Babka pľula na vnuka, aby sa mu zahojilo koleno
Robia to aj vo vasej rodine? Syn si zacal plut na trochu odrete koleno a na otázku, že čo to robí, povedal, že babka na mňa plula, aby sa to zahojilo.
Ako naložiť s takýmito situáciami, keď sa cítite, že pochádzate od sedlakov?
Pekny piatkový večer všetkým diskutujúcim
No proste jej normálne povedz, ze nech to druhýkrát nerobí, že si to neprajes. Ti, že sa to raz stalo, dieťaťu určite neublíži. Ešte by som pochopila, keby mu mu to olizal pes, pes v slina h ma aspoň dačo hojivé, no ale človek 🤔 ale tak v každej rodine sa asi u starších ľudí nájdu nejaké cudne tradície 🙂
Neries, nic strasne nespravila😊 nemozes takto za kazdu "blbinu" sa hnevat...a co, ze nie je "na urovni" ? Mozno je teda "sedlana", ako si ju nazvala, ale s dobrym srdcom, vzdy lepsia varianta ako zena "na urovni", ale protivna a mysliaca si o sebe, ze moze posudzovat vsetkych naokolo, lebo ona je ta najlepsia🙊
Jaj, takže na úrovni... Prečo sa mi zdá, že sa tu niekto chce hrať na niečo co nie je🤪. Ja tiež keď nič nie je po ruke a stane sa nehoda, naslinim a to som fakt s dobrej rodiny z centra hlavného mesta a čuduj sa svete nevidím nič zlé na tom. Musíš byt tak trooosku zakomplexovana
Jezisi kriste..a keby mu tam aj chrchla ...fotklo sa to tvojho ega..leby ty si nie zedlacka? Jaj boze...zeno...a co si? Slachticna? Mas sluzobnictvo doma?
@daisylucky takže pes, čo chrusta štáte kosti, konzervy a kadečo si myslíš, že má liečivé sliny a človek nie🤪😂😂😂😉🙃ok
@antoniatonka suhlasim...mohla rovno nevestu oplut..vnuk je jej krv...nevesta NIŠT
@daisylucky precitaj si nieco o autopatii a liecivych ucinkoch slin....nez napises...co je dobre a co zle,lebo ty to vies.
A este pre autorku...ked si si brala syna tej sedlane....fuj to ti nevadilo ako hlboko si klesla..do sedlackej rodiny....
Moja starka si naslinila prsty a tak potrela nejake udrete miesto...snazila som za jej opytat na vysvetlenie, vyriesit..ale neslo, robila to len obcas a deti na to zabudli...nevyriesila som nic, len mam milu spomienku
@malva123 to si nepochopila. Ja som sa už narodila do kolísky stlanej slamou, ako to niekto tu povedal.
@malva123 ja som mala na mysli toto https://zena.pluska.sk/zdravie-a-krasa/zahoja-n... ale ty sa kľudne môžeš opluvat s kým chces 🙂
@maciatkolulu mala som na mysli toto https://zena.pluska.sk/zdravie-a-krasa/zahoja-n... ale samozrejme ani to nepovažujem za štandardný spôsob liečenia rán. V každom prípade by mi bolo milsie, keby mi ránu náhodou olizol pes ako by mi mal do nej niekto naplut, ale tak každý necc si funguje podľa svojho gusta.
@daisylucky Ludske sliny su velmi hojive... Trhali ti niekedy zub alebo si si zahryzla do jazyka tak ze ti krvacal? Ta rana sa ti uplne zahoji do 2-3 dni. Ak by si mala taku ranu na kozi na ruke tak to trva aj tyzden alebo aj dlhsie.
Uz len nazov je top - babka plula na vnuka. Uz som myslela ze namiesto sprchy....👀
@andreatytler … presne tak- apropo, aj moja mama zdravotná sestra vždy tvrdila - že “v hube a v riti sa všetko zahojí” ;)
No babizňa jedna teraz to vyznieva ako by mu bosorovala 😅🙈
Niekedy maminy (nase babky a prababky) vzali dieta do travnice a sup na pole... ked sa stala nehoda prilozila liecivu travu a bolo...
@andreatytler ok, takto som nad tým neuvažovala, ved v pohode, ale aj tak by som nechcela niekoho pluvanec do rany, ved ja sa tu nechcem hádať, ale určite mi nepríde v pohode, že v dnešnej dobe niekto niekomu opluva ránu a chápem, že to autorke vadí.
@andreatytler ale zas ja keď si zahryznem do jazyka alebo sa dáko praním v ustach, tak sa mi na 99 percent spraví afta.

ineho bolo treba oplut... anonymne temy, sama perla