icon

Babka sa uráža

mizz5678
4. júl 2022

Dobrý deň , mám 10 ročného autistického syna a byvam s rodičmi a malý sa stále vypytuje že kde je dedo kde je dedo... Keď idú na nákupy tak deduško dedko kričí a mamina sa uráža že prečo aj babku nevola že ako keby ju vynechával.. že ho mám učiť že není len dedo ale aj babka... Robím niečo nesprávne?

irusa
•
4. júl 2022

ako to s tým ma problém????

anjelicek26
•
4. júl 2022

Nuz rozhovorom s babkou... jasne, ze ju to zamrzi, ale to, ze sa autista upne na jedneho clena rodiny nie je nic neobvykleho... suvisi to s diagnozou a detom tato stabilita velmi prospieva... Babka sa pravdepodobne sprava v urcitych situaciach nepredvidatelne a dedko je stabilita, rutina, ide si to svoje, paci sa mu, ako s nim jedna... naucit treba babku - ze to nesmie proste brat osobne...nas syn v urcitom veku preferoval len a len a leeeen mna, muz to tiez horsie znasal... ale chapel, toleroval, psychologicka mu to vysvetlila velmi dobre...

vvrga1
•
4. júl 2022

@mizz5678 male deti majú takéto obdobia. Síce ja mam len trojmesačného syna, ale švagriná ma 4 ročného. Raz obľubuje ocina a maminu ignoruje, druhý raz úplne opačne, potom sa hnevá na jedného zo starých rodičov atď. Treba mu len hovoriť, ze babka, dedko, ocino, mamina a aj napriek ignorovaniu sa k nemu správať akoby sa nič nedialo. Keď sa babka bude urážať, bude nervózna, malý to vycíti a bude ešte horšie. Je ešte malý on si to ani neuvedomi.

majah212
•
4. júl 2022

Kúp babke knihu o autistickych deťoch nech pochopí ako funguje ich svet a nebude mat potom takéto “požiadavky” 🙄

vvrga1
•
4. júl 2022

@mizz5678 a. Ešte by som dodala, že babka by ho mohla pochopiť, po prípade jej to treba vysvetliť. Ak to nepochopi problém je u nej nuz..

mamelka
•
4. júl 2022

@mizz5678 robíš všetko tak ako najlepšie vieš. Babka mala dosť času na to aby pochopila, že syn má autizmus a,ze teraz to je dedo,dedo a behom pár minút to môže byť len babka. Držím palce a babka nech to tak nepreživa. Brat je autista a ešte teda hádzať mame na oči,ze len ju preferuje a nie súrodencov ci otca tak to by ma nenapadlo, napr. brat ani nášho otca ,,neospevuje,, len mama,Mama ... tie deti sú úplne iné,,nekúpiš,, si ich hrackou ci vyletom

eeffka
•
4. júl 2022

@mizz5678 ked mali moje dcery asi 2,5-3,5 roka nikto iny neexistoval len ocinkoooo, ja som bola si len prevadzkar podniku. ako vytacalo ma to kvalitne 🙂 tak ale potom ich preslo a bolo zasa len mamaaaaaa

lija22
•
4. júl 2022

extremne prilnutie ku konkretnym osobam ako aj uplne odmietanie urcitych osob patri k tejto diagnoze. syn ma 10 toto by si uz davno mala mat nastudovane

evamarek77
•
Odpoveď bola odstránená
•
karhu
•
4. júl 2022

nestresuj sa, niektore babky su jednoducho zamerane len na seba🙈

zorkahorka
•
4. júl 2022

Moj syn nie je autista,ale lepsie sa mu vyslovuje slovo dedo ako babka.takze stale sa pyta,kde je dedo 😀 a zaroven je pravda,ze viac sa utieka k dedovi a starkemu ako k babke a starkej... no a vo. Starku a babku maju rady zas ine vnucata 😁