Babka sa uráža
Dobrý deň , mám 10 ročného autistického syna a byvam s rodičmi a malý sa stále vypytuje že kde je dedo kde je dedo... Keď idú na nákupy tak deduško dedko kričí a mamina sa uráža že prečo aj babku nevola že ako keby ju vynechával.. že ho mám učiť že není len dedo ale aj babka... Robím niečo nesprávne?
Nuz rozhovorom s babkou... jasne, ze ju to zamrzi, ale to, ze sa autista upne na jedneho clena rodiny nie je nic neobvykleho... suvisi to s diagnozou a detom tato stabilita velmi prospieva... Babka sa pravdepodobne sprava v urcitych situaciach nepredvidatelne a dedko je stabilita, rutina, ide si to svoje, paci sa mu, ako s nim jedna... naucit treba babku - ze to nesmie proste brat osobne...nas syn v urcitom veku preferoval len a len a leeeen mna, muz to tiez horsie znasal... ale chapel, toleroval, psychologicka mu to vysvetlila velmi dobre...
@mizz5678 male deti majú takéto obdobia. Síce ja mam len trojmesačného syna, ale švagriná ma 4 ročného. Raz obľubuje ocina a maminu ignoruje, druhý raz úplne opačne, potom sa hnevá na jedného zo starých rodičov atď. Treba mu len hovoriť, ze babka, dedko, ocino, mamina a aj napriek ignorovaniu sa k nemu správať akoby sa nič nedialo. Keď sa babka bude urážať, bude nervózna, malý to vycíti a bude ešte horšie. Je ešte malý on si to ani neuvedomi.
Kúp babke knihu o autistickych deťoch nech pochopí ako funguje ich svet a nebude mat potom takéto “požiadavky” 🙄
@mizz5678 robíš všetko tak ako najlepšie vieš. Babka mala dosť času na to aby pochopila, že syn má autizmus a,ze teraz to je dedo,dedo a behom pár minút to môže byť len babka. Držím palce a babka nech to tak nepreživa. Brat je autista a ešte teda hádzať mame na oči,ze len ju preferuje a nie súrodencov ci otca tak to by ma nenapadlo, napr. brat ani nášho otca ,,neospevuje,, len mama,Mama ... tie deti sú úplne iné,,nekúpiš,, si ich hrackou ci vyletom
extremne prilnutie ku konkretnym osobam ako aj uplne odmietanie urcitych osob patri k tejto diagnoze. syn ma 10 toto by si uz davno mala mat nastudovane
nestresuj sa, niektore babky su jednoducho zamerane len na seba🙈
Moj syn nie je autista,ale lepsie sa mu vyslovuje slovo dedo ako babka.takze stale sa pyta,kde je dedo 😀 a zaroven je pravda,ze viac sa utieka k dedovi a starkemu ako k babke a starkej... no a vo. Starku a babku maju rady zas ine vnucata 😁

ako to s tým ma problém????