Bolo by pre vas fajčenie marihuany prekážkou?
Zdravim,
mam taku otazku, ktora mozno niekomu pride cudna, no mna len zaujimaju nestranne nazory. Poznam a stretavam sa s jednym chalanom, ktory sa mi paci, uz istu dobu. Rozumieme si, sadli sme si a zatial sa mi paci vo vsetkom. No na poslednom rande doslo nejak na temu drog a on uprimne povedal, ze je prilezitostnym konzumentom lahkych drog, rozumej, ze si semtam s kamosmi zafajci travu… Mna to extremne zamrzelo a stale mi to vrta hlavou. Je to dost v rozpore s mojimi nazormi, povedal, ze pokojne prestane, ze to nepotrebuje k zivotu, ze to len proste v ramci partie… No ja neviem. Ako by ste reagovali vy na mojom mieste? Bol by to pre vas dovod na ukoncenie stretavania alebo len robim z komara somara?
Pozri, ja som stara skola a mne by to vadilo. Ale ty pises o chalanovi, zrejme ste mladi a ja si nerobim iluzie, co sa mladych a travy tyka, viem, ze to aspoñ raz za zivot vyskusaju vsetci, na diskach a cez vikendy si tiez spolu daju. Tu, kde zijem, ma snad kazdy doma nejaky ten stromcek, na vlastnu potrebu je to legalne. Minule som muzovi hovorila, ze my sme asi fakt jedini, co nemame a trava nam smrdi
Mne by hneď začala blikať kontrolka v hlave a áno, u mňa by to bol dôvod na ukončenie. Nechcela by som muža a otca pre svoje deti, ktorý ma skúsenosti s drogami. To, že pokojne prestane ti síce môže povedať, ale neni isté, či to tak aj naozaj bude, hlavne ak tento zvyk v rámci partie praktizuje už dlho.
Mne by to nevadilo, i ked zalezi ako prilezitostne, raz za mesiac? Dva? To je vpohode, lepsie ako sa spit 🙂
Ale super ze ti to povedal narovinu, mam par kamaratov co tiez prilezitostne hulia a radsej to ich zenam nepovedali lebo by reagovali presne tak ako tieto MK zeny 🙂
U mna - narkoman, alkoholik a podobne - NIE, NIE, NIE...
a prilozetostne? no to fakt by som si na krk takeho neuviazala..
tiez si myslim, ze nie je hulic ako hulic. niekomu staci raz za pol roka az rok a niekto bez toho rano ani nevyjde z domu. ak niekto tvrdi, ze to prve sa neda a vzdy to vedie k zavislosti, tak je pekne mimo. zalezi teda ale ktory pripad z nich to je. ten druhy nie je nic moc, rovnako ako alkoholik alebo gambler.
Fakt tu tomu nerozumiem. Tak zeny, matky! sa tu fotia s vinom a nikomu to nevadi. Nevadi, ze popri dietatu su pod vplyvom alkoholu. Ale z marihuany sa tu idete pototo. Pritom inde vo svete ide o legalnu vec.
Čo je to príležitostne? Jedna cigareta za mesiac? To by mne nevadilo. Jedna cigareta (akákoľvek) za deň by mi vadila rovnako ako jedno pivo za deň. Užívanie akejkoľvek drogy častejšie než cca raz za mesiac je pre mňa prekážkou, akurát na rozdiel od väčšiny slovákov tam zaraďujem aj alkohol ;) každopádne, je úplne irelevantné, čo mne alebo ostatným komentujúcim vadí a nevadí. Keď to tebe vadí, jednoducho vzťah ukonči čo najskôr, lebo tebe to vadiť neprestane a nemôžeš očakávať, že on sa tvojmu presvedčeniu bude prispôsobovať.
@beata_k rovnako ako neschvaľujem alkohol, neschvaľujem ani trávu, je to vec osobného postoja bez ohľadu na to, čo je a nie je legálne. Tak ako mnohým ľuďom zničil život ten legálny alkohol, tak ho mnohým zničila aj tá nelegálna tráva. Ja napríklad vychádzam z osobnej skúsenosti, a tá mi jednoznačne hovorí, že by som huliča nechcela. Nehovoriac o tom, že tráva na rozdiel od alkoholu môžu už po jednorazovom užití spôsobiť spustenie duševných ochorení.
Už to nie je dobré, že má kamarátov, ktorí sú s týmto v spojení. Často sa stáva, že takto zatiahnú do drog niekoho. Ja tiež kontrolujem akých má syn kamarátov, lebo teraz je dosť takýchto zlých vplyvov a mladí ľudia si myslia, že to nič nie.
nie, už len z toho dôvodu, že to vedie k závislosti , ktorá môže prerásť do ,,degenerácie,, mozgových buniek a budeš mať ešte väčšie problémy.
Ja by som mu šancu dala s tým, že prestane a už sa k tomu nikdy nevráti, ak poruší dohodu, koniec...
@autorka riešila som rovnaký problém. Pred tým, ako som ním začala chodiť, hulil 1-2x za mesiac. Mimochodom, bola to partia medikov, v súčasnosti sú to už lekári. Názor mám tiež, že neexistuje, mám na tieto veci nulovú toleranciu. Od kedy sme boli spolu, dal si trávu raz, s mojim dovolením a v mojej prítomnosti. Bolo to hneď na začiatku vzťahu. Sme spolu 7 rokov, milujúci manžel, milujúci otec. Predtým tiež dosť alkoholu, teraz si dáme max pohár vína za mesiac. Sam hovorí, že nechápe, čo na tom pití videl. Bolo to prostredie, zábava, nuda a spôsob, ako jeho okolie trávilo voľný čas.
Ja som hneď na začiatku (prvý mesiac) vzťahu vymedzila svoje hranice. Nebola som ochotná isté veci tolerovať a dala som mu priestor odísť. Keďže tráva a alkohol boli iba zábava, ktorou vypĺňal voľný čas, nemal absolútne problém to zanechať. Ani raz som nepočula výčitky, že mu niečo zakazujem. Sme spol 7 rokov, manželia 6.
Je mi len ľúto toho odsúdenia, ktoré sa tu dostáva všetkým huličom. Buď zasadová. Sama pre seba. Keď si vyberie trávu, bud pripravená okamžite ukončiť vzťah. Bez milosti. Kvôli seba a vašim potenciálnym budúcim deťom.
Ja som svoje hranice argumentovala tým, že je mi úplne jedno, čo robí. Ale ja hľadám budúceho manžela a otca svojich detí. A že niektoré jeho zvyky a vlastnosti sú na túto úlohu nepoužiteľné. Preto bude lepšie, ak ani jeden z nás nebude strácať čas.
Prilezitostne znamena, ze sam si nikdy neda, len ked je s tou partiou a zacal s tym vraj nejakych cca 6 rokov naspat. S tym, ze nie celych 6 rokov hulil, boli tam prestavky aj dlhodobejsie. Jemu samemu to vraj nechyba, len ked je v tej partii, da si. Niekedy to je aj 4-6x/mesiac a vraj boli aj dlhe mesiace bez. …
Kolko mate obaja rokov? Na strednej sa kadečo poskusalo, poviem na rovinu... ale takyto chlap do života, rodinu s nim, NO WAY...
@zdenkastanka ja 24, on 25.
Pozri..keby mu to nechýba a nevidí v tom zmysel sám by prestal aj bez teba. 6 rokov robiť niečo v čom nevidí zmysel robi to len tak? Blbosť. Keď mu chutí len tak ľahko sa toho nezbaví
Pre mna by boli prekazkou aj obycajne cigarety, nie to este mariška. Neznasam ten smrad.
Nie, nesla by som do vztahu s takym... casom sa to bude stupnovat, navyse zabija to mozgove bunky.no proste nie...
Určite mi na tomto záleží a vždy som si všímala na chlapovi aj tieto zlozvyky. Pokiaľ som ja nefajčiarka, nepijem alkohol a ani nikdy v živote som neprišla do kontaktu s drogami, občasné fajčenie trávy by mi vadilo. Vždy som dala stopku a viac nepokračovala. Poznam viac ludi , ktorí boli a sú ci už aktívnymi alebo pasívnymi konzumentmi hlavne trávy ale aj iných drog, chodievali sme ako žiaci na besedy do resocializačných centier, kde sme komunikovali s ich klientmi, ci už mladými alebo staršími. Všetko to vždy začalo marihuanou, potom to prešlo k tvrdsim drogám. Toto bola pre mňa podmienka, nájsť si muža, ktorý tomuto neholduje. A to sa mi podarilo, muž nepije, nefajči, neberie drogy. To si na ňom vážim, pretože spolu budujeme náš život a pevne verím ze správnym smerom. 🙂
@ziarifka prečo odsúdenie všetkých huličov? Ja som spomenula, že môže byť úžasným partnerom a môže pri nejakých problémoch nahradiť marišu tvrdými drogami. Mne osobne je jedno, kto si čo robí, kľudne nech si hulí, kto chce, ale partnera, ktorý hulí, by som opustila, neznášam ani cigarety
@beata_k je jedna zásadná vec medzi jedným pohárom alkoholu raz za čas a jointom raz za čas - človek má vtedy úplne iné vnimanie a reakcie, marihuana predsa len zaslape omnoho rýchlejšie, silnejšie a úplne inak, ako pohár vina.. a to ja napr. Víno vôbec nepijem, ani som nepila, takže nemám sa čoho zastávať.. nemám rada alkohol žiadneho druhu a som rada že môj muž to vie a myslí si to isté.. ešte pred rokom pil občas pivo, prestal už ale aj s tým..
Inde vo svete je to legálne, pokiaľ nie je úplne mimo a nepožíva to s kamošmi na dennej báze tak ok. Netreba z toho robiť drámu. Ale neboj sa príde do určitého veku, nebude vedieť zohnať a tým to hasne. Je to to isté ako alkohol, a keď niekto stiahne fľašku s kamošom tak to je v pohode.. tu je však tráva nelegálna, takže týmto to končí.
Ihneď treba takého človeka vymazať zo svojho života, zažila som také, že už bol tak mimo že ma ohrozoval na živote, majú svoj svet,kde nepozerajú na ostatných. Ja som zostala už chorá z neho,psychika išla dole,choroby,nemohla som sa brániť, záchrana bola odísť od takého človeka

Mne by to vadilo