Boj o majetok
Radšej pridávam príspevok anonymne,len sa chcem poradiť ,možno i vyžalovať,pred pár týždňami som sa navždy rozlúčila s mne veľmi blízkym človekom,mojim deduškom,ktorí bol veľmi cenným priateľom,rodičom ,starym rodičom v mojom živote i mojim deťom .Neviem vôbec spracovať tento odchod,vždy keď sa pozriem na jeho veci ,je mi do plaču,zažili sme toľko nádherný ch chvíľ,mal porozumenie pre moje šťastné u menej šťastné dni a vzdy mi rozumné poradil-takéhoto láskavého človeka stretnete možno raz za život.
No a ďalšia vec ,že krátko po jeho smrti sa začal boj o majetok,nie celá rodina len časť,väčšina mi za vďaku ,že som ho doopatrovala (robila by som to,i keby nič nemal) ,chcela darovať domcek v ktorom sme spolu žili,i preto ,že počas spoločného bývania som investovala do tejto nehnuteľnosti ,i preto,že keď som ostala po rozvode sama s deťmi,nemala som inú možnosť i jednak preto aby deduško dožil vo svojom a veľa veci pomohlo aj jemu,napríklad výmena kúrenia,mal len priecku na tuhé palivo,tzv latrínu sme vymenili za vnútorné wc vm.Dedko nenapísal dom len na mňa,chcel byť spravodlivý voči všetkým deťom avšak dúfal,že budú rozumný,nakoniec dom sa dedil celé pokolenia na toho kto doopatroval posledného člena,ktorý dožil v tomto dome.Avsak teraz s tým mám i problémy...nemala suma na vyplácanie a neberie sa ohľad na investície,vraj neboli potrebné,a nemám doklady ,na koľko veľa veci sme si robili svojpomocne s rodinou.
Prečo sa takto ľudia chovajú ?Je to bežný trend?
A po akej dobe ste spracovali odchod blízkeho človeka,mňa nebaví žiť,dní len prežívam ,snažím sa kvôli deťom ,ale v podstate nemám chuť na nič ....
@veronikaszabova práveže tak som to nechcela ,nechcela som si ho omotat
@lujza123 áno ,tal
Anonym - aj nam napises, kolko tam uz byvas?
@veronikaszabova 7 rokov....popravde
Pisala si, ze po rozvode si nemala kam ist s 3 detmi... A najmensi ma 5r 🤷🤷
Tak spoliehat sa na nejake ustne dohody, to naozaj? Mas zodpovednost za tri deti, tak sa daj dokopy a nespoliehaj sa na ludi okolo seba. Ak nemas ani na vyplatenie 1/5 z domu, proste ho predajte a chod do podnajmu. Ze smutis je normalne, ale treba aj prebrat zodpovednost za svoj zivot, predstav si vdovy s malymi detmi a hypotekami na krku, proste nie je cas vyplakavat. Bohuzial.
Ale ako možeš brat vyživne 100 eur na 3 deti? To ta muž okrada, nie tvoj stryko.Je taka suma vobec realna? V dnešnej dobe? Prečo toto neriešiš? A naozaj nemožes pri 3 detoch pracovat za 500 eur.Ja z takeho platu nevyjdem sama, ako z toho možte vyjsť 4? chcela si radu - dam ti radu - musi ti muž viac platiť vyživne, musiš zmenit pracu a dostavat najmenej 800 i to je malo podla mňa..Sprav si rekvalifikaciu..Čo sa bratislavskej vily tyka, tie pod Slavinom su za 400 000 podla mna ak nie viac..45 000 stala garsonka v Bratislave 15 rokov dozadu..9000 nie je taka horibilna suma, na požičku to pojde..Alebo predaj dom, vyplat z toho 4000 a 4000 si zober požičku len..Ked to nepojde nijak najdi si pracu v Rakusku..neviem čo ine ti poradit, ale bedakanie ti nepomôže..maš štastie, že ostatni sa vzdali naroku..Nie je ta situacia tak zla, ako sa vidi..No odo mna chceli, nech si na papierik napišem, že sa zriekam dedičstva, starala som sa 20 rokov o rodičov, surodenci tam nepachli, ako je rok dlhy, mama sa ma nezastane a čo mam hovorit ja..Nikto my nedal podiel, spinavu robotu nech robim ja, ostatni si len chcu peniaze rozdelit..Na problemy a povinnosti seru..A je to na nervy!
@karolinakr ta vila pod Slavinom... kludne pridaj este jednu jednotku pred tu sumu co si napisala. Za 400 tisic teraz kupis sotva rodinny dom v dedinach pri BA.
@masinka haha dobré 👍 môže byť
Ale s tou prvou polovicou ma úplnú pravdu. Treba jej hlavne tu vyššiu výplatu a pokúsiť sa o vyššie výživné (čo tuším napísala, že robí, tak snáď jej potom doplatí za 30 mesiacov… nevyjde to potom na čast toho podielu čo musí vyplatit? 😜)
Ja skor nechapem, co stale pises, ze to nechces riesit sudne. Vsak ponukni o trochu vyssi podiel a mas po problemoch. Stale si “zarobila”. Nebavili by ma taketo tahanice.
@veronikaszabova áno, vidím to okolo seba 5*do roka...
Co s tým chceš spraviť?
@ahhola radit niekomu, ze mala zmanipulovat stareho cloveka... 🤦
@ericenka00700 áno je pravda ,že nadpos som si mohla premyslieť,ďakujem aj vaše odpovede mi otvorili oci
@karolinakr veď som písala,že som v skúšobnej dobe,že to isto časom pôjde vyššie ,kolegovia u nás priemerné zarábajú s príplatkami 700-800€ ,a pozabudla som,že aj prídavky išli hore,avšak zároveň aj všetky ceny,minimálne ýživné je tuším tento rok o niečo vyššie.
A vyššie nedostanem ,ex sa nechal krátko pred rozvodom do niečoho namočiť ,proste vyššie výživné sa mi isto nepodarí...
Jasne ,že sa postavím k veciam čelom,chcela som si prečítať názory aj iných ľudí.
Ďakujem
@veronikaszabova to som ani nemala v pláne,preto sa.ma dotkli veci ako som dedka zneužila ,že som sa mu tam.napchala atd ,atď...absolútne to tak nebolo,fakt som není taká špina
@ropucha6 pretože oni to chcú riešiť súdom ...oni ,a to som zabudla spomenúť ,že ujo je už údajne vyliečení gambler,v podstate do dlžôb dostal celú rodinu,o dedka sa nijako extra nestaral...trval na ocenení domu,ohlásili sme realitka ,on na tom trval a platila som to ja...nakoniec cenu nerešpektuje,že on si dá urobiť svoj odhad ...keď som sa pýtala kedy,len to odďaľuje...dokonca navrhnutú sumu som chcela vyplatiť jeho deťom ,nie jemu,pretože pri toľkých klamstvách s peniazmi čo on porobil,by takto niečo mali aspoň jeho deti .
Len som chcela aby to bolo trošku spravodlivé ,že chce teraz vyplácať aj za investície s ktorými nemá nič spoločné,a hneď sa tu do mňa nabádali,že som sa na dedkovi prizivila,že som si pomohla lebo som nemusela platiť a blablabla ,akurat,že si nikto neprečítal,že dedko mal nízky dôchodok , takže ani sám by neutiahol náklady na dom a svoje základné potreby.
Pekný deň a dámy a ďakujem za rozumné názory a i za tie ktoré má odsudili
""dokonca navrhnutú sumu som chcela vyplatiť jeho deťom ,nie jemu,pretože pri toľkých klamstvách s peniazmi čo on porobil,by takto niečo mali aspoň jeho deti .""
A je ti jasne, ze ked vyplatis € jeho detom, tak mas smolu a moze ta dat zasa na sud, ze si ho nevyplatila? Dedic je potomok dedka, nie jeho vnucata.
Vies, nikoho nezaujima ze jeden z dedicov je gambler, to nie je podstatne. Podstatne je, ze ho treba vyplatit. Nemyslim ze ta niekto obvinil ze si sa k dedkovi napchala atd, len ze bolo obojstranne vyhodne aby si u neho byvala. A preboha, nic nevyplacaj dedicovym detom, uz sa zobud, dedic je niekto iny!!!!!!!!!
no tak ked gembler pyta peniaze je to jasne...ja som ta neodsudila..nikdy nikto do hlbky nevidi tie priame vztahy, problemy a kto čo mal a nemal urobit .Na koniku sa odsudzuje hned, to si si za tie roky mohla vsimnut, ze kazdy, kto začne pisat temu, už je vinny.Preto ja neprispievam diskusiami..Z tvojho pohladu to može byt nespravodlive, takisto ako ja nechapem, preco mam vsetko robit a potom odist s holym zadkon..Lenže aj dedo je na vine, keby to chcel velmi dat tebe, tak to na teba prepíše.Chcel byt spravodlivy, delit dom- potom rešpektij jeho vôlu..Dedo nechcel byt s nikym za zle, tak to zahral do stratena, vsak nikoho nevydedil, vy sa podelite, medzitym umrel a nasledky si odnesieš ty.To sa tak robi aj v inych rodinach.Mne bolo vytykane, ze rodičov využivam a je to presne naopak, všetci využivaju mňa.A mama sa da radsej ukrižovat, než by to priznala..Takže nemysli si, ze v inych rodinach je vseko krasne ružove a spravodlive..
a este chcem spomenut, že som rada, že som stretla aj takychto ĺudi, kt.sa vzdali podielu v prospech sestry.Bola tu v minulosti este jedna taka diskusia.Mňa fascinuje, že taketo dobre dušičky chodia po svete a rozjasnia mi deň. Kiež by som ja mala take sestry ..( s ktorymi sa da v pokoji dohodnút)
@jumama 👏
@1fifinka1 nie je dedic, ale uz na nu prepisali 4/5 domu.

@kitycat ano