Bolo neslušné povedať svokre, že mám menzes?
Bývame so svokrou. Kúpila som si nový bicykel. 2 týždne co ho mam. Minulý týždeň fúkalo pršalo tak som ho nemohla poriadne vyskusat. Dnes som išla na nákup a svokra prečo nejdem na bicykli. Ja nato ze mam menzes tak preto radšej nie. A muž mi dal prednášku aká som neslušna ze som povedala ze mam menzes. Ze žiadna žena také nehovori. To naozaj je to neslušné povedať?
@elanor vymyslená tu môže byť každá anonymná téma, toto nie je nič absurdné ani kontroverzné. 😀 Skôr som nepochopila, na čo sa podľa teba vyhovorila. Jediný dôvod by bol, aby to mohla oznámiť svokre ale to je asi hlúposť, nemyslíš? 😀
Kedze pises, ze byvate so svokrou... To je tak, kazda rodina ma svoje interne zvyky. Moja mamka napriklad neznasa, ked sa hovori slovo "hnusne". Takze ho doma nepouzivame, ale samozrejme, ked ho niekto pouzije, nie je to nic hrozne, aj ked mamka by sa zhrozila 😀 . Najtazsie je, ked si v novej rodine a nepoznas tie zvyky tam. A vsetci na teba pozeraju, ci si normalna, ved pre nich je to uplne samozrejme, kazda ta malickost... Casom sa naucis ako u nich vacsina veci funguje. Ja ked som byvala u svokry, aj sme sa priamo o nejakych veciach porozpravali a nakoniec aj tak inak robila ci hovorila. Po case som pochopila, ze u nich sa rozprava slusne bez hadok, aby nebolo, ze sa hadame, ale ze vlastne aj tak si kazdy robi potom po svojom. A bolo mi aj povedane, ze darmo povedia jedno, mne ma dojst, ze sa patri nieco ine. Ale nechceli mi otvorene nic kritizovat alebo zakazovat. Iny kraj, iny mrav, kazda rodina ma svoje zvyky a je tazke si na ne zvyknut.
@cocolino234 a viem ja, co ju k tomu viedlo sa nato somarinu vyhovorit?
Obaja su nejake citlivky😀🤭 Normalna vec. Moja svokra aj pred svokrom a v zahrade dnes preberala ze preco uz ideme domov ze nemame doma ani co robit,dcera bola na vylete a my budeme sami doma a bla bla, ze ci chceme ist sexovat,ked sa tak ponahlame😀No to uz mi bolo trosku trapne,aj ked mna teda hocico nerozhodi😀🤭
Nebolo to neslusne, ale v takto pruderne naladenej rodine by som ja osobne menzesy a ine intimnejsie zalezitosti nespominala, na co?
Nejdem na bicykli, chcem ist peso, naco komu co vysvetlovat? Ked vies, ze maju postoje ake maju?
je neslusne mat muza, co povazuje menzes za neslusnu vec
@elanor zato, ze ty sa bicyklujes cez menstruaciu, to teraz povinne musia robit vsetky zeny a ked nie, tak sa len vyhovaraju? a co si ty riaditelka vesmiru?
ja napriklad robim to, co chcem a co nechcem, nerobim.. ani netusim, preco by som sa akoze mala 'vyhovarat' .. 'vyhovaranie' je podla mna len obrana ludi proti manipulacii.. lebo niekto si mysli, ze moze druhemu kecat do toho, co robi a co by mal..
Nie je to neslušné. Je to prirodzena súčasť nášho života, žiadne tabu
@elanor presne ako si napísala, z tvojho uhla pohľadu. Asi si zvyknutá vyhovárať sa na sprostosti a preto sa ako prvé schyľuješ k tomu, že to robia aj ostatní. Ale to neplatí na všetkých. Rovnako neplatí na všetkých, že môžu používať tampóny, že sa cítia komfortne s kalíškom. A menštruačné nohavičky alebo vložka na bicykli? nevieš akú ju mala silnú, veď si to tým tlakom vyžmýkaš naspäť do nohavičiek, ak by si sa cítila komfortne s krvou po stehnách, nech sa páči. Ale neuplatňuj to na všetkých. Ono toto povedalo viac o tebe ako o autorke. 😀😀
@elanor nezaskodilo by uvedomit si, ze tvoj uhol pohladu nie je univerzalny uhol pohladu vsetkych ludi.. prestala by potreba posudzovania, co u koho je vyhovorka.. nerespekt a neschopnost pripustit, ze nie su veci len tak, ako ich vidim ja, narusa schopnost mat dobre vztahy s ludmi
Moja svokra bola narodena v 1919 roku a s mm predo mnou zartovali o sexe. Nie nasom, samozrejme 😄. Povedat svokre, ze mam kramy, je normalna vec.
@taminka1986
No ked sa bude mat svokra nabuduce akukovek otazku, tak odpoved je nepytajte sa mohla by som vam odpovedat a odpoved by vas sokovala. Alebo je neslusne sa take veci pytat, alebo na toto mam naozaj odpovedat, alebo mna naucily hovorit pravdu a vy kladiete otazky na ktore sa pred vami pravda poveda neda. A asi by som to aplikovala aj na manžela manžela.
Jasne ze je to v pohode, ale ze úplne v pohode, tiež by som to takto povedala. Svokra je žena myslím ona také tiež mala 😁 mam pocit ze mužom hrabe, už nevedia co nám na oči vyniesť.
Ak si 14 ročné dievča z 18. storočia, tak to naozaj nebolo najvhodnejšie, o to viac, že ťa musel upozorniť muž, bola to úloha tvojej guvernantky.
Nechápem čo je poburujúce na tejto téme medzi dvoma ženami. Veď ženy sa o tom bavia bežne. Mňa zaráža chovanie tvojho muža, že sa ťa snaží vychovávať. Treba mu nastaviť hranice čím skôr, lebo sa tak k tebe bude správať stále. Keby mňa sprdol kvôli takej blbosti, tak by som ho poslala do ..., niekam.
Ocividne muz sa zenskym veciam vobec nerozumie. Neviem co je na tom neslusne. Praveze v dnesnej dobe sa zeny medzi sebou bez hanby bavia o svojich menzesoch. A svokra je tiez zena, tak to chape. Ak mas so svokrou dobry vztah, normalne by som jej to povedala, ze ci sa nahodou neurazila, lebo toto povedaltvoj muz 😄😄😄😄
Neslusne by bolo keby jej povies: ty krava, ved mam menzes 😄😄😄😄
Mas len pridrbaneho muza, to je vsetko. Moj bol tiez taky, ze vkuse ma vychovaval, a tiez aj jeho mama si ho nevedela upratat. Teraz s mojim rozumom by som mu ukazala prostrednik a s usmevom odkracala do obchodu. Nech sa este polhodinu prezehnava a predychava.
Keď som bola dieťa tiež to bolo u nás tabu. Zato som bola v totálnom šoku keď som 1x dostala krámy. Nepovedala si nič nevhodné. Prúser by bol keby si tie krámy ako dospelá mladá žena nemavala
Aj tak je z toho celeho najvacsi problem ze byvate so svokrou.
Určite nie, je žena a vie , o čom točíš
Bola to normálna odpoveď. Nič neslušné na tom nie je. Povedala si pravdu. Nech sa obaja strčia do mysacej diery, akí su prizemni.

@elanor veštecka guľa ti nefunguje. Odkiaľ vieš ze som cely deň nepila? A nie je to vymyslená téma. Ale beriem to ako kompliment ze aby ženy tu neposlali. Píšeš do tejto témy tak si neposlala.