icon

Bratranec nás nepozval na svadbu, ale čaká dar. Čo robiť?

Dnes o 19:50

Ahojte,
žijem sama s babkou. Môj bratranec sa bude ženiť, poslal nám poštou oznámenie, bez pozvania k svadobnému stolu. Jeho otec aj telefonoval, že načo budeme chodiť, že babka už je stará. Podotýkam, že babka je mobilná, s rozumom v poriadku a mám aj auto na dopravu.
Ale, že finančný dar by sa patrilo poslať, veď je to jej vnuk a aj môj bratranec. Komu to chceme dať, ak nie rodine. Do hrobu si babka peniaze nevezme. Dajú sa predsa poslať aj poštovou poukážkou. A je zvykom, že min. 300,- Eur sa dáva u nich na dedine. Od každej.
Čo na toto povedať ?

Strana
z2
anonym_723fbf
Dnes o 20:59

@anonym_autor jr viac než jasné, že babka mu to pošle.Ja by som ujovi, alebo bratrancovi napísala, že je to hlúpe babku nepozvat
starí ľudia také veci veľmi prežívajú a určite by tam aspoň na obrad a chvíľu chcela byť.tak si spravte výlet aspoň na obrad

bielasovicka
Dnes o 21:02

@anonym_autor to ako vlastnú babku nepozval na svadbu? A ešte pýtajú peniaze od nej? To co je za dementa? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
Dnes o 21:03
@biba_18

tak potom nerozumiem, prečo keď vám už volal ste s rovno nespýtali, čo sú to za spôsoby. aby vnuk babku na svadbu nevolal 😒

@biba_18 My sme z toho zostali strašne také zarazené, prekvapené.

motylik2559
Dnes o 21:08

@anonym_autor Toto nemyslis vazne, vsak?!? Pomaly uz babku pochovavaju, ale kym pojde, tak len vyciciat prachy. Otras! A presne prave za taketo blbe reci by nedostali ani slovne prianie k svatbe, nieto este peniaze. Autorka, rozhodne v tomto pripade neexistuje ziadne debilne "patri sa to" (uz zacinam byt na to slovne spojenie alergicka). Im by sa patrilo dat dve tri facky jedine, nech sa spamätaju.

loliki
Dnes o 21:15

@anonym_autor Pekné, že si na vás spomenuli a pripomenuli vám, čo sa patrí. 😀 Čo na to povedať. Že vo vašej dedine sú iné zvyky a nebudete sa riadiť zvykmi v ich dedine. Za oznámenie na svadbu pošlete gratuláciu a vybavené.
Zákusky zo svadby donesú? (Alebo babka má cukrovku, tak načo?) 🎂

anonym_31d054
Dnes o 21:17

babka nech robí poriadky s dedičstvom, lebo to vyzerá že ujko je nenažratý .

anonym_19406b
Dnes o 21:18

@anonym_autor ľutujem babku, to je syn aj vnuk... Bez chrbtovej kosti. Babka, ak je ešte pri rozume ako píšeš, mala synovi vyčistiť žalúdok a vnukovi rovnako. To je hanba. A ešte aj poučovať, co sa zvykne v ich dedine. A babka sa v ich dedine nezvykne tiež náhodou pozýva na svadbu? Nedala by som im ani cent.

vilma7
Dnes o 21:19

Ja by som sa ho opytala ze ci ho hanba nefackuje!!!

anonym_40ddcd
Dnes o 21:25

ak bratranec ma babku rad a stretava sa s nou, mal by ju osobne navstivit, ale podla toho co pises, asi nie su velmi v kontakte, ked za nho volal jeho otec s poziadavkami, kym by sa sam mlady neozva, neposlala by som nic

rozculena
Dnes o 22:00

Mne bratranec ani svadobné oznámenie neposlal,zato dostal od babky pol domu.....

kvietok1233
Dnes o 22:19

@anonym_autor no nič by som im neposlala ak sa neunuvali ju pozvať na svadbu.

Strana
z2