Bratova priateľka na mňa žiarli
Ahote.
Potrebujem sa asi vyrozprávať z posledných mesiacov a zistiť aj iný uhol pohľadu na moju situáciu 🙂
Mám 1 brata. Ja som už vydatá, mám 2 deti. On je slobodný, ale ma dlhoročnú priateľku. Kým som bola slobodná aj ja, tak sme spolu trávili veľa Času s bratom, veľa veci sme si hovorili. X krat švagriná povedala, že nám závidí, aký mame spolu vzťah. Ako som sa vydala, mala jedno dieta, tak odvtedy začali z jej strany vydieračky a hádky preto, keď prišiel k nám sám. Oni sú zároveň aj krstní obom deťom.
Vždy mu to vyčítala, nech čaká na ňu, prečo chodí bez nej a podobne. Brat robí teraz v zahraničí a príde domov 1 týždeň v mesiaci. Z toho švagriná cely týždeň robí od 9 do 17tej a cez víkend sa nie vždy vychytame. Niekedy sa nevidíme aj 2-3 mesiace a mne je za ním smutno. Ja chápem, že už ten vzťah nikdy nebude ako keď sme boli deti a mladí, rešpektujem aj jeho priateľku a aj jeho rozhodnutie mat doma pokoj. Ale je mi z toho smutno. Keď sa nám narodilo druhé dieta, dostal zákaz ísť bez nej aj do nemocnice, že nech ju čaká. Nakoniec ju videl až po 3 týždňoch a cely čas mi vravel, že mu je ľúto, ze neprišiel. Že či ho chápem.. no úprimne nechápem. A aj mne to bolo ľúto. Teraz sme boli dohodnutí medzi sviatkami, lenže oni mali ísť na návštevu, kde majú doma viacerí chrípku, tak som ich poprosila, že nech prídu deň pred nimi, aby nenakazili malú. Už mala blbe reči, že prečo mením plány, že ona bola nastavena inak. Brat hneď pochopil, čo je vo veci..
Čo si o tom celom myslite ? Nechcem o brata prísť, ale nechcem ani robiť rozruch v rodine a mútiť vody.
Ďakujem.
Mne príde z tohto všetkého najviac divný tvoj brat, resp.tak si ho vykreslila. Toľko rokov s partnerkou a vzťah nikam neposunuli. K rodičom môže chodiť, k tebe nie. Ty máš dve male deti a tváris sa jak stred vesmíru, všetci musia k vám a ešte aj hovoríš kto a kedy.
@anonym_autor ja ju chápem. Je so svojím partnerom raz za tri týždne. Tak sa snaží byť s ním čo najviac času. Tak asi chce k vám preto chodiť s ním, lebo sú obaja krstní a chce aby ten čas ste boli všetci spolu
@misiak7777 To je inak tiez pravda, ak je brat doma tyzden v mesiaci, asi ma ine priority
Keby velmi chcel, vedel by prist aj sam. Asi az tak velmi nechce. Autor - ostava ti to akceptovat
Ja tu žiarenie nevidím ani z jednej strany, ale vidím tu jedného podpapucnika ktory si bez svojej frajerky nevie ani zuby umyť.
Alebo potom klamara, ktory sa s tebou nechce vidieť a hádže to na svoju frajerku.
Ale teda skôr ai myslím, ze je to prvý prípad. Aj o ruku ho požiada ona nakoniec 💁♀️
@laskonkaa1 nemyslím si, že nechcel naozaj prísť, lebo aj mama počula, ako jej vykrikoval, že kvôli nej nevidel ani krsniatko..
Ja som len chcela vedieť, ako to máte vy so svojimi súrodencami. Či môžu/ prídu aj sami k vám. Z druhej strany takýto problém nemáme. Keď sa niekomu nedá alebo nechce, tak ok a kto môže prísť a chce, príde aj sám. Bez druhého. Keď sa dá, prídu všetci spolu. Vybavené. Nikdy sme toto neriešili, že nemôže ísť niekde niekto bez toho druhého. Ach, ale ďakujem za rôzne uhly pohladu.
S tou návštevou to bolo prehodenie na našej strany rodiny (vždy tie 2 dni chodia po našej strane, 2 dni sú na ich strane) kde s tým boli všetci ok, len ona nie.
@anonym_autor ja ju chápem. Je so svojím partnerom raz za tri týždne. Tak sa snaží byť s ním čo najviac času. Tak asi chce k vám preto chodiť s ním, lebo sú obaja krstní a chce aby ten čas ste boli všetci spolu
@misiak7777 a čomu chápeš? Veď ona je v robote. On ma voľný čas. Ja im nehovorím, že nemajú byt spolu, ani ze ma sedieť pri mne, keď je ona doma. Ja len píšem, že jednoducho keď sa jej nedá, prečo nemôže prísť aspoň on a čakať na ňu, kedy to bude jej vyhovovať, keď je to v podstate nikdy?
@misiak7777 a čomu chápeš? Veď ona je v robote. On ma voľný čas. Ja im nehovorím, že nemajú byt spolu, ani ze ma sedieť pri mne, keď je ona doma. Ja len píšem, že jednoducho keď sa jej nedá, prečo nemôže prísť aspoň on a čakať na ňu, kedy to bude jej vyhovovať, keď je to v podstate nikdy?
@anonym_autor tak to je potom jeho chyba že je taký podpapucnik.
@laskonkaa1 nemyslím si, že nechcel naozaj prísť, lebo aj mama počula, ako jej vykrikoval, že kvôli nej nevidel ani krsniatko..
Ja som len chcela vedieť, ako to máte vy so svojimi súrodencami. Či môžu/ prídu aj sami k vám. Z druhej strany takýto problém nemáme. Keď sa niekomu nedá alebo nechce, tak ok a kto môže prísť a chce, príde aj sám. Bez druhého. Keď sa dá, prídu všetci spolu. Vybavené. Nikdy sme toto neriešili, že nemôže ísť niekde niekto bez toho druhého. Ach, ale ďakujem za rôzne uhly pohladu.
S tou návštevou to bolo prehodenie na našej strany rodiny (vždy tie 2 dni chodia po našej strane, 2 dni sú na ich strane) kde s tým boli všetci ok, len ona nie.
@anonym_autor Ku mne prisla sestra sama alebo ja k nej. Nikdy nemal nikto z nas zeleznu gulu na nohe, ze sa musel pytat partnera. Dokonca idem sama aj na dovolenku, aj take uz bolo. Nepytam si povolenie, ci mozem dakam ist. A naopak.
Tak ked bratova priatelka je v praci a zakazuje mu ist na navstevu k sestre samemu co robi on? Sedi doma ako psik a caka na nu? Ci iinam moze ist sam iba k sestre nie? Nehnevajte sa vsetci to je chore. A ze poprosila, aby pred navstevou chripkovej domacnosti navstiili najskor ich s malymi detmi? To by malo napadnut kazdeho pricetneho cloveka. Autorka, toto by si mal upratat brat, bohuzial do toho zasahovat nemozes.
@anonym_autor ved ale to by si mal brat riešiť s nou. Nie ty ci rodicia.
Tak ked bratova priatelka je v praci a zakazuje mu ist na navstevu k sestre samemu co robi on? Sedi doma ako psik a caka na nu? Ci iinam moze ist sam iba k sestre nie? Nehnevajte sa vsetci to je chore. A ze poprosila, aby pred navstevou chripkovej domacnosti navstiili najskor ich s malymi detmi? To by malo napadnut kazdeho pricetneho cloveka. Autorka, toto by si mal upratat brat, bohuzial do toho zasahovat nemozes.
@som_realistka asi ani doma ju nečaká, keďže spolu nebývajú.
@anonym_autor cudujem sa bratovej priatelke ze s nim este je. Doma je hrozne malo, sam chodi na navstevy a este sa nechce zenit ani po xy rokoch 😬 ako brat je urcite super
@anonym_autor cudujem sa bratovej priatelke ze s nim este je. Doma je hrozne malo, sam chodi na navstevy a este sa nechce zenit ani po xy rokoch 😬 ako brat je urcite super
@anonym_f17051 Sam chodi na navstevy? Vsak nechodi. Ci ty chces tiez dakomu prikazovat, ze musi ist k rodicom jedine s tebou, furia?
@anonym_autor prečo by nemohol? Môže. Možno nechce prísť, možno nechce robiť niečo, čo sa nepáči jeho partnerke, lebo skáče, ako ona píska. Na to sa ale musíš spýtať jeho, my to tu nevyriešime
@anonym_f17051 Sam chodi na navstevy? Vsak nechodi. Ci ty chces tiez dakomu prikazovat, ze musi ist k rodicom jedine s tebou, furia?
@anonym_efc61f ale veď on k rodičom chodí sám, len k sestre nie
Z toho čo píšeš, mi vychádza len jedno: Tvoj brat je pod riadnou papučou!!! Švagriná mu hovorí čo môže a nemôže robiť!
Má tvoj brat nejakú hrdosť?! Chápem ťa, rodina na prvom mieste!
@anonym_autor Ahoj autorka, ja ta chapem a nepride mi normalne, ze ked on ma volno a ona aj tak nie je doma, tak ze by nemohol ist k vam bez nej. Pride mi to uderene. Popravde tiez mam brata, ktoremu zakazala priatelka chodievat dokonca k nasej mame, kym ona bola v praci, alebo mala svoj program. Ale moj brat aj tak isiel. Lenze ked mu na to potom dosla, tak mal doma take cirkusy🤦♀️ ze aj ked si to nenechal liezlo mu to na nervy. Lenze skoncit s nou nechcel a dokonca neskor jeho priatelka otehotnela a to si uz priviazala totalne...nakydala na celu jeho rodinu kadejaku vymyslenu spinu, co nebola absolutne pravda a ked som jej raz vsetko chrstla do tvare, tak ani argumentovat nevedela a zacala koktat ta hrdinka, co si povymyslala. Lenze brat s nou aj tak ostal, lebo dieta a tak brat uplne prestrihol väzby s nami ako s rodinou. Pritom sme ju od zaciatku prijali do rodiny, nikdy sme sa do jeho vyberu nestarali🤷♀️
Potom ti napisem este opacny pripad, kde ja som bola priatelkou chlapa, ktory mal tiez sestru. Ta jeho sestra napriek tomu, ze mala svojho muza a dieta mala voci mojmu ex doslova opiciu lasku (k vlastnemu bratovi). Bola zvyknuta,ze boli spolu kedy si ona povedala atd. Ked si nasiel mna, zo zaciatku ok, ale ked pochopila,ze vztah zacina byt vazny, zacala robit cirkusy, ze mu beriem brata-nic prijemne, lebo toto sa nestitila aj s vulgarnostami na mna vykrikovat v nasej spolocnej partii, zavidela,ze si vychadzam s ich rodicmi, tak ich zacala huckat proti mne. Pritom som jej nic zle nepovedala, ex som nikdy nezakazala aby nesiel k rodine, on jej to aj sam povedal, len ze chce byt aj so mnou a nie kazdy pomaly druhy den byt u nej, uz ked si nasiel priatelku (mna). Nenavidela ma cely cas, ani som nevedela preco, preco nedokaze pochopit, ze jej brat je dospely chlap a ze tiez ma rovnako pravo na svoj zivot tak ako ona. Rovnaku opiciu lasku mala k vlastnemu synovi, nielen k svojmu bratovi a synovej priatelke tiez robila zo zivota peklo, sama sa mi zverila (synova priatelka), ked videla co prezivam ja. Nakoniec sa jej podarilo zmanipulovat aj rodicov a zo dna na den som pre nich uz nebola ziaduca. Tento moj ex to neuniesol a rozisiel sa so mnou po 2 rokoch so slovami, ze taku dobru partnerku uz mat nebude, ze nedokaze uniest ten natlak rodiny,ze z kazdej strany pocuva aka som nevhodna pre neho😄 Viem,ze si nasiel neskor dalsiu (od spolocnych znamich) a ze sa snazi to nejako hajit,ze maju vztah, ale ze vela krat uz vyzeralo, ze ta baba ho kopne do zadku, lebo sa vela krat hadaju prave kvoli jeho rodine-pretvarke, falosnosti, zavisti, ziarlivosti. Takze ich vztah je bud otazka casu kedy bude koniec, alebo to prekonaju, co tak nejak pochybujem. Ex ma velmi silne puto s rodinou, a napriek tomu, ze si vela krat zastal nas vztah aj mna, co teda asi robi aj pri dalsej partnerke, tak radsej necha zenu nez by sa odputal od rodiny aspon ciastocne, kedze tam pomaly kazdy kazdeho manipuluje citovym vydieranim ( jeho mama extra trieda v tomto). A tak nikdy nebude mat po com tuzi, a to rodinu aku ma paradoxne jeho sestra🤷♀️😄
@anonym_autor tak potom si nevie dupnut a ist sam.
Ja sa so sestrou ci muž s jeho bratom navštevuje kedy chceme a kedy nam to vyhovuje. Ak ja pracujem, moze ist kludne muž sam a naopak. Nie sme ako dve cecky, ze všade musíme chodiť spolu.
@anonym_autor tak potom si nevie dupnut a ist sam.
Ja sa so sestrou ci muž s jeho bratom navštevuje kedy chceme a kedy nam to vyhovuje. Ak ja pracujem, moze ist kludne muž sam a naopak. Nie sme ako dve cecky, ze všade musíme chodiť spolu.
@laskonkaa1 Napodobne, nemam rada ten styl jak materska skolka, jedine vsetci pokope a jeden bez druheho ani na krok.
@autorka
"Normálne mi nepríde, keď je ona cely čas v robote a on chce prísť, tak nemôže, lebo nechce mať doma výstup.
Jedine, kde chodí sám sú moji rodičia. Inak všade musí čakať ju. Aj na pivo s chlapmi."
Akoze MUSI? Co ho drzi na retazi? Ja stale nechapem. To Tvoj brat je nemy ci nesvojpravny ci co? Nie nie je to normalne, "Zuza idem dnes ku sestre, ved ked chces po robote pridi za nami". Bodka. Ak si toto 40tnik nevie povedat a zariadit, je divny a niekde (v nom) je chyba.
niektore komenty fakt nepochopim. ved citajte s porozumenim, baby. brat pride domov na tyzden, jasne, ze vikend bude s frajerkou, ale cez tyzden, ked je frajerka v praci od 9 do 17, preco by on sam nemohol ist za sestrou? jasne, ze mohol. ale to si musi on dupnut a vyriesit s frajerkou. mam pocit, ze ona je neista a nesebavedoma a boji sa, ze ju budu ohovarat alebo co. tak musi vsade byt, aby mala nad vsetkym dohlad a kontrolu.
Ja ju tiež chapem, trávia spolu málo času takže chce byť s ním
Úplne normálne a ja neviem z čoho máš pocit ,ze žiarli akurát na teba
Podľa mňa jediné čo je medzi nimi ,, problém,, je čas,no v tom ju úplne ale že uplne chápem , keby došiel iba na týždeň z mesiaca tak by som ho nepustila ani samého na wc😃
@anonym_autor fuuu pekne ju máš v zuboch, keď sa ma pýtaš "čomu chápem" 🙂😉 možno tvojmu bratovi lezie na nervy, že zakaždým čo tu je na pár dní, tak ma ísť k tebe. Chápem že ty si celý deň doma, ale ona robí do 17, plus cesta domov. Opakujem, asi chce s ním chodiť ako rodina k vám
@anonym_autor fuuu pekne ju máš v zuboch, keď sa ma pýtaš "čomu chápem" 🙂😉 možno tvojmu bratovi lezie na nervy, že zakaždým čo tu je na pár dní, tak ma ísť k tebe. Chápem že ty si celý deň doma, ale ona robí do 17, plus cesta domov. Opakujem, asi chce s ním chodiť ako rodina k vám
@misiak7777 A prave medzi 9-17 ked ona pracuje a brat je doma, moze ist navstivit sestru a nemusi svoju manzelku tahat zo sebou, lebo ona zaveli, ze bez nej nejde. Kedze zjavne autorku rada nema, skor tam chce ist, aby mala kontrolu
@misiak7777 A prave medzi 9-17 ked ona pracuje a brat je doma, moze ist navstivit sestru a nemusi svoju manzelku tahat zo sebou, lebo ona zaveli, ze bez nej nejde. Kedze zjavne autorku rada nema, skor tam chce ist, aby mala kontrolu
@mircalla alebo možno autorkin brat tam nechce chodiť, lebo musí počúvať ako jeho sestra narieka, že nechodí dosť často na návštevy alebo že chodí len s priateľkou. Každá minca má dve strany, máš tu len jednu. A j autorka to občas píše tak, že má bratovu priateľku v zuboch až príliš.
@anonym_9b6531 asi som sa zle vyjadrila.
Oni sú spolu o 5 rokov dlhšie ešte, ako ja s mojim mužom. Ja som bola slobodná, keď oni už spolu dávno boli. Kým sme nemali s manželom , tak vravela, že aj ona by chcela taký vzťah so svojimi súrodencami, že chápe, že sme si blízki. Ale odkedy mame s manželom deti, vždy povie, že nechce, aby išiel sám, lebo aj ona chce vidieť naše deti. Pritom jej nikto nezakazuje prísť, aj keď je brat v zahraničí. Dvere ma vždy otvorené aj sama.
@anonym_autor ja som na tvojej strane a nechapem jej spravanie
Kolkokrat môj muz ide k sestre lebo mne sa neda
Divna je ona nie ty naozaj
@mircalla nuž ja mám pocit že aj autorka ju nemá v láske 😉 možno by autorka mala mať gule a spýtať sa jej, vo co gou 🙂
Ježiš baby, vy si fakt myslíte, že on má príkaz byť doma kým je ona v práci? A ako by to asi odkontrolovala? Najmä ak ani nebývajú spolu. Keby brať chcel, tak k sestre pôjde. Ale asi není z jej deti tak happy ako si ona myslí.
@anonym_autor Ukludni sa, je normalne, ze chodia na navstevu spolu. Fuj, taku svagrinu ako ty, by som nechcela.
@anonym_297517 a prečo nie? Či urobila autorka zle? Môj brat je ženatý a hoc kedy príde sám aj bez detí a ženy.. A naopak príde aj švagriná s deťmi bez neho, alebo deti samé, alebo ona sama, alebo všetci spolu. Ako komu pasuje.. Nikto nerobí scény, že bol u nás sám bez ostatných. A ja tiež nemám problém povedať, prepáčte, príďte radšej, keď vyzdraviete... Čo je na Tom zle?
Vies co skus? Zavolat ju ked bude brat v zahranici. Len ju samu.
A problem nie je v tebe snad ani v slecne, ale v bratovi co si nevie bez nej nic, ani ist pozriet svoje krsnata. A je to mozne ze ona ziarli ak su spolu dlho a rodinu nemaju a ze v skutocnosti nie si problem ty a deti, ale tvoj brat ze nie su manzelia a teda ze deti este nemaju.. ale nerob rozruch velky, aby sa vam s bratom vztah nepokazil