Brat mi nechce ísť za svedka na svadbu
Mám brata, má vyše 30, len sedí doma, nič nerobí, nikam nechodí, žije u našich, neprispieva ani korunou.
Onedlho sa vydávam a poprosila som ho, či by mi išiel za svedka. Najprv súhlasil, teraz odmietol. Ja neviem či má nejakú sociálnu fóbiu (po rokoch zavretých doma by som sa ani nečudovala), ale veľmi ma to sklamalo. Že sa kvôli mne nepremôže. Mama s otcom ho asi budú chovať do ich smrti, je to ich vec, vo všetkom ho len ospravedlňujú a otec povedal, že keď nechce tak nechce. Som sklamaná aj nahnevaná.
@oliva276 Nie
@komplikovana Čo sa svadby týka, tak pôjde, ale nechce. A na hostinu nechce ísť, ale pôjde aspoň na obed.
@bloger Ďakujem Ti ☺️
Ja som máme povedala, nech ho vezme k psychológovi, lebo to nie je normálne, že nevie fungovať. Aj keď som bola s mojím nastávajúcim na návšteve, tak bol zavretý vo svojej izbe, vôbec so mnou a mojím snúbencom netravil čas. Snúbenec ho videl pri príchode a potom až po dvoch dňoch po odchode.
Spajas nespojitelne veci, nemusi idt ani na svadbu ak sa on na to neciti.
Urcite je ti to luto, ale on taky je.. Rokmi sa to u neho prehlbuje.
Nie je povinnostou rodiny ani na svadbu pozyvat ani tam chodit. Sme ludia, kazdy ma ine priority, zivotne situacie.
Ak ta nebavi kupovat mu darcek lebo ty nedostavas nekupuj. Preco roky kupujes? Tiez svojim sposobom zivis jeho "zivot"...
Zi si ten svoj po svojom, nie ako ti kazu ini. Tvoj brat v tvojom zivote nie je, aku pridanu jodnotu by mal na svadbe, kde by sa necitil vo svojej kozi?
Dobrý divoch bože môj.. a má vôbec nejakú školu skončenú? Obrovská chýba rodičov . Okamžite zobrať videohry a kopnúť ho do zadku nech ide okamžite aspoň mesto zametat! Prizivnik neschopný, hrôza! A presne ako píšeš.. oni sa pominú a tebe ostane na krku!!! Už dávno to mali riešiť, veď to je nehorázne toto. a oni ho ešte podporujú keď ho tak nechávajú žiť.. šialené 🙈🙈🙈
Nerozumiem načo si toho človeka zveš za svedka na svadbu ak máš na neho názor taký ako máš? Lebo sa to patrí, lebo to je tvoj súrodenec? Radšej si zvol človeka, ktorý je blízky tvojmu srdcu a nie takého, ktorého neznášaš, za to, že sa priživuje na rodičoch.
premyslam, ci ta viac stve, ze je doma u tvojich rodicov alebo ze odmietol ist za svedka. lebo tie dve veci spolu nesuvisia... na jednej strane ti rozumiem v tom, ze ta to mrzi, ze by si chcela brata za svedka. ale ozaj ho tak velmi chces, ked mas k nemu taky postoj, aky mas? alebo to je len "povinna jazda", ze ty si to tak povedala a tak to bude? na strane druhej, to ze nepracuje a ze neprispieva, ho napasuje do ulohy, ze musi posluchat a plnit priania ostatnych. aj ked ide o sestru. co sa tyka fungovania tvojho brata, je to zalezitost rodicov a v 30tich rokoch je neskoro to zacat riesit, najma nejake kratke obdobie pred svadbou, ked - povedzme si na rovinu - su tie emocie casto vacsie ako treba. a pokial to nevadi rodicom, tak myslim, ze ty mas ako buduca nevesta ine starosti.
Ojijoj, brat je na tom horšie psychicky ako si myslíš. Treba to poriešiť. Nenut ho, svedka zmeň. Ale bratovi treba pomôcť.
Rodičia mu platia zdravotné poistenie, alebo je dlhodobo na ÚP?
@oliva276 Rodičia mu platia zp.
@oliva276 On by na úrad nešiel.
Rešpektuj jeho rozhodnutie. Hľadaj si iného svedka.
Ber to ako fakt. Ty sa vydávaš a ideš svojou cestou. Tvoj brat má svoju cestu, alebo skôr hniezdo, z ktorého nevyletí. Je ako balvan, s ktorým nepohneš, tak nestrácaj energiu na takéto hlúposti. Zavolaj za svedka takého, kto sa z tej úlohy bude tešiť a všetci budete v pohode.
Prečo brat za svedka? Ja som bola za svedkynu už na pár svadbách, kde som bola blízka priateľka nevesty, poznala som ich vzťah, pomáhala im s prípravou atď. Mne tiež bola za svedkynu blízka priateľka, ktorá náš vzťah videla od začiatku, bola mi vždy oporou, keď som čokoľvek potrebovala, pomohla mi. Ani by mi nenapadlo volať si sestru či brata, pre mňa je svedok na svadbe blízky človek, na ktorého sa môžem obrátiť vždy a ktorý ten manželský vzťah a oboch manželov naozaj pozná. Už som to zaznamenala u viacerých ľudí, že chcú súrodencov za svedkov a teda nerozumiem tomu moc. Hlavne keď väčšina z nich má fakt biedne alebo žiadne vzťahy so súrodencami, ale "očakáva sa", ze ich zavolaju ako svedkov. Total čudné
@cocolino234 Všetko je to vina rodičov. Ja sa nehádžem o zem, ale čakala som, že ako brat mi pôjde za svedka. Ale v poriadku, požiadala som už kamarátku.
@cocolino234 Áno, aj jedlo do izby mu prinesú, keď od neho chcú, aby išiel vysypať kôš, tak ide, ale až vtedy, keď on sám bude chcieť. V skutočnosti sa asi skôr hnevám na rodičov ako na neho.
On je mentálne retardovany alebo aký je dôvod takéhoto "žitia"?
On sa ani s rodinou nestretáva, keď niekto príde k našim, je zavretý v izbe, keď idú naši k babke, tete..on nejde. Mne sa to nezdá ok, ale ja nemôžem urobiť asi nič.
@alchemilkazltozelena Mama raz v hneve povedala, že "doktor mal pravdu"(ohľadom brata). Neviem čo tým myslela.
Neodpisala si mi či má nejaku školu. Alebo kedy to začalo toto celé že tak žije... Veď to je hrozne.
Myslim si, ze tvoj brat ma nejaku diagnozu. Toto chce urcite odborne vysetrenie. Ked tvoji rodicia somru, z neho bude bezdomovec, troska. Ak ho maju rodicia trochu radi, nech mu pomozu lebo zatial ho tahaju ku dnu.
Trapi ta viac veci ohladom tvojej rodiny. To, ze brat ti odmietol Ist za svedka a rodicia ho v tom podporili, je len vrchol ladovca. Mas to tazke. Rodinu si clovek nevyberie.... Zelam ti ale krasnu svatbu a stastny spolocny zivot s mazelom 🙂
A este som zabudla napisat, ze tvoji rodicia urcite vedia nieco co ty nie. Inak si tu prehnanu starostlivost a ustupky voci bratovi neviem vysvetlit
@alchemilkazltozelena Je vyučený maliar.
@0kristina0 Tiež si to myslím, že tam niečo nebude v poriadku. Ale veď aj takého ho mohli vychovať, lenže oni ho odmalička obskakovali ako nesvojprávneho. Vychovala má na tom značný podiel.
Ja trvam na tom, ze je to vychovou. Neustale obskakovanie, ziadne povinnosti, tvoji rodicia maju na tom svoj podiel ale to oni nikdy nepriznaju.
@0kristina0 A keď im to poviem, tak mi vynadajú. Rozmýšľam, či má vôbec zmysel im ešte niečo hovoriť. Čudujem sa, že im nedochádza, že ak zomrú on bude bezdomovec.

@komplikovana To mi rodičia povedali, že sa budem o neho musieť postarať ja. Absolútne odmietam živiť darmožráča.