Priateľov brat s priateľkou nám ponúkli ich vysnívanú svadbu

9. nov 2023

Priateľov brat majú s priateľkou stanovený dátum svadby na apríl 2024. Uz majú poplatene nejaké zálohy, svadbu naplánovanú takmer od A po Z. Jeho priateľka ale neplánovane otehotnela a žiaľ, má vysoko rizikové tehotenstvo. Keďže sme s priateľom tiež zasnúbení, ponúkli nám ich vysnívanú svadbu. V podstate svadba na kľúč. Bez starosti. Aby neprišli o zálohy najmä. Avšak, tak ako som si bola istá, že svadbu chcem, teraz som zaváhala. Totiž. Ja od mala viem, v akom kostole svadba bude (to sedí, ale to je asi tak všetko). Vždy som patrila medzi tých, ktorí tvrdili, že najlepšie je vziať sa vo dvojici len s 2ma svedkami. Ale teraz to bude svadba so všetkým a v konečnom dôsledku ani nie podľa mňa. Čo si o tom myslíte? Priateľovi je to jedno, vravel, že rozhodnúť sa mám ja a on to bude akceptovať.

katkaseiner
9. nov 2023

ak je to priatelovi jedno, tak sa rozhodni. Tu neide o to ci sa vydas, urcite sa vydas, ale ci ti vyhovuje vsetko tak ako naplanovala svagrina... mne osobne by sa to nepacilo. Vsetci mame inu predstavu o vsetkom a len zato aby neprisli o zalohy....ved si vedia termin prelozit, nie je to pozajtra ze im nikto nevrati zalohy...

lucia7933
9. nov 2023

za mna skôr nie, vzdy by som mala taky blby pocit, ze to nebola vysnívana svadba podla mojich predstav + este ich povodny datum svadby...teda nie

autor
9. nov 2023

Presne toho sa bojím, že vždy budem ľutovať, že som nemala hudbu ako som chcela, fotografa akého som chcela....prkotiny, ktoré nie sú podstatne ale aj tak...

kristinapetronela
9. nov 2023

To nieee .veď ich problém že otehotnela ... Chcú len ušetriť na zálohe .neries a povedz im jasné nie

mclissa
9. nov 2023

Za mna nie. Povodna svadba je vysnivana niekoho ineho a nie vasa.

lucia7933
9. nov 2023

Pozri svadbu mas v zivote len raz (v idealnom pripade) :D Ja som mala svadbu teraz v lete a viem ako mi na tom velmi zalezalo. Urcite si ju sprav podla seba, budes to inak prezivat

katkaseiner
9. nov 2023

vobec sa tym nezaoberaj...nie je to ze by bola torta upecena a kameraman a hudba si nevie najst inu akciu...do aprila casu dost...

macatt
9. nov 2023

Ja by som to brala😀ušetreného kopu času, vybavovania, starostí a prebdených nocí a navyše ešte aj bratovi pomozeš..

monikkatt
9. nov 2023

Ak sa s tou svadbou stotoznujes tak to ber 😀
Ak nie tak im to normalne povedz ze dakujes ale ty to chces inak.

maryetta
9. nov 2023

Daj si na papier všetky plusy a minusy ktore tento “svadobny balicek” obsahuje. A hned sama najdes odpoved.

tamitamitami
9. nov 2023

Ja by som do toho šla ale nebrala by som to ako balíček to čo by mi vyhovovalo by som od nich "zobrala" a ostatné veci by som slušne odmietla. Prípadne sa možno bude dať ešte veľa vecí prispôsobiť na váš obraz.

sisa_s
9. nov 2023

Ja nechcem mysliet negativne...ale ak nahodou by ste to zobrali a im by tehotenstvo nevyslo (kedze pises, ze ma vysoko rizikove), tak co... oni by zase odlozili svadbu a "bavili" by sa na vasej, ktoru naplanovali? Ja by som radsej odmietla, nech to s odstupom casu neberu, ze ste ukradli ich zazitok...

lucia13022023
9. nov 2023

Ja by som to nezobrala už len kvôli tomu ze mne sa paci na svatbe práve to organizovanie, plánovanie atď a svatba je potom to najlepšie zakončenie toho všetkého co ste s partnerom plánovali. A druha vec asi ja na teba tlak, keďže mužom to je väčšinou jedno, čiže sa čakala len na teba a možno nechceš vyznieť za človeka kvôli ktorému u im prepadli peniaze atď co ale vôbec niesi, tu by som bola sebecká a pozerala na seba.

maranta_leuconeura
9. nov 2023

Mate uplne rozdielne predstavy, neber to, podakuj, ale povedz, ze vy si to predstavujete inak a ze je ti to luto, ale nie.
Ked planovali pompeznu svadbu a uz aj zaolatili zalohy a nakoniec nevesta nemoze ci nechce ist tehotna, tak si asi mali davat pozor 🤷

janinah
9. nov 2023

Toľké cirkusy okolo svadobného dňa a potom je problém spolu žiť.Ja by som to zobrala.ved kopa veci sa dá urobiť podľa seba.Tych zálohových peňazí je škoda.100 eur to asi nebolo.

lonely66
9. nov 2023

autorka, tak neviem, čo vlastne chceš, najprv píšeš toto: Vždy som patrila medzi tých, ktorí tvrdili, že najlepšie je vziať sa vo dvojici len s 2ma svedkami
a potom uvádzaš, že hudba nebude podľa teba, fotograf nebude podľa teba.... tak chceš svadbu "o 4 ľuďoch" alebo chceš svadbu veľkú? to len, aby si si sama v hlave upratala, čo vlastne chceš.

k tvojej otázke: ja by som, rovnako ako píše väčšina, odmietla ich ponuku. bohužiaľ, prídu o zálohy, ale ty máš zrejme svoju predstavu a najlepšie je urobiť si tak, aby si ty (vy dvaja) boli spokojní.

tianna
9. nov 2023

@janinah absolútne súhlasím.. my sme sa brali veľmi mladí, dokonca ani fotky nemáme, len čo rodina spravila, hostina klasická ani nebola a sme šťastne zobrati už 15 rokov. Zato boli sme na 2 dokonalých svadbách ktoré boli po našej, dokonca jedna až po 7 rokoch a obe manželstvá sú už dávno rozvedené.

daniela1911
9. nov 2023

Buď sa chceš alebo nechceš vydať.
A teraz, aké zálohy sú zaplatené? Sú to len zálohy, určite sa v každom dá nájsť kompromis - iná hudba, iné menu, iný balík fotiek a pod.
Je to pol roka, možno sa niečo podarí aj úplne stornovať. Skúšali ste to obvolat? Najskôr by som sa informovala ako sa dá s objednanymi službami “hýbať a prispôsobiť” potom by som sa rozhodla.

ankare
9. nov 2023

Ja by som to odmietla

simca06022011
9. nov 2023

podla mna je este dost casu na to aby si drobnosti zmenila kao chces, zalohy s tym nic nemaju. Je november, nikto este nema vyzdobu na april nakupenu, kolace a jedlo este nie su navarene. Aka hudba nebude podla teba? vsak ti zahraju co budes chciet. Fotograf.. no... neviem, ma ho ona zleho, ci mas ty specialneho?
Podla mna skor ta mrzi ze nebudes mat tolko stresu okolo toho, robit vsetko na novo :D lebo prerabat a menit este mas priestor na tejto svadbe, keby chces... ja by som si dokladne presla co je na pevno, co nie, predpokladam, ze somariny si nepovyberali... a podla toho sa rozhodla.
Je to ale na tebe ako sa rozhodnes, bolo by to rozumne to zobrat, nech nie je brat v strate, ak svadbu planujete. Ale ak nie, tak silit to, zbytocne...

maryetta
9. nov 2023

@tamitamitami ako blbo som to tiez napisala ze balicek. Ale proste tak som myslela ze ci je tam nieco co by vobec chcela. Tu nejde o to ze napr trepnem 10veci v “balicku” a z toho mi vyhovuju 2-3-tak to nie. To by som si potom uz rovno celu svadbu zariadila podla seba.
Ale ak by to uz bolo ze 7-8 veci z 10 a mozno tie zvysne sa daju prisposobit podla predstav autorky tak… smelo do toho. Ak im aj samotny datum svadby sedi. Niekto chce v lete. Niekto v septembri….

laurita285
9. nov 2023

AK ti to dajú cele zadarmo resp len za tie doplatky ktoré by ich čakali kľudne ale inak ani nahodou 😀

slavomira236
9. nov 2023

@laurita285 a zvysok uhradi kto?? Ked autorka len zalohy

h2
9. nov 2023

Nezobrala by som to. A nie len preto, že tebe úplne nevyhovuje. Mala to byť ich svadba a teraz bude niekoho iného. Apríl je o pol roka, neverím, že sa zálohy nedajú vrátiť. Prinajhoršom môžu zmeniť termín. Vy si urobte svadbu podľa seba, kedy, kde a ako to vám vyhovuje.

autor
9. nov 2023

@lonely66 ja to mám upratané. Mne by nevadilo, keby sme šli niekam len my dvaja, dvaja svedkovia a vzali sa. Ale keď už mám mať veľkú svadbu s celými rodinami, tak asi by som nejaké detaily chcela urobiť podľa seba. S priateľom máme obluebnu skupinu práve zo svadieb a plesov...ich by som teda chcela aj na našej svadbe. Oni majú rusínsky kapelu, keďže budúca švagriná je z rušňa jej rodiny....ako píšem, je to v podstate jedno, ale....

autor
9. nov 2023

Ďakujem, už sme sa s nimi rozprávali, cez víkend sa stretneme a obvolame všetko, čo majú zaplatené. A uvidíme.

ivangeline
9. nov 2023

Podstatny je obrad a nie oslava..a urcite sa da vela veci zariadit inac.

sima234
9. nov 2023

Veď nech sa skúsia dohodnúť na inom termíne, cca o rok. Moja sesternica tiež tak mali. Tento rok mali mať svadbu, ale otehotnela, väčšinu tehotenstva preležala, tiež im hlavne za sálu nechceli vrátiť zálohu, tak sa dohodli na termíne na budúci rok. Obvolali zvyšok, čo mali už dohodnuté, či majú voľno na nový termín a hotovo.

queen_mary
9. nov 2023

Ak by ste do toho isli, tak predsa nemusite brat uplne vsetko, co maju oni. Mozno je fajn miesto, cukrarka, ... urcite by im pomohla bars aj cast.

Druha vec, mozno ak by si to obvolali sami, tak by im niektory zalohy vratili (to asi aj budu robit, ak ich zrusite..).

Zalezi aj ake mate vztahy. Ja moju svagrovu nemusim, cize to by ani nebolo na stole 😀 dalsia vec, ci by ste to nemali navzdy ze by nad tym bol ten "tien" toho, ze svadba mala byt ich. Ale to je skor o vztahoch ake mate medzi sebou.

No a urcite by som sa do toho nenutila, len aby som im pomohla so zalohami..

sissy27
9. nov 2023

A musi to byt presne podla ich planu? Nic sa neda zmenit, zrusit? Ja by som to zvazila, ci sa neda nieco zmenit tak, aby to podla mojho vkusu a urcite niektore zalezitosti padnu vhod ked uz su vybavene.