Bagatelizovanie bolesti z mužovej strany
Tento problém pociťujem dlhodobejšie, nech zjem čokoľvek a v akomkoľvek množstve, tak ma neskutočne bolieva brucho. Mám ho aj strašne nafuknute. Keď ležím na bruchu,tak je to strašne úľavová poloha. Niekedy je to také silné, že si musím dať sodu bikarbonu. Muž sa mi vždy len smeje, niekedy ozaj by som ho poslala do kelu,keď vás niečo bolí ani náladu nemáte na vtípky a on sa smeje a absolútne tomu neprikladá žiaden význam a že ma aj lekár vysmeje. Reči že preháňam na dennom poriadku. Vraj som sa opäť,,prežrala,,
Mám 170cm a 57kg, 29r. a 3 detičky
Myslíte, že by som išla zbytočne lekárovi, lebo veď, kľudne to môže byť celiakia alebo nejaká potravinová intolerancia, ale podľa muža zveličujem, len teda strašne ma tým bagatelizovanie zneisťuje. Pozdravujem vás
Objednaj sa ku gastroenterológovi s výmenným lístkom z obvodu, v tejto dobe čakacia doba dlhá, ale nenasadzuj dovtedy žiadne obmedzenia v strave, výsledky alergií potravinových a intolerancii to skresli, skús vydržať, ale rieš, z krvného séra sa nepotvrdzuje celiakia ale biopsiou
@kvetka121 veď ja netvrdím že sa potvrdzuje z krvi...
ja som mavala tiez taketo problemy a potom to preslo z travenia aj na ine organy kedze si telo s tym nevie poradit, nie je to sranda.....sla som do imunologicko alergologickej ambulancie, urobili vsetky mozne krvne testy a vysvitlo, ze mam potravinovu intoleranciu na zemiakovy skrob, bravcove maso, morske plody, vajcia a vyslovene alergiu na mliecnu bielkovinu (a ta je takmer vsade kedze v nasich koncinach je mlieko zaklad vacsiny potravin)
@abiamo a to aké si mala príznaky pri alergii?
A z akého dôvodu riešiš návštevu lekára s mužom? Ved nech si on vravi co chce, ty k Dr chod a uvidíš. A to co opisujes môže byt XY diagnóz. Nik ti radu na dom nevie dať a ani ta diagnostikovať.
Lepok,laktóza,alebo presne len piate cez deviate ...môže to byť hocičo. Mňa tak strašne bolievalo a nafukovací na strednej. Mala som 50kg a 163cm a napriek tomu že som nepribrala a mohla som zožrať aj volá mi bývalo zle a nafukovací má. Dnes s týmto rozumom mám radšej 59kg na normálnej strave,rozumej jem 4-5krat denne normálne jedlo,nevyjedam (1 jedlo mám čisto len ovocie)najem sa tak akurát a viac jedlo neriešim....nemôžem strukoviny,nemôžem tučné smotany(nahrádzanie veganskymi),nemôžem cibuľu a šupky z ovocia a zeleniny. A to je za tie roky len základ na čo si dávam pozor. Otázka teda je či je to naozaj z nesprávneho stravovania alebo máš nejakú intoleranciu. Ja som od marca dlaa dole 7kg,manžel sa mi tiež dnes smeje že konečne nezuvam všetko čo nezje mňa...a nemám mu to za zle lebo ma pravdu🙈
@aurora33 áno, na začiatku som to dodržala cele. Je to veľká zmena, takže asi po týždni som si dala kúsok pizze a bolo mi zle. Ďalšie pochybenie možno tak o ďalšie 2 týždne (tiež pizza) a bolo mi ešte horšie a vtedy ma na pizzu úplne prešla chuť. Takže ficim na bezlepkovej diéte a to u mňa funguje super. Keď som pridala vajcia, nevšimla som si zmenu, takže myslím, že s nimi nemám problém. Rovnako orechy a zvyšok alergénov. Čo sa týka laktózy, to mám pocit, že je mi lepšie bez nej, ale nie vyslovene zle s ňou, tak mliečne výrobky si dávam…
Ale toto vôbec nemusí byť alergia... treba ísť k Dr. A nespekulovat.

Nevymyslaj s diétami zMK, ale chod k lekárovi.K tomu blbcovi, s ktorým žiješ sa nevyjadrujem.