Bolesť lonovej kosti v 35. týždni

lensii
5. sep 2022

Ahojte 😊 som práve v 35tt . Už týždeň pociťujem neskutočne silnú bolesť v oblasti lonovej kosti .. niekedy nedokážem ani chodiť . Je to normálne? Máte to niektorá ? Alebo radšej zájsť k lekárovi

liloastitch
5. sep 2022

@lensii je to normálne, v tomto tehotenstve ma bolí už od 15 TT . Hlavne keď veľa chodím potom si sadnem a potom sa už ani nepostavím dva dni 😂.

lensii
autor
5. sep 2022

@liloastitch lenže ja bez bolesti nedokážem prejsť ani na záchod, je to strašná bolesť ktorá neustúpi ani v noci

liloastitch
5. sep 2022

@lensii stále som toho názoru, že je to normálne, toto je moje tretie tehotenstvo v každom som to malo rovnako. Pri druhom tehotenstve som sa v 30tt ledva otočila na posteli ako ma to tam bolelo. Pri prvom ma bolela od 34 tt . Spomeň to na poradni, ale je to úplne bežná vec . Tvoje telo sa pomaly pripravuje na pôrod ,postupne sa uvoľňuje panva a jednoducho to bolí.

anavixy
5. sep 2022

V tehotenstve je to “normálne”, resp. tá bolesť je odôvodnená. Nedá sa teraz ani veľmi dobre vyšetriť ani tlmiť bolesť, no gynekológovi to určite povedz a možno by bolo na mieste pomýšľať aj na riziko symfyzeolýzy po pôrode.
To je len moj názor, mňa v tehotenstve nebolelo vôbec nič, viem, že ženy bežne bolí symfýza a po pôrode sú ok 🙂
Ešte poradím uviazať bruško, zmierni sa tlsk, pozri na nete rebozo šatku/úväz. 🍀

pink_lady
5. sep 2022

ked ma rano chystali na sekciu, vravim ze nevladzem nohu zdvihnut ze ma bolia tie kosci...a sestricky vybuchli v smiech, ze co nepoviete, ze by ste boli tehotna? takze tak, ano je to normalne

pink_lady
5. sep 2022

a preslo to v den porodu

jaskolka
5. sep 2022

Ano, je to normálne. A nič s tým sa nedá urobiť, pomôže len pôrod.
Je to jednak tým, že ako dieťa tlači na panvu a zároveň sa rozostupuju švy v lonovej kosti kvôli prechodu pri pôrode. Preto to bolí, a nemôžeš dobre chodiť, boli to pri otáčaní, a vlastne pri každom pohybe.
Skrátka telo sa pripravuje na finále, uvoľňuje sa vlastne všetko. Nič s tým neurobíš, len vydržať

aniele
5. sep 2022

Je to bežné, aj keď som si nie istá, či normálne. Už som to sem raz písala. V prvom tehotenstve som mala problémy cca od 7. mesiaca. Lekár skonštatoval, že to preto, lebo som veľa pribrala ( celkovo 8 kg za 9 mesiacov). Vymenila som gynekológa, druhý mi pichol čosi na spevnenie svalstva panvového dna (neviem, čo, bolo to pred 40 rokmi). V druhom ma to začalo trápiť cca v polovici tehotenstva. Ledva som už k večeru chodila, neskutočné bolesti. Vtedy som to pripisovala následkom úrazov v detstve (2x luxácia bedrového kĺbu behom pár mesiacov). A v treťom som sa nevedela normálne postaviť po pôrode. Tiež sa tvárili, že je to po pôrode normálne, ale to som si už vydupala ortopéda. A on mi zistil symfyzeolýzu. Až potom ma začali sťahovať do plachty. Neviem, ako by to riešili dnes.

samkolea
5. sep 2022

Je to normalne, pri prvom som uz v posledny mesiac stvornozkovala na toaletu. Bolest v noci cez den. Treba vydrzat, pride aj ine 🙂

mimi3008
5. sep 2022

@lensii ide o symphysolysu, teda roztahovanie v mieste lonovej spony, telo sa pripravuje na porod

anavixy
5. sep 2022

@mimi3008 to nie je uplne pravda, symfyzeolyza je patologicky stav, takze bud je to ono a je to vazny problem, alebo je to normalny stav-roztahovanie lonovej spony, ale vtedy to nie je symfyzeolyza

mimi3008
5. sep 2022

@anavixy je to pravda. Symfyzeolyza 3-8 mm je fyziologicka, nad 10 mm je patologicka, nad 25 mm sa povazuje za rupturu

anavixy
5. sep 2022

zle ste si precitali clanok 🙂 Za normální se považuje uvolnění a oddálení pánevních kostí o 3–8 mm. Příznakem patologického uvolnění vazů je odstup o 10 a více mm. Pokud mezera mezi pánevními kostmi dosáhne 25 mm, je považovaná za rupturu, tedy přetržení.
ZDROJ: https://fyzioklinika.cz/poradna/clanky-o-zdravi...
@mimi3008 Či?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre