icon

Bola som nútená zrušiť všetky kontakty s rodinou

ankastevko
13. nov 2017

Ahojky je tu niekto kto je takzvaná ,,čierna ovca rodiny,,?
Viem, že niesom sama.
Niekedy je toho ozaj veľa a je dobre sa niekomu doslova vyžalovať.
Ja osobne som bola nútena zrušiť všetke kontakty z rodinou.
Budem rada ak sa podelite o vaše problemi a snaď si navzájom pomôžeme aspoň tým, že si popíšeme 😉

pivonka6
14. nov 2017

@ankastevko Tiež som nečítala všetko. Ak ťa tvoja mama nenávidela od narodenia, mne to pripadá, že ťa počala s nejakým iným mužom, ktorý ju potom nechal a kto vie, aké ona s nim mala plány. Možno chcela odísť od otca a chcela žiť s nim a s tebou. Alebo jej ten muž nejak veľmi ublížil. Tak sa vlastne akoby jemu mstila na nevinnom dieťati a robí ti to dodnes. Otec bol a je dobrý človek, tak sa o teba staral on, aj keď nie je tvoj biologický otec. Inak si to ja neviem vysvetliť, prečo by matka nemala rada jedno svoje dieťa, ak ostatné tri miluje. Veď všetko sme tu matky a iste ti to mnohé napísali. Pre mňa nepochopiteľné, že ju to neprešlo ani po 30-tich rokoch. Kým otec ešte žije, opýtala by som sa ho na to. Lebo keď odíde na večnosť, nikdy sa to nedozvieš a navždy ťa bude trápiť otázka, prečo ťa vlastná matka nenávidela.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@pivonka6 ja som premyslala nad kadecim napriklad ze mama uz nechcela dalsie dieta a otehotnela tak ma nema rada alebo chcela chlapca citila ze budem chlapec meno mala premna Marek a narodilo sa dievcatko alebo poporodna depresia alebo mozno som nemanzelske dieta alebo ja neviem.

renata5
14. nov 2017

Ahoj ver mi ze nie si jedina ja som tiez "dieta" ktorej mama velmi naublizovala vlastne cele dni som pocuvala ako si ma mohla radsej ihlicou prepychnut ako som.sa mala okotit☹ja dobre dievca rozumna nikdy som.neprisla opita dobre znamky pomahal som a ona mi len ublizovala teraz mam dve deticky ktore milujem nadovsetko manzela a ver mi tiez som si cele detstvo hovorila ja nikdy nebudem taka.....a nie som zabudni ..

renata5
14. nov 2017

*prepichnut

ankastevko
autor
14. nov 2017

@renata5 Tak ty si super! Ozaj klobuk dole. Ja tiez som ina matka nie ako henta. Len nechapem ako jedna matka toto dietatu moze povedat. Sila. Taketo zeny si deti ani nezasluzia harpie jedny.

pivonka6
14. nov 2017

@ankastevko musíš sa na to opýtať otca, kým žije. Ja by som mu dala len jednú otázku, či je môj biologický otec. Alebo by som potajomky dala urobiť testy DNA. Otcovi by som zobrala vlas a bolo by. Veď to nemôže stať mailand.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@pivonka6 Urcite sa ho opytam hned zajtra lebo mi to neda ale ocividne o tom nechce rozpravat lebo sa vikruca.

lilitela
16. nov 2017

@ankastevko Mozno aj on tak citi, ze ma len teba a ak naozaj nie je tvoj biologicky otec sa boji, aby ta nestratil.

tanyja
16. nov 2017

@ankastevko ja som to nechcela napisat takto verejne ale tiez ma napadlo, ze ci nemas ineho biologickeho otca...

ankastevko
autor
16. nov 2017

@lilitela
@tanyja Myslite dievcata? Ak by tomu aj tak bolo tak potom sa ma musela zena ktora ma porodila vzdat. Uz sama neviem co si mam mysliet. Pamatam sa ze od dectva mi neustale vycitali ze ma otec rozmaznava ze sa stara len omna ale co mal robyt ved ja som ozaj cele dectvo mala len jeho.

tanyja
16. nov 2017

@ankastevko ja mam pocit zo spravania tvojej mami, ze tehotenstvo s tebou vobec planovane nebolo a ze si ina ako ostatne predosle deti. Bud bola napriklad znasilnena a kedze je veriaca, tak prerusenie mozne nebolo, alebo ostala tehotna s niekym, kto sa jej vyhrazal, ze ak to povie, nieco sa jej stane a potom si svoju zlost vylievala na tebe. Jedina dobra vec vtedy bola ta, ze jej manzel je od srdca dobry clovek, ktory sa ta ujal, neoponoval a nehovoril ked to nutne nebolo.

ankastevko
autor
16. nov 2017

@tanyja Nechcem byt sprosta ale neverim ze mojej mame ,, hlboko veriacej ,, utiekly nohy 🤣 skor by som to dala na to ze sa nejako sklamala mozno krd tak velmi chcela chlaoca a norodilo sa dievca alebo nechcela dieta uz a otehhotnela mozno preto sa ani starat mechcela neviem si to vysvetlit.

obsadenemeno
16. nov 2017

@ankastevko ono zase to, ze je "hlboko veriaca" mohlo nastat az neskor..... tak potom preco ma v sebe tolko nenavisti, ked je "hlboko veriaca"???
Alebo je veriaca, len ked sa jej to hodi?

Kazdopadne, to, ze sa to snazis nejako pochopit/rozlustit/vyriesit - hm, si si ista, ze dokazes prijat "pravdu", preco sa k tebe takto sprava? Budes potom spokojna, stastna? Asi nie..... niekedy je lepsie akceptovat realitu - mozno ani tvoja matka nevie, preco citi, co citi. A mozno preto je taka, aka je. Lebo nevie akceptovat, ze nemiluje jedno zo svojich deti. Tak vini teba a chce ta nejako "zmenit" na niekoho ineho, koho si mysli, ze lubit moze. To sa proste rozumom pochopit neda. Treba akceptovat skutocnost, aka je a uzatvorit minulost. Aj za cenu, ze nikdy nebudes vediet, ze PRECO. Lebo niekedy proste odpoved neexistuje.

ankastevko
autor
16. nov 2017

@obsadenemeno myslim ze aom pripravena na odpoved nech je akakolvek len nech viem preco. Viem ze vzdy nejde vediet alebo ako pisea mozno ona ani sama nevie. Rada by som to uzavrela ale momentalne sa to neda lebo stale to je to preco a myslim ze na kazde preco je tu aj lebo ...

0silvia0
16. nov 2017

@ankastevko možno si iná ako ona očakávala že budeš, možno sa podobáš povahou viac na otca a jej to lezie na nervy že nie si ako ona. Tých dôvodov môže byť viac, ale keď je to takto už od detstva, je to jej nejaký problém, ktorý nedokáže v sebe vyriešiť. Sú ľudia citovo plochí, chladní, nedokážu dávať lásku ani city prejaviť. Samozrejme že dieťa takéhoto rodiča sa musí cítiť zmätené a pýta sa prečo? Ale zvyčajne aj títo chladní ľudia majú za sebou nevyriešené problémy, vzťahy, ktoré z nich urobili takýchto ľudí, možno tiež veľa lásky v detstve nezakúsili a nevedia ju dať ďalej a ani to nevedia nijako ovplyvniť. Tieto záležitosti môžu mať hlboké súvislosti, ktoré sa nedajú pochopiť a častokrát ani napraviť.

ankastevko
autor
16. nov 2017

@0silvia0 dakujem ti pekne

ankastevko
autor
16. nov 2017

@0silvia0 malo byt dakujem ti pekne napisane 😗

obsadenemeno
17. nov 2017

@ankastevko ano, ale niekedy to "lebo" je jedina odpoved, ktora existuje.

A vidim, ze ti to neda a ze do toho vrtas. Len si daj pozor, aby ti medzitym skutocny zivot neutiekol pomedzi prsty. A zrazu zistis, ze mas zivot za sebou a odpovede stale neexistuju. A tvoje deti a manzel sa ti odcudzili, kedze rozriesenie tejto "hadanky" si davala na prve miesto, namiesto aby si zila SVOJ ozajstny zivot.

ankastevko
autor
17. nov 2017

@obsadenemeno To zasie nie manzel a deti su umna na 1 mieste a stale budu ta zalezitost z mamou ma velmi hneva ale nikto iny za to nemoze len mama takze na nikom si nervy nevybijam.

samkova_mamka
17. nov 2017

@ankastevko vyrieš to, čím skôr. Opýtaj sa otca. Nebudeš mať pokoja do konca života.

ankastevko
autor
17. nov 2017

@samkova_mamka ano o nic ine mi nejde.

andyka321
17. nov 2017

@ankastevko A co ak tvoja mama nie je tvoja biologicka mama? Mozno tvoj otec mal nejaku bokovku s inou zenou , ta si dieta nechcela alebo nemohla nechat tak ho dala otcovi. Jeho manzelke sa to nepacilo, nechcela to dieta do svojej rodiny, ale otec si to nejako presadil a tu je dovod preco sa on o teba staral a matka nie. Mozno je to pritiahnute za vlasy ale je to tiez moznost. Naber odvahu a povypytuj sa otca. Prajem ti aby si sa co najskor dozvedela pravdu.

catherinah
17. nov 2017

Daj nam potom vediet, zaujal ma Tvoj pribeh

ankastevko
autor
17. nov 2017

@andyka321 nie myslim ze nie ona ma problem a je ro mamin problem len neviem co tazko pochopit.

ankastevko
autor
17. nov 2017

@catherinah ahoj ano idem napisat nieco.

ankastevko
autor
17. nov 2017

Tak baby dnes som rozpravala z ockom a velmi som sa nedozvedela.
Povedala som mu ze mi to neda ze rada by som vedela co ma mama za problem preco ma nema rada ze mi to mozno pomoze dat sa z toho do kopy no a on mi povedal: vies ja viem ze ta nikdy nemala rada ze stale uprednostnovala surodencov a na teba bola velmi prisna ale neviem preco taka je ved vies sama aka je .... povedal aby som sa netrapila ze mama sa nezmeni ze ona uz taka ostane. Nic nove som sa teda nedozvedela ☹

catherinah
18. nov 2017

@ankastevko tak to je ozaj zvlastne. Ked ostatnychsurodencov ma rada, len Teba nie, tak sa nieco urcite stalo, nie je to tym, ze taka je. Najma ak to boli od babatka ako si pisala.....
Sustred sa na tych, co Ta radi maju, nie na tych, co nemaju ❤

ankastevko
autor
18. nov 2017

@catherinah dakujem ina to nepojde. Viem ze sa nimi nemozem a nesmiem zozierat. Oni mi za to ani nestoja.

lilitela
18. nov 2017

@andyka321 Ale toto by asi bolo v rodnom liste.
@ankastevko Mozno to bola obycajna hlupa poporodna depresia, ktora sa neliecila a prerastla v nejaku zmenu osobnosti. uz sa proste nedokazala zmenit. Vycita si, ze sa k tebe tak spravala a nedokaze celit pravde, tak vini teba ako svoje dieta, co je absurdne.

ankastevko
autor
18. nov 2017

@lilitela Neviem mozne to je. Premyslam este nad tym ci sa k tej pravde vobec dopracujem ona totizto pred kazdym hraje formu ak by sme prisli k tebe povedala by pred tebou: ,,Anka ty vies ze ta mam prada preco take rozpravas?,, a pri tom bez hanby by mi hladila napriklad nohu. Viem co pisem uz to niekolko krat urobila len aby som ja skoncila ako pako. Proste je falosna.ne do tvare vyvrieskala ze ma nikdy rada nemala a ked mi stiekli slzi po liciach tak sa usmievala. Nejako sa s tym musim vysporiadat urcite ale pokoj budem mat asi az vtedy ked vymrie polka rodiny.