Bojím sa mať dieťa
Neviem ako to čo najlepšie opísať. Bojím sa mať dieťa. Asi už je najvyšší čas, budem mať 31 rokov. Vlastné bývanie nemám, nemám potencionálnemu dieťaťu čo dať. Partner ma strašne nahneval, pretože bez môjho vedomia sa do mňa...viete čo. On už dieťa chce, ja chcem počkať kým si kúpime vlastný byt. On čakať nechce, že ten byt môžeme kúpiť aj potom. Lenže kedy potom? Keď budem na materskej, rodičáku? To už nám úver nikde nedajú. Som v strese, bojím sa, že možno som tehotná, zároveň aj šťastná, zároveň sa bojím, že nebudem dobrá mama, že nechcem s dieťaťom chodiť po nájmoch. Bojím sa, že nebudeme mať dosť peňazí, bojím sa sama seba ako matky.
dobre, pred tým ako si pomyselne podpísala hypo v banke sa vráťme k vášmu nechránenému sexu.
On sa do Teba spravil lebo chce dieťa, ktoré si ty ešte nechcela. ?? pozrela som sa do kalendára v ktorom som storočí. To čo máš za idi*ta po svojom boku? žiadnu hypo by som s takým človekom neriešila, ani ďalšiu spoločnú reč, ani bývanie, ani vzťah ani život. toto je absolútne nezákonné a protiprávne, aby ti niekto urobil dieťa bez tvojho "áno som pripravená"... a ak neotehotnieš, prosím Ťa maj aspoň toľko rozumu, že keď necheš dieťa, tak začni užívať antikoncepciu..
Tehotnej ti uver daju, pokial zarabas. Ale hned ako zacnes poberat matersku, banka bere do uvahy iba prijem vo vyske rodicovskeho prispevku cize aktualne 370eur. Takze kupit byt treba stihnut pred odchodom na matersku.
Ked nechces doeta chran sa v prvom rade ty a nespoliehaj sa na chlapa. Potom sa ti taketo stat nemoze
Chápem tvoje obavy... Väčšinou to majú partneri naopak, ako vy. Tak mu jednoducho povedz, že aj ty chceš dieťa, ale až jed si kúpite byt. Je to aspoň nejaká istota, ktorú potrebuješ. Tak začnite pozerať byty spolu... A ak sa predsa len zadarilo, tak sa nič nedá robiť, pracuj s tým, čo máš.
Len jeden príklad, moja dobrá kamoška to mala presne ako ty, až na to, že ona z tohoto naozaj otehotnela, svoj vlastný byt si kúpili až o 5 rokov neskôr, keď bola na materskej s druhým babom. Sú spolu, už majú svoj byt, 2 deti, všetko zvládli. Aj vy zvládnete.
Toto by bol môj bývalý partner a aj keby som bola tehotná. S takýmto podvodom by sa u mňa ani do rodného listu nedostal, chrapun jeden. Prípadne je stále možnosť interrupcia, podľa tvojich postojov.
Tie veci okolo, čo píšeš nie je problém. Ak si 31 r. žena, čo má všetkych pohromade, aj sama máš čo prípadnému dieťaťu ponúknuť. Im ide hlave o lásku, predpokladam, že v prvých rokoch dieťa nebude zaujímať, či je v nájme alebo byt raz zdedí. To môžeš neskôr všetko doladiť.
Daj si tabletku po..do 72hodin od súlože...mať dieťa nezabezpeceni nieje dobrý nápad,a teda priateľ by si už tak skoro nevrzol..
??? A mladý, keď už sa rozhodol, tak aspoň si ťa zobral? Lebo keď ani byť, ani svadba.....
Inak zaujímavú úvahu ste tu načrtli. Dieťa áno, ale záväzok vo forme svadby nie. Niekomu to ale nemusí vyhovovať. No ja by som to tak nechcela napríklad. A keď už sa dieťa zadarilo a necháš si ho, tak jedine tvoje priezvisko.
@acrobaleno ja celkom nerozumiem tomu dnešnému trendu.
Dieťa áno,svadba nie.
Lebo čo keď?
Ľudia sa boja poskytnúť istotu,boja sa sklamania,ale na druhej strane sú vo vzťahoch,kde im istotu ani nedávaju.
Svadba je len papier.
Na druhej strane,keď je to len papier,čoho sa báť?
Jasné,že ani svadba nič nezaručí.
Do vzťahov sa zenu-ziadne randenie. Rovno spolu bývame,musíme sa vyskúšať pre život
Ale pre aký život?ked vlastne kopa ľudí k svadbe ani nedojde.
Koľko rozvodov je napriek tomu,z spolužitie mali naskusane,sex naskusany...čiže zrejmá ani to skúšanie nemá veľký význam. A ťažko sa z takého partnerstva Cuba,tak často sú už ľudia v Tom vzťahu,lebo majú spoločné hypo,sú považovaní deťmi,tak ...vydržia.
Kazdy túži po rodine,ale takej bez záväzkov a problémov.
A asi je to tak,že papier problémy prináša,život na psiu knižku je bezproblémový.
ak je to clovek, s ktorym naozaj do buducnosti dieta chces, tak ja odporucam po vyrieseni byt. situacie sa zacat snazit, lebo nevies ako ste na tom s plodnostou a v 31 rokoch si mysliet, ze vam to vyjde hned na 1x je velmi naivne.
Ty na materskú ak by aj nastúpis až najskôr o 7mesuacov takže si stále pracujúca a hypotéku Vám daju
@hariet Pokiaľ som mala plodné dni, tak šanca je vysoká. Ja by som ešte počkala s dieťaťom.
Ked vies, ze sa do teba spravil, preco si si nekupila tabletku po ak dieta nechces, bojis sa alebo co vlastne riesis.
@tianna ako sa dá bez overenia výšky príjmu vybaviť hypo? ešte tak refinanc, ale novú?
Autorka rozumiem Ti, ale neodpustila by som mu to. nebagatelizuj to a nenechaj to iba tak! mať dieťa je navždy, preto je dôležité rozhodnúť sa, kedy je správny čas U OBOCH. ja osobne by som to brala ako znásilnenie. niečo proti mojej vôli! ♥ :( drž sa
@banderaska29 Ja som toto isté chcela napísať v mojom prvom príspevku, že je mi to prišlo ako znásilnenie. 100% súhlas.
Inak autorka.Ja nemám po 30tke a na prvý šup ,,náhodne,, sa nepodarilo nič, takže ak sa to nepodarí tak si buď daj predpísať HAK, alebo ho kopni do riti.Toto nie je chlap do života.
Je to naozaj ako znásilnenie.Známej sa toto stalo len ona vraj ,,nevedela,, že sa urobil.Už len našla //.
Zabezpečení boli finančne obaja, ale len spolu spávali.On chcel niečo viac a raz jej aj povedal, že jej dieta urobí a ostanú spolu navždy.
Nenechala si to dieťa (váhala, rozmýšľala) a časom sa jej priznal, že to bol úmysel.
Za toto by som chlapom cvakala gule.
Nemozem si pomoct, ale pri prerusovanej sulozi by som na tvojom mieste trpla po kazdom styku, nie len teraz.
@bluka2 o. K., ale keď používajú len ako ochranu prerušovany styk, tak autorka musí rátať s tým, že sa môže stať, že to proste neustriehnu... Takže nemôže byť na 100% proti tehu. Mali by sa dohodnúť a nie každý to svoje. Ale nebrala by som to tak dramatický, ako "podraz". Evidentne spolu plánujú rodinu, len ona ešte chcela najprv doriešiť bývanie.
Neboj sa budes mama. A ak to malo prist a ostanes tehotna tes sa, ze sa Vam podarilo babo vela ludi ma problemy otehotniet a roky sa o to pokusaju...co sa tyka hypoteky tak na MD pojdes az za 8 mesiacov ak si tehotna. Banku to nebude zaujimat, ak dovtedy budete brat hypoteku. Banku bude zaujimat, ci mate zmluvu na dobu neurcitu, ci mate nejake ine uvery, kreditnu kartu a pod. Dam Ti sem vzorec podla ktoreho zistis na aku maximalnu vysku mate narok. Odporucam hypoteku brat este pred porodom. Budete mat lepsie podmienk. Vypocet je jednoduchy...Ak ma muz 1000e príjem (V čistom priemer za 6 mesiacov) plus ty napr. 1000 eur tiez. Dokopy to je 2000 eur..a to vynasobis 96..to je maximálny strop na základe prijmu. Ak by ste brali hypoteku, ked budes na MD/RD budu ti ratat len 378.10 eur.
My sme si brali hypo, keď ja som bola na rodičaku muž nezaraba veľa. V pohode schválili. A bola som aj rada, že sme pri prerábani a zariaďovaní bytu mali dieťa, lebo ako bezdetni by sme to určite robili inak. Držím palce!
Co vam brani obzriet si byty a poziadat o hypoteku? Lepsie ako byvat v podnajme. Treba poziadat o hypo a splacat svoje. Prilis rozmyslas a bojis sa. Strach je dobre mat,ale nie aby ta obmedzoval.
@ailiba Je rozdiel ak ,,sa stane,, aj to sa väčšinou nestane len tak a je rozdiel ak sa chlap urobí bez toho aby s tým žena súhlasila.Toto je jeden hnusný podraz a nie nejaká nehoda.
S takým chlapom si plánovať rodinu po tomto? Tak jej môže urobiť aj druhé aj tretie a potom sa spakovať a odísť.Veď v takom vzťahu zlyhá všetka dôvera a rešpekt.
Ženy tiež maju právo prisadnúť chlapa? Chlap sa zoberie a odíde aspoň v tom to majú ,,lepšie,,.Vykašlú sa na celý podraz.Žena nemôže odísť.Musí to celé znášať až dokonca, alebo podstúpiť interupciu.
Takto by som rodinu teda nechcela.

cize on chce dieta a ine ho nezaujima... Hmm... A nezaujima ho ani, aby si ta vzal za manzelku? Z toho potom mozu do buducna plynut rozne problemy aj financne, majetkove, s dietatom...