icon

Bojíte sa mať dieťa kvôli psychickým problémom

prosteclovek
21. feb 2025

Ahojte od malička mám psychické problémy a rôzne traumy nesie sa to so mnou celý život, zvyknem mať stavy a rozmýšľala som s priateľom o dieťati ale začala som tak uvažovať čo až by sa počas tehotenstva stalo niečo dieťati kvôli mojím psychickym problémom... Vôbec neviem... Niesom nebezpečná ale keď sú stresové situácie alebo kedy koľvek sa mi spustí taký stav že sa trasiem, ledva lapam po dychu, nevnímam okolitý svet som mimo, nereagujem nejak, celá navieram a pod... Čo si o tom myslíte?

Strana
z2
pribinak
21. feb 2025

K psychiatrovi, psychologické či k terapeutovi chodíš?

gabriela2952
21. feb 2025

Nešla by som do dieťaťa, stresové situácie môžu byť aj s babatkom

nin12345
21. feb 2025

@prosteclovek s nevyrovnanou psychikou dietatko urcite odlozte na neskor. Najskor sa daj do poriadku. Dieta a zmeny spojene s nim su jedna z najvacsich zatazi na psychiku a nejedna zena to nezvladne...

berenika39
21. feb 2025

Určitě to zvládneš, ale předem si najdi psychologa, s kterým budeš spolupracovat, provede tě složitou situací. Proč jsi to neudělala už? Myslet si můžeme cokoliv, ale ty potřebuješ akutně pomoc - psychologickou a možná i psychiatrickou. Až budeš v pohodě, miminko bude na cestě. Držím palce.

januska12323
21. feb 2025

Liečiš sa? Kým sa nedáš do poriadku s dieťaťom počkaj. Aj zdravý človek máva toho plné zuby, ktovie čo by si mohla ty vykonať, sebe alebo dieťaťu.

larisa245
21. feb 2025

@prosteclovek k tvojmu stavu ti to pomôže aspoň budeš cítiť oporu a nebudeš sa cítiť sama

nin12345
21. feb 2025

@larisa245 toto je dost zla rada podla mna. Dieta nemusi byt len kludne a dobre a davat cloveku ,,oporu".

pribinak
21. feb 2025

@larisa245 😳😳😳😳už teraz má takú všelijaku psychiku…vieš ako s ňou môže zamávať pôrod a cely kokteil hormonov?

No velmi zlá rada. A mimochodom mienke sama, má priatela

svetlonos
21. feb 2025

@larisa245
pre boha radsej najskôr rozmýšľajú pred tým ako takuto blbost napíšeš. Ty nebudeš zit s nou, za nu ani nebudeš v kozí toho dietata, tak netrep somariny. Svojim výrokom brutalne zjednodušuje situaciu, neskutočné...

svetlonos
21. feb 2025

@prosteclovek
Mila autorka, skus sa dat do poriadku s odborníkom. Ha nim sice nie som ale už babetko vue riadne zamavat s rodicmi. A to hovorím o zdravom dieťatku. Stačia koliky, musíš ho stále nosit je uplakane, muz v praci a ty sama.
Ako by si sa zachovala, keby chytil ten svoj stav, ze si mimo? Dokázala by si to babo dat aspom do bezpečia postieľky? A co by si robila proli takom uz 1-2 ročnom, ktoré uz beha, skúma atd?
Nehovorim ze by si mu ublížila. Ale asi bycsi nebola vo svojom stave schopna reagovat a radovať ho, keby niečo..Skus vyriešiť najskôr svoje zdravie a potom ti bavatkovto srdca prajem 🙂❤️

marianarem
21. feb 2025

@prosteclovek Urcite chod k psychologovi aspon na rok-dva. Dieta je velmi velky zaberak na psychiku, hlavne ak je zena citlivejsia a uzkostlivejsia. Plus aj hormony robia svoje. Mne prve tehotenstvo nevyslo, nasledne som mala velke problemy a rok som chodila na terapiu. Ta vo mne vela zmenila a dnes som vlastne za to vdacna, ze som bola k nej dohnana a dieta som mala az potom. Ovela lepsie znasam tie zatazove situacie, nez by som znasala predtym. A teda bolo a je to narocne tak ci tak.

betulinka1
21. feb 2025

@prosteclovek pri dietati sa ti tento stav o 100% zhorší. Nie len unava ale proste je to stres. Tvoja obava je opodstatnená a v tomto stave by som do dietata urcite nesla.

lucia13022023
21. feb 2025

Daj sa najskôr doporiadku a potom by som sa pokúsila o dieťa. Dieťa ti fskt nepomôže, môže ti ešte viac zhoršiť stav.
So mnou 600nedelie urobilo také veci, že som sa nespoznavala. A to som silný človek, ktorého nerozhadze len tak niečo.

larisa245
22. feb 2025

@svetlonos každá jedna si tým musí prejsť tak ty tu netrep a keď sa robíš že si doktorka tak ju posli na psychiatriu možno to sa ti bude páčiť 😒 hrozne dačo 🥱

doriiis
22. feb 2025

V tvojom prípade by som nešla do dieťaťa vôbec nikdy.

riyadh
22. feb 2025

@prosteclovek a stakymto stavom chces dieta? Zamna niee.. Nie si pripravena a az mu neublizis.. To nie je hracka, a ak ti nebude napr atc spat aj 2r pomaly ako moja si dobra kandidatka dietatu ublizit.. Ak mas Sama problem psychicky zamna nie, najskor sa liex

really8
22. feb 2025

@larisa245 skvela rada. Tlieskam. Hodit to na dieta. Nech pekne od malicka citi zodpovednost za matkine stavy. Nech od narodenia zije s tym aby nedajboze neurobilo nieco co chce ale matke to moze privodit stavy.

riyadh
22. feb 2025

@prosteclovek pre pana ty Ani o dietati neuvazuj.. Daj sa najskor dokopy...

evcagabi
22. feb 2025

Aj to nejako riesis s odbornikmi? Ja som bola absolutny kludas a nic ma nikdy nevyviedlo z miery tak, ako sestonedelie a to sa so mnou netahali ziadne psych problemy

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
lucia147852
22. feb 2025

@larisa245 píšeš neskutočne hlúposti. S týmto postojom by potencionálne dieťa akurát tak uväznila vo svojej chorobe. Výchova z neho traumatizované dieťa, ktoré si bude myslieť, že staršie jeho matky záleží od neho. Dakej je v hre silná popôrodna psychóza či depresia. Dieťa nie ne hračka. Ja nevravim, že nemôže mať dieťa, ale potrebuje sa dať najskôr do kopy, pretože to ona tu bude musieť byt pre dieťa a nie dieťa pre ňu.

jamimo
22. feb 2025

@prosteclovek jedna vec je silná túžba mať dieťa, druhá racionálny pohľad na situáciu. Dieťa je záväzok a zodpovednosť na celý život. Ak máš už teraz problémy sama so sebou, začni to riešiť s odborníkmi a časom uvidíš... Vieš ako sa hovorí- Uzdrav sa skôr ako sa staneš rodičom, aby sa tvoje deti nemuseli uzdraviť z toho, že si ich rodič 🤷‍♀️

koniarova
22. feb 2025

Nie. Nešla by som do toho.
@larisa245 a ty už prosím nepíš. Čo odpoveď, to perla ducha.

ivik4
22. feb 2025

Myslim si ze dieta by si uuuuurcite mat nemala . Ja som povahovo tvrda jak skala ale dieta Ta dokaze tak vynervovat a materstvo vystresovat ze dovi 😵‍💫

klementinka58
22. feb 2025

Pracujem s detmi, ktore maju aj psych. rodicov, tie deti jednak co to podedia z tychto dg a druha vec, chlapec 15r plakal denne, preco ho mama nema rada. Ona mala schizofreniu a v rodine to tajili vsetkym aj detom. Chlapec bol z toho tak zruteny, ze nevedel co sa deje, ze si chcel siahnut na zivot. Zial ani po xy sedeniach s rodicmi aby dietatu povedali, ze matka je chora a ma schizofreniu neprinieslo urodu. Drzia to rodicia v tajnosti aj nadalej, neviem co je s tym chlapcom nakolko uz k nam nechodia

really8
22. feb 2025

@larisa245 btw, nikdy som sa necitila tak sama ako na materskej. A to ti povie vacsina matiek.

taktotedanie
22. feb 2025

@prosteclovek nesla by som do dietata

svetlonos
22. feb 2025

@larisa245
nie som jediná, ktorá považuje tvoj komentár za scestné! Nie som doktorka a zila som s partnerom, ktorý zial psychickú poruchu mal. Takže jediná, ktorá tu trepe si ty. Zjednodušuje jej situaciu, nemáš poňatia, ci ma autorka možnosť bývať s rodicmi. Boli by teda denne k dispozícii, keby doslo k jej zlému stavu a o dieta aj ju by sa v tej chvíli postarali. Rozmýšľaš ty vobec??
Ja píšem o reálnych faktoch zatiaľ čo ty o vzdušných zámkoch. Pokial je niekto raz z akého kolvek indispinovany, aj keď len občas, nie je vhodné mať male dieta. Môže byť úžasná milujúca perfektná mama! Ale tu sa bavíme o momentoch, kedy nieje schopna sa o dieta postarat!
Kamoska ma epilepsiu, jejctakmer 6 rocny syn jej už neraz bolal záchranku a ako 4 rocny keď odpadla - ju bil prstami aby sa prebrala a kričal mama nespi. Ona zila som nim i svojej mamy dlhsi čas koli tomu. Mama len dobehla do obchodu.
Tak a teraz co, ty mudrlant, hm?

really8
22. feb 2025

@svetlonos tato persona radi dieta v kazdej diskusii kazdemu. Bez ohladu na psychicky stav, financne zazemie alebo stabilitu vztahu.

svetlonos
22. feb 2025

@really8
Aha, tak potom je všetko jasné, to som až tak nepostrehla. Su proste ľudia s hlupymi názormi (niektorými) A potom ti druhy - hlúpi ľudia...
V takejto situácii poradiť to co napísala, to urobi len hlupák. Ved tu ide realne o ohrozenie dietata, i ked nie cieleneva umyselne ublizit mu.
Ja som ex polozila otazku, co by prave robil, keby bol zrovna mimo koli svojej dg. A teda bol by s dietatom sam, ja v praci.
Po jeho odpovedi som sa rozhodla vztah definitívne ukončiť.
To autorka je ešte "v pohode" v porovnaní s nim. Ale stav byt uplne mimo proste nepusti. Každý kto dieta ma a bol už tiez mimo, aj bez dg, nikdy takú kravinu ako larysa nenapise.
Ja som raz odpadla, mala som kovi, nevedela som o tom - ani o sebe. Muz chcel akurát odist ráno do práce. Stihla som mu len klopnut na dvere izby a odpadla som. Doma 2 rocny syn.
Motal sa kúsok odo mňa. Keby padnem na neho, mohlo sa veľmi zle stat.
Prebrala som sa až v obyvke ma matraci.
A ori predstave byt vtedy sama a mávať takéto mimozy pravidelne by ma chytila teda riadna panika. On ostal doma a staral sa počas HO. Maly bol dobrucky, tiez chorý a motal sa okolo mňa akebo spal. No mat vtedy kožená ci babatko na rukach, co potom?
Ale dik za objasnenie, budem vedieť do buducna ako tuto slecna je nastavena 🙂.

Strana
z2