icon

Boj o majetok

18. jan 2023

Radšej pridávam príspevok anonymne,len sa chcem poradiť ,možno i vyžalovať,pred pár týždňami som sa navždy rozlúčila s mne veľmi blízkym človekom,mojim deduškom,ktorí bol veľmi cenným priateľom,rodičom ,starym rodičom v mojom živote i mojim deťom .Neviem vôbec spracovať tento odchod,vždy keď sa pozriem na jeho veci ,je mi do plaču,zažili sme toľko nádherný ch chvíľ,mal porozumenie pre moje šťastné u menej šťastné dni a vzdy mi rozumné poradil-takéhoto láskavého človeka stretnete možno raz za život.
No a ďalšia vec ,že krátko po jeho smrti sa začal boj o majetok,nie celá rodina len časť,väčšina mi za vďaku ,že som ho doopatrovala (robila by som to,i keby nič nemal) ,chcela darovať domcek v ktorom sme spolu žili,i preto ,že počas spoločného bývania som investovala do tejto nehnuteľnosti ,i preto,že keď som ostala po rozvode sama s deťmi,nemala som inú možnosť i jednak preto aby deduško dožil vo svojom a veľa veci pomohlo aj jemu,napríklad výmena kúrenia,mal len priecku na tuhé palivo,tzv latrínu sme vymenili za vnútorné wc vm.Dedko nenapísal dom len na mňa,chcel byť spravodlivý voči všetkým deťom avšak dúfal,že budú rozumný,nakoniec dom sa dedil celé pokolenia na toho kto doopatroval posledného člena,ktorý dožil v tomto dome.Avsak teraz s tým mám i problémy...nemala suma na vyplácanie a neberie sa ohľad na investície,vraj neboli potrebné,a nemám doklady ,na koľko veľa veci sme si robili svojpomocne s rodinou.
Prečo sa takto ľudia chovajú ?Je to bežný trend?
A po akej dobe ste spracovali odchod blízkeho človeka,mňa nebaví žiť,dní len prežívam ,snažím sa kvôli deťom ,ale v podstate nemám chuť na nič ....

lavinis
19. jan 2023

Nie je na tom nič neľudské
V obchode ti nedajú nič zadarmo len preto, že sa na nich usmeješ

autor
19. jan 2023

@lavinis 🤝❤️

veronikaszabova
19. jan 2023

Ozaj zbytocne nad tym bedakas... Skus to brat z tej lepsej stranky - za par tisic € ziskas dom. To mas super. Nemusis splacat niekolko desattisic € hypo.

autor
19. jan 2023

@lavinis áno 😇😅

autor
19. jan 2023

@veronikaszabova 😇👍

ahhola
19. jan 2023

Dom dal tebe, prečo máš vyplácať? Nassrat🕳️

autor
19. jan 2023

@ahhola nedal a so zákona

dianka555
19. jan 2023

@lenkasarka protirečí si, lebo písala že investovala do nehnuteľnosti, ale odkiaľ zobrala peniaze na prerábku kúrenia aj wc, pravdepodobne aj s kúpeľňou. Plynové, elektrické kotle aj niečo stoja, plus záchod aj kachličky , podlaha , radiátory. Šikovné čo všetko sa dá zariadiť z 500 eurovej výplaty a z 100 eurového výživného a uživiť seba aj tri deti.

autor
20. jan 2023

@dianka555 porozmýšľaj ,písala s že som po rozvode

autor
20. jan 2023

@dianka555 to čo si mi odpísala si si vyvodila nesprávne,pred 15 rokmi som mala trošku iný situáciu a tiež som písala ,že postupne sa rekonštruovalo

veronikaszabova
20. jan 2023

Kolko si vlastne byvala v tom dome?

veronikaszabova
20. jan 2023

@ahhola kto jej dal dom???

ahhola
20. jan 2023

Nuž, musíš si zrátať, ci sa ti oplatí také bývanie, ked vyplatíš supov. Koľkí krát koľko... ale najpravdepodobnejšie je, ze sa spiknu proti tebe na predaj a z toho dostaneš svoj zákonný podiel, povedzme sestinu. Uvaž si, ci sa ti oplatí zvádzať boje, ak mas k domečku citový vzťah.. tak sa daj na to. Mala si deda omotat na darovanie, bol by pokoj.

nelca84
20. jan 2023

@ahhola ty si vobec citala o com sa tu bavime?

veronikaszabova
20. jan 2023

@ahhola
""Mala si deda omotat na darovanie, bol by pokoj.""
To myslis vazne?? 🤦🤦

kacernakokse
20. jan 2023

Ja mám pocit, že ty by si chcela snáď zadarmo všetko nie? Darovali ti dom ostatní dediči a treba vyplatiť jedného. V tom dome si myslím bývalá celé tie roky zadarmo, keďže si sa starala o dedka. Maximálne sa platili energie. V podnájme by si platila minimalne 300-400€. A to, že si investovala do nehnuteľnosti, ktorá nie je tvoja, je hlúposť. Za to, že si dedka doopatrovala narokujes si celú nehnutelsnost čo je nepomer jak hovado a ešte sa ideš sťažovať, že ti to darovali všetci dediči okrem jedného? Do riti by som ťa nakopala. To, že ty zarábas 500€ je tvoj problém, ktorý by sa dal vyriešiť. A to že máš na tri deti výživné 100€ sa už inak ako tým že si hlúpa povedať nedá. To je čo? 9000 nie je nič hrozne. V podstate by si mala DOM za 9000. Vieš za koľko som kúpila dom ja? Za 300 a ešte som dobre vyšla. A zadlzila som sa na celý život. Takže miesto vyplakavania môžeš byť rada, že to ešte dopadlo takto. Neviem, kde pracuješ ale nájsť si prácu kde zarobis viac nie je zas taky veľký problém. Len treba chcieť a nie byť pohodlný a sťažovať sa na to aký je svet zlý. A keď budeš mať lepšiu prácu a vyzivne, z ktorého reálne uzivis, tak ti banka tie peniaze požičia. Z tvojich slov mám pocit, že si presne ten typ "som najväčší chudák, celý svet sa proti mne spikol, ľutujte ma a dajte mi všetko do rúk" a popri tom riešiš nehnutelsnost za 9k. To je ako vyhrať v lotérii. Keď si myslíš že tých 9litrov nesplatis, tak ten dom predaj a kúp si jednoizbak niekde v hornej dolnej kde sa budete spolu tlačiť ako sardinky. Ja fakt neviem, čo by si chcela .

sidicek
20. jan 2023

Keby dedo chcel, aby si dom mala ty ,tak ti ho prepíše.Ale on chcel byť spravodlivý k svojim deťom a ty to nie si schopná akceptovať.Najviac po majetku tu pachtis ty ,chces všetko zadarmo a ešte máš tu drzosť, nazývať ľudí čo nekonajú v tvoj prospech neludskymi.

dianka555
20. jan 2023

@veronikaszabova najstaršie dieťa má 11 rokov, najmladšie 5 rokov, tiež by ma zaujímalo koľko rokov tam býva, či tam už bývalá aj s manželom. Pred 15 rokmi bola iná situácia, snáď nechce tvrdiť že finančné dotovala prerábky aj keď postupne. Rodina tiež pomáhala.

zooeynka
20. jan 2023

@0kristina0 mne to vysvetlovat netreba, ja by som okamzite brala barak za 9000 a nie este zakladala diskusie na MK ze "kde je ludskost, pravoplatny dedic chce odo mna peniaze nenazranec a ja mu ich nechcem dat, lebo chcem vsetko zadarmo".

veronikaszabova
20. jan 2023

@dianka555 preto som sa jej na to spytala, lebo casovo mi to tiez nesedi...

dianka555
20. jan 2023

@veronikaszabova veď práve

veronikaszabova
20. jan 2023

@dianka555 a este pisala,ze po piatich rokoch uz mala aj narok na najomny byt.. neprijala to a byvala u dedka dalej. Z toho mi vychadza, ze minimalne posledne dieta porodila v case byvania u dedka.

lujza123
20. jan 2023

Tak ono je tam viac nezrovnalosti, nakoľko v úvodnom príspevku píše ze pred par týždňami dedo umrel a potom v príspevkoch už umrel v auguste... 5 mesiacov nieje pár týždňov...

Asi sa autorka snaží ostať v anonymite tak príbeh trochu pozmenila a teraz sa v tom riadne zamotava.

dianka555
20. jan 2023

Vieme len jej uhol pohľadu, ako to je u nich v rodine s dedením tiež nevieme. Autorka má deti 11,8,5 tak pravdepodobne mala reťazovú materskú. Dôležité je ako dlho býva v tom dome, či tam bývalá už aj s manželom alebo kde bývala už s prvým dieťaťom. Postupne sa investovalo do prerábky. Autorka je vypočítava. Deduško už svoj názor nemôže povedať, lebo najprv bolo v rodine zaužívané že dom ostal tomu kto tam žil posledný a kto koho doopatroval tomu ostal dom. Dedko ho zdedil, kúpil alebo postavil, ak ho postavil tak musí mať minimálne 80 rokov, keď jeho deti ho nemohli opatrovať lebo majú 1 až 4 roky do dôchodku, tak majú okolo 60 rokov. Ale aj oni pomáhali tiež s opaterou aj prerabkou. Vzdali sa dedičstva v jej prospech, okrem jedného strýka. Autorka sa vykresľuje ako dobrá vnučka,len ja a strýko čo chce peniaze sviňa.

kitycat
20. jan 2023

@anonym budes teda zhanat uver na vyplatenie? Dom za 9k je krasa

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
monuska112
20. jan 2023

myslim si, ze autorke proste chyba pohlad alebo vcitenie sa do druhej strany. vidi v tomto pripade len seba. mysli si, ze mala najlepší vzťah s deduškom, že jej vždy dobre poradil, lenže on mohol mať aj s ostatnými taký vzťah, aj ostatným mohol dávať užitočné rady a aj ostatným môže chýbať. jeho dalšie deti tiež trpia ze uz tu neni, a tiez by si mozno zaslúžili nejaké to dedičstvo po ňom alebo nejakú spomienku. autorka je vnučka, ani nie prvá línia, po správnosti by nemala byť v dedičskom absolutne spomenutá. normálne predsa dedia deti a partneri (v jeho prípade teda deti)
a teda či je ok privlastniť si nehnutelnosť za doopatrovanie... na jednej strane píše žeby to robila aj zadarmo ak by nič nemal, na druhej strane pýta za to nemalú švajčiarsku výplatu - nehnutelnosť za 45 000...to bolo celkom drahe opatrovnictvo, navyse treba povedať ze tam teda byvala aj s detmi zadarmo a od statu dostavala opatrovatelsky prispevok....
naozaj treba sa pozrieť aj na tu druhu stranu, uja - ci je naozaj az tak zly alebo si to dedičstvo ako jeho priamy potomok zasluzi a ma vyssie narok (aj moralny nielen pravny) a potom aj ostatne strany, ci neboli zmanipulovane psychickym vydieranim -- ja som taka rozvedena chudinka s tromi deťmi čo budem robiť kam pojdem....ci by to dedicstvo naozaj aj za inych okolnosti jej prenechali. a dalsia vec, ci ten dom ma naozaj hodnotu len 45 000? naozaj si neviem predstavit dnes kupit tak lacnu nehnutelnost, popravde aj tych 75 mi pride malo. a to musim spomenut, ze autorka pisala na začiatku ze ujo si pyta 15tis, akoby to bola bratislavska vila, no veru pochybujem velmi ci v Bratislave za 75 000 sa da kupit dnes co i len garzonka.

dianka555
20. jan 2023

@monuska112 presne tak, situáciu v rodine nepoznáme, autorka sa snažila seba vykresliť v najlepšom svetle a chce aby ju všetci podporili.

1fifinka1
20. jan 2023

@monuska112 súhlasím. Navyše diskusiu nazvala boj o majetok a hnevá sa, ze jej tu píšeme o majetku a nie o jej dedkovi. Odpovede sa jej nepáčia, čakala, že jej napíšeme, to čo chcela počuť.

nela82
20. jan 2023

Nechápem,prečo nenapíšeš,ako dlho ste žili s deťmi v tom dome.
Za opatrovanie chciet dom...silná káva.Preco ti nepomôžu rodia s vyplatením 6 000€?Nie je to hrozna suma,ani z ďaleka.Fajcis?Prestaneš a máš to.. rýchlo ušetris a pod....