Babka nám robí problémy
Prosím mám len 14 rokov a bývam s rodičamj aj so starými rodičmi... Moja babka je psychologicky chorá a ja každý večer plačem ohovára celú našu rodinu pred cudzími luďami hovorí arogantné a vulgárne slová na mňa na mamu na otca a mne to proste orekáža proste ja už nevládzem znášať jej správanie mám veľa viníc a zvierat a ja im zvyknem pomáhať vo vinici a prídem vyčerpaná poobede od rána domov a povedia mi že som celý deň nič nerobila že im mám ísť pomôcť a keď idem pomôcť napr v záhrade tak proste ona hovorí také veci že.ty si taká blbá ani to nevieš ulomiť nič nevieš ani pohnúť prstom. Som si istá že je chorá na hlavu a mamu nenávidí stále na ňu nadáva a ja to už nevládzem mohol by mi prosím niekto niečo poradiť pomôcť. Prepáčte že som sa tu rozpísala.
@simonasimisimona babka je mama mamy, ci otca? V prvom rade, nenechaj sa deptat a neobvinuj sa, ty si tu situaciu nesposobila, si v podstate obet, hoci sa z teba snazia spravit vinnika. Tvoja postava s tym tiez nic nema, predpokladam, ze si nebola chuda ako sparatko od malicka. Vies, ono nie kazdy ma to stastie byt dokonaly, ako vsetci ti, ktorych nam prezentuju media. Si krasna aj ked nemas idealne krivky. A hlavne si krasna vo vnutri, pretoze v tvojom veku a v tvojej situacii si dokazes zachovat rozvaznost a odvahu. A hoci to vyznie kruto, tvoja babka, ani rodicia tu vecne nebudu, dolezita si ty, tvoj zivot a potrebujes donho vkrocit so vztycenou hlavou, nie zlomena. Nemaju pravo ta lamat, nikto. Onedlho budes mat obciansky, otvoria sa ti trosku dvere, ze sa ti budu dat privyrobit peniaze, chod za svojim snom, neostavaj doma. Viem, ze ti je luto mamy, ale predpokladam, ze ona takto ticho trpi cely zivot, len pre pokoj v rodine, ktory v podstate nema aj tak.
@senta_sofia máš pravdu mama fakt ticho trpi a nedavno mi aj povedala ze ked bol moj brat maly tak uz v tedy hovorila mojmu tcovy ze ty otec pod domov a moja mama nech ide s tou spjnou naspat odkial prisla (povedala to inak ale nechcem tu nadávať ) proste hej a ja som mala mojho psa bol to moj najlepsi kamarat stále ma ochraňoval vlastnym telom a stale do neho kopali a hádzali ho o zem a bolo to strašné
@senta_sofia a ja si už teraz snažím zarobiť ale v okolí berú od 18 takže nič moc robím teraz u otca vo viniči

@simonasimisimona ak potrebujes zdrhnut z domu existuje skola stredna kde mas zaplateny intrak a stravu. napis mi ss ak chces