Bežne muži takto komunikujú?
Milé žienky.
potrebujem sa vam zdôverit s mojim dlhoročnym problemom, nakoľko som na materskej dovolenke, nestretavam sa s ľudmi veľmi a nemam sa s kym porozpravat. navyse kamaratky nechcem zaťažovat mojimi problemamy. Len niekedy sa zamyslam nad sebou, či ja som ta "nenormalna", tak potrebujem vedieť vas nazor.
Ide o komunikaciu = nekomunikaciu s mojim možom, ktora ma už neskutočne ubíja. Moj muž je veľmi vyrečný, ale len medzi cudzimi ľudmi, doma len ked može rozpravat o nejakej jeho obľubenej teme (peniaze napr.) a može mať monolog. Komunikacia co sa tyka pocitov, bežneho života, zaujimavostí o znamych ľudoch, problemoch, radostiach, to je absolutne mimo neho. Akonahle začnem temu tykajúcu sa druhych ľudi, tak ohovaram. Akonahle spomeniem moje obavy z niecoho, tak mam prednasku, ze sa len obavam a strachujem a vsade vidim len choroby a ze ludia su zli. Odsudzuje ma aj za rozhovory, ktore vediem s mamou, sestrou. Napr. spomenieme ze znama je nezamestnana, a podla neho sme zas len ohovarali,nic ine nevieme cela rodina...
Nasa komunikacia sa obmedzila len na kratke spravy cez Wapp v style "co dnes, ake ma povinnosti". Doma je malo a ked aj je, vacsinou pozera len do mobilu, to som si uz zvykla.
Na co si vsak nedokažem zvyknut je, že požaduje odomna aby som mu na jeho otazky odpovedala sturucne Ano, Nie. Tak napr. vcera sa ma spytal, či beriem na nakup aj syna. Na co som mu odpovedala, že dnes nie, pretože nemam silu ani čas ho nahanať, aby sa obliekal. Zase prednaska že na toto sa ma nepytal aby som sa zase stažovala, chcel len jednoznačnu odpoved Ano, Nie. Ked mu poviem, že toto nie je normalne takto komunikovat, že ja nie som nejaky pocitac, kde odkliknes odpoved ano /nie. Naco mam zas prednasku že sa snazi predchadzat nedorozumeniam, nakolko ja neviem komunikovat jasne a mam mu zopakovat jeho dve otazky pocas cesty autom co mi dal, co som si samozrejme nepamatala /taku absurditu/ takze zase som bola zla, lebo neviem ludi pocuvat a vnimat.
Ked chce sex, tak si nahy lahne do postele alebo na gauc a caka. Ked to "akože" nepochopim, tak este urazeny ze aka som nechapava...
Pride mi ako z inej planety. Alebo je to bezne, že muži takto komunikuju? niekedy sa pristihnem, že mu nepoviem uz ani dolezite veci, nakolko som neni zvyknuta sa s nim rozpravat resp nemam naladu na jeho reakcie ktore su mi vzdy proti voli.
Je velmi veriaci clovek , stale chodi do kostola, pomaha ludom, cita biblicke texty, biblicke filmy pozera a taketo zakladne veci mu uplne unikaju.
Snazila som sa vela krat zachranit manzelstvo, nevsimat si to, byt ticho, neriesit, nekritizovat ale vzdy po urcitej dobe zase vybuchnem lebo jednoducho nedokazem takto ticho existovat a stale sa hadat a vytvarat tak detom antirodinne prostredie a zly priklad.
Stretli ste sa niekto s takymto spravanim? co si o tom myslite? da sa na to zvyknut? da sa vobec zit s takym clovekom?
Nie, nie je to normálne.. bol taký vzdy? (Prepáč diskusiu si precitam keď bude čas) nemôže mat asbergera alebo také nieco? Veľmi zvláštne správanie a nečudujem sa ti že ti to prekaza, nedokázala by som takto fungovať..
Ešte by som bola zvedavá, či aj mimo domova tak všetkých (so svojou výrečnosťou) stavia do pozoru a je taký dominantný neomylný múdry samec, či všetci tie jeho názory tak zdieľajú a sa mu podriaďujú, alebo či tak machruje len doma a hojí si ego na submisívnejšej a pokornejšej (už aj trošku zdepatenej) manželke ☹ Frajerik.. taká sebavedomejšia by ho hneď dala do laty, lebo ani jedna žienka tu by mu asi to jeho spuchnuté ego tak nemasírovala 🙃
Že spuchnute ego. 😁😁 Chudak tvoj muž bol behom minuty ohovoreny pod čiernu zem.Tak mate 3 deti, ste veriaci, rozvod nehrozi.Ty sa nechces zblázniť, tvoj muž sa nezmeni a v sebe chybu nevidi
A čo ďalej?
Ako to budeš riešit?
A čo tak rozhovor s kňazom, čo sa s nim tvoj muž vykecava? Čo by ti poradil ten?
Nie,takto bezne muzi nekomunikuju...to teda vobec nie je normalne ani prijatelne sa takto spravat k svojej zene.....
@runnerka1 prepáč ale takto komunikovať ? a že je veriaci ? asi verí iba tomu čomu chce veriť .... katastrofa, príde mi až arogantný..
@runnerka1 Ani tie akože pozitíva, čo si o ňom napísala, nekompenzujú to, že sa k tebe chová ako hulvát a kretén...A stým nahým falusom na gauči a označením buzeranta , si ma zložila načisto ☹ V tomto vzťahu už nič nebude dobré a obávam sa, že vekom sa to bude zhoršovať, ale aj chápem, že ťa tam skôr drží finančné zabezpečenie rodiny, nič iné 😢
@tncka Mne by stačilo takú dobre mierenú lopatou medzi oči :(
@nefertiti5843 no toto aj mna dostalo ze ked chce sex lahne si nahy do postele 😂😂😂
Ja by som si ho nevsimla ako by tam nebol ,nech aj zamrzne .
No "trtko" co ti poviem 😂😂😂 lahne na gauc a caka 😂😂😂
@whatever1 Len tak pre zaujímavosť....ty by si bola s takým farizejom, že ho tak vehementne obhajuješ ?
@runnerka1 Obavam sa, ze toto sa dlho vydrzat neda.😕 Za kazdu vetu ta len kritizuje, odsudzuje. Casom moze tak podryt tvoje sebavedomie, ze uz ani nebudes vediet komunikovat s inymi ludmi.☹
@nefertiti5843
@miskahryzka333 To tak bežne si chlap holý sadne, vyvalí 'to' na ňu bez okolkov, a žena hneď celá bez seba začne po ňom skákať 😁 To musí byť fakt nejaký neodolateľný Dionýzos
@ivanizna no ja mam nieco podobne doma ale toto este nie ,asi by som zomrela od smiechu.😂
@karolinakr 😁 Asi som sa nechala trošku uniesť 😉 Ale viem z vlastnej skúsenosti, keď môj muž tiež začína mať také reči, tak sa mu snažím dávať protiargumenty, aby pochopil, že hocikto si môže myslieť hocičo, to neznamená, že iní sú zlí, keď majú inakšie názory a vnímanie, a väčšinou si každý o sebe myslí, že 'Ahaa, ta to asi ja lepšie hovorím" 😉 A niekedy sa so mnou dobre že nepobije za tú svoju pravdu, tak mu vravím, žeby náhodou s tým svojím rozmaznaným enormným egom nevyletel cez okno jak balón 😁
@miskahryzka333 😂 Veď vieme, o čom hovoríme. Môj tiež niekedy predo mnou len tak zamáva s tým svojím pokladom, že "Chceš?" 😁 Ale to tak v rámci srandy 😉
@ivanizna ale najlepsie je ze caka a ked ona "nepochopi" tak on sa urazi .On by potreboval nejaku telepatku aby pochopil jeho tuzby bez slov .
@ivanizna Zrejme jeho ego bude tisíc násobne väčšie, ako jeho mini kolibrík 😝
Musi mat nejaky komplex a ten si vybija na tebe. By som sa ho spytala,ci je to po krestansky takto sa spravat k manzelke. Fakt chore spravanie. Moj je tiez v spolocnosti zabavny,vyrecny a doma z neho neviem jednu suvislu vetu vytiahnut,ale nikdy si na mna taketo nedovolil. Ani sa ti necudujem,ze mas depresie. Si na dobrej ceste sa zblaznit,taketo negativne prostredie ubija cloveka a neustale sa kontrolovat a aj tak je zle a premyslat ako urodzenemu panovi odpovedat. Asi sa fakt znizit len na odpovede ano/nie,ale to je koniec vztahu. Komunikacia je zaklad. Nech navstivi psychologa,manzelsku poradnu alebo nech sa len vyspoveda,ci mu aj farar odobri jeho spravanie.
@derdia vonku uplne iny clovek, zhovorny, priatelsky. vsetci si myslia, ako to u nas vsetko klape, mnohi by mi toto totiz ani neverili. ked som bola tehotna a lezala, lebo som mala desne nevolnosti, ani jedno slovko pochopenia, ani mile slovo. tak tazko som to znasala. ked som mu zase vytkla jeho nevsimavost, vraj da denne za mna niekolko ruzencov... nuz jedno vludne slovo by mi v tej chvili asi dalo viac. potom som sa od kamosky dozvedela, ze jej s lutostou vonku hovoril, ako je chudere zene zle, ako trpi... ked mala mama operaciu, tiez sa nespytal ako, a ked som vytkla, vraj sa tolko za nu modlil ani neviem... ach, strasne vela takychto situacii, to by som tu pisala do rana...
@runnerka1 normalne chod ku knazovi, najlepsie takemu, co vas oboch pozna, a vsetko mu povedz ako to u vas je. A nech ti poradi ako sa spravat. A on urcite aj jemu dohovori, a aspon sa aj knazovi oci otvoria, aky je tvoj muz farizej, lebo urcite ho vsetci za tie kostolne aktivity obdivuju. Je dost mozne ze mu aj zakaze citat v kostoke ked je taky farizej, kedze ti co maju tieto aktivity maju byt pre druhych prikladom a nie pokrytcami
@runnerka1
@miskahryzka333 No žienky, u vás oboch mám pocit, prepáčte mi za úprimnosť, ale že vaši partneri vás majú totálne na háku. viac sa mi nechce rozpisovať, pretože je to asi zbytočné. jediné, čo by som ešte chápala na jeho správaní, je jeho požiadavka, aby si odpovedala áno/nie, sú takí muži, ktorí potrebujú akosi stručnú odpoveď na otázku, pretože jednoducho to nepotrebujú rozvádzať ďalej. aj môj manžel má také chvíle. že niečo rieši, ponáhľa sa, alebo má v hlave x ďalších vecí, ktoré ho zamestnávajú a tak potrebuje počuť len áno/nie. Ale... to ostatné je totálne od veci vo vašich vzťahoch. je mi to až trápne písať, ale je mi vás ľúto :( po svojich doterajších životných skúsenostiach si už nedokážem predstaviť, aby som také čudo mala doma... zvažujte, či vám nebude lepšie, keď budete osamote s deťmi
Fu aka som vytocena, ked toto citam!! Aj ja som veriaca a nebyvam vulgarna, ale pri najblizsej prednaske by som mu povedala, ze mu po tej sprostej papuli mozem aj prid.b.t!!! Tyran jeden sprosty.
@panelacikova ano aj moj je ten typ ze ziadne omacky, jednoznacna odpoved. len ja mam strasne vela emocii a obcas ich povedat musim. raz som mu po pretekoch volala, ze som vyhrala a ze tam bola ta a ta... on ma len prerusil ze "cas?", ja ze pockaj, dostanem sa, on zase vazne "cas", tak ma uz zase presla chut rozpravat, lebo to vobec nebolo cele len o case. dokonca aj v praci pisal objednavky ludom na inom konci v style: objednat toto a toto. koniec mailu. ale sa stazovali, tak to musel zmenit🙂. Ako ho naucit normalne komunikovat boze moj...

@runnerka1 Ty vieš aká si a reči jedného nevystateho narcisa nech nie sú pre teba smerodatne.