Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
@autor v čom má tvoja priateľka problém ísť na svadbu,kde stretne (vlastne možno ani nestretne priamo,iba ju uvidí)tvoju bývalu,už som svojou rodinou?
Podľa mňa,ty by si na tú svadbu aj išiel,ale samému je to to blbé.
Ono to celkom zaváňa aj tým,že tvoj brat to nerieši,lebo mu to príde tiež divné,že tvoja priateľka rieši niečo,čo vlastne nemá žiaden logicky argument.
Neviem,či vy dvaja ako priatelia nemáte problém.
Nie tvoj brat.
Lebo nikto na svadbu nezavolá naviac 2+1dieta v dnešnej dobe iba tak. Už len kvôli cenám.
@panelacikova lenze, ak mas neutralny vztah, nevadi ti, ze sa nahodou s ex stretnes na nejakej udalosti.
A tym, ze ex nas nejakym sposobom ovplyvnili, som nemyslela ze na nich vkuse budeme s laskou spominat, ale ako fakt, ktory je fajn akceptovat.
Brata absolútne nechápem, hajzlik. A spravila by som presne to ísté, čo ty. Obrad, gratulácia a dovi dopo. A aké by boli naše vzťahy naďalej.....
Tvoji rodičia či na tú sprostosť hovoria?
inak ja nechapem tu tvoju ex preco sa trepe z ameriky na svadbu kde nepozna nevestu ludi atd proste celkovo je to trapne
ja osobne rozumiem tvojej priatelke nastavila si hranicu a hotovo preco by ona mala ist niekam kde nechce ist ? bratobi si povefal pre neho je dolezitejsie mat tam tvoju ex s rodinou tak sa rozhodol
a nesuhlasim s tym ze sa ma takymto ludom ako je tvoj brat ustupovat chova sa hnusne a turo jeho hru treba zrusit hned v zaciatku a neist
Autorka - postoj tvojej priatelky je detinsky a len ukazuje jej vnutornu neistotu.
Uz sa opakujem, tvoj minuly vztah je uzavrety, terajsia priatelka sa v tejto situacii nema co citit neprijemne natolko, ze odmietne tam ist..
Mate s bratom nejaky konflikt?
teraz nepríde na svadbu a potom v budúcnosti na žiadnu oslavu, lebo bude urazená kvôli svadbe... toto zváž či ti to stojí za to takto pokaziť vzťahy v rodine
Čiže,kdekoľvek teraz jeho ex bude,nikam nepôjdu 😂
A na vine bude tá jeho ex,lebo hoci už dávno na neho zabudla,má dieťa,rodinu.....je na vine všetkému.
No ja mať takú priateľku a mať brata,kt.mi dá ultimátum,kto má byť na jeho svadbe,tak.....neviem,neviem.
Wow ake ste zrazu vsetky tolerantne, cumim.
Hlavne ze ked vas muz niekoho pozdravi, uz vam idu v hlave scenare.
Ja mam vyborne vztahy s ex spred 20 rokov, ale ze by som ho volala na svadbu, tak to by mi v zivote nenapadlo. Nieto este moju rodinu 🤦
Kamoske nesiel na svadbu ani otec, pretoze povystrajal kadeco a jednoducho sa hanbil. Pritom ona bola s tym v poho a pozvala ho aj s jeho dlhorocnou partnerkou. Ale bola tam jej mama samozrejme, tak sa hanbil ako pes a nesiel.
Tvoja partnerka zbytočne prežíva celú situáciu a ty spolu sňou.
Je to svadba brata normálne by som tam šla nech by tam bol kto koľvek, pri 60 ľuďoch sa s ex naozaj baviť nemusíte (maximálne niaky zdvorilostný rozhovor).
Áno treba pozerať aj na partnerku, ale hádam jedna dospelá žena prežije pár hodín v miestnosti kde je tvoja ex s rodinou (6 rokov po tom čo spolu nieste).
Určite by ste boli milo prekvapený ako celá akcia vpohode prebehla a zabavili ste sa, bez ohľadu či tam niaka ex je alebo nieje.
@beronsche Nie, ziaden konflikt nemame a ani sme nemali. Brat ma sice troska iny svetonazor a postoj veciam, ale to nema vyznam riesit. Nehadame sa, nemame voci sebe ziadne vyhrady. Kazdy ma svoj zivot a svoj nazor.
a neskusal si napisat svojej ex preco vlasntne na tu svadbu ide? ved spoza mlaky sa nelieta len tak a tvoj brat nie je jej rodina ani priatel nevestu nepozna
@mamina7070 Byvala zije posledne dva roky na Slovensku. Ked sa jej narodilo dieta tak sa presunula s partnerom blizsie k rodicom. Ja nevidim dovod sa s nou v tejto veci kontaktovat a cokolvek riesit. Beriem to tak ako som napisal, je to bratova svadba, nech si tam pozve koho chce. Pre mna je dolezite, ze pokial ja a moja partnerka nejdeme spolu na jeho svadbu, tak budem len na oficialnej casti a zabavu vynecham, a ten cas radsej stravim s partnerkou na vylete, ako byt na svadobnej zabave bez nej.
a potom brat z trucu nepríde na tvoju... zváž to ešte
@lucka_ke Nebude mat na aku? ;) Ja svadbu povazujem za isty spolocensky prezitok. Navyse ked ma clovek niekoho rad, nepotrebuje na to papier od uradu. Veci sa daju v zivote riesit medzi dvomi ludmi co spolu vidia nejaku buducnost aj efektivnejsie ako cez zazity model svadba. Najma, ak deti nie su v plane, resp. jeden z partnerov uz deti ma a ten druhy to akceptuje a dalsie neplanuje.
A nepytal si sa teda brata (neutocne), z akeho dovodu ju pozyva, kedze je zrejme, ze blizki nie su?
No z tvojich príspevkov tam bude nejaký problém ako u teba a tvojej priateľky.
@babulkomale zovseobecnujes .. a hlavne nevies, aky prienik ma skupina "muz sa pozdravil, idu mi scenare v hlave.. " so skupinou, co ma minule vztahy upratane a v ex nevidia hrozbu a nerozhodli sa ex nenavidiet az za hrob..
Podla mna velky nie.. 😉
Pozri, tu si musíte zvážiť priority. Veď spomínaš, že máš len jedného brata a otca, kvôli jednému dňu si hádam nebudeš rozbíjať vzťahy.
Tvojej priateľke nejde nikto fyzicky ubližovať. Takže čoho sa vlastne bojí?
Páči sa mi, že stojíš za súčasnou frajerkou. Ale zároveň je toto tvoj jediný brat, na svadbe budú okrem ex vaši rodinní príslušníci a priatelia, budúca bratova časť rodiny. Určite máš cez 35 rokov a takými hlupostami si pokazíš večer? Či sa súčasná bojí, že zistíš o čo si prišiel?
@beronsche Bavili sme sa o tom asi 5x (v pokoji a bez emocii). Nevedel povedat ziaden racionalny dovod. Myslim si ze je to ako tu niekto spominal pre "dorovnanie poctu", lebo na druhej strane je rozsiahla rodina, ktoru aj tak museli katovat, lebo povodne mal byt pozvany aj "otca-kona-brat". Zial, financie ukazali kde su limity.
pises ze ziadny konflikt ste nemali, ale zaroven dodavas ze mate odlisne svetonazory -- cize ten konflikt tam je a iba ty ho nevidis. Ale pises - kazdy ma svoj zivot a svoj nazor. -- cize sa tu tvaris ako brata a jeho svetonazor akceptujes -- tak proste akceptuj aj toto a neries. A rovnako to doporucujem aj tvojej priatelke.
V suvislosti s dalsimi prispevkami -- ty odmietas svadbu... a to tvoja priatelka ma dieta asi a nie ty, ze? a to dieta/ deti bolo pozvane na bratovu svadbu?
tam sa cosi muselo stat.... .a to cosi tu odmietas napisat
ak by bol moj partner vyrovnany s rozchodom ( a vsetko okolo toho ako pises) tak ja ako partnerka by som s tym tiez problem nemala. Ved sme dospeli ludia, kazdy s nejakou minulostou. Naco robit problemy tam, kde nie je treba.
@autor Veľmi vysmesne sa vyjadrujes o tej svadbe.
Čiže tam niečo bude iné. A vidím skôr problém v tebe.
Si nad vecou,ty ten so správnym svetonazorom,čo nepovazuje mnohé zaužívané štandardy za ok.
Ale zároveň kvôli "priateľke" nejdeš na svadbu svojho brata(?)
A zároveň napíšeš na fórum,kt.je už na zváženie,že muž vyhľadá. Najmä s takým presvedčením ako ty.
Buď je to také téma alebo si celkovo divný práve ty.
@kaktusik007 Myslim si ze brat ma vacsiu citovu vazbu na moju byvalu partnerku ako na terajsiu. Dovodom je asi to, ze byvala stala pri nas ked sme prisli kvoli vaznej chorobe o maminu, a brat sa z toho dost dlho spamataval. Toto ja osobne vnimam ako zaklad toho co je za jeho terajsim rozhodnutim. Nesudim, nazor som vyjadril ale prisposobovat sa niecomu co nepovazujem za vhodne pre mna a moju partnerku nebudem; mam vlastny nazor a rozum. Brat v mojom pripade pozval len mna a partnerku, deti na zozname neboli; su ale vacsie vo veku kedy ich nedostanem spolocne ani na vylet a nie to este na bratovu svadbu. ;)
Ako som predpokladala, nová priateľka nechce.... A zrejme ti neverí alebo ma veľmi nízke sebavedomie. Zvláštne ze jej ale nevadí ze napíšeš ex na narodeniny a meniny. A je aj stotoznena s tým ze nikdy nebude nevestou sama keďže ty svadbu nechceš, resp považuješ za prezitok
tak ale toto brutalne vysvetluje dovod, pre ktory brat pozval tvoju ex na svoju svadbu --- bola mu oporou pocas choroby a umrtia jeho matky. ja nerozumiem, preco to beries vztahovacne a hladas tam nieco, co tam nie je - ze ti to robi naschval. Prave ludia, ktori nas podrzia v tazkej situacii, su ti, ktorych na svojej svadbe chces mat --- ale to by si zistil ak by si si organizoval vlastnu svadbu a zamyslal sa nad tym, KTO je pre TEBA dolezity a koho chces mat v tento svoj velky den pri sebe.
@sense Partnerka ma deti s jej ex, takze musia spolu komunikovat, v nevyhnutnej miere. Preco by jej teda malo vadit, ze ja napisem svojej ex (ked nezabudnem) k jej okrehlemu vyrociu a na vianoce? Sebavedomie mojej partnerke nechybaju, ale mame spolocne troska iny nazor na "tradicne" hodnoty ako rodina, svadba a pod. Proste to tak neprezivame, skor si uzivame ze sme spolu a mozeme zit zivot podla nasich predstav bez toho aby sme riesili co si o nas a nasom sposobe fungovania mysli rodina alebo nase okolie. Nerobime nic zle, je nam spolu fajn, deti su happy.
tak menim nazor brat ma dovod ju pozvat( ak vam mohla prejst cez stratu maminy) a ty by si mal upratat partnerku a na svadbu ist
ale trvala vy som aj na pozvani deti a na ich ucasti

Ale čo bráni aj tvojej priateľke, aby bola aspoň na obrade? Nijak sa nemusí s tvojou ex ani pozdraviť (je to síce detinské, ale budiš). Tvoj brat je tvoj brat. Tvoja priateľka by ti hádam mala byť oporou, či nie?
Vzťahy v rodinách bývajú zložité, nevravím, že ja milujem všetkých, ale niekedy treba dať svoje ego bokom. Mne príde správanie tvojej priateľky troška ješitné, ale robte, ako vám vyhovuje.