icon

Bola som u babky dva dni. Čo to znamená?

pizdec
29. dec 2016

Zdravím, ak poviem, že som bola u babky dva dni a prišla som k nej v pondelok. Dá sa z toho zistiť kedy som od nej odišla?

Mne kebyže niekto povie, že bol u babky dva dni od pondelka tak chápem, že asi odišiel v Stredu, teda bol u nej v pondelok a utorok a stredu bol odchod, ktorý nepočítal ako deň.

alebo by to mohlo znamenať že tam bol 2 dni a teda že aj odišiel v priebehu utorka?

Váš názor? Ďakujem

obsadenemeno
30. dec 2016

@pizdec blbost je ta tvoja otazka....kristova noho, to fakt sa dnes medzi dospelymi (aj ked to je otazne, neviem, kolko mas rokov) riesia taketo chobotiny?

petrapod
30. dec 2016

Tu sa clovek vylieci aj z depresie keby ju mal tak sa nasmeje. Sice depku nemam, ale pobavila som sa viac ako na silvestrovskom programe. 🙂🙂🙂 Stastny novy rok a hlavne vela zdravia ......

timea7
30. dec 2016

@obsadenemeno medzi dospelými nie, iba v družine 😀

timea7
30. dec 2016

@petrapod a to ešte prázdniny neskončili, počkaj akých perál sa ešte dočkáš! Štastný nový rok aj tebe 🙂

obsadenemeno
30. dec 2016

@timea7 to bude sranda v druzine, ked zisti, ze nebol u babky dva, ale dve dni....... 😀

timea7
30. dec 2016

@obsadenemeno ja z teba nemôžem .....dve dni, sa tu rehocem ako celý kolektív, už ma boliu pozerať, že či som v porádečku 😎

myskahryzka
30. dec 2016

@pizdec Aka otazka, taka odpoved..

obsadenemeno
30. dec 2016

@timea7 moj otec stale vravieval, ze ked nevies, ci dva ci dve, povedz tri.....😵

pizdec
autor
30. dec 2016

@timea7 okej mna zaujíma len toto. Keď idem niekam že prídem v pondelok na obed, budem tam aj v utorok a v stredu ráno okolo 8 odchádzam. Poviem že idem preč na 3 dni alebo na 2 dni? Dík

lubkavargova1
30. dec 2016

to tie tabletky "krasna amudra" nezabrali co?

obsadenemeno
30. dec 2016

@pizdec vravela som, ze tri..... 😝

ale tiez zavisi, aka je dlha cesta....ked celu stredu precestujes...... alebo len pol stredy.....

@pizdec a preco je to vlastne take dolezite? sak uz je doma, tak co?

pillipilli
30. dec 2016

@obsadenemeno neni to ten co sa nechce zasnubit ??? 🤣

mima1
30. dec 2016

@pizdec o par dni bude pondelok skus ist znova a ked tam prides pusti stopky budes to mat uplne max presne. Inak tazku ulohu vam dali pani ucitelky na vianocne prazdniny...

simca06022011
30. dec 2016

Presne preto sa v hoteloch rátajú noci :D aby nechápavejsi neriešili či odišli o 7mej ráno a to sa neráta za deň ;)

katkalubkova
30. dec 2016

@pizdec no... to je ako uloha mojho syna, je momentalne druhak na ZS a casto ma taketo somariny na D.U.:sunglasses:, ze uvazujeme cela rodina o co vlastne ide. 🙏
Aj podla mna by tam dotycna osoba mala byt do stredy,
Ak sa jedna o medziludske vztahy, tak ries nieco podstatne, nie taketo somariny.

pizdec
autor
30. dec 2016

Asi som zle položila otázku. Takto keď poviete že idete niekam na dva dni, tak to beriete, źe tam idete na 2 noci? alebo že tam idete na 2 dni (teda 1 noc) čiže prídete v jeden deň a na druhý odídete.

terezka1947
30. dec 2016

@pizdec ked niekam do HOTELA idem na dva dni=vtedy riesim otazku pocta dni
ked niekam idem na navstevu...nikdy mi nenapadlo to presne riesit,kolko tie dva dni skutocne trvali

luzzia
30. dec 2016

no u mna napriklad to, ze som bola u babky dva dni znamena, ze som pribrala kilo 😉

alexandraalexandrova
30. dec 2016

@pizdec zalezi kedy v pondelok odides . Ak pojdes v pondelok rano alebo doobeda, a k babke prides tiez este doobeda, tak ja ratam ako den ja ten pondelok. Ale v zasade rataj 48 hodin. Od pondelka rana je to do stredy rana 48 hodin, cize dva dni. Alebo aj do utorka vecera by sa dalo povedat, aj ked je to len den a pol..ale kedze tu vobec nevieme o co ide, tazko ti dat odpoved...

pizdec
autor
30. dec 2016

@terezka1947 dobre takze ak beries ze ides do hotela na dva dni. Alebo ze ides na dvojdnovy pobyt niekam. Beries to ze tam si 2 noci, alebo len 1 noc a odchadzas na 2. den vecer?

maaaria3
30. dec 2016

a na tomto pada ludská komunikácia... predstava toho druhého o niečom a následné nedorozumenia!!! u mna sú 2 dni pondelok a utorok... ak idem na pobyt, ten vdaka bohu riešia cez noci, práve kvoli týmto nedorozumeniam....

nelinka626
30. dec 2016

No mne z toho vychádza, že si bola u dedka od soboty do piatku

ukulela
30. dec 2016

mna by fakt zaujimal dovod otazky - otvorenie penzionu, poskytie ubytovania, partnerska hadka, klamstvo?
@pizdec vhoteloch sa to riesi jasne - cez noci. v beznom zivote je to situacia od situacie. ale
ak by som odchadzala v pondelok dopo a priosla v stredu rano, tak poviem, ze idem na dva dni a pridem v stredu rano. basta fidel kastro. resp jednoduchie ozaj povedat, ze idem k babke na dve noci.
resp ked idem z domu rano a pridem domov az v stredu vecer, tak z domu idem prec na tri dni.
a teraz si vyber, co sa ti hodi 🙂

patka24
30. dec 2016

Skvela tema! Dieta mi zaspalo, spravim pukance a idem si poriadne precitat celu diskusiu 😀

timea7
30. dec 2016

@ukulela dôvod otázky? No na tomto stojí a padá svet, nepochopila si ešte? Aj svetový mier od toho závisí a pohyb ceny ropy....v živote ma nenapadlo riešiť, či som bola u babky dva, či tri dni, iba som sa tam tešila vždy ako besná

timea7
30. dec 2016

@pizdec ak sa vrátiš do stredy obeda, tak na dva dni

lenockaaaaaa
30. dec 2016

@pizdec tak dnes som sa prvý krát zasmiala fakt ze schuti, nastupila som do novej prace. Takze kopa stresu je za mnou, ale toto ma pobavilo. Mozes pisat zabavne prispevky. Inak podla mna z pondelka do stredy su dve noci a tri dni. Nech ratas akokolvek stale ti vyjde rovnako.

timea7
30. dec 2016

@lenockaaaaaa jediná téma, čo tu má úroveň 😝

priora
30. dec 2016

No po pol roku som kukla forum a lutujem ze nechodim castejsie kukat ocividne som veeeelmi vela premeskala 😂