Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
Sla by som na obrad, potom mu zagratulovala a sla domov. Inak tvoja ex je bratovi prednejšia ako ty? Dovod?
Ty nemáš svoj názor,ty máš názor svojej priateľky.
Ona už deti má,ďalšie nechce,vydávať sa tiež už nechce. Stačí jej mať pri sebe chlapa.
No a našla teba.
To je ok,keď vyznavate rovnakú filozofiu.
Ale v tejto téme ste divní vy dvaja. Nie tvoj brat a to,že chce mať na svadbe človeka,kt.mu pomohol v ťažkej chvílke.
Tak písať jej nevadí ale svadba hej... Co sa bojí ze sa ex na teba vrhne medzi svadobcanmi?
A je jasné prečo tam tvoju ex pozval. Sam píšeš ze Vám pomohla sa vyrovnať so stratou matky.
A takto by si to mal vysvetliť aj súčasnej priateľke. Ze toto je ten dôvod pre u ju pozval.
@mamina7070 Takze ak si bola v mojej situacii, tak mi tvrdis ze upraces svojho priatela alebo partnera aj za cenu / riziko, ze vam to moze zbytocne vniest problem do vztahu? ;) Preco by som nieco taketo robil partnerke, ktoru mam rad? To je tato konkretna byvala akoze nieco "extra" na rozdiel od ostatnych, len preto ze s nami prezila tazku situaciu. No zial, ludia sa rodia a zomieraju, takze ak by som pripisoval "zasluhy" pri kazdom umrti v rodine kde sa ex poznali s clenom mojej rodiny, tak to by asi bolo troska divne. ;)
proste to novej partnerke vysvetlim aky je dovod te ju tam brat pozyva a ze to nie je naschval jej napriek a pod
a poviem jej ze na svadbe je jedinecna prilezitost pred celou rodinou ju predstavit ako svoju zivotnu partnerku (kedze svadbu neplanujete) a zaroven by som trvala aby boli pozvane aj jej deti (unak uved vek) aby ste tam boli spolu ako rodina
to ze deti nepozvali by mi vadilo a to by som doriesila s bratom te bud prideme vsetci ako rodina ty partnerka a deti alebo nikto (tam by som neustupovala)
No tak po tom poslednom príspevku je mi ľúto tvojho brata, ty ho nemáš moc rad ani si ho nikdy nemal a celá tato svadba je len zamienka ako mu to dat najavo.
No ved si sprav v ten deň vyletik s priateľkou a vytesujte sa spolu ako veľmi mate na háku celú svadbu a ako ste to krásne tvojmu bratovi ukázali.
Ano, ona je "nieco extra", minimalne pre tvojho brata. ludi zblizuju rozne situacie.. A presne toto je ten kusok skladacky, ktory tu chybal..
Takze beriem spat, ze bratova konanie je cudne, pretoze nie je.
Je v poriadku, ze ty to necitis rovnako, ale to, ze to nechces pochopit z pohladu brata, uz normalne nie je..
Najma ak sa nebavime o "kazdom umrti v rodine" (Ako pises), ale o strate mami, kt. podla tvojich vlastnych slov, brat niesol tazko.
A ano, ja by som partnerovi vysvetlila, ze jeho konanie v poriadku nie je. Ze je hlupe.
Ci sa ti to paci, ci nie, z opisaneho ste tie necitlive a detinsky sa spravajuce osoby len ty a tvoja priatelka.
prečo by to malo priniesť problém do tvojho vzťahu s partnerkou? však sa nebudeš celý večer venovať ex, ale terajšej a spolu sa budete zabávať, uvedieš ju do rodiny (ibaže to nechceš, lebo si si nie si istý či spolu zostanete)
a nezamlcal si este nieco? napriklad vacsi vekovy rozdiel medzi tebou a tvojou priatelkou? to ze jej deti su od teba mladsie mozno iba o 10 rokov? a ze to je dovod, pre ktory tvoju priatelku tvoja rodina nemusi, a ona s tym nie je vlastne realne v poriadku, iba tak posobi? lebo toto by tiez vysvetlovalo minimalne to, preco ona tam ist nechce, a preco jej to ze tam ide tvoja ex iba prislo naramne vhod.
Nebrala by som to tragický.. Pre oboch je to už uzavretá kapitola a každý už má svoj život a svoju rodinu, tak nechápem... Je to svadba tvojho brata a môže si pozvať hostí podľa vlastného uváženia. Ak je ti to nepríjemné, tak nechoď. Očividne tvoja bývalá to už prekonala, ak prijala pozvanie.
hm.. nechapem, preco si zakladal temu, ked mas vo vsetkom tak jasno.. zijes si zivot podla svojej filozofie, brat si zije podla svojej, nemate ziadne konflikty, ty to vsetko beries, si vyrovnany, si nad vecou.. tak preco mas potrebu pocut nazor inych, ci ten 'normalny' a lepsi si ty a brat je divny? 🙂 zalezi na tom?
Aj keď sa rozídem s niekým v dobrom, nepotrebujem ho mať v živote a ani sa s ním stretávať. Už vôbec nie ak mám nový vzťah, veď pre partnera to musí byť tiež blbé. Uzavretá kapitola.
@elizabet173 Ja by som v živote nepozvala sestrinho ex, v živote ! Jednak si myslím, že krv nie je voda a urobiť niečo tak zásadné, čo zmení ich vzťah mi príde totálne bezohľadné. A aj keď sa s niekým rozídeš v dobrom po 9-tich rokoch a idete si každý svojou cestou, tak proste nepotrebuješ toho druhého vidieť. Keby urobil niečo také brat môjmu chlapovi, tak nejdem ani na svadbu a preruším s tými ľuďmi kontakt. Lebo je to neúcta k bratovi a neúcta k jeho novej priateľke.
autor - bodaj by takých mužov ako si ty bolo viac 🙂
@nikolka1986 Ale aka neucta, prosim ta!
Bezohladne je dupat nohami, ze nepridem, lebo zhodou okolnosti je clovek, ktory podrzal zenicha, mozno v najtazsej chvili jeho zivota a teda prirodzene ho tam chce mat, niekto, s Kym mam spolocnu minulost..
A s jeho priatelkou to nema absolutne nic..
To su ludia fakt taki sebastredni, ze toto riesia cely zivot?
Inak ja som pozvala na svadbu svojho ex.. ok, bola to len cca 2r studenska laska, nezili sme spolu, ale predsa..
Patri do okruhu mojich a uz aj manzelovych priatelov, s ktorymi sa par x rocne stretneme, tak sa teraz nezblaznime, ze raz davno-pradavno som bola do neho zalubena...
@beronsche ak by ho tam tvoj muž nechcel, pozvala by si ho? keby sa nekamarátili, nepoznali, ale ty by si si zmyslela, lebo veď, je to môj kamarát!!! 🙂
Nuž, hodnotový rebríček je u oboch bratov iný, mne je bližší ten ženíchov a fandím mu, ak toto rozhodnutie ustojí a neda sa zlomiť pre "pokoj v rodine".
@beronsche No neviem čo mu tá podržala, keď tak strašne lipne na tom, aby tam bola 😀
@panelacikova zrejme si nečítala všetko.
Lebo človek by si pomyslel,že autor je ozaj ten ukrivdeny.
Ale ono to nie je celkom tak,veď nakoniec ako vždy v diskusiách na MK.
@nikolka1986 veľmi úbohý komentár
Môj názor je takyto- tvoja priateľka nemá sebavedomie, čo naznačuje aj jej postoj ku bratov ej svadbe.....keby ho mala, nemala by problém na tú svadbu ísť. Etc keď si spolu píšete s bývalou tých xkrat do roka- to jej nevadí? Prečo jej teda vadí toto? Véd ma svoju rodinu, ty máš priateľku tak prečo teba staviate do situácii, kde máš na výber bud brat alebo ja....( nechce sa mi rozpisovať celá tá situacia) . ????? Do budúcna si daj pozor v com jej budeš ustupovať.
@toskanka Ty si veľmi úbohá 😎 Fakt by si takto išla proti svojej rodine? Stálo by ti to za to? Tak potom si aj nevychovaná.
Ešte by ma zaujímalo, koľko žijete spolu s touto priatelkou? Nebude ta mrzieť, ak by ste sa rozišli a koli nej si nebol na bratovej svadbe? Lebo nejdeš tam koli nej vlastne.....dobre by som si to rozmyslela...ty budeš asi podpapucnik .....

@mamina7070 súhlasím, aj kvôli budúcim vzťahom s rodinou ako takou
autor - aj tvoju súčasnú priateľku oficiálne predstavíš celej širokej rodine keď už neplánujete svadbu, ja by som išla určite aj s priateľkou