Babka nám robí problémy

simonasimisimona
9. aug 2018

Prosím mám len 14 rokov a bývam s rodičamj aj so starými rodičmi... Moja babka je psychologicky chorá a ja každý večer plačem ohovára celú našu rodinu pred cudzími luďami hovorí arogantné a vulgárne slová na mňa na mamu na otca a mne to proste orekáža proste ja už nevládzem znášať jej správanie mám veľa viníc a zvierat a ja im zvyknem pomáhať vo vinici a prídem vyčerpaná poobede od rána domov a povedia mi že som celý deň nič nerobila že im mám ísť pomôcť a keď idem pomôcť napr v záhrade tak proste ona hovorí také veci že.ty si taká blbá ani to nevieš ulomiť nič nevieš ani pohnúť prstom. Som si istá že je chorá na hlavu a mamu nenávidí stále na ňu nadáva a ja to už nevládzem mohol by mi prosím niekto niečo poradiť pomôcť. Prepáčte že som sa tu rozpísala.

0silvia0
9. aug 2018

@simonasimisimona toto musíš riešiť so svojimi rodičmi, aký majú na to názor? Babku si nepripúšťaj, ani jej reči, jednoducho ju neber vážne, ber ju ako psychicky chorú..

simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@0silvia0 no mama k to toleruje ale nezvláda to proste je jej z toho do plaču a otec sa nám za to vysmieva že si to namýšlame lebo on je tiež taký jak moja babka proste stále robí dá si 5 tabletiek a od ránanod 5 do 10 vnoci bez zastavenia len robí neje nepije a mna s mamou do toho núti tiež.... Mama má slabé srdce a ja sa o ňu strašne bojím tak sa snažím čo najviac pomáhať any nemusela ona proste nevládzem už a odsudzujú ma od malička sa mi aj vysmievajú kôli mojej postave proste moja babka stále ty tučná k... Pozri sa jak vyzeráš to preto lebo celý deň nič nerobíš a proste stále urážky

simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@0silvia0 inak ďakujem ti vei pekne za radu

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@whatever1 má 71 a rodičia 50 a nechcú to riešiť veľakrát to rieši brat ale ja si niekedy myslím teda mám pocit že problém je vo mne lebo som tučná a proste ja neviem

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@whatever1 ani neviem skoro nikdy sa z mamou nerozprávajú stále sa hádajú otec mame nedá žiadne peniaze a za každý 1 cent na ňu kričí aj keď to neni jej chyba ale otec sa snaží byt milý aspoň so mnou

juliet86
9. aug 2018

@simonasimisimona ipcko.sk napis tam.

simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@whatever1 ja sa bojím nechať mamu doma na internát planujem ísť ale asi mi to nezaplatia teraz idem ešte len do 9 triedy.... No hej cez školu mi napíšu papier ze mi bolo zle aby som mohla pomôcť ráno napr poliať zahradu a Brat ten býva 40 km od nás takže nič moc ale vela mi pomáha

simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@juliet86 ďakujem pozriem sa tam

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
9. aug 2018

@simonasimisimona nie, ty nie si na vine a vobec nie je na vine tvoja postava. Vyzera to, ze dospeli v tvojej blizkosti nezvladaju svoju rodicovsku a partnersku ulohu. Babku ignoruj, pocas skolskeho roka sa vyhovaraj na skolu ze sa mas vela ucit. Tvoji rodicia si sami musia vyriesit zle fungujuci vztah, da sa aspon s mamou porozpravat?

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
9. aug 2018

ja som mala otca od mojich 8rokov, co robil doma velmi dusno (po mozgovej porazke ostal taky).. sice mi nenadaval, ale zase vedel.inak psychicky deptat.. mama bola z toho velmi nestastna, ja tiez.. surodenci boli uz vsetci z domu, ostala som uz len ja s nimi a pocuvala vsetko co sa deje.. nie raz som revala vecer do vankusa.. poradit ti neviem, len ta chcem podporit, nevycitaj si ani nahodou ze je nieco tvoja chyba.. nadych, vydych z hlboka a mysli na seba, ze si dobre dievca a take blbe slova si nezasluzis - to predsa dobre vies..

skus si najst co najviac aktivit, nejakych zaujmov co ta budu bavit a mozes sa na ne sustredit.. nenechaj sa strhnut babkou ignoruj ju.. zaro sa rozpravaj casto s mamou a budte si navzajom opprou.. drzim palce..

simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@0silvia0 hej mama je super vo všetkom sa podporujeme vela jej pomáham... Brat nie má vlastnú rodinu má 2 deti a sám žijú v malom byte určite by ma nezobral.... Ja si skôr občas myslím ze na mamu musím dávať pozor ja ona je taká proste taká že nedáva na seba pozor a nevie sa ubrániť .... I ja občas zasiahnem do konfliktu ale snažím sa to velmi mierniť i keď ma to hrozne vytáča že na mamu kričia a som z toho smutná

simonasimisimona
autor
9. aug 2018

@jana_eyre ďakujem veľmi pekne ♥

0silvia0
9. aug 2018

@simonasimisimona tvoj brat je dospely, mohol by otcovi dohovorit aby na mamu otec bol miernejsi, neviem ci to pomoze, ale aspon mas v mame a bratovi oporu...

romiada
9. aug 2018

@simonasimisimona v prvom rade Ti chcem zložiť poklonu. Lebo v 14tich keď pomáhaš vo vinici aj v záhrade, tak to sa len tak u dnešných pubertiakov nevidí (všetci riešia FB, Youtube, hry, kino, a hlavne aby mali všade Wifi a Insta a spol...😖) Môžeš byť na seba pyšná, že vieš robiť aj iné ako surfovanie na internete. Babku ber jedným uchom dnu druhým von - ako písali baby, je asi stará, ubolená a z toho môže byť taká hnusná a si to na Tebe "bohužiaľ" ventiluje. Kašli na to, ju už nezmeníš. Okrem toho čo chce po 14r kočke aby sama dopestovala vinič a urobila z toho aj víno, alebo čo ako má znamenať tá jej nespokojnosť a jej blbé narážky????
A Tvoj otec nevidí, že babka nadáva na nich všetkých? Predpokladám, že Tvoja mama je jej nevesta. Ale prečo potom nadáva aj na otca (asi svojho syna) resp.opačne - to si všetci nechajú od nej?
A inak je pekné že sa chceš maminy zastať a pomôcť jej, ale je pravda že to ako fungujú s otcom (babkou) máš len malú šancu zmeniť. A mamina by sa mala postaviť v prvom rade sama za seba, najmä ak to Teba viditeľne zasahuje.
Radím Ti aspoň sa snažiť sústrediť na školu (aj keď neviem ako sa učíš a akú školu chceš ďalej študovať) ale teraz ide predovšetkým o Tvoju budúcnosť (aj spokojnosť zo životom potom) takže by si mala myslieť na seba a naozaj sa naučiť povedať razantné "NIE,nemôžem" , hlavne keď sa budeš potrebovať učiť. Pomáhať sa má, ale zase Tvoji rodičia by nemali svojimi nárokmi (kvôli okopanej záhrade a porobeným viniciam) mariť Tvoje študijné výsledky.
Držím Ti palce aby si to zvládla.

romiada
9. aug 2018

@simonasimisimona a ešte jedna vec: píšeš že otec je k Tebe milý. Trocha by som toto využila aspoň na to aby som mu ozrejmila ako sa cítim v "jeho rodine" ako jeho dieťa. Napíš mu list. Nie výčitky , nie snahu o nápravu , iba svoje pocity ako to vidíš a vnímaš v rodine Ty a ako Ťa mrzia veci,ktoré vidíš ale s ktorými si nevieš rady. Zhruba to čo si tu napísala nám. Pretože si myslím, že v rámci kolotoča starania sa o statok Tvoji rodičia (ale najmä Tvoj otec) nemá ani čas nejak premýšlať o tom ako sa cíti jeho dcéra. Proste zanedbávajú Tvoj emocionálny vývin a to môže byť zároveň zdrojom Tvojich problémov s váhou resp.s jedením (keďže Ťa nevidím,tak neviem ako to je naozaj a do akej miery sa cítiš tučná, lebo váhu neudávaš, a váha je aj tak veľmi skreslený údaj pre opis človeka ako takého😉)
Keď to Tvoj otec bude vidieť čierne na bielom a bude si to môcť prečítať viac krát, možno mu zapne....že ubližuje mame, ubližuje Tebe. K listu sa dá hocikedy vrátiť, kdežto vyrieknuté slová sa môžu minúť účinku, alebo budú nesprávne pochopené, resp.podceňované.

anemone123
10. aug 2018

@simonasimisimona je mi luto, v akej si situacii a je mi jasne, ze v tvojom veku vsetko vnimas velmi citlivo. Prosim, skus babku ignorovat, nenechaj si znicit sebavedomie, moze ta to velmi ovplyvnit do buducnosti. Nepises, ako ti ide ucenie, ani na aku strednu skolu chces ist, ale skus v tom 9. rocniku zabojovat, aby si sa dostala na gymnazium alebo nejaku lepsiu strednu s maturitou, nech mas otvorene dvere na vysoku skolu. Viem, je to este daleko, ale ak budes mat ciel, zvladnes vsetky prekazky. Odides od babky, poziadas si o socialne stipendium a mozes brigadovat, takze nebudes financne zavisla od rodicov. Nenechaj si znicit buducnost tym, ze ti niekto rozprava, ze si leniva a neschopna, pretoze to vobec nie je pravda! Skus najst oporu v bratovi, ak bude situacia zla, zavolaj mu, nech otcovi dohovori. Sustred sa na seba a problemy dospelych nechaj dospelym.

juliet86
10. aug 2018

co ta bavi v skole cim by si chcela byt? z ktorej casti slovenska si?

harmona
10. aug 2018

Neries co babka hovori, nenechaj aby to malo nejaky vplyv na teba, hlavne si jej reci neber k srdcu. 🙂

simonasimisimona
autor
10. aug 2018

@romiada Ďakujem Vám velmi pekne za rady a podporu hlavne no mám taký trocha nemožný sen ale keď budem makať a snažiť sa možno ho dosiahnem chcem byť bohatá a s mojou najlepšou kamarádkou si kúpiť vedla seba dom niekde v Holandsku.... A vyučiť sa chcem za lekárku pretože chcem veľmi pomáhať ľuďom.

simonasimisimona
autor
10. aug 2018

@juliet86 V škole ma baví hlavne Biológia a Slovenčina. Lekárkou . Juho-Západ

simonasimisimona
autor
10. aug 2018

Ďakujem Vám veľmi pekne ste super a prajem Vám tiež veľa šťastia do života aby sa vám darilo

simonasimisimona
autor
10. aug 2018

@romiada Ďakujem skúsim

romiada
10. aug 2018

@simonasimisimona veľmi Ti držím palce, si mladučké dievča, nestrať svoje sny z dohľadu a nedaj si pristrihnúť krídla 😉