icon

Bojím sa, že ostanem dokonca života sama

15. jan 2023

Mám 18rokov a poslednú dobu mám myšlienky a strach že ostanem dokonca života sama a nikdy nebudem mať ani partnera ani deti.Je tu prosím niekto taký kto si to tiež myslel a nakoniec si niekoho aj tak našiel?

shewinka
•
15. jan 2023

radsej do konca zivota sama ako s kokoskom 🙂

paulinam99
•
15. jan 2023

Na také myšlienky si až príliš mladá. Hlavu hore, prioritu daj na štúdium a vzdelávaj sa. Čím častejšie budeš vo väčších skupinách/komunitách, tým väčšiu pravdepodobnosť máš na priateľstvo, partnerstvo i manželstvo.

Utápať sa za počítačom nie je jediné riešenie ... ako si nájsť priateľa/partnera. Navyše asi nie na Modrom koníku, kde je väčšina žien.

andrea112255
•
15. jan 2023

Pozri..si veľmi mladá a máš pred sebou toľko času že až.. dnes veľa ľudí zakladá rodinu až po 30tke... dovtedy sa realizuj, cestuj, študuj a užívaj si.. ja mam 29 a 2 vážnejšie vzťahy za sebou..jeden z nich mi vlastne skončil len pred pár mesiacmi.. čo mám povedať ja vo svojom veku? Spočiatku som si myslela že už je koniec so mnou 😁 no a potom som si uvedomila že mám vlastne aj šťastie celkom že som single a môžem to teraz využiť naplno a užívať a netlačit zbytočne na pílu.. ak má do môjho života prísť nejaký muž, tak príde keď bude správny čas 🙂
A ty si prosím ťa užívaj teraz mladosť a život ako sa len dá..ak by som mohla vrátiť čas a mala 18 rokov tak by som so vzťahom počkala do neskoršieho veku radšej

ninka99865
•
15. jan 2023

V tvojom veku som mala podobne stavy. Neboj sa všetko bude tak ako ma byt 😊

lilly16
•
15. jan 2023

Si ešte mladá..venuj sa škole.záľubám ten pravý určite príde..nestresuj😁

777januska777
•
15. jan 2023

Myslím si, ze obdobi dospievania ma podobne pocity veľa ludi. Postupom casu a otvaranim moznosti v zivote sa ludia premiestnuju a spoznavaju aj inych ludi, nie len tych s ktorymi zili doteraz. Uvedom si, ze si v najlepšom veku, užívaj si prítomnosť a možnosti aké máš teraz. Svet nie je len tvoja bublina v ktorej žiješ, svet je veľký farebný a zaujímavý a vo svete je na 100% veľa ludi s ktorými si budeš rozumieť a môžu byť tvoji potencionálni partneri. Práve preto spoznávaj ludi a užívaj si život a spoznaj seba, aby si si vedela správne vybrať medzi tými partnermi.

littlefiona
•
15. jan 2023

Ja keď čítam ako sa 18ročné mladé dievča zamýšľa nad takýmito vecami, tak chytám záchvat. Moje zlaté, ja mám 43rokov a som sama a bezdetná, a nikto ti nepovie v tvojich 18 rokoch, ako dopadneš ty, ale máš ešte veľa veľa času sa začať nad tým trápiť. Študuj, cestuj, bav sa, spoznávaj život, ľudí a svet.

martinq54
•
Odpoveď bola odstránená
•
zuzuliatko18
•
15. jan 2023

Môjho manžela.som spoznala v 25, dovtedy som sa akosi randeniu vyhýbala. Som introvert, nové kontakty a vzťahy nenadvazujem ľahko, no aj tak si ma.to našlo. A už máme aj malé dieťa.
Nevieš, čo ti život prinesie. No je fajn hľadať to pozitívne a snazit sa byť spokojná sama so sebou,.pracovať na sebe a poznať svoju hodnotu. Držím palce, verím že si v živote nájdeš svoju cestu.

maminkadeticiek
•
15. jan 2023

Boze to su myslienky v 18 🤦‍♀️

mirco50
•
Odpoveď bola odstránená
•
kaktusik007
•
15. jan 2023

tiez som si to myslela, ked som mala 18.... Mam po 40tke a som stastne dvakrat rozvedena a mamou 2 synov - a uplne v pohode ze skoncim samotna. Len sa obavam, ze znova ked si zacnem uzivat samotu a budem s tym uplne ok tak sa mi znova niekto do zivota pripletie 🤷🏼‍♀️

autor
•
15. jan 2023

Ďakujem všetkým za rady,ja by som hlavne chcela mať v budúcnosti s niekým deti (založiť si rodinu),je mi jasné že žiadny vzťah nemusí trvať večne.

bodka70
•
15. jan 2023

Mala by si hlavne sústrediť na to, aby si bola v živote šťastná. Muž, vzťah a deti sú len jedným z mnohých možnosti v živote, nie sú garanciou tvojho šťastia . skôr naopak, šťastný a naplnený život ti prinesie do života s veľkou pravdepodobnosťou aj partnera a deti. Žiaden muž ani deti ta šťastnou samy o sebe neurobia. Žiaden clovek ti to neurobí. A obrat si to opačne. Bolo by ti príjemné, ak by tvoj partner nemal iný zmysel života, len byť s tebou a ty by si bola zodpovedná za jeho šťastie? Uvoľni sa, užívaj si zivot, nečakaj, že ten ti začne ak budú splnené nejaké podmienky...budem mať to či ono.

lavinis
•
15. jan 2023

v 18 stich? nie, to som sa tešila, koľko toho ešte zažijem a teda na to, že či niekoho nájdem ani nie, som absolútne nemyslela.

eva8
•
15. jan 2023

Ja. Na staré kolená som zistila, že viac chlapcov malo o mňa záujem a ja som si to nevšimla.

eva8
•
15. jan 2023

Mám 2 deti a som šťastná, hoci manželstvo nevyslo

sszuzu8
•
15. jan 2023

Mám 29 a som s tým vyrovnaná 🙂

modro_zelena
•
15. jan 2023

Kde sa stala chyba keď mladi ľudia, ešte takmer deti, myslia na takéto veci…. Neviem či máš v okoli rovesníkov čo sú vydarí/ženatí majú deti záväzky pracu atd keď takto uvažuješ. Užívaj si mladosť, roky utekajú rýchlo a hlavne sa nalad pozitívne. Čo vyzarujes, to pritahujes 🙂 určite sama neostanes len sa musíš o to trosku pričiniť a to minimálne tak že prestaneš rozmýšľať o takýchto hlúpostiach 🙂

petedea
•
2. feb 2023

Co ty chces?
Vsak si este decko.
Dockej casu, jak husa klasu.
Venuj sa niecomu zmysluplnemu, pri com nebudes mat cas rozmyslat nad hlupostami.
A co sa ma stat, to sa stane a co ma k tebe prist, to k tebe pride.

eva8
•
2. feb 2023

@petedea ja som sa tiež bála, že ostanem sama. Mamka mi vravela, že každý nech si nájde svoju záplatu. A ja na to, že nie som nech 🙂 Moja zlatá mamka, najlepšia na svete, vedela o čom hovorí ♥️ Nepovažovala má za mech 🙂 Sú také nepríjemné obdobia
@autorka a moj starší brat mi zvykol povedať, že k pekným a inteligentným dievčatám sa chlapci obávajú prihovorit, aj keď by chceli s nimi chodit

autor
•
2. feb 2023

@eva8 Ďakujem veľmi pekne

petedea
•
2. feb 2023

@eva8 Neboj, neostanes sama.
Len sa netrap, nenahanaj, ani v myslienkach, laska pride sama.