icon

Brali by ste to ako podraz?

13. jún 2022

Som 2 roky vydatá, ešte nemáme deti. Posledný mesiac mi manžel stále hovoril o rybačke. Na začiatok poviem, že nie som žiadna stíhačka, každý máme aj svojich kamarátov a svoj program osamote a nikdy som sa k nemu nasilu netlačila. On si musel kvôli tomu prehodiť v práci služby (kvôli čomu mal veľké problémy, ale tak je to jeho problém) a hovoril mi ako sa teší, že tam pôjde so strýkom a bratrancom a urobia si pánsku jazdu, budú spať pod stanom a už dopredu ma pripravoval, že veď tebe by sa tam nepáčilo, sú tam komáre a nie je tam wc ani sprcha (mala som akurát tento víkend menzes). Ja som si povedala, že fajn, aspoň si oddýchnem trošku osamote, v piatok pôjdem do práce, v sobotu poupratujem a v nedeľu pôjdem k rodičom. On v piatok skoro ráno odišiel, ešte predo mnou velice balil stan a spacáky. Ja som prišla poobede z práce a pozrela som na messenger. Švagriná, mužova sestra, je taká že zdieľa každý jeden prd na facebooku a zrazu pozerám, že pridala do príbehov fotku, že je aj s jej mužom a ich 10 mesačným synom na rybách. Ja už som trochu tušila, ale povedala som si, že možno sa tam iba na chvíľu zastavili, totiž muž mi tvrdil, že idú chytať cca 10 km od nášho domu (hovoríme si vždy kam ideme, ak by sa náhodou niečo stalo). Ale nedalo mi to, tak som celý víkend pozerala, čo pridáva a nevychádzala som z úžasu. Nakoniec z pánskej jazdy bol rodinný výlet, kde boli aj svokrovci a dokonca mužova babka aj so psom a dve sesternice s 20ročnými kamarátkami. Nebola to žiadna stanovačka bez wc a sprchy, ale bývali v luxusných chatkách. A čo ma najviac nasralo, tak ma oklamal ešte aj v mieste a nakoniec boli kdesi na maďarských hraniciach a boli sa tam kúpať vo wellnesse v sobotu. Ja som s mužom telefonovala, keď som to objavila a on pekne pokračoval vo svojich klamstvách. Dnes prišiel domov, tak som to na neho vybalila, že prečo ma bezdôvodne oklamal a vynechal z rodinného výletu (nie že by som tam s nimi potrebovala byť, ale ide mi o princíp, veď aj ja som jeho rodina) a ešte mi klamal aj o mieste, kde boli, lebo keby ho na tej rieke 10 km od domu nenájdem, tak ja by som asi skolabovala že sa utopil. On začal habkať a vyhovárať sa, že ja by som aj tak nešla a vlastne to otočil, že ja som tá zlá a nechápe, prečo sa hnevám, veď bol len s rodinou na rybách a nechodil po baroch a teraz je na mňa ešte on urazený. Keď ma oklamal v takejto maličkosti a vlastne ani nechápe, čo urobil a neospravedlnil sa, môžem mu vôbec ešte veriť alebo to ozaj preháňam? Neviem, už sa fakt cítim ja ako tá zlá..

juliet86
18. jún 2022

ja len tolko ze tvoj manzel je aky slaby trapny neschopny klamar 😅😅😅 to naozaj nevedel povedat svagrinej nech si bastavi zdielanie so vsetkymi okrem teba? 😅

nominativ
18. jún 2022

Prežívam túto tému dosť s tebou, myslela som na to, ako to dopadlo. Každopádne... Toto nebude celá pravda, za mňa ani nemá zmysel nejako po tom pátrať, tam sú magori asi komplet všetci.

luccija
18. jún 2022

Obrovsky podraz necitala som vsetko

luccija
18. jún 2022

@juliet86 ktovie co povedal svagrinej, ze nechce ist a pod...

luccija
18. jún 2022

Citam dalej...takze svokra je dovod ani ma to neprekvaouje...len by ma zaujimalo, ze co by muz povedal, ak by som tam chcela ist?Teraz mu hral do karat tvoj menzes a pod...otrasna situacia mozu sa hanbit vsetci...neviem ci by som chcela zotrvat v takej rodine kde svokra povie a chlap Ta oklame a este z teba spravi hysterku.Rodina by sa mala tolerovat, ved vas bolo vela stratilo by sa to...ktovie co si myslia ostatni...tvoj muz je slaboch radsej utecie na nocnu, aby nemusel vysvetlovat...zatial by som nekomunikovala a travila cas po svojom.Pre mna by bol toto obrovsky podraz

silver84
18. jún 2022

Je mi na grcanie. Musis byt velmi smutna z toho 😪
Toto nastrbenie dovery a falosnost jeho rodiny, uz je veru na rozvod. Ak by si to tak citila, skor bez vsetkych posles do certa,, odporucam si predpripravit podu. Co sa tyka papierov, majetkov, prepis energii, lebo tato familia ti bude podla mna hadzat polena pod nohy i pocas rozvodu. Takze co je tvoje, este pred podanim rozvodu dat pravne na poriadok

blunka
18. jún 2022

Bola som veľmi zvedavá ako táto téma dopadne.
Svokra naozaj môže byť dôvod tých klamstiev. Ale verzia ktorá ti bola podaná švagrinou mi nepripadá reálna, vety už boli dopredu dohodnuté s tvojim mužom a on už dávno vie že si u švagrinej bola. Už teraz je dohodnutá aj verzia ktorá sa bude hovoriť u svokry.
Skôr mi príde smutné, že si sa uspokojila že to SVOKRA ona je tá zlá ježibaba (ako ano asi aj môže byť) a tvoj muž chudáčik kvôli nej musel klamať. Chudáčik medzi dvoma ženami.
To že sme sa dozvedeli dôvod klamstiev (dajme tomu budeme veriť tomu že dôvod prečo ťa tam nechceli bola svokra), nijako neznižuje mega klamstvá tvojho muža voči tebe.
Ono v podstate je jedno aký bol ten dôvod. Ide o to klamanie samotné a detinské správanie sa po odhalení klamstiev.

timing
18. jún 2022

Neverim, ze je to o svokre. Prosim nebud tsk naivna a neuspokoj sa s tymto dalsim klsmatvom.
Svagrina je sestra, ona bude chranit brata. Aj vlastna mama bude chranit svojho syna- vezme spina na seba.
Co ine " uspokojive" Ti maju povedat? Tam sa neda nic ine vymysliet.
Ak by bola pravda ze svokra organizovala pobyt, ver tomu,ze svagrina zablokuje fotky pred Tebou
Toto je uz len aliby pre neho. A pravdu od jeho rodiny aa nedozvies. Nikdy. Uz su dohodnuti co Ti povedia. On sa vyhyba aby nemusel vymyslat klamstva lebo mi to nejde.
Neuspokoj sa s tym,ze ved svokra je zla a synacik je nevinnny. Fuj, mozno prašil v aute dakoho a ty sa nad nim zlutujes lebo nechces riesit - rozvod.

ahhola
18. jún 2022

A oklamal ta prvý raz ci lož je jeho pracovná metoda🙆‍♀️

laila22
18. jún 2022

@timing on jej to ešte pár krát urobí a potom ona dozreje na rozvod. Teraz je z toho v takom somku, že jej to hlava nebere... Uspokojí sa s nejakou chabou výhovorkou.

sojorez
18. jún 2022

Autorka, uz aj keby bola ta verzia so svokrou pravdiva, premyslela by som si dalsie zotrvanie v manzelstve. Pretoze jedna vec je svokra, co Ta nechce na rodinnej oslave (a Ty rodina si) a druha vec je, ako sa k tomu postavil Tvoj muz. Mohol povedat, aka je vec, mohli ste si to vysvetlit, ale nie. On predvadza sceny ako z Narodneho divadla, bali stan, trepe o komaroch.... Napriek tomu, ze si ho konfrontovala, stale sa s Tebou neporozpraval, nevysvetlil a neospravedlnil sa. Aj keby si to s najvacsou noblesou presla, v buducnosti Ti to bude velmi ovplyvnovat zivot. Ziadna dovera a spolahlivost na muza, budes tahat za kratsi povraz oproti jeho mame. A este ked do toho nedajboh pridu deti...

vevesh
18. jún 2022

Akoze povazujem za silu, ze autorka si cely tyzden muza nevidela, lebo sa jej vyhyba na nocnych😱😱a po 4 dnoch dosla za svagrinou a uspokojila sa s tym, ze na vine je "zla svokra"🥴🥴🥴 ja neviem, som dost stoicka osoba s maximalnou trpezlivostou a len tak ma nieco nevytoci.....ale pri takomto niecom by mal muz uz na druhej nocnej take rosambo, ze by ho nocne mory dokonca zivota matali....🤨🤨🤨🤨beriem, ze autorka je v soku, ale tak svojho muza si hadam vie po 2 rocnom manzelstve posadit pred seba a vycistit zaludok a nie tyzden cakat, dokym sa milostivy pan uraci vobec pozdvihnut zrak na nu...

pebu
18. jún 2022

Keby si mala dost rozumu a dost sebahodnoty,tak by si utekalaaaaa z tohto manzelstva velmi rychlo. Zial,vyzera to tak, ze nemas, za vsetko moze akoze zla svokra a Tvojho muza este lutujes. Mne je luto Teba. Vsetky baby Ti tu dobre radia, ale aj bez tych rad, Ty niekde vnutri vies, ze toto nie je v poriadku, ale este nie si dostatocne schopna s tym nieco urobit.
Tvoj muz je uplne neschopny zreleho usudku,k Tebe sa zachoval ako v zumpe (aj predtym aj potom co si na to prisla) a moja Ty tam ides si vypytat este viac hovien...no prosim.
Dopadnes s touto celou rodinou a hlavne s Tvojim bezcharakternym muzom velmi zle...su aj lepsi na svete a je ich velmi vela oproti tomu Tvojmu..Ty si si latku postavila totiz prilis nizko..
Nebudem Ti drzat palce,lebo je to Tvoj zivot a Ty si momentalnu urcujes buducnost..stastie k tomu nepotrebujes.
Pekny den prajem aj vsetkym,ktorych tento pribeh zaujal a snazia sa autorke otvorit oci.

momoftwo
18. jún 2022

Bridia sa mi take veci, ale asi by som sa mu pozrela do telefonu kolkokrat za tento tyzden volal somsvojiu sestrou pripadne aj s matkou😁 Ten pribeh co ti povedala svagrina mi smrdi klamstvom. Ale nech to bolo hocijakom zachoval sa ako cisty luzer, uplny vsivak..kebyze teoreticky(nepravdepodobne) to bolo aj tak, ze svokra povedala ze tam chce len rodinu-svagrininej muz je rodina a ty nie? Tak tvoj muz mal proti tomu vyvinut tvrdy odpor, to by spravil kazdy jeden milujuci muz..a ked to bolo tak ze si chodil po vytrtkoch..tiez cele zle cize za mna je toto uplny game over, nemyslitelne cosi pre fungovanie celej rodiny do buducna.

kandelabra
18. jún 2022

Tiež si myslím, že to niečím smrdí. Nepríde mi pravdepodobné, že tvoj muž robil celý tento cirkus len kvôli svokre. Niečo mi na tom proste nesedí. A švagriná je tiež taká dobrá duša, že ti za mesiac čo sa to plánovalo nič nepovedala, ale teraz ti nemá problém povedať, že to jej mama celé takto spískala, a všetci, vrátane tvojho muža, to radostne uvítali. Možno by si sa mohla spýtať mužovej babky, myslím, že ona by mohla mať trošku inú verziu príbehu.

elizabet173
18. jún 2022

@autorka ty si neuveritelne naivne stvorenie, teba otiahne kto len chce. Zijes so svokrou alebo s muzom? Uvedom si, kto ta klame

diaszoky
18. jún 2022

Ano brala toto sa v manzelstve nerobi

adriannasvk
18. jún 2022

Ja nemam slov...precitala som diskusiu a mam iba jeden zaver....tvoj muz je ale ze obrk.k.t. za ten tyzden co ty cakas na jeho vysvetlenie,by som mala uz podanu ziadost o rozvod. A panko (ak mate spolocne byvanie) by mal uz pobalene a moze ist k mamicke alebo sestre.

moonlight1210
18. jún 2022

Toto je jeden z momentov, ked zivot cloveku plesne do ksichtu rovno cely cerveny banner.

A necha na nom, ci sa tej sance chopi a zmeni kurz, alebo ostane pokracovat v tom istom.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
blunka
18. jún 2022

Mne zase autorka nepríde hlúpa a naivná ako niektoré tu píšete.
Ona konfrontovala JEHO, potom SESTRU nebojí sa ozvať.
Aj sama písala, že sa jej výpovede muža a sestry nezdajú. Aj cíti a vie vie že to celé neni OK a že z nej robia blbku. Aj chápe čo jej tu píšeme my.
Podľa mňa keby sa to stalo jej kamoške, tak jej radí koniec a balenie kufrov.
Len keď sa to týka samotného človeka, tak je to taký nečakaný šok a sklamanie z najbližšieho človeka .... že reaguje takto a ešte sa ide rozprávať so svokrou prečo ju tam nechcela (zbytočný rozhovor), skrátka ešte hľadá vysvetlenie ktoré by ju zobudilo z toho zlého sna. Ale nie je hlúpa, ona chápe to čo jej my píšeme, len nemá také pohotové reakcie keď ide o ňu. Spamätáva sa. Ale neverím že mu naletí a tento vzťah vydrží ďalej.

elizabet173
18. jún 2022

@blunka ty by si sa po takomto niečom ešte o niečo snažila? Ako môže veriť takémuto človeku? Nevie, čo jej život prinesie a mať vedľa seba muža, ktorý si naplánoval takéto klamstvo? Ako zareaguje v zložitejších životných situáciách, veď sa na neho nedá spoľahnúť, Je naivná a snaží sa ho ospravedlňovať

blunka
19. jún 2022

@elizabet173 Nepochopila si môj príspevok a ani autorky, píšeš že tvrdím niečo čo netvrdím a autorka robí niečo čo vôbec podĺa jej príspevkov nerobí. Skús prečítať ešte raz. Je ĺahké nepozorne očami pobehať napísané a byť reakcným hrdinom za obrazovkou, keď sa ťa to netýka. Ona to ale žije.

elizabet173
19. jún 2022

@blunka veď nech si to žije, keď jej to vyhovuje. Príspevky som čítala všetky, myslím autorkine, ja nemusím byť žiadnym reakčným hrdinom, mne je ukradnuté, či s ním bude alebo nie. Nehnevaj sa, na toto neexistuje vysvetlenie. Ja som nepísala žiadne konšpirácie, že bol jej muž niekde s inou a potreboval to zakryť klamstvom. Skrátka klamal, plánoval to dlho, to by bolo pre mňa neprekonateľné. Čo si s tým urobí ona, je jej vec

blunka
19. jún 2022

@elizabet173 jej to vyhovuje 🙂 ? Už netrep za ňu čo si ty domýšľaš a čítaj doslovne čo autorka (aj ja a ľudia) píšu a nie len každú tretiu vetu. Našťatie väčšina ľudí pochopila.

midori123
19. jún 2022

@elizabet173 prepac, ale pises uplne z cesty a hras sa na velku hrdinku. Netyka sa ta to priamo, neprezivas to emocne, nemusis si riesit ,,novy zivot” takto narychlo, preto sa vyjadrujes ako by si toto tamto, hento sramto a je vymalovane!
Autorka to zije, preziva a snazi sa to spracovat. Ono to nie je zas take jednoduche.
Na urcite rozhodnutia musis dozriet, ziskat odstup a potom mozes konat.
Myslim, ze autorka to uz vsetko vie, no ten cas musi prist.
A ver tomu, ze pride.
Ja jej k tomu vsetkemu, len chcem popriat pevne nervy a nech to co najskor preboli💪😊

laila22
20. jún 2022

Autorka, aký bol víkend? A aké bolo stretnutie s manželom a svokrovcami?

elizabet173
20. jún 2022

@midori123 prečo by som sa hrala na veľkú hrdinku? Ako vieš, čo mám za sebou ja? Ale každá z nás má mieru tolerancie a úctu sama k sebe niekde inde.

bilancia
21. jún 2022

uf , no toto ma zabolelo aj za teba este. necitala som diskusiu ,ale s jeho rodinou mas aky vztah? lebo mi to pride, akoby ho zmanipulovali a "prinutili" ho klamat ,aby si s nimi nesla, a este k tomu aj svagrina pridavala pribehy, kde clovek vidi, kto si to pozera ( pride mi to,akoby to robila naschval este, aby sa to prevalilo pred tebou a bol z toho este vacsi konflikt).

oblecenie99
21. jún 2022

...ty si sa v tom nevŕtala dôkladne a najmä hneď preto, lebo pravdu vedieť nechceš...

Ale ak je to aj tak, ako ti hovorila švagriná, tak si polož otázku, že čo také zlé by si musela pre tú rodinu (nie tvoju, oni ti priamo povedali do očí, že to bolo bez teba, lebo tam mala byť len ICH rodina) urobiť, že oni si naplánujú výlet spolu s tvojim mužom - nie bez teba, ale rovno poza tvoj chrbát. Tvoj muž sa len snaží sedieť na dvoch stoličkách, v skutočnosti sedí len na jednej a nemáte ju spoločnú.

Tvoj život, tvoje rozhodnutie, samozrejme sa to nedá len tak zhurta všetko nabúrať, ale zamýšľaj sa dosť, veľa a veľmi intenzívne. Tu nejde o to, že ťa svokra nemá rada. Tu ide o to, že jej syn ti to doteraz nevysvetlil, vyhýba sa ti a necíti potrebu sa ti ospravedlniť za toto. Tam je tvoj problém, nie v svokre,