icon

Bola teta neslušná pri upozornení na jedlo?

26. apr 2026

Boli sme na navstveve u mojej sesternici kupila si novy byt. Dokopy asi 8 ludi z mojej rodiny. Bolo to take trochu narychlo a sesternica pripravila mensie pohostenie zopar jednohubiek. Manzelovi velmi chutili zjedol ich asi 5. Moja teta ho upozornila, ze treba nechat aj ostatnym. Na co sa on uplne zamrazil a ostal ako obareny. Neskor odisiel, bolo vidno ze sa ho to dotklo. Bolo to podla vas neslusne z jej strany ho.na to upozornit nahlas pred vsetkymi?

Strana
z4
anonym_b08a0b
28. apr 2026
@anonym_a964fc

Nooo mam z manželovej strany jedného člena rodiny, ktorý vždy keď príde, tak zje všetko zaradom. Ako, keď čakáme hosti, tak vždy mám zásoby jedla aby sa zvýšilo a nikdy nebolo ničoho málo. No niekedy som už zúfalá/nahnevaná, že napríklad grilujeme, on príde a berie všetko mäso z grilu. Ostatný len pozerajú a čakajú. Deti sa pýtajú kedy uz bude mäsko( no mäsko neni, lebo ho niekto zjedol).. jasne, ugriluje sa ďalšie a každý sa naje do sýta, ale ide o princíp. Alebo dám na stôl koláče, a on si zoberie tanier pred seba a zje ho celý. Jasne otočím sa a idem zobrať ďalší, no není mi to vždy príjemné, že ostatný hostia len čakajú a pozerajú a on doslova tlači všetko zaradom. Napriek tomu sa snažím byť vždy kľudná, nedať nič najavo a vždy sa jedlo zvýši.
Keďže u vás išlo o plánovanú návštevu, myslím, že sesternica mala mat zásoby aspoň tých rožkov, a na druhej strane, keď je nás 8 ľudí a na stole je 10 očiek a vidím, že sa nedopĺň nič, nezjem polovicu. Od tety to bolo neslušné, a dupľom, keď nebola hostiteľka. Mohla sa akurát tak postaviť a ísť dorobiť ďalšie...

@anonym_a964fc Tak tu sa zase podla mna treba ozvat. Preco by on mal nieco robit inak, ked ty sa tvaris ze vsetko ok, ostatni kukaju ako im vsetko poje a este aby deti hladne cakali? A ked sa deti opytaju, tak pekne povedat, ze musia pockat, lebo ujo Fero zjedol vsetko, co sa doteraz ugrilovalo. Nechapem toto. Neviem si predstavit ani v rodine ani v partii, ze by sa niekto opakovane tak spraval a nikto by ho neupozornil.

ekira1
28. apr 2026

@markusrasford prečo sa pýtaš mňa? Spýtaj sa zakladateľky ako sa chodí na návštevu na rýchlo. Ja chodím iba k ľudom, čo sme si blízky a nemám problém sa spýtať čo doniesť a oni nemajú problém povedať, čo mám doniesť. A keby som šla ku kamarátke a viem, že nemá čas/ peniaze, hocičo, donesiem čo stretnem cestou v obchode a dá sa jesť. A nemuseli by sme pozerať na 20ks jednohubiek a počítať, či si môzem dať i dva kúsky, alebo radšej nechám iným.

ekira1
28. apr 2026

@anonym_aa1495 len nevieme, ako to bolo. Ako vzniklo pozvanie, či sa na kolaudáciu neohlásili sami pár metrov od bytu a ona dala, čo mala doma atď. atď. atď.

bublinkabubla
Včera o 13:07

@anonym_autor bola neslušná...keď chce hostiť s pridelom, tak nech dá každému tanier pred nich...inak má robiť tak, aby mala do zásoby..na doloženie..nemá hosťom počítať koľko zjedia alebo vypijú... Ak pôjdeš nabudúce k nej má návštevu, príprav si niečo svoje a vezmi tam. Keď sa bude pýtať prečo to máš, tak jej iba povieš..aby som ti náhodou nezjedla viac ako mi dovolíš. 😁

autor
Včera o 13:33
@bublinkabubla

@anonym_autor bola neslušná...keď chce hostiť s pridelom, tak nech dá každému tanier pred nich...inak má robiť tak, aby mala do zásoby..na doloženie..nemá hosťom počítať koľko zjedia alebo vypijú... Ak pôjdeš nabudúce k nej má návštevu, príprav si niečo svoje a vezmi tam. Keď sa bude pýtať prečo to máš, tak jej iba povieš..aby som ti náhodou nezjedla viac ako mi dovolíš. 😁

@bublinkabubla super napad dakujem 😃👍

bublinkabubla
Včera o 13:34
@anonym_autor

@bublinkabubla super napad dakujem 😃👍

@anonym_autor nz ..aj na budúce 😉😉😉😁😁

anonym_b42c19
Včera o 19:58
@bublinkabubla

@bublinkabubla ty si čítala každý druhý riadok?

anonym_28ea50
Včera o 20:56

@anonym_autor úplne slušna, podľa etikety..

laila22
Včera o 20:59
@sidicek

Jednohubky su pre mna len na take ochutnanie k vinu napr , nie ze sa ma clovek najest ako na veceru. Najneslušnejši bol tvoj muz a ty tu este za neho plackas , ako mu zla teta nedovolila zjest vsetko.Ja mam synovca , co v 10r stlaci viac ako pubertiaci ci dospeli chlapi a nikto mu nic nepovie ,ja jedina mu obcas poviem ,ze treba nechat aj inym, hlavne ,ze sa potom cudujeme, ze sme obezny narod.

@sidicek no ty si tiež ,,milá,, teta... 😃

anonym_d04508
Včera o 21:51

ja som rada ze nechodime po takychto oslavach kde by si som musela kadeco chystat pre x ludi to by bol pre mna mor.Neznasam to.Nemam rada oslavy s vela ludmi my k nikomu takto nechodime teda s vynimkou nejakej svadby raz za xxx rokov.Napr a ak k nam niekto pride tak len tak po dvoch ludoch alebo po jednom nie nejake velke zgrupovacky rodinne alebo kdejake oslavy,grilovacky kde je velky pocet ludi tomu sa zdaleka vyhybam ani my tam nechodime a ani take neporiadame.Pre par ludi mi to nerobi problem ale pre tlupu to by som sa neunuvala.Ja som pohodlna a objednavat by sa mi tiez nechcelo tolko penazi vysolit za nic prakticky

autor
Dnes o 04:03
@anonym_d04508

ja som rada ze nechodime po takychto oslavach kde by si som musela kadeco chystat pre x ludi to by bol pre mna mor.Neznasam to.Nemam rada oslavy s vela ludmi my k nikomu takto nechodime teda s vynimkou nejakej svadby raz za xxx rokov.Napr a ak k nam niekto pride tak len tak po dvoch ludoch alebo po jednom nie nejake velke zgrupovacky rodinne alebo kdejake oslavy,grilovacky kde je velky pocet ludi tomu sa zdaleka vyhybam ani my tam nechodime a ani take neporiadame.Pre par ludi mi to nerobi problem ale pre tlupu to by som sa neunuvala.Ja som pohodlna a objednavat by sa mi tiez nechcelo tolko penazi vysolit za nic prakticky

@anonym_d04508 vidis a ja to zasa milujem. Ked sa u nas stretne cela velka rodina a nachystam pohostenie. Pri kazdej moznej prilezitosti volam k nam na posedenie. Napeciem, navarim, nachystam. Ved kazdy sme iny

anonym_284fed
Dnes o 05:00
@anonym_aa1495

@anonym_284fed Kamaratkin snubenec je podla etikety proste buran. Ked sa bude vydavat, hosti treba dopredu upozornit, ze si maju v krabickach doniest jedlo lebo ked zenich zbada bufetove stoly, hrozi, ze sa z nich nikomu nic neujde 🙈 Kamaratke to nebolo trapne ako sa spraval?

@anonym_aa1495 nie, poznamenala pri odchode že on sám k obedu zje 6 rezňov

zara1357
Autor odpoveď zmazal
ekira1
Dnes o 05:12
@bublinkabubla

@bublinkabubla veď si ani nečítala príspevok autorky 😅 ďalej ako po nadpis si sa nedostala? 🫢

anonym_ae6155
Dnes o 07:07
@anonym_a964fc

Nooo mam z manželovej strany jedného člena rodiny, ktorý vždy keď príde, tak zje všetko zaradom. Ako, keď čakáme hosti, tak vždy mám zásoby jedla aby sa zvýšilo a nikdy nebolo ničoho málo. No niekedy som už zúfalá/nahnevaná, že napríklad grilujeme, on príde a berie všetko mäso z grilu. Ostatný len pozerajú a čakajú. Deti sa pýtajú kedy uz bude mäsko( no mäsko neni, lebo ho niekto zjedol).. jasne, ugriluje sa ďalšie a každý sa naje do sýta, ale ide o princíp. Alebo dám na stôl koláče, a on si zoberie tanier pred seba a zje ho celý. Jasne otočím sa a idem zobrať ďalší, no není mi to vždy príjemné, že ostatný hostia len čakajú a pozerajú a on doslova tlači všetko zaradom. Napriek tomu sa snažím byť vždy kľudná, nedať nič najavo a vždy sa jedlo zvýši.
Keďže u vás išlo o plánovanú návštevu, myslím, že sesternica mala mat zásoby aspoň tých rožkov, a na druhej strane, keď je nás 8 ľudí a na stole je 10 očiek a vidím, že sa nedopĺň nič, nezjem polovicu. Od tety to bolo neslušné, a dupľom, keď nebola hostiteľka. Mohla sa akurát tak postaviť a ísť dorobiť ďalšie...

@anonym_a964fc dostal by na 1 tanier samostatnú porciu, mäso aj koláč a ostatné bokom od neho. Ak by sa chámal a predbiehal ) bral ďalšie kusy, tak mu poviem Fero počkaj do radu, nech si dajú najskôr aj ostatní.

procrastique
Dnes o 07:26

Ja na návšteve nikdy nič nejem ani nepijem, tak ma to fakt zaujalo táto diskusia 😂 a dám pohľad z opačnej strany, u mňa na návšteve keby niekto nadšene vyjedal jedlo, tak by som sa potešila 😎

bielasovicka
Dnes o 15:53

@anonym_autor prepáč ale tvoj muž je sedlák. Lebo keď vidím, že je tam 8 ľudí a 20 jednohubiek, tak si nezoberiem 5 kusov.

prasiatko30
Dnes o 16:22

Manzel nema ani trochu chochmesu - vidim, ze je tam toho malo tak sa ovladam. A asi to nebolo prvy raz ked to tetkanevydrzala a okomeentovala

Strana
z4