Bohaté mladé rodiny
Prepáčte za moju úvahu, v posledných rokoch si všímam zaujímavú vec, ktorá mi nejde do hlavy a to sú mladé bohaté rodiny, ktoré žijú v bungalovoch, na dvore dve SUV s nosičom na bycikle, potomok nalozeny v kočíku Stokke, doma všetky možné elektrospotrebice a roboty na uľahčenie života, v garáži elektobicykle, dovolenky z zahraničí, lyžovačky v Alpách, na nohe Vansy..na dvore krytý bazén...nechápem ako sa dopracovať k tomuto slovenskému štandardu..môj príspevok neprameni zo závisti, len uvažujem kde my s mužom robíme chyby.
@zuzanockamt radsej mozno zafinancuje vlastnu zenu, pokial to je ochotna robit. Lebosa mu neobsmrda cudzia osoba po dome, vari mu niekto, od koho mu velmi chuti a deti riesi clovek, ktoremu 100% doveruje a vie, ze ma rovnaky nazor na vychovu ako on. To len taky priklad, dovodov moze byt ovela viac.
@liljana tebe nejaka zena v domacnosti tvrdila, ze 16 hodin upratuje a vari? Nechapem stale dievcata o co vam ide. Ci aj muzi su dobri len ti, co cez tyzden makaju v praci a ak cez vikend nepracuju, tak musia kosit travnik a opravovat dom, vozit deti po vyletoch ci byt inak nonstop cinni, inak su to lenivci?
@zuzanockamt a prečo by si ju mal platiť ? lebo ty si to myslíš. Muž sa rozhodol inak . Pracuješ v školstve ak sa nemýlim s autistami , tam sa končí o druhej a už si spomínam aj na tvoje príspevky o " mužových peniazoch ". Tak potom ma to u teba neprekvapuje takéto zmýšĺanie.
@21oktober akí autisti? Ja nemám mužove peniaze, ja mám svoje peniaze. Očividne si nejako mimo 🤷
@zuzanockamt tak možno nie autisti , ale pracuješ v školstve alebo v štátnej sfere. normálnej súkromnej firme by si takto nekončila , to sa ti potom naozaj skvelo mudruje . Skús íst do súkromného sektora.
@21oktober prečo by som išla inde, keď som maximálne spokojná 🙂
@zuzanockamt no mohla by si aby si viac prispievala do rodinného rozpočtu takto sa len vezieš ,mala by si viac makať . Kto to kedy videl končiť o druhej keď druhé ženy makajú aj do 18 hodiny alebo robia na smeny, v podstate si oproti nim lenivá ako voš. 🙂
@21oktober mne môj plat bohato stačí, ešte aj ušetrím 🙂 a stíham viac ako puťky, ktoré čakajú na mužove peniaze sediac doma na zadku
@zuzanockamt no ale aj tak , mohla by si viac . tak akosi ty spokojná sú spokojné aj tie ženy doma , tak sa netreba do nich navážať a ponižovať ich , dieru do sveta si zrovna neurobila ani ty aby si sa tu na nich vršila.
@21oktober to vedieť, nemôžeš 😉 na net nevešiam všetko zo súkromia, len časť 🙂😉
@zuzanockamt stačí mi pracovný čas , úplne mi to stačí , diera do sveta sa nerobí pri tabuľkovom plate.
Na dnes mne stačilo , idem von s deťmi , je krásne.
@21oktober utekaj 🙂🙂🙂 ako píšem, všetko tu nevešiam 😉🙂
@21oktober Podľa mňa je úbohé od ženy nechať chlapa makať od svitu do mrku a sedieť doma na riti a skrývať sa za deti, domácnosť, že nie je práca atd. Iné to je ked má niektorá muža milionára a dohodnú sa navzájom, že bude doma a realizuje sa inak, ale pri chlapovi čo zarába priemer/nadpriemer a aj to aby zarobil o pár eur viac musí brať nadčasy atd je to fakt správanie ženy veľmi úbohé.
Príklad ak si zoberiem hokejistu čo hrá v NHL, budem s ním neustále cestovať do rôznych pôsobísk, máme rodinu, chceme byť spolu logicky že robiť nebudem, lebo sa to ani nedá. Ale ak mám chlapa stavbára nebudem od neho žiadať aby robil celé dni od pondelka do soboty a ja budem sedieť doma na riti a starať sa akože o domácnosť. Nech je radšej napríklad v sobotu doma, užije si deti a niečo do rodinného rozpočtu prispejem aj ja.
@marsmykkok ten chlap si takuto zenu vybral a suhlasi s tym, aby podla vas "sedela doma na riti"
Im dvom to vyhovuje, naco budeme my ostatni sa im rypat do fungovania ich rodiny a posudzovat to? Oni si tomu rozumeju, oni s tym suhlasia, je to ich vec. Cisto ich vec. A kto co plati a kto na koho doplaca, kto sa vezie a kto maka, to je uplne od veci riesit. Vzdy sa niekto vezie, vzdy niekto maka viac a niekto menej, vzdy boli socky a vyuzivaci, je to na svedomi a mentalnom vedomi kazdeho z nas ako sa rozhodne fungovat.
@21oktober vzdelaná a šikovná zena sa potrebuje realizovať. Ver tomu. Tie, čo “pracovať nemusia” by tak vedeli regale dokladať a pod. A to sa im nechce. Či mi chceš povedať, že napr vzdelaná právnička či lekárka a pod by sa uspokojila s tým, že sa stara o domácnosť, maľuje či číta? 🤣🤣🤣
@liljana mutis iba vodu...tak, keď sa rozhodne nepracovat je normálne, že doma všetko porobi.Ci má jej platiť ešte upratovačku aj takí sú🙂a koľko je žien, ktorej muž povie, že nebude robiť zase nerobme z tých mužov Bohov.A áno môže sa ten chlap rozviesť a vyhodiť ju do podnájmu či poslať k rodičom.
@danim poznam niekolko lekariek, ktore sa rozhodli byt zenamu v domacnosti. Mozno nie navzdy, to este teraz tazko hodnotit, ale rozhodne na dlhsiu dobu minimalne. Rovnako aj zeny so vzdelanim zo zahranicia. Ako vzdelanie je jedna vec a priority a osobne ambicie vec druha. Skratka aj inteligentne vzdelane zeny su medzi nimi a neznamena to, ze sa nijako nerealizuju, iba doma utieraju prach a varia.
3/4 z nich to spolu financuju rodicia... aj ja mam takeko kamosa, hlavne ze byva v byte na ktory financne nemaju a jeho mama miesto dochodku chodi do prace, aby mu platila cast hypo. Skoro som na zadok padla, ked mi to sama vravela... 👎👎👎