Bežne muži takto komunikujú?
Milé žienky.
potrebujem sa vam zdôverit s mojim dlhoročnym problemom, nakoľko som na materskej dovolenke, nestretavam sa s ľudmi veľmi a nemam sa s kym porozpravat. navyse kamaratky nechcem zaťažovat mojimi problemamy. Len niekedy sa zamyslam nad sebou, či ja som ta "nenormalna", tak potrebujem vedieť vas nazor.
Ide o komunikaciu = nekomunikaciu s mojim možom, ktora ma už neskutočne ubíja. Moj muž je veľmi vyrečný, ale len medzi cudzimi ľudmi, doma len ked može rozpravat o nejakej jeho obľubenej teme (peniaze napr.) a može mať monolog. Komunikacia co sa tyka pocitov, bežneho života, zaujimavostí o znamych ľudoch, problemoch, radostiach, to je absolutne mimo neho. Akonahle začnem temu tykajúcu sa druhych ľudi, tak ohovaram. Akonahle spomeniem moje obavy z niecoho, tak mam prednasku, ze sa len obavam a strachujem a vsade vidim len choroby a ze ludia su zli. Odsudzuje ma aj za rozhovory, ktore vediem s mamou, sestrou. Napr. spomenieme ze znama je nezamestnana, a podla neho sme zas len ohovarali,nic ine nevieme cela rodina...
Nasa komunikacia sa obmedzila len na kratke spravy cez Wapp v style "co dnes, ake ma povinnosti". Doma je malo a ked aj je, vacsinou pozera len do mobilu, to som si uz zvykla.
Na co si vsak nedokažem zvyknut je, že požaduje odomna aby som mu na jeho otazky odpovedala sturucne Ano, Nie. Tak napr. vcera sa ma spytal, či beriem na nakup aj syna. Na co som mu odpovedala, že dnes nie, pretože nemam silu ani čas ho nahanať, aby sa obliekal. Zase prednaska že na toto sa ma nepytal aby som sa zase stažovala, chcel len jednoznačnu odpoved Ano, Nie. Ked mu poviem, že toto nie je normalne takto komunikovat, že ja nie som nejaky pocitac, kde odkliknes odpoved ano /nie. Naco mam zas prednasku že sa snazi predchadzat nedorozumeniam, nakolko ja neviem komunikovat jasne a mam mu zopakovat jeho dve otazky pocas cesty autom co mi dal, co som si samozrejme nepamatala /taku absurditu/ takze zase som bola zla, lebo neviem ludi pocuvat a vnimat.
Ked chce sex, tak si nahy lahne do postele alebo na gauc a caka. Ked to "akože" nepochopim, tak este urazeny ze aka som nechapava...
Pride mi ako z inej planety. Alebo je to bezne, že muži takto komunikuju? niekedy sa pristihnem, že mu nepoviem uz ani dolezite veci, nakolko som neni zvyknuta sa s nim rozpravat resp nemam naladu na jeho reakcie ktore su mi vzdy proti voli.
Je velmi veriaci clovek , stale chodi do kostola, pomaha ludom, cita biblicke texty, biblicke filmy pozera a taketo zakladne veci mu uplne unikaju.
Snazila som sa vela krat zachranit manzelstvo, nevsimat si to, byt ticho, neriesit, nekritizovat ale vzdy po urcitej dobe zase vybuchnem lebo jednoducho nedokazem takto ticho existovat a stale sa hadat a vytvarat tak detom antirodinne prostredie a zly priklad.
Stretli ste sa niekto s takymto spravanim? co si o tom myslite? da sa na to zvyknut? da sa vobec zit s takym clovekom?
@negymama porad svojej kamaratke jedno ked jej neveria. Nech si ho potajomky nahra mobilom a potom nech to pusti jeho krestansjym znamym a knazom ked su taki zadubeni a neveria. Tot moj posledny koment na temu charosov, lebo spamujeme autorke prispevok.
@danielinaa ja ich rozoznam tak, ze nikdy neznesu posmech. ich ego to nestravi. dabel ten pysny duch, nesnasi kdyz se mu posmivas.
a kamaratka je uz rozvedena, skusala anulaciu manzelstva, ze on zatajil svoju povahu, ale nepodarilo sa jej to.
@negymama a nemohla by to byt choroba? 🙂 Tam by anulacia mohla vyjst ak tajil chorobu. S viacerymi cirkevnymi pravnikmi sa radila? Mohla aj inde skusit.
@danielinaa neviem ci je psychopatia choroba v zmysle diagnozy, viaceri psychiatri sa priklanaju k tomu ze je to porucha osobnosti, v podstate odolna voci terapeutickym liecebnym postupom a dozivotna - a navyse takeho cloveka k diagnostike nedostanes. zakladom je jeho presvedcenie ze on je OK.
@negymama to je pravda len skoda neskusit, ze by mohla k prijimaniu pristupovat a aj normalneho chlapa si najst. Je to nespravodlive aby trpela kvoli jednemu debilovi cely zivot.
@danielinaa mas pravdu, ale ona si zvazila cenu za rozvod. ostat by znamenalo uz nezvratne psychicke zrutenie u nej.
@negymama dobre ze odisla. Myslela som to tak ze ak by sa podarila este anulacia, mohla by aj na prijimanie chodit a aj druhu svadbu v kostole mat ked bude mat stastie a najde si normalneho partnera.
@runnerka1
Akože, čítam, čítam, ale o tom ako prehadzuje umývačku a furt ti papuľuje ako robíš všetko zle normálne som vytočená! Ja som veriaci človek, ale hento čo je s prepáčením za ch..a!!!??? Môj strýko p takýchto ľuďoch hovorí, že tí by šli Pána Boha za nohy ťahať. Svätý muž je tento tvoj manželík podarený. Isto je vážený v komunite a pritom je to fajný kus debila! Poznám takýchto ľudi viac ale neviem, či s ním pohneš, lebo myslím, že on si myslí, že je dokonalý a teba má vychovávať. K tej jeho viere, nie je on náhodou obrátený tak neskôr (koniec puberty, prípadne v dospelosti)?
jejda, uz tolko diagnoz tu ma ten moj muz az mi ho zacina byt luto🙂. Myslim, ze az take zle to zas neni, ja som si na vela uz zvykla. rozhodi ma do nepricetnosti, ono to zas prejde a je klud a takto dokola. ale myslim si,ze su ovela horsi muzi napr. alkoholici, alebo ti co zeny mlatia, obmedzuju. REsp. horsie su na tom matky s postihnutymi detmi. ja mam pocit, ze mam vsetko. zdrave krasne deti, dovolenky, byt. este viac pokecat s muzom a byt pochopena taka aka som a som happy🙂
Ta jeho nadradenost je sucastou jeho povahy, nemyslim si, ze by bol nejaky manipulator, vobec nie psychopat. Je velmi inteligentny, nemal lahke detstvo /samorast/ a v kolektive bol casto v tej dobe na posmech a asi to ho poznacilo, ze teraz si nieco kompenzuje ked ma vlastnu rodinu. Robi aj vela dobreho, dokaze sa vzdat niecoho , co mi prekaza, to spravil uz velakrat, to by manipulator ani psychopat nedokazal. pomaha ludom, co to potrebuju, ci uz financne alebo sluzbou. mame dve deti v Afrike adoptovane z jeho iniciativy, podporuje postihnute deti znamych, vzdy ked je nejaka zbierka alebo vyzva na pomoc, vzdy participuje. Vsetko vybavi, s detmi vela pomaha. kopec pozitiv naozaj.
ano , je pravda, ze ku mne pristupuje ako k hlupemu dietatu, ktore treba vychovavat, je presvedceny o tom, ze vie vsetko lepsie ako ja a ked to urobim ja neni to dobre /okrem starostlivosti o malicku/ , len ked v mnohom vie naozaj lepsie ako ja a asi si uz na to zvykol🙂 Ja to skor beriem tak, ze kazdy ma nieco, nejake trapenie. A ja mam toto. A treba to prijat. Mozno aj mna chce Boh nieco naucit ked mi dal takeho muza. Mozno vacsej pokore, alebo vazit si a vsimat si aj tie dobre stranky cloveka, Mozno viest deti tym smerom, aby oni sami neboli taki arogantni, ked vidia aj ten zly priklad.
Mimochodom, upozornil ma, nech netukam do klavesnice tak hlasno a asi nepomohlo, tak isiel spat a v spalni sa zavrel, aby nepocul to tukanie 🙂))) cely on
@danielinaa tak ona uz to neriesi, syna ma dospeleho.
ja sa len musim naucit praktiky, aby si stale takto nedovoloval. prave teraz tie privrete dvere este zavrel aby pocut nebolo klavesnicu. no v nasom velkom byte pochybujem ze ho to tak rusi ked je 20 metrov odo mna🙂 zavrety...
@runnerka1
Jasné, perfektný chlap to je!!! Len k tebe sa správa ako k handre. Ja sa bojím, že @negymama má ale vo všetkom pravdu a tebe nepomôžu žiadne techniky a keď ti to konečne dopne, bude neskoro. Bodaj by som sa mýlila. Ja neviem, či to úplne dokážeš pochopiť, ale jemu VADÍ, ŽE HLASNO ŤUKÁŠ DO KLÁVESNICE!!! Haló, žena, ospravedľnuj si to, že je to povahou, ale mám v rodine muža, ktorý toto robil žene. Presne ako tento tvoj mužíček. Deti už majú dospelé, ale z nej je len tieň. Všade na verejnosti ho obhajuje, keď jej niekto povie, že je debil, ale mama mi vravela, že sa vraj chcela zabiť, lebo už nezvláda. Deti naučil správať sa k nej ako k handre tiež. Neprajem ti, aby sa tvoje deti raz takto k tebe chovali, zle sa na to aj len pozerá na návšteve, nie to ešte to žiť! Ale keď sa brali a prvé roky manželstva bol neskonale očarujúci a super!
Ach.to je veľmi ťažké. normálne Ťa psychicky týra.
@runnerka1
Ešte inak, čo si písala o ňom, ako on všetkým pomáha aj finančne a má adoptované deti v afrike a postráži, keď si chceš niečo robiť ... vieš čo, toto všetko robí aj môj muž, aj dieťa v afrike dotuje už desiaty rok a je aj veriaci. Len vieš, kde je rozdiel? Keď som grcala tehotná na záchode, držal mi hlavu a odhŕňal vlasy a nemodlil sa za mňa namiesto reálnej pomoci ružence. A aj ten môj má chyby, ako každý. Ale také normálne. Lebo to, čo opisuješ Ty hraničí so psychickým týraním. Mám však viacero kamošiek, ktoré sa boja, že nezabezpečia samé deti, alebo om rodiny nedovolia sa rozviesť, lebo to sa v lresťanských rodinách nerobí a tak ostávajú v takýchto vzťahoch ako ty. Navonok jedna nádhera, ale čo sa deje v súkromí, radšej nevedieť.
@runnerka1 tento chlap ťa nemá rád, nemá o teba záujem a nevie ako ti to povedať. Ideš mu na nervy už len keď ťa vidí a počuje. Ti je jediná cesta a to rozvod. Takto normálny muž so ženou nekomunikuje. S mojím som už 13 rokov ale rozprávame sa stále a dlho a vždy si máme čo povedať, môžem hovoriť o čomkoľvek. A som z veriacej rodiny. Obaja sme aktívni katolíci. Modlíme sa často spolu. To čo ty píšeš nie je ani láska v kresťanskom ani žiadnom ponímaní.
@yoxinka tu uz asi zbytocne derieme klavesnice.
Vsak jej muz je dobry k vzdialenym neznamym ludom, aj k niektoremu svojmu dietatu, nemusi byt dobry k nej ani nemusi byt dobry ku vsetkym svojim detom 😲.... zeano. vsak to nauci pokore a vdacnosti za dobre stranky... staci viest deti aby neboli arogantni ako priklad otca. hm. vela stastia.
Inak minulu nedelu presne o tom nas knaz hovoril , pri prilezitosti tyzdna manzelstva...ze ten bozi duch, ci kristtus v nas sa vzdy prejavi zvnutra navonok...ze clovek ma byt dobry p najpvr k najblizsim, a tak postupovat dalej, vzdialenejsia rodina, znami, susedia, krajina, svet...
@runnerka1 ja ny som ti po tom poslednom príspevku poradila niečo z opačného súdka. Nerieš muža. Rieš seba. To znamená, TY si väz samu seba a pristupuj tak ku sebe. Cvičenie, kozmetika, Kadernicka, posedenie s kamoškami, divadlo, či oddychový víkend s kamoškami. Ver tomu, že si vzácna. Pokial si veriaca, isto poznas ten citat “ že si cennejšie, nez mnoho vrabcov” 😁😉😁 začni si seba vážiť nielen v duchu, ale aj vlastnými činmi. Prvotná reakcia môže byt mužov vzdor, výčitky atd. No prejdi tis úsmevom, muža neugnoruj, základne povinnosti si ďalej PLN. Poznamenal len, že to robíš pre svoje zdravie, aby si mohla byt lepšiu mamou a manželkou. Nevysvetľuj. Neargumentuj. Toľko ti poradím ja. A prepáč, ale jeho požiadavka na sex je ponižujúca... ti by som mu stručne vysvetlila, že ok, sú dni keď sa viac možno nezmôže, ale ty tiež nie si platená kurtizana, ale jeho žena.
@negymama
Mám kamošku a jej muž nie asi až zakto ako tu tejto pani, ale teda exot je to tiež riadny. Ale svätý muž inak, rodina je najviac zbožná ako si kto len vie predstaviť. A mali nejaké trable, on tiež moc citu nepobral, tiež tam z jej strany padali slová ako rozvod a tak a skončilo to tak, že proste ona sľúbila že bude dobrá manželka a teda bude a mal byť pokorná a hotovo. A tak si žijú presne tak, ako mi raz povedala, že tak nikdy nechce žiť ... Nuž ... 🤷♀️
@yoxinka vsak to som jej pisala. ze ma dve moznosti bud odist alebo odovzdat svoju volu muzovi a "obetovat" jeho posobeniu aj deti. Zmeny u neho su malopravdepodobne, v starsom veku skor k horsiemu.
Zakladom pre akukolvek zmenu hocijakeho cloveka, je ze si SAM uzna ze robi nieco zle...to je zakladna podmienka pre vnutornu zmenu. Kto ma presvedcenie ze je dobry, a chyba je v len okoli, sa nikdy nezmeni, preco by mal?
Mne to príde z jeho strany ako vyhorenie vo vzťahu.moj muž tiež niekedy chytá takéto maniere,že sa so mnou takto rozpráva,aj mu na to vždy poviem svoje.niekefy to pomôže,niekedy nie.alebo-nema krízu stredného veku?
@zorkahorka nema, je taky uz dlhe roky. vyhorenie vo vztahu skor. ale vyhorel by v kazdom vztahu. tento sposob komunikacie ma s x ludmi, ktorych uz dlho pozna a nevazi si ich...
@katussska24 asi dobry napad, nie menit nezmenitelne ale spravit si zivot prijemnejsi
@beatrix85 nama ma rad ako by mal mat manzel rad manzelku. ma ma rad svojim sposobom. pre mna tiez nedostacujucim. vadi mu vela veci, lezem mu na nervy, aj on mne🙂. neznasa napriklad ked mu dycham na krk /ked sme nieco minule pozerali v mobile/, ziadne tulenie, len ked sam si vyziada. proste spolubyvajuci, s ktorym "musim" byvat, ako som uz vyssie spominala, ze u mna ina moznost nie je
a este jedna vec. mnohi mi pisali sukormne spravy. odpisem coskoro, ale mam nejaku chybu, nejdu mi odosielat spravy. poriesim a odpisem

@negymama pokoru predstierat sa da, ale poslusnost nie. A tak sa da rozoznat diabolske od Bozieho. Pozri na takeho patra Pia. Musel sa utiahnut do ustrania, isty cas mas zakazene spovedat... Okamzite posluchol. Aj ked mu bolo krivdene, kebo inemu knazovi hierarchicky vysoko, lezal v zaludku. Aj tak posluchol. To bola prava pokora. Teraz si predstav ze by tomu charizmatikovi co ho spominas, nieco zakazali. Myslis ze by posluchol? Tazko. Alebo by mu zakazal nejaky knaz viest tie jeho kvetnate reci... Jasne ze by neposluchol a este by vsetkych presviedcal ako sa ten knaz myli... 🙂 Ale tema nie je o charizmatikoch, nespamujme.