icon

Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?

21. nov 2019

Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti

stanulienkat
21. nov 2019

každá minca má dve strany a ešte sme nepočuli verziu tvojej švagrinej , takže sú na to dva pohľady. Reagovali ste obidve prehnane -podľa mňa. A úplne nevhodné sa mi zdá odísť zo 60
vlastnej svokry kvôli takej malichernosti

janage
21. nov 2019

@codal ako mama dvoch, z toho jedneho revaciehp extremistu za mna tak. Ak jej dieta spi cele noci, tak dobre mozno zle psychicky znasa ze dieta nespi cez den a reve, ale to jej nedava pravo na taketo reakcie. Ja som pozerala ako puk ked sa mi baby stazovali ze dieta reve cez den, ale ked iba nespalo cez den a nerevalo a aj tak to bol pre nich problem to uz bolo do revu mne. Moje revalo, ze do obchodu sa nedalo ist, ludia za mnou pozerali, niektori sa i neudrzali a tie reci pani co je tomu dietatu ze tak reve? No neviem.
Teda ja chapem nevyspate, unavene matky. Ale svagrina autorky k nim nepatri😉

lucmirka124
21. nov 2019

No napisem len tolko ze moje dievcatko bolo prosim pekne 18-20x za noc hore ( noc co noc ) 2roky 4m sme takto fungovali, naozaj vycerpanie nevyspatost zlost,,, este ked si niekto myslel ze prehanam😂 bola som rada ze poobede kusok spi, mam prve dieta a ano necakala som ze nebudeme vobec spavat😂 dodnes neviem preco to tak bolo. Uz sa zobudi len zo 2x, ale mozem napisat ze nech uz som bola vycerpana aj ked som pravidelne vybuchovala na vsetkych vokol😔 nikdy by som si toto nedovolila voci dietatu. Stacilo dcerke tvojej len naznacit prstom cez pusu ze ma byt tisko maly spi. Nikoho nezdrapovat.. ja som sa niekedy aj po tych svojich vybuchoch zvykla ospravedlnit ,,, bez toho aby ma dakto o ospravedlnenie prosil,,, a boli ludia kt pochopili ze ja sa nemam kedy vyspat😂 Tym len vravim ze nech uz je maly akokolvek narocny reagovala zle, no mozno vycerpanim. Ale popravde je som sa takymto oslavam snazila strasne vyhybat. Bo vacsinou som bola z toho len este viac vycerpana a mna v noci cakalo vstavanie kym druhi sladko spali.

janage
21. nov 2019

@lucmirka124 joj boze ja som sa prvykrat vyspala vkuse 5 hodin v noci ked mala mala 2 roky a to bola jednorazovka, potom klasika tak 10x hore od 22 do 6. Boooze jaka som stastna ja isla na pol uvazku do prace a hoci to bolo narocne tak nikto mi za uchom nereval kazdych 5 min. Inak revadlo uspesne zacalo pubertu a o 11.00 v sobotu ho musim budit😁

jersey87
21. nov 2019

Keby tak zaobchadzala s mojim dietatom, tak by ma to rovnako vytocilo. Ale chapem aj ju, ze je totalne na prasky, lebo aj ja som uz skoro bola. Z nicoho nic mi dieta cez den zacalo spavat 30 minut. Ano, v noci spalo pekne, ale ked cez den nemozes ist ani v klude na zachod, lebo stale place, to je uz iny hardcore a nepochopi ten, kto to nezazil. A rozhodne nesuhlasim s tvrdenim @gabrielaaaa , ze sa tak dieta naucilo na ticho. My sme doma normalne pratali, vysavali, radio pustene, zo dna na den prisiel zlom a dieta prestalo spavat a zobudilo sa na vsetko.
Takze na tvojom mieste by som ja isty cas udrziavala odstup od svagrinej, kym sa jej zivot trosku neupokoji. Tak budes mat klud ty, aj ona. A po case si to vysvetlite.

janage
21. nov 2019

Vies to je tak, kazda matka si vzdy vzdy bude branit to svoje dieta. To je vas kamen urazu zrejme.

autor
21. nov 2019

@janage tak ti poviem..kebyze sa stane taka situacia ze by sme upozornili moju starsiu ktora bude mat vo februari 6 rokov ze je tam male babo a spinka nech je ticho a ona by aj tak zacala kricat alebo nieco tak by som to brala..lebo ma 6 rokov a uz vela veci vie pochopit..ale zas urcite nie taky fyzicky utok..sama by som ju zahriakla riadne a vynadala jej..ale toto je 21 mesacne dieta ktore ešte takymto veciam nerozumie..a koná pudovo..proste sa tesila ze po mesiaci videla starkych..ona ešte nechape ze ma byt ticho a chodit po spickach lebo hore spi nejake babatko..a keby jej to povedala aspon normalne ze tisko bud alebo co ale nie na nu hentak vyletiet ako sialena..

mpg
21. nov 2019

Stávajú sa rôzné veci, toto ešte nie je nič také strašné, v podstate išlo o nedorozumenie kvoli deťom, sú tie matky malých detí aj vyčerpané a niektoré aj nervózne, ale toto určite nikto nechcel nič zlého urobiť a takto to dopadlo. To by ste mali v kľude prebrať a nehnevať sa preto.

janage
21. nov 2019

@jersey87 stale budem tvrdit ze ten hardcore je az ked ti nespi ani v noci ani cez den a ked nespi tak reve. Mne bolo uplne jedno ze nespi len boze, keby tak nerevalo. Potom to bolo, boze keby revalo len cez den, to sa da este vydrzat. Nebudem ti pisat skus si to predstavit lebo to sa neda. Keby si zazila taky extrem ako ja suhlasila by si. Som sa rozhodovala ci ist sa napit ci wc. Od vycerpania som plakala aj s revajucou malou. Hnusne obdobie.

janage
21. nov 2019

Predstav si zeby tvoje 21mesacne zobudilo tvoje tazko uspate 7 mesacne. Tvoje. Opakujem neobhajujem svagrinu ale 21 mesacne uz nie je rocne aby nepochopilo pokyn tisko.

autor
21. nov 2019

@janage ale jej ten pokyn nik nedal..my sme nevedeli najskor ked sme vosli ze tam jej maly uz spi..ona rovno k nej zbehla a schmatla ju...to nebolo tak ze najskor sme jej povedali tisko a ona neposluchla a aj napriek tomu zacala viskat a jačat..

autor
21. nov 2019

@janage mne svagrina nevolala popredu ze uz su u svokry a maly jej zaspal aby ked vojdeme sme boli potichu..

autor
21. nov 2019

ci som dakte pisala ze hej?..

janage
21. nov 2019

Pozri stalo sa, obe ste buchli, vidis ze aj svokor ma iny nazor ako ty. Mne privreli malu dvere autobusu tento tyzden, ma modrinu, nastvalo ma? Hej, pisala som rovno ziadost o presetrenie, ale nijako som vodicovi nenadavala aj v tej ziadosti staznosti som pouzila slusny slovnik, neurazala som nikoho.

janage
21. nov 2019

Tym som chcela povedat, ze veci sa stavaju, aj zle ale treba slusne riesit.

cawes
21. nov 2019

Ja ju chapem prva prespana cela noc ked mal maly 5rokov. 5 rokov!!! Prveho roka a pol nonstop plac s tym ze to dieta proste nespalo. 10-20minut za den a koniec v noci kazde dve hodky hore, ak som nepriniesla mlieko hned tak rev. Viem si predstavit ako sa citi proste ta bezbranost a ked spi tak ma chvilku klud. Je unavena nic viac

janage
21. nov 2019

@cawes ale tej svagrinej spi dieta celu noc uz dlhu dobu😉

autor
21. nov 2019

@janage urcite ano..ale niekedy sa stanu situacie ked proste vybuchnes zvlast ked vidis ako niekto ide cielene ublizit tvojmu dietatu..v tom mi da asi za pravdu kazda matka..je jedna vec o takej situacii pocut a hovorit ze trebalo slusne a neviem co a druha vec taku situaciu zazit..ja nie som nejaka prehnane uskostliva matka ze sa na moje deti nesmie nik ani len skaredo pozriet a hned vyletim..mne treba naozaj vela aby som vybuchla..vo mne uz to proste vsetko vyvrelo..tie jej neustale ustipacne poznamky ktore som vzdy prehliadala a vramci dobrych vztahov som sa tvarila ze ich nepocujem, to ako ma kritizovala vecne ako matku..ako kritizovala moje deti..ze nevedia hento a tamto..a samozrejme aj to ako nas vsetkych davala do pozoru pokial islo o jej dieta..vsetko som presla mlcanim..ale ked som videla ako sa moja malá teraz lutostivo rozplakala lebo jej niekto ublizil za nieco co neurobila schvalne lebo proste tomu nerozumela tak to bolo na mna moc..

dopolbokaodrata
21. nov 2019

No, kto má pravdu, každá máte svoju a objektívnu pravdu tu asi ťažko budeš hľadať, keďže nikto z nás pri tom nebol.

autor
21. nov 2019

@dopolbokaodrata to je pravda je to len moja verzia..ale tak aj ostatne mamicky tu hladaju pomoc na svoje problemy a vzdy pisu len svoju verziu....ale je to verzia taka aka sa stala..nic som neprikraslila ani neprifarbila..ona mne nevynadala ani nic..potom ako som jej ja nadala do prepnutych krav..ostala ticho..ja som sa potom obula zobrala mladsiu dceru a sla som s nou prec

dopolbokaodrata
21. nov 2019

No tak sa to zberalo až ti vybuchol kotol, čo teraz,stalo sa. Možno jej to dôjde, možno nie, mali by ste si to vydiskutovať, keď je rozumná tak si uzná aj svoj podiel na tom.

janage
21. nov 2019

Ja ta chapem, pisala si ze ste az do incidentu mali velmi dobre vztahy. Obojstranne. Teraz vyzera nie a ze ono to bola ta povestna posledna kvapka. Tiez si nemyslim, ze tvojej dcere ublizila cielene. Skor ze reagovala prehnane ked ju schmatla, ale urcite to nerobila z umyslom, ze jej rozmliazdi ruku. Ona bohuzial vtedy nemyslela vobec si myslim.

autor
21. nov 2019

@janage nie ale má sa tiez kontrolovat..a nie hentak hnusne zdrapit male dieta a zhucat po nom..vobec na nu nehovorila ako na male dieta ale ako na nejaku dospelu kamaratku ktora robi hluk..to je tazko opisovat ked ste to nevideli a nepoculi..

calendula321
21. nov 2019

Tiež si myslím, že podľa toho ako sa tu autorka postupne rozpísala, neboli tie vzťahy až také "ružové", ako bolo spomenuté v úvode. A poznáme len jednu verziu toho celého.

janage
21. nov 2019

Suhlasim, obe ste sa mali kontrolovat. Ale ako si sama napisala niekedy to nezvladneme.

calendula321
21. nov 2019

A ak sa na to pozrie nezainteresovaný človek, tak je to skutočne malichernosť a nie až taká "brutálna" hádka.

nasersitto
21. nov 2019

Ahoj ja teda uplne chapem ze svagrina je uzlik nervov a to teda spustilo neprimeranu reakciu ale prehnala to urcite. Mozno ju to potom aj mrzelo. U nas v dome je tiez hluk a tiez som mala na to nervy ale nadavala som len popod nos, rozum mi hovoril ze proste nemoze sa zastavit zemegula zato ze dieta spi cez den... A objavila som ameriku v podobe bieleho sumu. Ked viem ze je plny dom tak proste uspim, pustim na tablete zvuk vysavaca a to tlmi okolite zvuky a mala spinka ako v bavlnke. Dufam teda ze sa pomerite a ze budes mat moznost to svagrinej poradit.

gabrielaaaa
21. nov 2019

@simona92101 dobre aj keby nemusí byť hnusná ku všetkým ty tiež chodíš a ziapes po každom?

zuzana76
21. nov 2019

podla mna nie si necitliva, necitliva je aj ona, 21 mesacne dieta je stale male dieta, takmer babatko, ja som tiez alergicka na matky typu, stala som sa matkou, vsetci ma ofukujte a moje dieta je boh. Ak ma nespaca, ma s nim zostat doma, vrchol je terorizovanie nakupujúcej v obchode, ktora si ma podla jej poziadaviek upravit zvonenie telefonu.

dejka77
21. nov 2019

Necitala som vsetky komenty. Tvoju svagrinu chapem. Ja by som bola z toho riadne na nervy keby sa mi dieta takto budilo. Na druhej strane nemala tvoju malu takto schmatnut. Ked uz, mohla ju zobrat na ruky. V podstate sa takato situacia dala cakat, lebo vzdy je nejaky ruch naokolo. Jedine co mozem poradit je nosit maleho v satke. Iny sposob nepoznam.