Brat nám znechutil jeho nastávajúcu

9. feb 2024

Ahojte. Zacnem rychlym nahladom do bratovho vztahu.
Nasiel si priatelku, podarilo sa im splodit dieta, tak zacali spolu zit, ked malo dieta 2 roky, prisiel jej na neveru. Vtedy bol na tom psychicky dost zle a vyplakaval, ako mu ublizila, aka je to k...a, svina neviem co, kym on makal, aby mali z coho zit, ona si u nich doma uzivala atd. Takto ju vlastne celej rodine opisoval a jasne, ze ju nam tym znechutil. Kvoli dietatu sa dali znova dokopy a po necelom roku od tejto ich krizy sa idu brat. Pozval nas na svadbu, ale najhorsie je, ze nikomu z rodiny sa tam nechce. Mame este totiz v zivej pamati, ako to cele bolo po odhaleni jej nevery. Ziju v Nemecku, tak sem ani dako casto nechodili, moznp tak 3x do roka, cize ani predtym sme k nej nemali nejaky vrucny vztah.
Akoze ja sa priznam, mne je to aj jedno, ako ziju, ved to bolo jeho rozhodnutie, vratit sa k nej, je dospely, vie sa za seba rozhodovat. Ale privitat ju srdecne v rodine mi tiez nie je akosi po chuti. Ked uz sa chcu brat, mohli sa vziat aj tam v zahranici o dvoch svedkoch, brat dobre vie, aky postoj k nej maju hlavne rodicia, u ktorych plakal najviac a teraz caka, ze tam s usmevom budu na svadbe tancovat.
Neviem ako sa k tomu postavit, co by ste robili?

monicazbb
9. feb 2024

Mam tichy pocit že ani brat nebude taky nevinny.

malav
9. feb 2024

No zapeklita situacia. Ale brat sa pre nu rozhodol, presne ako pises, je dospely. Jasne, ze ked mu bolo ublizene, tak na nu nadaval.
Na svadbu by som isla a nedavala by som jej najavo, ze ju nemusite ani nic podobne. Prekusnite to kvoli nemu a normalne chodte.

anjelicek26
9. feb 2024

Kusla by som si do jazyka a šla na svadbu.. co bolo bolo,čo bude bude,maju dieta a vydiskutovali si to... je to ich vec a rozhodnutie a bratovi na tom, aby ste prišli,zalezi... tak pojdete a vyhnite sa hadkam...

marianarem
9. feb 2024

Mam takyto pripad v okoli, len tam bol.nevernikom chlap. Jej rodina normalne prisla na svadbu. A tym dvom to normalne dobre funguje, deti su uz dve a uz su skolaci, minulost je minulost, dali to dokopy.
Ja by som sla.

beata_k
9. feb 2024

Ak bude brat stastny, tak tebe neostava nic ine len ano, "usmievat" sa na svadbe a urobit mu radost.

autor
9. feb 2024

@monicazbb preco?

nifnea
9. feb 2024

Normalne chod na svadbu a nic neries. Milovat ju nemusis a ktovie mozno uz im to bude klapat.

viestta
9. feb 2024

Je to ich zivot, oni dvaja sa vysporiadali s tym co bolo. Brat vam ju neznechutil. Znechutili ste si ju sami z toho co sa stalo. Ked nechces nechod, ale vysvetli to bratovi preco nechces ist. Ublizis mu, ale to uz si vysporiadaj ty sama so sebou.

domi2425
9. feb 2024

podobnu situaciu mame v rodine😅odosobni sa, nie je to tvoj vztah a nikoho v rodine vitat nemusis, on si ju vybral, on s nou zije.. a myslim si ze je to mile gesto ze robia svadbu a ako rodinu vas tam chcu aj ked ziju v zahranici

marca12
9. feb 2024

Neriesila by som minulost a isla na svadbu. Co bolo,bolo. Mozno sa obaja z toho poucili a dali vztahu sancu.

anketkarka
10. feb 2024

Nejdeš ju vitáť. Ideš na svadbu bratovi ukázať ako Ti na ňom záleží. Je to ich rozhodnutie. Ich život. Ich pozvanie. Ak Ti na ňom nezáleží, tak nechoď.

slovakboy
10. feb 2024

Nevera si vyžaduje odpustenie. On jej odpustil. Je to macher. Vy nie. Tak trpíte blbým pocitom voči nej. Ale to je váš problém. Nie ich dvoch. Ja vás chápem aj vašich rodičov. Predsa ste trpeli s ním. No mali by ste sa nad to povzniesť.

sasesoe
10. feb 2024

Každá minca má dve strany a vy máte všetky informácie podané len jednostranne... Jasné, je to Tvoj brat a kebyže neviem čo, tak "držíš jeho stranu" a ona je "tá zlá"... Vždy je toho viacej, čo sa nepovie...
Momentálne je "bratovi strana" = rozhodnutie vziať si matku svojho dieťaťa, asi netrpí amnéziou a ma k tomu svoje dovody.... Čiže logicky by ste ho v tom mali podporiť...

cacianka
10. feb 2024

Kedysi som veľa x počúvala rady, že keď máš s partnerom problémy, nehovor o tom mame a blízkej rodine . Vy sa uzmierite, ale rodina nezabudne...
A už je to tu.
Ja by som sa najskôr s bratom porozprávala a vysvetlila si tu ich zmenu, a náš postoj. Nech sa tie pocity z "ku.rvy" nejako otupia tak ako u neho, a až potom sa rozhodnem či na svadbu pôjdem.
Mne by tiež nešlo krkom zažiť takéto jeho zrútenie zo zrady a podvodu , a teraz po pár mesiacoch by som sa mala hrať na chrumkavú rodinku. Ja by som nemohla ísť na obrad a svadobnú hostinu bez nejakého rozhovoru a strávenia situácie, nevydržala by som a hodila šablu.
Povzniesť sa je ľahké povedať, ale nejde to len tak odrazu urobiť

domkakvet
10. feb 2024

Rozhodol sa tak tvoj brat, tak ze na svadbu by ste mali ist.

januska12323
10. feb 2024

Brat sa rozhodol, že si ju vezme a to aké máte vy pocity je úplne jedno. Normálne by som šla na svadbu a užila si ju.

thoughtfulweirdo
10. feb 2024

Pre teba je prednejší nejaký tvoj pocit pred tvojím bratom?
Nuž, opäť tu chýba komunikácia. Keď sa k tomu on sám nemá, ty ho oslov a podebatuj s ním o ich vzťahu, o práci, ktorú spolu odviedli, o dôvodoch, prečo si ju chce vziať. A najdôležitejšia vec - tebe partneri súrodencov ani ostatných ľudí vôbec nemusia vyhovovať, stačí, že vyhovujú im 😉

svetlonos
10. feb 2024

@autorka,
napisem ti jeden pribeh. Bol raz jeden pár, ktory mal velmi oekny vzťah. Kamarati ich brali ako vzor (ten pár nevedel ze je tak brany).
Po 2 rokoch dievcacodislo pracovat do Svajciarska na rok, no ostalo dlhsie. Priatel jej povedal, ze pojde na rok za niu a tam bude pokracovat vo VS. Nespravil to vsak, bamiesto toho ju stale volal nech sa vrati. On vsak študoval, bol financne zavisly na rodicoch. Ona navrhla ist do spolocneho najmu, s tym ze on by z brigad platil cast najmu. On nechcel. Po dlhom natahovani sa viac x rozisli.
Ona ho podviedla. Dozvedel sa to a napriek tomu ju cgcel spet. Váhala ale nakoniec sa k nemu vratila. To on uz dostudoval, mal pracu a zacali spolu byvat (vratila sa na sk) ona si nasla casom tiez pracu.
On jej to vsak stale vycital, robil ziarlivistne sceny za blbosti. Ona uz chcela oekny vztah a na ineho ani nepomyslela.
Samozrejme ju u rodiny opisal vseliako. Oni ju vsak poznali Oredtym a mali ju radi. Ale teda vsetci o nej vedeli, i tak sa stretavali a boli ok.
Po 2 -3 rokoch sa ona dozvedela takym zazracnym sposobom, ze on podvazal tiez a dokonca skor ako ona... Vuete si predstavit ten sok ? Ona bola cely cas za mrchu a on mal paralelne popri nej druhy vztah? Kamarati jej to potom potvrdili. Vysvetlenie? On mal tu druhu len ako nahradu, pretoze jeho priatelka mu velmi chybala! Takze cielene tu druhu vodil za nos. Podvuedol ju s 2 inymi zenami, len nikdy nepicital s tym, ze ona sa ti niekedy dozvie!
Ale hlavne ze on vyplakaval u rodiny aj u kadekoho ako trpi, je zniceny, co mu to ona hrozne urobila.
Ale hlavne ze on bol v ich ociach za chrumkaveho...
Pri jednej hadke to pivedala aj jeho rodine, nech su v obraze. Oni nikdy na nu neboli zli.
Rozisla sa s nim, nie koli nevere ale koli mnohym jeho inym chybam.
Tajze na tvojom mieste by som to vzala tak ako to teraz je. Ty si tam nebola a nevies nic, len to ci on vsm povedal. Tie dolezite detaily vsak urcite vynechal.
Je to len o nich dvoch, mozno uznali vzajomne obaja chybu. Ty si zi svoj zivot a nesud inych.

joannita
10. feb 2024

Autorka a pocula si aj jej verziu? Lebo VZDY su dve verzie.

eva8
10. feb 2024

Ak mate saty na svadbu, chodte, ak nemate, kupte si a chodte. S bratom ste prezivali smutok, tak s nim prezite aj radost ❤️