icon

Boli by ste s mužom, čo vás nechá samú?

25. dec 2023

Ahojte ženy. Mam muža 7 rokov , mame spolu jedno dieťa (4r) a druhé na ceste. V tomto tehotenstve som si uvedomila , aky život vlastne žijem -sama. Chlap chodí väčšinou na týždňovky , samozrejme aj viac a stane sa že je doma aj dva týždne -už aj mesiace bolo. Problem je taky , že hneď ako rano vstane oblečie sa a rovno ide preč...ide preč , na vonku je , každu chvilu inde (väčšinou okolo domu)..Ráno odíde a pred polnocou príde keď my už spíme. Prespi sa a znova. Dokonca aj obedovať ho treba volať nasilu. Vela x sa stalo že ani neprišiel domov na obed. Prestalo ma to baviť, tento vzťah najradšej by som odišla. Na všetko som sama cely život a navyše ja už teeaz nevládzem. Nevladzem sa s dcerou hrať , venovať , už proste nič. Neviem si predstavit ake to bude ked sa narodi dalsie dieta. On si to neda vysvetlit , mysli si ze je vsetko v poriadku a ja len srandujem.

autor
25. dec 2023

Dievcata , samozrejme , ze sa zasiva ...aj urobi , ale tak ako robi od rana do noci , tak by sme mali vilu a zahradu ako s katalogu. Ale je to jedna katastrofa.... proste ako pise

egonsk
25. dec 2023

nepisala si v zadavani temy, ze je alkoholik. To si skor nevidela aky je?

autor
25. dec 2023

@sasa1310 pije pivo , palenku si on da malokedy .....jeho kamarati piju aj aj ....keby pil ešte palenku verte mi , že by už davno by som bola preč !! To neznesiem...

terry658
25. dec 2023

Tak keď je doma dať dcéru do rúk a povedať, že celý čas, kým je doma bude s ňou. Chcieť od neho navariť obed, upratať dom, požehliť prádlo. Nech si milosť Pán nemyslí,zezsa to všetko spraví samo. Ty potrebuješ oddychovať.

sasa1310
25. dec 2023

@egonsk Dakujem. S mužom som cez 20 rokov. Celé roky sa stále rozprávame. Každý deň. Keď je s kolegami na pive, ide medzi prvými domov lebo (ako sám tvrdí), bolo mu dobre, ale už chcel byt doma a príde a rozprávame sa. Ako bolo, čo majú kolegovia nové a tak. Proste ten chlap je tam, kde sa cíti pohodlnejšie. Autorkin chce asi kľud, tak sa zašíva. Moj by chytro porobil, bol by rad, že som za nim prišla a kecali by sme aj pri tej robote v pivnici

januska12323
25. dec 2023

Nemusíš s nim ostať do konca života ale máš kam ísť s dvomi deťmi? On sa nezmení tak nerob zbytočne stresy sebe a bábätku. Ber to ako ukončený vzťah a keď sa dáš do poriadku po pôrode rieš ďalšie veci.

egonsk
25. dec 2023

@sasa1310 ved prave o tom to cele je. Ked sa vedia problemy riesit a nie stavat jedneho, alebo druheho na piedestal, lebo je smutne ked niekto pre strom nevidi les. Teraz je moderne sa hned rozchadzat, miesto hladani rieseni. :( Prajem vam este dalsie desiatky rokov, nech raz na stare kolena s usmevom mozte zaspominat a oslavit hoci aj 50tnicu spolu.

autor
25. dec 2023

@sasa1310 takto ako to opisujes ty tak sme to mali aj my. Vecer som ulozila dceru popratala a sla som k nim. Tak isto cez leto im navarim...zas si nemysli ze nic nerobim 😆 ale ja uz nevladzem momentalne vysedavat kazdy vecer alebo kazdy druhy po pivniciach a chacha a chichi..... vecne ho treba len tahat , nerobi mu problem prist kludne aj o 4tej rano prespat sa a znova do zašívarne...

sasa1310
25. dec 2023

@egonsk keď ma niečím naserie alebo ma raz za sto rokov vypité, neriešim v danom momente, lebo by to bolo impulzívne. Poviem potichu čo si myslím a na druhý deň mu poviem čo mi vadilo alebo naopak čo jemu vadilo a povieme si ok. Aj dnes ma nasral, povedala som mu dve vety, teraz som ho pekne oslovila, na dobrú noc dostane pusu a zajtra mu to vytmavím pekne v kľude, lebo viem, že zajtra už aj mňa to prejde. 😉. A Dakujem.

liv1
25. dec 2023

@sasa1310 jasne, s bruchom tesne pred porodom by si prisla medzi alkoholikov so 4 rocnym dietatom s jedlom, pokecala s chalanmi a pomahala aby sa rychlejsie domov vratil 😁. A teraz tu o cervenej Karkulke😁. Mate s muzom deti? Je skvele ako vam to klape, aj my sa vela rozpravame. Ale toto co robi autorkin muz je extrem.
@egonsk suhlasim ze krik vycitky a sceny vsetko zhorsia o 100%. Ale toto je taky pripad, ze fakt neviem co by este inak mala autotka urobit. Ked ani po dobrom ani po zlom.
Ale minimalne by som mu oznamila napr ze zajtra musim ist tam a tam, abx s dietatom seriozne ostal cely den, a napr. o dalsie dva dni znova. A odpratat sa na cely den, nech si to mlady pan vyskusa. A potom pekne ho zapriahnut doma, ze musi navarit, upratat.. podla mna ho ten rodinny zivot nebavi, nenaplna, lepsie sa citi s kamosmi. Co s tym urobit? Nasilu ho tahat domov z dlhodobeho hladiska aj tak nema vyznam. Bude tam nasilu a aky to ma potom zase vyznam. A s malym babom bude este horsie. No neviem ja som za zachranu vztahov, ale ti by som asi ja urobila razny krok a proste isla

sasa1310
25. dec 2023

@liv1 opakujem, v prvotnom príspevku si sa niekde dočítala, že slope? Lebo ja nie. A áno mame deti. Viac ako dve

liv1
25. dec 2023

@sasa1310 aj keby nepili, doma mas male dieta a tesne pred porodom pomahat v zime na dome, aby prisiel skorej domov… netreba mat ruzove okuliare. Za to ze vy sa rozpravate a mas chlapa akeho mas neznamena to, ze to takto funguje vsade, alebo ze to vsade tak mize fungovat. To ako matky poslisnych deti nechapu, ze mozu byt deti aj extremne narocne. A to ke aj tento pripad

sasa1310
25. dec 2023

@liv1 o 19.45 som poradila autorke na základe prvotného príspevku, ako by som to riešila ja. To je celé. A o mojich náročných deťoch by som mohla písať romány. Ale to je mimo tejto témy.

koniarova
25. dec 2023

Nikdy sa nezmení. Vždy mu budú prednejší kamaráti a strebanica. Čo najskôr sa osamostatni,ak máš takú možnosť. Začni nový život. A neľutuj jeho,ani seba. Dáš to .

ivangeline
25. dec 2023

Mozes aj ty sa troska prisposobit,ci? To hihi a haha moze byt aj s tebou po boku. A on zas by mohol na oplatku vzdy,ked je doma mat spolocne jedlo s vami,napr alebo postrazit malu,aby si mala cas pre seba a pod...no nejak sa dohodnut da a trvat na dodrzani.

annm81
25. dec 2023

@egonsk Nevidím nič zlé na modernom uvažovaní, že s mužom, s ktorým sa žena prakticky nevidí, dieťa ho nepozná a jeho najväčšou vášňou je popíjať celé dni s kamarátmi, nemá žiadny význam ostávať. Autorka je ešte mladá a má šancu si nájsť nejakého normálnejšieho muža, ktorý bude reálne fungovať ako jej životný partner a ako otec jej detí. Jediná škoda, že to nespravila skôr - prvé dieťa mohlo mať vzťah s náhradným otcom, druhé dieťa normálneho biologického otca a ona funkčný vzťah. Teraz, s dvoma deťmi to bude náročnejšie.

janinah
25. dec 2023

@ivangeline hi-hi a ha-ha so ženou po boku.? Mne len raz svokra povedala,že ako poriadna žena mam s mužom byť na záhrade a rebrík držať,kým on oberal jablká.No,s radosťou,keď mi vy postrazite deti,navarite a porobite v dome co treba ( podotýkam jej dom,my sme bývali inde,ale všetky víkendy u svokry na dedine,lebo robota na gazdovstve,,,a ze som tam nesedela je asi jasne...).takze nie,kazdy ma porobit cim skor to svoje a potom byt spolu ako rodina.

ivangeline
25. dec 2023

@janinah ...tvoja situacia bola ina. On je doma na svojom. Je na zahrade ci v pivnici. Tak preco nie? Byt spolu v spoločnosti. Byt pri nom pri jeho praci a potom vyzadovat nieco od neho. Priblizit sa nejak treba,ak nechcu zit zvlast a stretavat sa len v posteli raz za par dni.

janinah
25. dec 2023

@ivangeline myslíš,že partia pripitych chlapov je ta správna spoločnosť pre tehotnú? Len aby bola milostpanovi po boku.? Ja si to nemyslím vôbec

koniarova
25. dec 2023

@ivangeline absolútne netušíš o akom type chlapa je reč. Tento na kompromisy nikdy nepristúpi. On sa meniť nebude. Ani svoj štýl života.

majlo1234
25. dec 2023

@janinah presne, ja uz na zahrade nerobi . Az ked mi on bude drzat kos, ked vyberam pradlo z pracky😃

Autorka, neviem odhadnut, co by bolo pre teba lepsie. Pre mna je spoluzitie s muzom benefitom kym bud prispieva financne(a zaroven nijako netyra clenov domacnosti), alebo emocne a pracou, ze sa mozem na neho spolahnut, mam ho stale rada, postara sa o deti aj o domacnost obcas. Keby v mojom vztahu chybalo vsetko naraz, bol by to pre mna dovod rozchodu. Dodavam, ze ja muzovi sluzku nerobim, ale predsa len pri spolocnom zivote je doma viac bordelu, ktory treba upratovat, castejsie chodit do potravin… ale urcite by som ho nenahanala po kamaratoch a okrikovala ich. Nie je ich starost, ze s nimi vysedava, muz ma vediet, kedy treba prist domov. A to hovorim z vlastnej skusenosti s velmi socialnym muzom, ked uz, adresujem moje ziadosti priamo jemu-potrebujem, aby si siel domov, chcem varit/okupat sa/oddychnut si…u nas toto funguje dobre

domkakvet
25. dec 2023

Este vydrz minimalne do vtedy kym sa ti nenarodi dieta.

konikmodry111
25. dec 2023

Ja by som už bola preč. Tvoj milostivý pán sa chodi ,,k tebe,, len vyspať a možno gule vyprázdniť. Ved ho vlastne deti nebudú poznať 🤦🏼‍♀️

nikpa
25. dec 2023

7 rokov si mu to tolerovala tak samozrejme, že keď mu teraz niečo povieš, myslí si ze srandujes. Popravde nemyslím si, že takyto muz sa zmení. Už len vydržať kým deti aspoň trošku odrastu, nájsť si prácu a odputat sa z takéhoto vzťahu.

maryetta
25. dec 2023

Robi tak ako mu to vyhovuje. A ty mu to tolerujes. Ak mas kde ist chod. A uvidis ako sa zachova… ved budes rodit a on bude kde? Dcerka bude kde?

ivangeline
25. dec 2023

@koniarova A ty vies? Si nebodaj autorkou prispevku? Tazko napisat z jedneho prispevku...aky je clovek a muz.. pisala napr. ze okolo domu pracuje,ze chodi na tyzdnovky.. tak len dedukujeme..ze sa citi osamela a ja tiez..ze si nenasli spolocny sposob travenia casu,kompromisy a dohody,kt by vyhovavli obom stranam.

jonnie
25. dec 2023

Podľa mňa sa ti vyhýba a všetko mu je presnejšie ako ty. Ešte napíš, že máte dom postavený v zahrade jeho rodičov.a to bude bodka.

koniarova
25. dec 2023

@ivangeline viem. A nebudem sa s tebou o tom dohadovať. S týmto kompromis nenájde .

ivangeline
25. dec 2023

@janinah ...ja si myslim,ze si nevieme predstavit...co sa tam deje z toho,co napisala. ;D Ak sa mu nebude chciet priblizit,ani nezisti,ci by to este slo zachranit.

koniarova
25. dec 2023

@ivangeline veď písala,že mali dohodu. Dodržal ju až 2x.