Boli by ste s mužom, ktorý nechce do vás nič investovať?
Ktorý by do vás nechcel nič investovať? Mám na mysli, partnerov (nie manželov,kde sú už deti a iné finančné záväzky). napr. By vám nikdy nič sám od seba nekupil? Povedzme,že by sa jednalo o muža,ktorý má určite nároky na zeny,ale keby prišlo na lámanie chleba,tak by tie "nároky" odmietol financovať? Alebo napr. Situácia,kedy sa vám vyskytne neočakávaný finančný výdavok a vedeli by ste,že vám nijako v tomto smere nepomôže hoci by mohol?
Ja by som sa cítila trápne... Iné by bolo kebyže príde opraviť, pre vezie co treba ale mne by bolo veľmi nepríjemné kebyže do mojej domácnosti niekto dáva peniaze. Akože ôk sem tam darček dáky šperk obleckonale vyslovene nie kúpiť mi vysávač.....
Podľa mňa platí aj tu nejaká zlatá stredná cesta. Áno, určite by som očakávala nejaký darček, pozornosť, ale také bežné veci nie nejakej vysokej hodnoty. Drahé šperky a pod. to až pri zásnubách a v manželstve. Samozrejme má to byť také vzájomné a aj žena má obdarovať toho muža, nielen prijímať dary. Nevidím nič zlé na tom, aby muž kúpil žene pekné prádlo. Dá sa kúpiť v primeranej cenovej hladine. Nemusí to byť to najdrahšie...
Mozno je to cele aj o tom,ze niekedy nebyvalo zvykom byvat spolu,resp.striedat tolko spolubyvajycich,kym sa z nich stali manzelia.
Povacsine sa uz staral manzel...teda,starali sa jeden o druheho,o domacnost,atd.
Teraz zeny,ci muzi striedaju viacerych partnerov,s kt.zdielaju spolocne byvanie,schadzaju sa,rozchadzaju,balia kufre,vybaluju...a jasne,ze potom su aj ine naroky a ocakavania.
Ale co ludia chcu,to maju...
Cize mozno by mala byt skor otazka:
Co ocakavam od priatela?co ocakavam od manzela?ci co ocakavam od priatela,s kt.planujeme spolocnu buducnost.
Myslim,ze aj odpovede by boli rozne...teda,mali by byt.
Haaaha to mi pripomenulo mojho ex...chcel zenu co sa o seba stara, je chuda resp ma dobru postavu a udrziava si ju..na kamaratovu zenu kt bola par mesiacov po porode mal poznamku ze jak pribrala, nic so sebou nerobi, nestara sa o seba ze nechape zeny co sa po porode o seba nestaraju ze vyzeraju ako vyzeraju (vsetky co su po porode asi vedia ako🙂 ) a ze on by take nechcel nepaci sa mu to a pod...vtip je v tom ze tento panko mal 110kg+, skoro kazde jeho tricko malo dieru o poteni ani nehovorim...v case tohto vztahu som mala okolo 60kg, on uz spominanych 110+ a stale mi vravel ze by som mala schudnut, ze ako vyzeram, ze mam velky zadok a pod ze jemu sa to nepaci...aj vo financiach bol taky ze mi vycital co som si kupila (zo sekaca za 2€😂), az na druhe narodeniny som dostala skutocny darcek, on dostal tie prve sice iba drobnost (oblubenu tortu a rybicku) ale na druhe uz darcek okolo 150€🤷..niektori su proste taka povaha (podotykam ze ex mal prijem okolo 1.000€)..Takze v tomto zmysle to chapem ze ak chlap nieco pozaduje od zeny mal by si najprv upratat pred vlastnymi dverami 🙂
Ak partnerovi na partnerke zalezi, tak jej kupi cokolvek (doslovne) a aj opacne.
A ja osobne nevidim na tom nic zle. Nesuhlasim, ze je to o materializme a dokonca si myslim, ze europska kultura je nastavena na to tak ze muz by mal viacej obdaruvat zenu ako isty prejav (naklonnosti, interesu, ziskavania, vybojovania) voci zene o ktoru ma zaujem. Vzdy to tak bolo ( a osobne dufam, ze to tak aj vzdy bude)...
Vydrziavanie a podobne formy su ina vec. To tu vzdy bolo a bude tiez. Ale o tom dufam ze nie je tato tema...
@number19 áno,presne takto som poňala túto tému a keď hovoríme o tej neochote nič financovať tak sa mi to automaticky spája s nezaujima o danú zenu
Od partnera s ktorým nežijem v jednej domácnosti by som určite nečakala,že mi kúpi nový vysávač,keď sa mi pokazí.Ja mu tiež nekupujem novú kosačku.Skôr by som čakala,že mi pomôže nájsť opravára,keď mi bude tiecť práčka.Alebo mi niečo doma opraví, niekam ma odvezie,keď potrebujem.Keď mi robí radosť ísť na exotickú dovolenku,tak ma má nanu brať každý mesiac inak ma nelubi a nezalezi mu na mne lebo ma nechce potešit?A začo som ochotna ho ľúbiť?No zato,že aj on bude ľúbiť mňa,že budeme spolu tráviť čas, prejavovať si lásku a nie za kabelku, topánky, kozmetiku.Nie som ani zlatokopka ani luxusná spoločníčka aby som lubila za peniaze a darčeky.A teda,keď si on potrpí na sexi prádlo, tak asi je to prenho potešenie ako pre teba nová kabelka,tak prečo nepotešíš aj ty jeho a to sexi prádlo si nekúpiš preňho?Či len chlapi sú povinní kupovať darčeky ženám?
Darček ako prejav náklonnosti je jedna vec....Vydržiavanie neschopnej mulice, ktorá nevie zarobiť peniaze na svoje potreby je vec druhá....
Mne sa nedávno pokazil notebook, môj drahý poobvolával všetkých známych, ktorí sa tomu venujú, zohnal kontakt na chalana, ktorý to spravil za najprijateľnejšiu cenu a všetko mi s ním dohodol.. Ja som si to už len zaplatila... Keby to bolo naopak, že on mi to síce zaplatí, ale ja si musím vsetko vybaviť, tak to je pre mňa menší prejav záujmu, kreditku vie dať každý, keď ma na nej dosť 😅
Ja sa k tomuto neviem vyjadrit. Poprve neznasam darceky, neviem ich prijimat. Podruhe nikdy som nemala vlastnu domacnost, z rodicovskej som skocila rovno do manzelskej. Ale ja osobne nie som typ, ktory by cakal, ze nejaky frajer/milenec mi bude financovat necakane vydavky alebo moje naroky aby ma potesil.
ked nieco chcem, tak si to spravim alebo kupim. To iste plati aj pre chlapa. Ak tvoj chlap vyzaduje od teba nosit luxusnu bielizen a co si menovala, co ani normalne nenosis, ale nie je ochotny investovat ani cent, vykaslala by som sa na neho. Nech si najde inu hlupanu.
NIE NIE NIE.. a hlavny dovod by nebol to, ze by mi nic nekupil (ale aj to samozrejme), ale to, ze by mal na mna nejake naroky. Bud ma ma rad taku aka som, alebo nech ide do kelu.
Bud sama sebou, aj ta chce, tak aj bez luxusneho pradla, nestavaj na hmotnych veciach vztah a potom uvidis, ci to stoji za to. Ak ti to velmi prekaza, ze si ta neceni "darcekami", asi potrebujes niekoho ineho, hladaj dalej.
Nepotrebujem, aby ma niekto sponzoroval a ani to od neho nečakám.
Nech si najde taku,ktora na luxusne pradlo ma a vie si ho zabezpecit sama a necaka,ze jej ho bude partner kupovat
@marca12 nepochopila si tému. Bol to príklad. Ja napr. mám peniaze na čo chcem,netriem núdzu,ale ak mi má niečo kúpiť partner,je to pre mňa znakom záujmu a toho muža si dokážem viac vážiť. Ak som sama,kúpim si čo chcem pre seba,no ak mám mať partnera očakávam,že sa mi bude kupovať isté veci on napr. To prádlo lebo je to pre jeho potešenie hlavne. Jasne aj pre moje,ale ak som sama ak mám si kupovať luxusné prádlo aby som ho zakryla oblečením ok,aj to ma poteší,ale znásobuje sa to viac,ak je to pre oko muža,ktorý si za to aj zaplatí.
Ja by som s takým nebola a nie je to o daroch, alebo nejakych finančných veciach, ale myslím že takéto správanie sa neskôr premieta potom aj do bežného, možno aj rodinného života, kde môže myslieť hlavne na svoje pohodlie a byt riadny sebec (osobná skúsenosť)
@chrumka120 samozrejme, o tom niet pochýb.tu sa však jedná o muža za "zábavným" účelom,nie účelom manželstva. Samozrejme,že by som a takým nikdy nežila.
No ja by som ani takého muža za zábavným účelom nechcela, lebo s takymto by som sa až tak nezabavila akoby som chcela, keby som videla aký je zgrloš, na zábavný účel si tiež fakt môžeš aj lepšieho vybrať :D
No tak ja taká chrumkavá nebudem a nebudem tu tvrdiť že mi na tom čo mi kúpi muž / partner nezáleží , nie som materialistická a všetko je o láske nebeskej a nekonečnej a na svoje potreby si zarobím sama a cítila by som sa ponížená keby mi partner niečo kúpil . Necítila by som sa ponížená , rada dary prijmem a využijem k úžitku nás oboch . Ono je strašne romantické žiť len z lásky a nepozerať aj na ostené veci ako napríklad ochotu muža obdarovať , zabezpečiť, podeliť sa so svojimi financiami . No a potom sa ani nečudujem ako končia mnohé ženy na materskej . Pred partnerstvom všetko pol na pol , dar od muža... eee, panebože to by som bola zlatokopka , veď ja si viem zarobiť na všetko sama, aby muž zaplatil dovolenku na ktorú pôjdeme - no dnes niečo neslýchané a hrozné a prečo by to vlastne robil že ? , chudák muž určite si nabrnkol nejakú lenivú mulicu. Potom žena na materskej žije z úspor a ďalej platí všetko pol na pol, mnohé sa proti tomu búria a aj tak nič nezmôžu a ďalšie hrdo žijú z tých úspor až do vyčerpania .
Nie ďakujem , som rada že takáto nie som . Kľudne som išla na dovolenku na ktorú ma pozval frajer, úplne v pohode som prijala dary od neho , dokonca som z toho aj s čistým svedomím spala, som rada že na rande zásadne peňaženku vyťahoval on a nerozpočítavali sme ako taký mamľasi kto čo zjedol a vypil .Dodnes z toho nemám traumu a necítim sa nijako ponížená . Dnes tento nerozumný muž je 15 rokov mojim manželom , prefinancoval tri moje materské bez toho aby som musela rozmýšľať čo si môžem dovoliť deťom kúpiť. Vďaka za neho .
ženy, pripojím svoje pozorovanie ohľadom tejto témy... píšte tu o vzťahu "so zábavným účelom", pri ktorom žena od muža očakáva, že jej bude kupovať veci ako nové spotrebiče, luxusné spodné prádlo, dovolenky, atď... no hádajte, čo mi to pripomína 🙂 Ale v pohode, no judgement, keby mi žena povolila, tiež by som ako muž nemal problém s takým vzťahom :D
no tak mozno je rozdiel aj v dlzke, toho ako dlho ste spolu, ci je v plane aj buducnost, alebo je to viacmenej - jasne, ze je to len na chvilu, alebo uz mate pred svadbou,,,,ak je to len chodenie - randenie, obcasne darceky su v pohode,, avsak obojstranne....ak je uz jasne, ze to zakoncite svadbou,,, rozmaznavanie,, buducej manzelky je viac nez dovolene 🙂 ,,,,,,,ale vo faze chodenia, ocakavat, nejake extra dary, ci dokonca financovanie, nejakych veci do domacnosti,, mi pride take mimo,,,....
Ja fakt nechapem co je zle na tom byt muzom v akomkolvek stadiu vztahu obdarovana.
Zila som v krajine, kde ked chlap otvoril zene dvere tak to uz bolo najvacsie sovinisticke pras... lebo ako si dovolil otvorit dvere a dat mi najavo ze som zena!!!
Nejde tu o to ako si na seba dokazem zarobit (a prikladne sa tym chvalit), alebo ako ukazovat aka som nezavisla (a trpiet, lebo nedostanem od partnera kvety na narodeniny).
Podla mna tu ide o rolu zeny a muza.
Ak ma ale autorka na mysli "iny" vztah, tak si ma s partnerom vydiskutovat fixnu mesacnu platbu...
PS: Nikdy som nebola financne podporovana partnerom/manzelom. Ale skratka milujem byt obdarovana 😝 .
Závisí na čom je žena závislá? Peniaze či láska? Neviem ja nepotrebujem od muža sponzorovanie, samozrejme poteší to, ale poviem to takto my máme každý svoje financie a každý čo potrebuje si kúpi, z toho vyplýva keď chcem drahu podprsenku či kabelku kúpim si a nečakám, že dostanem dáke peniaze a keď chce muž kolesá na auto tak tiež nieje pod papučou veď nech si kúpi. Keď sa pokazí vysávač tak sa dohodneme a dajme tomu kúpi on. Ak očakáva autorka sponzora to je iná téma :D
@21oktober vsetko je individualne a nic nie je cierne alebo biele. Ja dary nemam rada, ale moj muz zastresil financne celu rodinu, aj pocas rodicovskych dovoleniek a nikdy sme nefinancovali spolocny zivot pol na pol, ale mali odzaciatku vsetko spolocne. Ale myslim, ze autorka ma na mysli uplne iny typ vztahu, cize zabavny a nieco za nieco, predpokladam ze on ma davat dary a ona sex?

Za mojih čias ja som očakávala, že ma dovezie domov, a aj odvezie kde chceme ísť.. Ze príde po mňa pred dvere a donesie ružu napr. Aj keby bola z našej záhrady odtrhnuta.. Spodné prádlo som si najsexi kupovala sama, lebo som vedela, že sa mu to páči, a bol vždy v šoku, keď videl... Ale aby som očakávala, aby mi to kupoval on (aj keď sa to párkrát stalo), tak to nie... Max.nejaky darček na narodky, alebo spoločne výročie.. Teraz co ženy chcú od chlapov, no konec... A sa čudujem, lebo v mojej dobe rande ia bolo prioritou, aby žena vyzerala a správala sa ženský, a dnes, ženy chcú byť samostatné, čím dostanú prvý plat, chcú niečo dokázať pred svetom a ukázať aké sú silné.. Ale aj tak očakávajú, že im muži budú "spĺňať priania".. Pise sa tu, že neide o financie.. Chápem, ide možno o to, že to aspoň navrhne, alebo sa opýta, či môže on... A žena aspoň trochu normálna, ak nie je zlatokopka, by to mala odmietnut, alebo aspoň dat najavo vďaku a radosť z ponúknutého... Ak už sa bavíme o dnešnej dobe... Lebo v dnešnej dobe, sa aj chlapi prispôsobili silným samostatným ženám... Čiže asi tak. Moje myslenie