icon

Bolo neslušné povedať svokre, že mám menzes?

29. apr 2023

Bývame so svokrou. Kúpila som si nový bicykel. 2 týždne co ho mam. Minulý týždeň fúkalo pršalo tak som ho nemohla poriadne vyskusat. Dnes som išla na nákup a svokra prečo nejdem na bicykli. Ja nato ze mam menzes tak preto radšej nie. A muž mi dal prednášku aká som neslušna ze som povedala ze mam menzes. Ze žiadna žena také nehovori. To naozaj je to neslušné povedať?

h2
30. apr 2023

@elanor 🤦🏻‍♀️ Čo si ty za osobu?! Len preto, že ty bicykluješ počas menzesu a nemáš s tým problém, tak to tak musia mať všetci? Žena, ktorá používa vložky, lebo jej vyhovujú najviac, si má ísť kúpiť tampóny, či kalíšok, aby mohla ísť na bicykli do obchodu, kam môže zájsť peši? Ja napríklad počas menzesu nemám problém ísť ani plávať. Ale nebudem preto nútiť iné ženy, aby to robili tiež a pochopím, že nie každému to vyhovuje. Zase na druhej strane, sú ženy, čo majú počas menzesu aj sex. Toto je zase pre mňa "no go" a určite by som nechcela, aby ma kamoška presviedčala, že to mám robiť, lebo ona to robí a je to v pohode.

mk1111111111
30. apr 2023

@elanor z mojho pohladu je jazda na bicykli somarina, ci mam, alebo nemam svoje dni. Neznasam bike. Ja rada jazdim v kazdom pocasi a stave (okrem alkoholu) autom. Hold, zmier sa s tym, ze kazdy nema rad bajkovanie. Ale, ak ho mas rada Ty, tak Ti doprajem bajkovanie aj kazdy den, len nevnucuj svoj nazor inemu. Nie vsetci mame radi to iste.

leskovael
30. apr 2023

Skôr ako túto situáciu, by som na tvojom mieste riešila, či je ok mať muža idiota ktorý ťa neustále vychováva, hovorí ti čo je a nieje vhodné povedať - hlavne pred inými a že žijete u svokry, ktorá ti dávala otázky prečo nejdeš na bicykli keď som si ho kúpila (lebo dám ruku do ohňa že sa zvykne starať do xy ďalších vecí)

katkine_terapie
30. apr 2023

Autorka: A inak máte dobrý vzťah s mužom?

vroni
30. apr 2023

Sa tu chechcem, lebo keby sa ma muž pokúsil podobným spôsobom vychovávať, tak by vedela, že mám menzes nielen svokra ale aj celá ulica. A co by som mu tak vo svungu všetko otrieskala o hlavu (slovne, nie doslovne), to radšej nechcem vedieť ani ja. V každom prípade, na moju hubovu polievku by nezabudol pekne dlho. Bytostne neznášam, keď sa ma niekto snaží takto "vychovávať"

jaskolka
30. apr 2023

Nechápem, čo je na slove menzes také hrozné. Veď hádam aj svokra ho mala 🙂 a vie, o čo ide.

pallacinka29
30. apr 2023

co ma spolocne menzes a nebicyklovanie? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

dota6
30. apr 2023

To v dnešnej dobe? Vlastne v akejkoľvek by malo byť normálne. Je to prirodzený proces a všetky ženy aj tvoja svokra menštruovala. :D akože dovi dopo. Tvoj muž je mimo? Asi by som mu dala prečítať túto diskusiu, nech sa preberie do nového storočia.
Odkaz pre toho spiatočnika: Raz keď budeš mať dcéru bude mať menštruáciu, tak sa sakra netvár, že to neexistuje. Čo keď ti povie, oci, boli ma brucho mám menštruáciu. Vyskočíš z okna? Odpadneš?? Ohluchneš? :D

doriiis
30. apr 2023

Máš doma debila....to je celé autorka

lindusss2016
30. apr 2023

@dota6 nie, da jej prednasku o tom, ako je neslusne hovorit o prirodzenych procesoch v tele. Zaroven jej vysvetli, ze deti naozaj nosi na svet bocian a na najblizsie vianoce dostane od jeziska pas cudnosti 🤦 mne rozum zastava, ze niekto este takto spiatocnicky dokaze rozmyslat. Ved je uplne normalne, ze aj dievcata v skole musia oznamit ucitelovi, ze maju menzes, lebo nie kazda to tak dobre zvlada, aby sa chodila bicyklovat.

lindusss2016
30. apr 2023

@doriiis kratke a vystizne 😁

maris5
30. apr 2023

Mna by zaujimalo, ci ma tvoj muz problem kupit ti vlozky alebo tampony. Lebo mozno on to nevie spracovat a ma pocit, ze je to nieco "zle". Mne pride menstruacia ako normalny proces v zenskom tele, a nemam sa za co hanbit ked ju mam, ani ked par dni v mesiaci nerobim niektore cinnosti.

aurora33
30. apr 2023

Asi tu budem za blbu teraz ja, ale čo má spoločné menzes a bicykel? Nerýpem, len sa slušne pýtam. A k téme, nebude tam s manželom viac problémov ako len toto?

nikpa
30. apr 2023

Veď si nepovedala si že máš syfilis 🤦😆 muž nech sa preberie a uvedomí si, že aj jeho matka ho mávala, pre ňu je to prirodzená vec.

zuzinka888
30. apr 2023

Nechapem preco by to malo byt neslusne. My ako pubertacky sme hlasili ucitelovy tv. ked sme to dostali a nechceli/ nenohli cvicit. 🙈. Vlozky s kridelkami boli len v reklame a fakt bolo trapne kazdu chvilu nahanat vlozku v gatkach. Nechapem ako sme mohli v tej dobe zit🤣. A v robote sme sa bezne bavili na tuto temu. Aj dima s dcerami sa bavim.( muz radsej ide surne volat), ale sa nebudem obmedzovat a tvarit sa,ze "problem neexistuje" . A od svokry tuto vycitku- preco nejdes....- uz pocut nebudes. Takze👏👏👏

jesenzima
30. apr 2023

Pre mňa je zábavné, že to rieši muž 😃 asi si ho pohoršila slovom menzes.

tykat
30. apr 2023

@zuzinka888 😁😁😁
"...A od svokry tuto vycitku- preco nejdes....- uz pocut nebudes. Takze👏👏👏..."
Dobry tip... to by mohla svokre na vsetky otazky odpovedat "lebo menzes" a mala by svaty pokoj.

lucimichi
30. apr 2023

@ysseba ja normálne hovorím že mám krámy a to je ich problém že z toho robia neviemčo.. sú divní

babulkomale
30. apr 2023

@elanor mna bolievaju aj tie kosti na ktorych sa sedi na bike, bez ohladu na pohodlnu makku sedacku. Takze nesudila by som, kto moze a kto nemoze pocas menzesu jazdit na bajku. Co zena, to iny priebeh menstruacie. A presne pre toto mam rada empatickych gynekologov muzov, lebo zjavne si mnohe zeny myslia ze ked jedna nema ziadne problemy, nemoze ich mat nikto.

slavomira236
30. apr 2023

Ja jazdim na bicykli stale aj ked mam menzes a to mam 45 a mam ho stale silny ako ked sm mala20...k tbojej otazke nic meusne si jej nepovedalA...u nas menzes nieje tabu ked som na wc vzdy za mnou aj deti napochodovalu a pytali sa co to je...ked som menzes dostala ako 25st rocna som sa hanbila kupovat vlozky myslim ze to patri k veku v 20je som to uz neriesila...

danica2711
30. apr 2023

nepovedala si nič neslušné, väčší problém vidím v tom, že si sa vydala do čudnej rodiny, hlavne za čudného chlapa, a ešte aj bývate u jeho rodičov... toto by som riešila, nie bicykel a menzes

lujza123
30. apr 2023

😂 😂 😂 Ja by som ho asi riadne vysmiala a ešte by som si naschvál celý deň nahlas pospevovala ze mam menzes.

mikadooo
30. apr 2023

Hovorím to bežne. Ženám úplne v pohode, chlapom trochu zaobalene (mám svoje dni). Nevidím na tom absolútne nič neslušné. Je to normálne vysvetlenie prečo nejdeš na bicykli, ako žena žene. Skôr to bolo tabuizované v MANŽELOVEJ rodine, preto takto vyvádza. Daj mu prečítať naše reakcie, to by malo postačiť na to, aby pochopil, že to JEHO reakcia bola neslušná.

elanor
30. apr 2023

@babulkomale ked mas ale take problemy, tak si asi bicykel nekupis nato, aby ti potom stal v sope, ci garazi, len tak na paradu. Lebo raz prsi, druhy raz mas menzes, inokedy hento a potom tamto. A vlastne ti je to cele nehodlnej, takze na non ani vlastne chodit nebudes.

opica_skorica
30. apr 2023

@maranco poslať ho kupit vlozky, super napad. 🤔🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jakoma
30. apr 2023

Moja stara mama hovori na vsetko "TO" (podprsenka, nohavicky, menzes, vlozky,..), ani za svet to pomenovat, moja mama si uz zvykla, ze ja pouzivam normalne slova a pomaly sa naucila:D je to inou generaciou

terezka1947
30. apr 2023

Tak ono to mohlo byť celkom zaujímavé povedať niekde v záhrade nahlas,že mám menzes 😃
Nemyslím,že to bola prednáška kvôli svokre. Skôr sa manžel hanbil,že to len tak vykrikujes.
Keďže dávaš taketo otázky na fórum,nebude problém iba(alebo u) manžela a svokry.

whatever1
30. apr 2023

@elanor Nie je fer sa porovnavat, kazda zena to ma inak. Niektore zeny nemozu pouzivat tampony a kalisky alebo len nechcu a aj to je v poriadku. Ja mam napr velmi silny menzes. Bicykel by mi bol tiez na zaciatku ms neprijemny a radsej by som isla peso. Trenie okrvavenej vlozky alebo m.gatiek o sedadlo bicykla by mi bolo neprijemne a pohybmi pri sliapani do pedalov by som riskovala ze preteciem z bokov. Treti den by som to dala s blbym pocitom a 4.5.6.7 uz v uplne v pohode. A autorka sa nevyhovarala aby nemusela ist do obchodu, ved isla peso.

denithestrange1993
30. apr 2023

Tak povedz muzovi,ze bez tejto neslusnej zalezitosti by na svete nebol on ani ziadny iny clovek. Zaujimave,ze ked ma clovek ine zdravotne tazkosti tak vpohode o nich hovori,ale menstruacne krce su nieco neslusne. Hlavne ze je slusne pytat sa kedy bude dieta 😄

whatever1
30. apr 2023

@terezka1947 Ak by to zakricala tak ze to poculi aj susedia, tak by ho chapala. Ale on jej dal prednasku ze to nemala vraviet pred jeho mamou.