozmýšľať nad domom, alebo nech si kúpia aspoň Persen 😂🙈 NIKDY sa nedaj do pozície, že sa musíš obhajovať.... nemusíš, buď ignoruj, alebo ich pošli za domovým dôverníkom nech si poplačú, lebo viac nemôžu, ty sama si určuješ hranice koľko si k tebe dovolia;) ps- zo zákona ak niekomu vadí hluk, akýkoľvek, museli by ho policajti zmerať a pokiaľ viem, takéto prístroje nemajú . Veľa síl a silné sebavedomie želám

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
matullienka
25. okt 2022

@pink_lady keby ta tvoja suseda ozaj bola čo k čomu tak ako detská sestra sama príde a spýta sa ci malému niečo nie je, ci niečo nepotrebuješ pomôcť alebo poradiť. Niekedy sú u dr múdrejšie ako samí doktori a keď ich naozaj treba tak budu iba hundrat a kritizovať. Dúfam, ze sa ti aspoň v tom teple prevrhol lavor so studenou vodou a riadne6ju schladil kravu.

ukulela
25. okt 2022

z mojho zivota: sused mi prisiel nadat, ze varim cesnakovu polievku vecer a vetram cez obyvackove okno a jemu to smrdi! (vetrala som cez kuchynu na opacnej strane domu a mala pusteny digestor) - a tiez sa stazovali na dieta, maly reval non stop, ale ozaj 20 hodin z 24. kto nezazil, nepochopi .... to bolo na slucku, a dedo prisiel, ze /citujem? este raz bude to dieta revat a volam socialku! no volaj, nech sa paci ....
ked ich budes pocut kricat za stenou, ved im odkric: suseda, podte pomoct, ked to viete lepsie ..... a ked pride klopat o siestej vecer, tak jej ukazem na hodiny a na celo. hotovo.
prakticka rada: ak sa da, skuste zvazit odhlucnenie aspon spolocnej spalnovej steny, ak je to mozne. a ohlaste im to s patricnou davkou cynizmu, ze priopravte sa na stavebny hluk, iodeme odhlucnovat 🙂

rebeca40
25. okt 2022

Mne tak raz suseda zaklopkala dcerka plakavala den noc.cize ozaj v noci mi bolo susedov ľuto.Veľmi náročné dieťa.
A ked toho mali isto dost došla sa sťažovat zavolala som ju dnu a vravim budem vam veľmi vdacna ak mi poradite mala stale place nic nepomaha a ona sťastna ak blcha,ze moze byt napomocna .Jasne mala hučala este viac po 10 minutach odišla este ma pohladila po plecia zo slovami veľa sil nezavidim vám.
A viac neklopala😁

autor
26. okt 2022

@rebeca40 🤣

luciadragica
26. okt 2022

@rebeca40 Tak tento prístup sa mi páči :D

angel7
26. okt 2022

Hlavne vy buďte teraz v kľude kvôli bábätku a oni nech sa odsťahujú do domu, ak im vadí takáto normálna vec. Nevšímajte si ich, ľudia sú rôzni.

olusik112
26. okt 2022

Kup im štuple do uši

mandarinka555
26. okt 2022

Je to dieťa, tak plače....Aj my máme susedov s malým bábom a neriešim, skoro stále sme v robote...Ale moja druhá suseda je lekárka a stále sa sťažuje, že príde po nočnej, alebo po 24-ke a nevyspí sa...na druhý deň musí operovať a je nevyspatá a frustrovaná.

nika523
27. okt 2022

@mandarinka555 tak nech si dá štuple do uší, mne tiež veľa vecí vadí a nemôžem spať ale si uvedomujem že bývam v bytovke a jednoducho s tým nič nespravím tak to v noci riešim tými štupľami ale ľudia sú všelijakí a lepšie sa sťažovať a znepríjemňovat niekomu život

gertrudaosem
27. okt 2022

Tak aspoň vidíš, keď vy počujete ich cez stenu, ako oni počujú stále vaše bábo....

gertrudaosem
27. okt 2022

@katka700 podľa mňa v tvojom prípade by dieťa nemalo kľud kvôli uvrieskanej matke a nie susedom. Tých to dieťa nevníma.

mandarinka555
27. okt 2022

@nika523 inú debilitu by si napísala, keby ťa mala ráno operovať, že?

morgane1975
28. okt 2022

Tak to máte dosť tenké steny keď ste ich počuli nadávať…. Samozrejme 50tnici už chcú mať pokoj a nie každý ma na to aby býval v rodinnom dome. Tak možno skúste viac chodiť von s dieťaťom na prechádzky.

morgane1975
28. okt 2022

@pink_lady nemusia byt zatrpknutí…jednoducho sú takí ľudia pre ktorých deti nie sú stredom vesmíru. Každý mame iné priority a tak je to v poriadku.