Brat sa snaží rozkazovať mame a aj mne
Brat má 26, ma byt v prenájme a nonstop chodí sem, je oveľa častejšie tu doma ako tam, takže nerozumiem prečo si to tam vôbec prenajíma. Je energetický upír, agresívny, nonstop nervózny, arogantnej tyranskej povahy, mama slabej submisivnej povahy, posadnuta katolicizmom, boli sme vychovaní patriarchálnym štýlom, teda chlap rozkazuje, žena poslúcha a nemá právo na svoj názor a vyjadrenie emócií. Ja som bola taka kedysi, plaché utiahnute dievča, za čo som si aj v škole od niektorých užila, vrátane triednej, až keď som sa konečne nezačala viac vzdelávať a uvedomovať si, ako chorá tá výchova bola. Takže sa stala zo mňa taká rebelka. Momentálne sa učím na štátnice, ktoré mam v januári. Potom sa chcem konečne normálne zamestnať a vypadnúť odtiaľto. Problémom je, že brat tu nonstop chodí a keď je tu ma aj 5-6hod. monológ kedy do mamy hustí, že je tu málo upratané, komentuje jej vlasy, oblečenie, ponúkla mu veci zo zabíjačky a vynadal jej, že on taky odpad žrať nebude, že to si môže jesť sama také sracky a nezdravé veci, že on sa stravuje zdravo. O tom jej vykladal asi 1,5h. Potom samozrejme hustí na mňa, lebo ma od detstva neznáša, ja som zatvorená v svojej izbe celý čas a učím sa, ale on stále hučí na celý dom. Buď tak, že jej rozkazuje a diriguje ju stále, alebo jej hovorí, ako ma dirigovať mňa, vraj aké mam nemravne foto na IG (zahalené od hlavy po päty, ale mam "nemravne" nohavice s hadim vzorom), stále ma tam sleduje, aj na iných sociálnych sieťach, až tak úchylne a snaží sa mi kázať, aby som tam také foto nedávala, lebo ze jemu sa to nepáči (mam 24) alebo iba tak "z nudy" vydáva také rôzne zvuky na celý dom, aby ma rušil. Deň pred Vianocami som bola "puča, špina". Zavolala som fotrovi, kt. je mu podobný (s mamou sú dlho rozvedení, žije u frajerky) a pýtala sa ho, či môžem ostať u jeho matky, lebo tu sa nedá učiť. Nemôžem. Povedala som mu, že brat tu je vkuse, a ze kebyže ma aj 4 byty, stále bude chodiť sem nonstop tu mamu a mňa tyranizovat, lebo ho to baví. Brat to počul, naschvál som hovorila nahlas, a začal že nemám právo si dovoliť na neho otvárať hubu, lebo som kedysi aj ja žrala z toho, čo on niekedy kúpil do domácnosti. Co vám poviem, totálne chorá hlava. Za tie 2-3 vety co som povedala ja, sa vďakabohu urazil a povedal, že dokonca roka nepríde a ani na Vianoce. Zatiaľ to vďakabohu plní, takže máme pokoj (aj keď mama mu volala a prosíkala ho nech príde, čo už, je to jej favorit), ale spravil zo seba obeť, volal aj fotrovi a sťažoval sa mu, vraj sme ho vyhnali a chováme sa k nemu zle. Po tom, čo on na mňa 3hod. vulgárne, plný nenávisti nadával za zatvorenými dverami. Ale zlá som samozrejme ja a mama.Je toho oveľa viac, vzhľadom na to, čo robil aj kedysi, ale už teraz je to dlhé. On vie, že žiadna žena by to s nim nevydržala, tak chodí vkuse sem, ma potrebu nám rozkazovať. Tak som zvedavá na vaše nestranne pohľady na jeho (podľa mňa) choré správanie.
Omg... Skus podať na políciu návrh na zákaz priblíženia, že je to tyran. Takto nemôžete žiť. Ani ty, ani mama. A ty sa rýchlo odstahuj.. Ale chudera mama. Hentaky pomatenec ju raz v návale podľa neho spravodlivého hnevu zabije. On je bohužiaľ chorý. Ale to nevie a na liečenie ho nikto nedostane, kým to nebude súdny príkaz
Dočítala som aj tvoje ostatné príspevky a iba to potvrdilo to, čo som pochopila hneď po úvodnom - je psychicky chorý, no k odborníkovi nepôjde dobrovoľne. Treba všetko nahrávať, hneď keď príde zapneš nahrávanie, mať dôkazy a ísť na políciu. Mame to ani nehovor. Načo. Ona sa ho zastane. Ale ty to rieš. Držím palce
@verkaveverka ked zacne revat, mozes zavolat zachranku s tym, ze ma zachvat a vyhraza sa, ze nieco urobi sebe lebo vam, aj keby to nebola pravda. Je to chory clovek, potrebuje byt hospitalizovany a nadstaveny na liecbu. Rozmyslam, ci za volantom nemoze ohrozit inych, ak sa dostane do amoku
Och...brat je fakt chorý človek!! Škoda že mama si ho zastáva ale tak to býva, rodičia svoje deti majú radi nech sú akí sú... Inak by som tomu mentalovi vzala kľúče nech si sedí vo svojom spokojné a neotravuje život tebe a mame. To ale není reálne keďže mama nechce stratiť kontakt so synom, kým sa neodsťahuješ nebudeš mať pokoj.. ale to čo to je za magora že ešte ide riešiť aké fotky máš na IG... Zaslúžil by si dostať na hubu nech si uvedomí ako sa má správať k matke, sestre...

Ideálne by bolo dočasne odísť (pokiaľ sa pripravuješ do školy ) k priateľovi alebo ku kamarátom ,kde by si mala aspoň chvíľu kľud a ticho a možno by sa aj mamine otvorili oči a zmenila by postoj ku synovi a konečne by uvidela aký je .