icon

Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom

6. máj 2023

Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂

lady_hurts
7. máj 2023

Ked tak super vychádzate s ex, nechápem kde je problém. Za tým bude niečo iné, čo si ešte nenapísal.

stanislavicenka
7. máj 2023

Ja som bola na svadbe svojej sestry, kde bol moj byvaly s priatelkou. Byvaly priatel je najlepsi kamarat mojho svagra. Ja som na svadbe bola s mojim muzom. Nikto z nas s tym nemal problem. A bolo pochopitelne, ze som bola pozvana ja, a aj byvaly priatel. Ale ak tvoj brat pozyva tvoju byvalu s partnerom,a nemali extra vztah, je to cudne

0silvia0
7. máj 2023

Je to nestandardna situacia, to ano. Nevieme co presne je za tym, ale cudujem sa ze to takto dramaticky so sucasnou priatelkou prezivate.
Ved ste sa normalne po dohode rozisli, ziadne dramy sa nekonali, kazdy si zijete svoje, to vas tak tragicky zasiahne pohlad na ex s rodinou?
Ja by som sa teda urcite v mojom veku povzniesla, ak by som bola mladsia, mozno by som to prezivala podobne ako ty, ale teraz mi to nepripada ako az taka drama, skor ako nestandardna, ale zvladnutelna situacia.

sense
7. máj 2023

Brat môže pozvať na svadbu koho chce, píšeš ze ste boli 9 r a od rozchodu uplynulo 6. Rozišli ste sa po vzájomnej dohode. Za mňa ste divný obaja, sorry. Brat za to ze pozýva na svadbu niekoho s kým si nie je blízky, aj keď to môže byť len tvoj dôjem. A ty za to ze mi prídeš ze s rozchodom nie si ani po 6 rokoch vyrovnaný. Keby áno nemáš problém ist na svadbu bratovi.
Alebo robíš také ofukx len preto ze tvoja súčasná robí obštrukcie?

78787878
7. máj 2023

Tiež mám pocit, že chýbajú nejaké vzťahové súvislosti. Takto podané nevidím dôvod, prečo by sa Tvoja partnerka nemohla svadby zúčastniť, tým pádom ani Ty.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rivini
7. máj 2023

Ono ak mas s byvalou korektny vztah a s novou partnerkou pekny stabilny vztah, nechapem, co ta vytaca. Bratova svadba-moze si pozvat koho chce. Mne by bolo uplne jedno, kolko mojich byvalych by kto pozval na svoju svadbu. A moj muz je tiez sebavedomy dost na to, aby sa nad takym niecim povzniesol. Nieste spolu uz 6 rokov, takze ja nechapem celkom, ze co riesis. A to, ci ju brat mal pozyvat, alebo nie-no fakt je to jeho velky den a on ma pravo sa rozhodnut🤷‍♀️.

marca12
7. máj 2023

Ake mate vztahy s bratom? Predstavujem si,ze by sa to stalo v nasej rodine a hovorim no a? Byvaly je minulost,tak co by mi mohlo branit v tom,aby sme si s terajsim partnerom uzili svadbu surodenca? Nejako velmi to prezivate.

mondolina
7. máj 2023

takto....
keď som sa ja vydávala, tak bratova ex bola dokonca svedok na našej svadbe. nie síce môj ale manželov.
a ani môj brat ani jeho priateľka nerobili caviky.

1fifinka1
7. máj 2023

Mne z toho co pises vychadza len jedine, k svojej ex stale nieco citis. Kedze by ti vadil pohlad na nu a na jej partnera a dieta. Inak to nevidim. Keby ti bola ukradnuta, prides tam ako normalny dospely muz a zabavas sa na svadbe svojho brata. Ju si predsa nemusis ani vsimat. Ak k nej vsak prechovavas stale nejake city, co by vysvetlovalo aj reakciu tvojej terajsej priatelky, ze sa proste boji, ze budes viac pozerat na ex ako sa venovat jej, davalo by to zmysel. Tak ako to vlastne je? Odpovedz si uprimne. Lebo ste dvaja dospeli ludia, a mali by ste sa tak spravat. Toto je take ako v materskej skolke. Ja pri tebe sediet nebudem, a ona nepride, lebo tam bude on a tak. Ja s novou priatelkou svojho byvaleho muza mam velmi dobry vztah a on s mojim manzelom tiez: Nevidim v tom ziadny problem, pretoze to ludia si tie problemy vyrabaju sami a zbytocne.

mirro
7. máj 2023

@autor stále bývalú miluješ a súčasná to tuší?

anita6666
7. máj 2023

Osobne by mi bolo úplne jedno,či tam bude jeden alebo všetci moji bývalí partneri aj keby došli s haremom alebo 30 deťmi. Tvoj problém je tvoja nevyrovnanosť s minulosťou a nespokojnosť s prítomnosťou.

vikiki29
7. máj 2023

Ja si myslim, že máš pravdu. Tiež by som na tu svadbu nešla keby ju pozval aj napriek môjmu nesúhlasu. Akože načo tam ma byť? To je jedno ako ste sa rozišli, či v dobrom alebo ako vychádzate. Ona mala prísť na obrad, zagratulovať a pobrať sa domov. Vaše cesty životom sa rozišli. A byť na mieste tvojej novej partnerky, takisto by sa ma to dotklo. Brala by som to tak, že mňa ako niekoho kto stojí po boku svojho brata neakceptuje, tiež by som nešla. 🤷‍♀️

jesenzima
7. máj 2023

Mne by to asi už po toľkých rokoch nevadilo, hlavne, ak už je ona vydatá a má rodinu ....

anita6666
7. máj 2023

@vikiki29 tvoj nesúhlas by akože mal koho zaujímať? Je to tvoja svadba? Keby tam pozval aj pol republiky, teba do toho nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
7. máj 2023

@vikiki29 obaja majú svoje životy. V čom by mal byť problém?
Ale podľa mňa,autor témy nepíše úplnú pravdu.
Buď nie je so vzťahom vysporiadaný on,buď má ozaj žiarlivý priateľku (inak,je to priateľka,čiže ešte ich môže mať kopu) alebo je nejaký problém u brata.
No môže byť,že ten brať z nejakého dôvodu týchudi na svadbe mať chce.
A dosť pochybujem,že z trucu.

babulkomale
7. máj 2023

Myslim si o tom to, ze brat ti pretahoval exku 😃 klasika.

vikiki29
7. máj 2023

@anita6666 no veď asi preto, že sme bratia? Oni sú čo? Tak tie rodinne vzťahy potom vyzerajú, nikoho nic nezaujíma…

tamitamitami
7. máj 2023

Normálne by som na svadbu šla aj s partnerkou (veď vás pozval oboch), predpokladám že tam bude kopec ľudí mimo tvojej ex (poviete si pár viet zo slušnosti a už si ju nebudete všímať).
Nechápem síce prečo tak trvá na jej pozvaní, ak nemali niake extra kamarátke vzťahy (ale rešpektovala by som to).

Ľudia si veľa krát zbytočne komplikujú život a vzťahy. Ja by som nemala problém ísť na takúto udalosť aj keby viem že tam bude partnerova ex. Keby sa cítite nepríjemne môžete kedy koľvek odísť.

toskanka
7. máj 2023

Po prečítaní príspevku, že ste sa s ex rozišli korektne, mením názor a myslím si, že preháňaš. Jedine, že by ťa do toho tlačila súčasná priateľka. Zváž ešte raz svoje rozhodnutie a nebuď ako malý chlapec.

panelacikova
7. máj 2023

čítam len úvod, urobil si dobré rozhodnutie, obrad a domov.... a nech sa brat uvedomí. som zvedavá, či potom, keď bude niečo potrebovať, bude kontaktovať tvoju bývalú s jej chlapom alebo teba....

lucka_ke
7. máj 2023

tiež nechápem, keďže ste sa rozišli v dobrom, prečo by tam nemohla byť... jedine, že tým naštval tvoju súčasnú a nechceš mať problémy s ňou... možno brat chce robiť nejaké obchody s ex alebo jej mužom a preto ju pozval, nevieš, ja by som išla aj so súčasnou partnerkou a užila by som si zábavu

daniela2202
7. máj 2023

Postupuješ správne 👍

panelacikova
7. máj 2023

@toskanka
@lucka_ke a ja osobne, na rozdiel od vás, zmýšľam po prečítaní diskusie inak. osobne si myslím, že práve to rozídenie sa v dobrom nasvedčuje tomu, že autor v podstate ten rozchod ani nechcel. možno ani jeho ex. ale diaľka urobila svoje. medzitým si našli nové známosti, ale kdesi vnútri aspoň jeden z nich niečo stále cíti...

a k ostatným diskutujúcim..... ak je autorova ex pre brata viac, než samotný autor, tak to je konečná... navyše, neboli svoji, nemali dieťa, nespája ich absolútne nič. niet dôvodu, aby tam bola.

zorkahorka
7. máj 2023

Tvoj bracho je asi šiši, pozyvat ju nemal. ale ak mate s byvalkou ok vztah, tak to nedramatizuj a chod. Takto to vyzera, ze to nemas s byvalkou v sebe celkom vyriesene. Aspon mne sa tak zda

lucka_ke
7. máj 2023

@panelacikova možno je to tak ako píšete... lenže ak teraz nepôjde vzťahy s bratom budú narušené už navždy a to za to nestojí, žiadna žena nestojí za bratskú lásku a súdržnosť

taminka1986
7. máj 2023

Podla mna mali spolu aj intenzivnejsi vztah ako si myslis,ked na jej priromnosti tak trva😊

panelacikova
7. máj 2023

@lucka_ke podobne sa to dá ale vnímať z pohľadu autora. autorova ex predsa tiež nestojí za bratskú lásku a súdržnosť. 🙂 keďže spolu nemali rodinu, ba neboli ani manželia, myslím si, že ju tam ani nemal volať. keby šlo o čerstvý rozchod, nepoviem, ale 6 rokov po rozchode? chce nasrať brata alebo jeho súčasnú partnerku? alebo mal on - ženích niečo s touto pozvanou osobou a chce ju vidieť po toľkých rokoch??? no bohvie...

mimochodom, ani jednu z vás nenapadlo to, že prečo vôbec táto ex toto pozvanie prijala? zdá sa vám to normálne? šli by ste po 6 rokoch s celou rodinou na svadbu bratovi svojho bývalého frajera, človeku, s ktorým ste nemali ani nejak extra rozvinutý vzťah? s ktorým ste si pravdepodobne ani nejak nemali čo povedať? (usudzujem podľa autorovho popisu). na ja by som nešla. a ťahať tam ešte aj manžela a dieťa... divné, nie?
žeby zase jedna vymyslená téma? anketka? 😀

lucka_ke
7. máj 2023

neviem, môže za tým byť aj nejaký biznis, ktorý brat plánuje s ex alebo jej rodinou a týmto si ju chce nakloniť, nevieme