icon

Bola to prehnaná reakcia?

22. mar 2022

Ako by ste reagovali v pripade, ze pridete na navstevu k rodicom svojho priatela, s ktorym ste dva roky a s matkou priatela mate dobry vztah, nikdy ziaden konflikt, prave naopak.. No a zrazu na tej navsteve sa zacne vasho priatela pytat na jeho byvalu priatelku pred vami?
Ja som sa velmi nahnevala a odisla som, vraj to bola prehnana reakcia. Myslite si to aj vy?

moonlight1210
23. mar 2022

Zbytocne prehnana ziarlivostna scena zeny s nizkym sebavedomim na velmi lahky podnet.

Ved ta rozklada na prvocinitele aj neexistujuca konkurencia.

zuzana9393
23. mar 2022

Preco ti to prislo nevhodne? Ved boli spoli, mali sa radi ale pre nieco to nevyslo. Zrejme ju mala rada, tak preco by sa?nemohla opytat? Ja by som takto zareagovala keby sa spyta, ci sa k nej nechce vratit, alebo ze sa k nemu viac hodila ako ja. Toto bolo ozaj detinske od teba ak sa ozaj len spytala ako sa ma

zero_hero
23. mar 2022

A čo konkrétne sa ho na nu vypytovala? Moja svokra tiez zvykla predomnou spomenúť, že stretla manželovi bývalú alebo jej mamu, alebo aj on jej zvykol predomnou povedať, ak sa náhodou stretli, a teda mne to vôbec nevadí. Vzdy to boli len veci v zmysle ako sa ma a či vyzerá šťastne, spokojne a na tom nevidím nič zle. Tiež sa netvárim, ze môj bývalý neexistuje.

mimikarol
23. mar 2022

Nebola by to prehnaná reakcia v prípade, že by sa ho pýtala či si je istý že ju už nemiluje a nechce sa k nej vrátiť. Inak áno, bola to prehnaná reakcia a ja na mieste jeho mami si spravím o tebe nie bohviaku mienku

andrejkap123
23. mar 2022

Masaker ako niektore viete byt ziarlive 😀 toto je moc….. mnou by ani nehlo. Ved to je normalna vec.

beata_k
23. mar 2022

Som zvedava ako to teraz chces napravit so svokrou. 🤦🏼‍♀️

misinka20
23. mar 2022

Áno bola to prehnaná reakcia a byť ním tak si rozmyslím či budem s takouto nevyrovnanou, netolerantnou a žiarlivou ženou. Zamysli sa nad sebou a zapracuj na sebavedomí.

zdenkastanka
23. mar 2022

Omg co mas 10 rokov ??mam manzela ktory bol ženatý 7 rokov... chodili spolu 14 rokov,este v case strednej skoly... je to proste súčasť jeho zivota.tak to beriem ,som nad vecou...dolezita je buducnost a ta je už nasa .občas nieco vytiahnu z tych čias ale vôbec to neberiem tragicky.a nevytahuju to v tom zmysle samozrejme napr . Ze no Vierka vedela lepsie variť 😄😄😄ale ak sa nieco stane podobne alebo tak.

svokor oslavoval 65ku a svagrina gratulovala (kupovali sme svokrovcom pobyt spolocne 2 bratia a my nevesty) tak mu gratulovala ze to ma od nas,vymenovala a miesto mna povedala ex meno... samozrejme sa opravila, az sa zahanbila,no zasmiali sme sa a sli dalej .je to este aj na videu😂🤭a to sme s muzom boli uz par rokov.🤷‍♀️

nikol873
23. mar 2022

tiez si myslim, ze si to prehnala a nechapem preco si sa urazila. pre nu je to normalna osoba s ktorou mohla velmi dobre vyhadzat. ako vyrobila si si podla mna zbytocny pruser

katkami123
23. mar 2022

To som jediná ktorá sa pozastavuje nad tým, prečo sa o jeho bývalej pýtala svojho syna? Však mohla kontaktovať rovno ju, nie? Pripadne, keď ju stretla, tak sa opýtať jej, nie? Opýtala sa to ešte pred jeho terajšou priateľkou. Mne ide zo svokrinej strany o jasnú provokáciu.

zdenkastanka
Autor odpoveď zmazal
h2
23. mar 2022

Môj názor: bola to mega super totál brutál maximum prehnaná reakcia.

joesvk
23. mar 2022

Zamysli sa nad sebou, prečo ti to tak vadilo? A reálne rob niečo so žiarlivosťou a nízkym sebavedomím. Lebo toto po čase každému začne vadiť. A tak, keď sa budeš báť, že nie si pre neho dosť dobrá, začneš sa správať takto hystericky opakovane.. A to je cesta do...

veronikastrickova
23. mar 2022

Odisla by som tiez, moja byvala svokra toto rada robila, volala exovym byvalkam, spominala ich, ked sme sli do mesta a mohli sme jej nieco vybavit my radsej zavolala byvaleho ex, fotky ukazovala s nimi. No bolo to nanajvys trapne. Ja som sa aj snazila ovladat, ale ono to uz potom neslo, tak boli rozbroje. Nech si myslia, ze som detinska je mi to jedno, ona ma sama vediet, ake by to bolo jej keby sa jej svokra toto pytala jej muza, ci by sa len pousmiala.

katkami123
23. mar 2022

Inak ešte jednu vec som si všimla, s ktorou majú ľudia tu na Slovensku obrovský problém v porovnani s obyvateľmi v iných krajinách a tu v diskusii sa to tiež dokonale ukazuje. Ozvať sa, TAM, KDE JE POTREBNE. Podľa mna sa autorka zachovala super. Kopu ľudí tu s tým ma problém. Načo sa ma tváriť, ze všetko je super a usmievať sa ako slniečko na hnojíku, keď ju svokra dostala pravdepodobne naschval do nepríjemnej situácie? Hanbit by sa mala svokra, že rýpe a nie diskuterka, ktorá jej jasne ukázala hranice. Toto je take slovenské, nadávať doma potom na druhého a ohovárať a v krčme pri pive, keď je to už akurát tak na dve veci ako riešiť situáciu v danej chvíli, keď nastane.

Za ďalšie, neviem, či len ja a nejaka hŕstka tu komentujucich dostala slusne vychovanie, ale mna by v živote nenapadlo sa pýtať na bývalú niekoho, zvlášť, keď tam je s aktuálnou priateľkou. A to ani vtedy, keby tam nesedela. Prečo? Lebo takt - lebo je to neslušne a nehodí sa to. To čo bolo kedysi medzi dvoma ľudmi je iba ich súkromná vec, aj dôvod ich rozchodu ako aj to či sú v kontakte alebo vôbec nie sú, sú veci, na ktore je podľa mna neslušne sa pýtať, lebo nevieme, či tým nezasiahneme city druhého a pokým sa ten dotyčný sám o tom nerozhovorí, nechápem k čomu je dobre takéto vyzvedanie. Druha vec a možnosť, ze svokra je jednoduchšia žena a jednoducho nerozmýšľa nad tým, čo hovorí a iba hovorí.

foxyfox
23. mar 2022

Mne to príde nevhodné od nej, mohla sa to spýtať v tvojej neprítomnosti, musela vedieť, že ti to padne zle. Ja by som asi neodišla, ale preto že na to nemám gule

beronsche
23. mar 2022

@katkami123 to ze ju priatelova mama chcela schvalne dostat do neprijemnej situacie je len tvoj predpoklad, nic ine...
Rovnako ako to, ze do nej schvalne rype..
Zjavne mas okrem slusneho spravania aj zalubu v domienkach a skatulkovani (vid. tvoj komentar, ze to je take slovenske..) .. 🙂

beronsche
23. mar 2022

Mne ta otazka nepride ako taka katastrofa a precin proti slusnemu spravaniu, za predpokladu, ze je kapitola uzatvorena.
Kazdy mame nejaku minulost a je trapno-smiesne sa tvarit, ze "pred tym" neexistovalo nic..

zivotgombicka
23. mar 2022

@katkami123 to nevieme, či to bolo naschvál. A je rozdiel ozvať sa v štýle, že keď sa mi niečo nepáči, tak sa toho človeka opýtam, prečo to robí, kam tým smeruje a prípadne, čo mi na tom prekáža, proste vytýčiť si hranice, a niečo úplne iné je postaviť sa a odísť, to by som neopísala, že sa "zachovala super" 😀

h2
23. mar 2022

Vôbec si nemyslím, že by to svokra urobila naschvál. Proste ju stretla, tak ju spomenula. Ako keby stretla napríklad synovho kamaráta z detstva. Ja viem, že bývalá priateľka a kamarát je rozdiel, ale ja fakt na tom, že ju spomenula, nevidím vôbec nič zlé. A už vôbec nie také, aby sa autorka "veľmi nahnevala a odišla" z návštevy. Zachovala sa maximálne neslušne. (Autorka. Nie svokra.)

lienka875
23. mar 2022

Popracuj trochu na svojom sebavedomí a dôvere voči priateľovi a budeš takéto situácie zvládať s úsmevom … Mňa moja svokra po 8 r. manželstva oslovila menom manželovej expriateľky …. Veď teba by asi vystrelilo na mesiac … S úsmevom a pokojom Angličana som jej odpovedala nech sa ozve danej Janke, ja jej odpovedať na túto otázku neviem…

katkami123
23. mar 2022

@zivotgombicka
Tak autorka píše, že sa o jeho ex pred nimi rozhovorila… takže ja by som mala teraz neviem ako dlho pocuvat o ex môjho priateľa ešte od svokry, teraz by som sa zodvihla tiež. Kedysi mi toto robila matka môjho ex, ze si sadla a aj pol hodiny mi rozprávala o jeho bývalej a ospevovala ju a do teraz ľutujem, ze som sa nezachovala ako autorka. Nikto nie je povinný to pocuvat. No bola som mladá a blba a život ma naučil. Predsa len, netreba si robiť ilúzie, svokry sú už zeny v rokoch, trochu obité životom, skúsenejšie, vedia, čo môže slovne ublížiť.

Po druhé, keď je niečo uzatvorená kapitola, načo si zisťovať informácie o tej uzatvorenej kapitole? Pre mna, čo je uzatvorené, to ma nezaujíma. Ja mám niektorých svojich ex na fb a ich profil som ani nevidela poriadne.

katkami123
23. mar 2022

@beronsche
Koľko môže mat svokra rokov? Minimálne cez 40. Myslíš, ze už 40 ročná žena, ktorá si prešla v živote rôznymi situáciami nevie, čo robí?

eva19933
23. mar 2022

Môj manžel keď svokra začne o jeho bývalých (robí to dosť často) tak sa tvári, že si to nepamätá alebo si to naozaj nepamätá lebo sme spolu 9 rokov😂 ja to vôbec neriešim. Sme spolu dlllho na to aby ma rozčúlila svokra debilnými rečami, máme spolu dieťa + druhé na ceste a sme šťastní🥰 neriešte vôbec nestojí vám zato😘

zero_hero
23. mar 2022

@katkami123 ale autorka tu nepíše, či bývalú ospevovala alebo či len padla nejaka trápna otázka, ktorá vlastne nič nemusela znamenať. V prípade ak len poznamenala, stretla som ju a predstáv si je tehotná, ma dieťa, ružové vlasy… tak reakcia je jasne prehnaná. Ak bola stredobodom dlhého rozhovoru a cela návšteva sa točila okolo bývalej, reakcia bola tiež prehnaná, lebo ako píšeš, autorka si mala otvoriť ústa a nie reagovať ako dieťa alebo histerka… ale ktovie, možno nám autorka povie viac, ako to vlastne bolo a možno aj nie.
@zdenkastanka mna môj muž oslovil menom jeho bývalej, keď sme boli spolu asi mesiac 🤷‍♀️ A žiadne vážne následky to nemalo 😂

papaya308
23. mar 2022

Mama môjho rozvedeného ex mi chcela pustiť jeho svadobné video, to ty si na tom ešte dobre😅

nelina1
23. mar 2022

@papaya308 🙈zlátáá😅

katkami123
23. mar 2022

@papaya308
No…. 😀 svokry vedia vždy dobre, keď chcú ako nasrať 😀 snáď ja taka na staré kolena nebudem 😀

@zero_hero
Mne z autorkinej kontextu skôr vyšlo, ze tam o nej rozprávala hodnú chvíľu, na čo sa postavila. Dobre by bolo tiež vedieť či tam v ich terajšom vztahu nemali iste problémy s jeho ex, možno aj preto tak reaguje. Ak tak pohotovo a rýchlo dokázala vystreliť zo stoličky hneď po prvej vete, tak to potom neviem… 😀

h2
23. mar 2022

@zero_hero Aj mňa oslovil muž menom bývalej manželky, boli spolu dlhé roky, tak mu to ušlo. Ja som ho hneď na to oslovila menom môjho bývaleho a ešte sme sa na tom zasmiali. Ja som ináč od ZŠ zvyknutá na to meno reagovať, lebo tak isto sa volá moja staršia sestra, s ktorou si ma na škole stále mýlili.

bororka
23. mar 2022

Každý má niekde hranice a uvidíš, či ona pochopila tvoje. Ak je ozaj taká normálna, asi by som sa nabudúce ospravedlnila za hrot a odchod. Nech máte čistý vzduch.
Moja ex svokra to robila schválne. O ex som vedela všetko. Ale na nej bolo tak očividné ako mi chce ublížiť, že som si túto komunikácia doslova vychutnávala a pokladala som asi milión dodatočných otázok.