Bratova žena náhodou rozbila mojej dcére nový mobil
Dobrý deň,dnes sme boli pri bratovy opekať aj s dcérou.Nedávno sme jej kúpili dost drahý telefón.Dnes pri opekačke sa bratovej žene nepáčilo že naša dcéra bola na mobile,preto jej telefón zobrala a chcela ho položiť na taky menší stôl ktorý bol za ňou.Nevidela na ňho a mobil jej spadol na kamene a rozbil sa,ma mozno tak mesiac a bol dost drahý.Čo by ste robili vy?Dali by ste jej ho zaplatiť?
@luccija ani ja nemam veľmi rada mobili pr stole,ale svojim iba povedala nech to vypnú a mojej hneď vzala
@luccija už trochu aj ano 😂
Inak co pises to poskodenie. Dcere by si mala na telefon kupit silikonovy (nie plastovy) obal na zadnu cast krytu - na aliexprese su super za par eur. A na prednu cast kryciu foliu - ktoru vobec nie je vidiet. Detom casto padaju telefony ako ich maju od rana do vecera v rukach. Usetris stovky eur 🙂
Ma 15,mobil jej bol kúpený na narodeniny a Vianoce s tym ze nic iné už nedostane,predtym mala vzdy max do 250
@vedorka
@kittykat22 mobil je(bol) zo zadu zo skla,na prednom skle mala este aj ochranné sklo,a zo zadu normalne iphonovy kryt no len tie ostré kamene na ktoré spadol...
@vedorka no tak ty by si nedala, nie že by sa niekto pýtal, ona taký dcére dala, to predsa nie je predmetom tejto debaty.
@ckocka co je zle na chovani dietata, ak sa nudi a zabija nudu hrou na telefone? ak sa dospelaci bavia na temy, kt.dieta nerozumie, co ma to dieta robit? viac by ti vyhovovalo, keby ti chodilo po byte a kutralo po skrinkach? a vobec, mas ty vobec deti?
Prepáč, autorka, strašne sa smejem, že "mobil je(bol)" 😂😂😂
@h2 tak nevadila som ktorý čas použiť 😂😂
🙈 to ten chudak uz asi nerozchodi
@matkahelka Slečna má 15, áno tam už predpokladám znalosť slušného správania. Ak sa na návštevách nudí, má ísť radšej do kina.
@ckocka ona nezvykne byt na mobile,dnes riešila niečo dost dôležité,pisala si s dotyčným o niečom,vravela mi o čo ide preto som ju nechala byť na mobile,zato jej deti hrali hry 👍
@h2 slovencina je carovna😀
Ak má dcéra už 15 rokov a riešila niečo dôležité, tak by ma celkom zaujímala jej reakcia. To tu zatiaľ tuším nebolo spomenuté...
No asi cely zivot neposlucham, ci co 😀 kdesi robim chybu. A aj keby som nedostala nic 5 rokov na Vianoce, narodky, toto nie je podla mna priamo umerne jej veku a jej prijmu.. Moj syn ked si zarobi sam na brigade a za vlastne kupi takuto drahu hlupost, tak mu poviem na to svoje. A on mi presne vyhadzuje na oči spoluziakov, co ho dostavaju len tak.
Asi neslo o cas, ale ked si odmyslis zatvorky 😁, lebo ozaj je(bol) na kamene
Kde si bola ty, keď ona jej ho musela brať z ruky?mohla tebe povedať prosím Ťa povedz jej nech to vypne.Ja by som jej povedala mohla si to nechať na mňa teraz sa stali zbytočne nepríjemnosti.Som si myslela, že to menšie dieťa naozaj 15 tke ho driapat z ruky nemusela
@matkahelka mala tam sesternice nech si aj kôrku z chleba žuje či počúva dospelých veď má vek, že môže sexovať😃narážam na vedľajšiu temu.Ja som tolerantna, ale akonáhle niekam ideme dopredu upozorňujem, že mobil sa berie do tašky a nepoziva nesurfuje nepozerajú videá.
@damtiporiti tak teraz dokola rozoberajme kto to vlastne zaplati... Bola to "nestastna nahoda" v rodinnom kruhu a pruser je podla mna iba v tom, ze mala prilis drahy mobil. Pretoze keby padol nejaky podedeny alebo lacny, nikto by nic neriesil a prezil. Si predstav, ze by si trebars do decka s taky mobilom nechtiac buchla alebo vylejes nan omylom vodu a musis to zaplatit. Asi by som sa rodinnych oslav a opekaciek prestala po takom niecom zucastnovat.
@luccija mne a mužovy práve vtedy brat niečo ukazoval asi 5 metrov od ostatných
Vychádzam z informácie ...sa bratovej žene nepáčilo že naša dcéra bola na mobile...
Aké to malo ďalšie aspekty nikto z nás nevie.
Jednoznačne má uhradiť škodu.
Na ktoru mater je decku mobil za 700€?
@ckocka znalost slusneho spravania??? ak sa bavili hodinu o politike, ci o spravnom hnojive na thuje? co je nevhodne na tom, ze si s niekym pisala preboha? nevhodne by to bolo vtedy, ak by sa s nou niekto snazil konverzovat a ignorovala by ho... sedela ticho, nikoho nerusila... moja dcera teda ani zdeleka nezavislaci na mobile, hocikedy prejde cely den a nespomenie si, ze nejaky telefon ma, ale ked sme na navstevach, kde nema rovesnikov a nudi sa, prave z nudy po tom mobile siahne... a mne to prave naopak, pride slusne. mala by do mna strkat, ze chce ist domov, ci prechadzat sa po cudzom byte? ticho sedi a hra hru dovtedy, kym jej niekto nepolozi otazku. a teda dufam, ze to takto bude aj v jej 15.rokoch. neuraz sa, ale tvoje nazory mi pridu absolutne scestne, ako nazory starej dievky, ktora deti videla len v telke a v casopisoch a absolutne netusi, co je to vzit sa do detskej mysle
@matkahelka ty si co ako decko robievala na navstevach, ked este nefrcali mobily?
@matkahelka Ale veď v poriadku, komu to nevadí pozýva si na návštevu pubertiakov s telefónom a komu to vadí ten ich nepozýva.
@matkahelka ty si tam bola, že vieš či náhodou neignorovala konverzáciu?Dosť pochybujem, že švagrinej rupli nervy, keby sedeli na mobile iba chvilu
@ckocka Myslela som si, že napísať Ti to 2x musí stačiť, ale asi som sa mýlila. Tak teda po tretíkrát, prosím, sústreď sa: Na návštevu boli pozvaní rodičia. Čiže dvaja dospelí ľudia. Hostiteľova sestra s manželom. A áno, aj s dcérou. Lebo je súčasťou ich rodiny. Neviem si dosť dobre predstaviť, pozvať sestru s manželom, ale ich dcéru nie.

@luccija Mne by to v takom prípade nevadilo. Chápem, že dieťa sa na dospeláckej oslave nudí. Ale ak by mi to z nejakého dôvodu vadilo, riešila by som to slovne.