Bežne muži takto komunikujú?
Milé žienky.
potrebujem sa vam zdôverit s mojim dlhoročnym problemom, nakoľko som na materskej dovolenke, nestretavam sa s ľudmi veľmi a nemam sa s kym porozpravat. navyse kamaratky nechcem zaťažovat mojimi problemamy. Len niekedy sa zamyslam nad sebou, či ja som ta "nenormalna", tak potrebujem vedieť vas nazor.
Ide o komunikaciu = nekomunikaciu s mojim možom, ktora ma už neskutočne ubíja. Moj muž je veľmi vyrečný, ale len medzi cudzimi ľudmi, doma len ked može rozpravat o nejakej jeho obľubenej teme (peniaze napr.) a može mať monolog. Komunikacia co sa tyka pocitov, bežneho života, zaujimavostí o znamych ľudoch, problemoch, radostiach, to je absolutne mimo neho. Akonahle začnem temu tykajúcu sa druhych ľudi, tak ohovaram. Akonahle spomeniem moje obavy z niecoho, tak mam prednasku, ze sa len obavam a strachujem a vsade vidim len choroby a ze ludia su zli. Odsudzuje ma aj za rozhovory, ktore vediem s mamou, sestrou. Napr. spomenieme ze znama je nezamestnana, a podla neho sme zas len ohovarali,nic ine nevieme cela rodina...
Nasa komunikacia sa obmedzila len na kratke spravy cez Wapp v style "co dnes, ake ma povinnosti". Doma je malo a ked aj je, vacsinou pozera len do mobilu, to som si uz zvykla.
Na co si vsak nedokažem zvyknut je, že požaduje odomna aby som mu na jeho otazky odpovedala sturucne Ano, Nie. Tak napr. vcera sa ma spytal, či beriem na nakup aj syna. Na co som mu odpovedala, že dnes nie, pretože nemam silu ani čas ho nahanať, aby sa obliekal. Zase prednaska že na toto sa ma nepytal aby som sa zase stažovala, chcel len jednoznačnu odpoved Ano, Nie. Ked mu poviem, že toto nie je normalne takto komunikovat, že ja nie som nejaky pocitac, kde odkliknes odpoved ano /nie. Naco mam zas prednasku že sa snazi predchadzat nedorozumeniam, nakolko ja neviem komunikovat jasne a mam mu zopakovat jeho dve otazky pocas cesty autom co mi dal, co som si samozrejme nepamatala /taku absurditu/ takze zase som bola zla, lebo neviem ludi pocuvat a vnimat.
Ked chce sex, tak si nahy lahne do postele alebo na gauc a caka. Ked to "akože" nepochopim, tak este urazeny ze aka som nechapava...
Pride mi ako z inej planety. Alebo je to bezne, že muži takto komunikuju? niekedy sa pristihnem, že mu nepoviem uz ani dolezite veci, nakolko som neni zvyknuta sa s nim rozpravat resp nemam naladu na jeho reakcie ktore su mi vzdy proti voli.
Je velmi veriaci clovek , stale chodi do kostola, pomaha ludom, cita biblicke texty, biblicke filmy pozera a taketo zakladne veci mu uplne unikaju.
Snazila som sa vela krat zachranit manzelstvo, nevsimat si to, byt ticho, neriesit, nekritizovat ale vzdy po urcitej dobe zase vybuchnem lebo jednoducho nedokazem takto ticho existovat a stale sa hadat a vytvarat tak detom antirodinne prostredie a zly priklad.
Stretli ste sa niekto s takymto spravanim? co si o tom myslite? da sa na to zvyknut? da sa vobec zit s takym clovekom?
@runnerka1 urcite by ho to nezabilo, ver mi. Mala som takeho, oni si musia hned najst dalsiu obet. Spravi z teba tu zlu pred vsetkymi, lebo on musi z toho vyjst ako obet teba (neocenis, ako sa snazi, aky je perfektný) a za chvíľu má ďalšiu. Zaručene, oni potrebujú mať niekoho, kto im dáva to čo potrebuju a to to, že ho obdivujú, poslúchajú alebo ticho trpia. Musia mať tú kontrolu, je to pre nich životne potrebné. Ale, nezabije ho to, nájde si ďalšiu, je to pre neho ako droga
v podstate je tu jedina rada ...odist alebo mu casom "obetovat" deti /myslim ze to sa deje uz teraz u vas, ze pristupujes na psychicke alebo fyzicke ublizovanie detom, ako obetu jeho spokojnosti na chvilu/ a takisto mu obetovat svoju vlastnu volu.
Oni idu len po moci, to je ich prvotny ciel a toho sa nikdy nenabazia. Ostatne veci ako nabozenstvo, vychova, poriadok atd. su len kulisy.
Má to aj výhodu, keď si nájde ďalšiu, trochu polavi s" trestanim ta"
@negymama tiež som mala tú česť. A myslím, že keď som to dokázala ja, môže to aj ona. Aj keď je stále vo fáze, že sa snaží potlačiť vlástne emocie, aby to nevidela.
Autorka, daj sa do súladu s tým čo cítiš a počúvaj to. To spravíš tak, že sa budeš chvíľu venovať svojim potrebám, tomu, čo ťa teší a potom ti bude úplne jasné, čo ti inštinkt našepkáva, že čo je správne
Nič mu nedávaj čítať. Precitaj si najprv všetko o narcisoch. Odchod musíš prípadne naplánovať tak, aby nemal ani šajnu, aby si z toho vyšla čo najlepšie.
@leuchtturm nie
nad rozvodom som samozrejme premyslala velakrat, muz stale ze ty len rozvoood, rozvoood. ale zvazila som pre a proti a nedokazem to, kvoli detom. syn s nim vztah sice nema, ale raz mi povedal, ze to uz by nemal taky zabavny zivot, kedze muz ich zobere kade tade. dcera ma s nim velmi dobry vztah, k tej je mily, ako kedysi ku mne, je velmi citliva, nemohla by som jej tak ublizit, malicka dcerka dufam ze tiez bude tatinova princeznicka. ta zatial len so mnou je viac menej. aj z financnych dovodov si to neviem predstavit. nemam ani kam ist. zatial teda tato moznost u mna nie. viem,ze pre deti to neni idealne prostredie na vychovu. aj mama moja mi to stale hovori a velmi sa tym trapi. muz neschvaluje moje metody a ja zase jeho. ked som minule kazala dcere aby urobila opravu diktatu, tak mi vynadal, ze to vobec ucitelka nekazala. ci idem zavadzat nove metody a starat sa este aj do ucitelkinych zalezitosti. dcera tiez protestovala samozrejme. a ja som uz nevladala s nimi zakazdym bojovot, tak som sa odvazila kontaktovat ucitelku, ci si mysli , ze je spravne, aby dieta robilo opravu diktatu. tak to dostal pisomne od ucitelky a odvtedy musi pisat aj opravu🙂))). ucka si moze o mne myslet ze mi hrabe, ale ja mam aspon pri tomto klud. Zaroven by som im nemala pomahat s ulohami, lebo budu take mudre ako ja...
@runnerka1 z vašej rodinnej dynamiky z posledného príspevku mi vychádza, že syn je na najlepšej ceste byť rovnaky k budúcim partnerkám ako otec a dcéra ako ty. Je mi za tie deti smutno. Úplne chápem, ako sa tvoja mama musí cítiť. Zábavný život ani nejaká ilúzia otcovej princeznej, nič nenahradí život v zdravom prostredí, kde sa dá dýchať
@bluka2 ja si myslím, že on si už aj dcéru nakláňa na svoju stranu, pretože sa jej zastáva pred matkou a"ochranuje" ju od povinnosti navyše... Veľmi zlý príklad..
Bola som na 2 takych duchacoch o manzelstve a partnerstve a ked sa drzis Biblie, tak muz to ma tazsie v manzelstve ako zeny, nakolko ma milovat svoju zenu tak, ako Kristus miluje Cirkev a svoj zivot polozil za nu. Je to niekde v Pisme ale uz si nespominam.
Ale Kolosanom 3,19: "Muži, milujte manželky a nebuďte voči nim nevrlí!" Ked uz je taky svatuskar a cita Bibliu a masti ruzence, tento vers mu usiel?
A este aj o detoch tam je. Kolosanom 3, 21: "Otcovia, nedráždite svoje deti, aby nezmalomyseľneli"
Efezanom, 2 : "Muži, milujte manželky, ako aj Kristus miluje Cirkev a seba samého vydal za ňu, aby ju posvätil očistným kúpeľom vody a slovom, aby si sám pripravil Cirkev slávnu, na ktorej niet škvrny ani vrásky, ani ničoho podobného, ale aby bola svätá a nepoškvrnená. Tak sú aj muži povinní milovať svoje manželky ako vlastné telá. Kto miluje svoju manželku, miluje seba samého. Veď nik nikdy nemal v nenávisti svoje telo, ale živí si ho a opatruje, ako aj Kristus Cirkev, lebo sme údmi jeho tela. Preto muž zanechá otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele. Toto tajomstvo je veľké; ja hovorím o Kristovi a Cirkvi. Ale aj vy, každý jeden nech miluje svoju manželku ako seba samého."
Takym svatuskarom sa robi a zakladne pravidla ako sa spravat k manzelke neovlada.
@danielinaa snáď to osloví autorku, ale jej manželovi bohužiaľ ani Biblia nepomôže. Možno tak nejaká terapia, keby si uvedomoval, že ma nejaký problém a aj to je velmi tazke. Preto si myslím, že je dôležité, aby sa to neprenieslo deti, lebo prakticky z tohto narcizmu k normalite sa cesta hľadá veľmi veľmi ťažko
@danielinaa neboj on take ma urcite precitane...potom to precedi cez svoju choru mysel a co mu vyjde???
vsak ja svoju manzelku milujem viac ako hocijaky iny manzel, rovno pomnik milujuceho manzela mi mozu postavit...ved sa za nu modlim toooooolko ruzencov. Ona je zla, nenavistna, neposlusna, prilis mudra bla bla, a ja ju tak milujem.
takito manipulatori su nepriestrelni, skutocna laska prenikne len k cloveku ktory ma srdce, nie egoisticku skalu. Manipulator a tyran ktoreho ja poznam, sedi kazdu nedelu v kostole, spoveda sa, dokonca na velku noc je medzi tymi co umyva knazovi nohy /ooo aka pokora/ ... a k comu je to dobre? No predsa k jeho pyche a sebalubosti aky on je super krestan a moralny clovek. Na tvoje verse by ti rychlo vyhladal /ma to miesto vychodene v biblii/ ine verse o podrianehosti manzelky, ako maju zeny mlcat v pritomnosti muzov, o hlave rodiny, o prutiku na vychovu neposlusnych deti atd.
vies jak sa hovori...kto chce psa bit, palicu si najde /tak aj slovnu palicu v Biblii /
@panelacikova manipulator si takmer vzdy vyberie z deti jedno "oblubene"...ktoremu tym pokazi charakter, nauci byt ho pysnym a nadradenym a pokrytcom. a druhe je "obet", vztahy medzi detmi su v takom prostredi casto superive a ziarlive, manipulator podporuje rozbroje medzi clenymi rodiny, nie sudrznost a spriaznenost.
@danielinaa tito ludia pouzivaju vieru ako prostriedok vo svoj prospech. so skutocnou vierou to nema nic.
Bezny chrapun, sprosty clovek je zly otvorene - zene nadava, ci ju dokonca bije, spija sa v krcme...takej zene spolocnost a okolie uzna aky on je hnusny a podporuje ju v odchode. svojim sposobom ma takato zena lahsie, lebo vsetci uznaju ze s alkoholikom a nasilnikom sa zit neda.
co ale so slizkym charizmatickym "veriacim" ?? vsak viera je taka uzasna a ziaduca moralna vec, proti ktorej nebude okolie brojit, naopak zastane sa toho kto vieru vyznava, vsade ju predklada a tvari sa zbozne, v rukach ruzenec a bibliu... ako mozes vtedy presvedcit okolie, ked mas vyrazenu zbran z ruky? Ved on je moralne nadradeny, je v prave, ma vytvorenu okolo seba aureolu duchovnosti. Myslis si ze ludia to prekuknu? Z mojej skusenosti NIE. Manipulator oblbne aj hodne inteligentnych ludi, vacsine ludi ani nenapadne hladat v jeho spravani nieco podla, hlavne ak im nikdy neublizil a na to si da on pozor, aby jeho ciny boli skryte doma za murmi, on vie nadavat aj bez vulgarit, obratit prekrutit kazdu pravdu ci uprimnost.
ja len kratko..
ak od neho neodides, hoc aj k rodicom, davas svojim deto vzor, ako sa moze chovat doma muz.. synovia ta zacnu casom ignorovat tak ako on, dceru si rozmazna a prida sa k nemu tiez... ty budes za kravu. Stopni to, kym je cas a deti este tvarne..
P.S. ak to neurobis,dcera si raz dovedie domov to iste v bledomodrom, lebo si mysli, ze toto je OK. alebo ina verzia, pojde ku kamoske, uvidi tam fungovanie normalnej rodiny, pochopi a raz ti to vsetko vykrici, co si to dopustila a ako vyrastali...
@negymama a potom mnohi taki charizmatici ako pises skoncia u exorcistu. Lebo pycha urcite nie je od Boha. Podla toho poznas, kto svoju vieru skutocne zije a kto nie.
@negymama to je tak ked si to vyklada tie verse podla seba. Rkc ale sukromne vykladanie versov v ziadnom pripade nepripusta. Takze je aj pysny a este aj neposlusny. Ktovie ako by sa k tomu postavili knazi z jeho okolia. 🙂 Ale takemu nevysvetlis.
@danielinaa knazi by sa ako k tomu postavili... no nijak. pycha sa skryje za hranu pokoru, a vybavene.
@negymama 95 percent knazov charizmtikov praveze nemusi. 🙂
@danielinaa ja som nemyslela charizmatika ako typ krestana, v style vyznavaca charizmatickej viery.... ale cloveka co je oklamat ocarit osobnostou, asi si to nezazila...pokrytca co doma zdrbava rodinu za banality, pri ziaducich osobach navonok v spolocnosti nasadi ocarujuci usmev, vtipkuje, dokonca aj zo seba aby bolo vidno aky je skromny, pokorny, proste cista pretvarka...taki ludia vedia oklamat okolie natolko, ze obeti nik neveri.
@runnerka1 TVOJ MUŽ V TEBE VIDÍ ZLO?! Chorý vymletý človek skrývajúci sa za vieru. Nikdy s ním šťastná nebudeš! Takéto typy sa nepôjdu liečiť lebo oni sú svätý.
@danielinaa okolie si o nich namysla ze su moralne cisti, zasadovi, plus k tomu skromni a zabavni.... uhm. len to nemat doma za partnera
@danielinaa nabozenstvo ci viera je pre nich len nastroj, NASTROJ... zbytocne tymto argumentovat.

@runnerka1 mam takeho svagra, zdedil to po otcovi. Sarm a vtip z neho tecie...len nechci byt jeho manzelkou ci dietatom.