icon

Budem na malú sama

sabinka277
21. júl 2015

Dobry den...mam otazku co sa tyka rodneho listu...resp. O mesiac a pol sa mi narodi dieta...situacia je taka ze otec dietata zije somnou v jednej domacnosti ale poviem to otvorene 3 mesiace spi v ibej izbe vobec spolu nekomunikujeme..drzi ho tu moja mama a stary rodicia len preto ze vraj nema kam ist...ale nechcem ho dat do rodneho listu lebo sa bojim o dieta. Mna neraz udrel slovne sa mi vyhrazal ze mi dieta vezme. Ale ak by som chcela vyzivne viem ze ho tam musim dat...mozem ho tam dat napisat aj neskor bez dna testou? Suhlasnim vyhl. Nas oboch alebo musim ist cez sud a cez dna? nechcem aby mal hned take pravo ako ja aby mi dieta nahodov nezobral..da sa urcit styk ked o to poziadam? A mozem si urcit kedy chcem aby dieta mal? Mozem byt pritomna? Nerada by som ju nechavala samu v jeho pritomnosti...

bonaqa2013
21. júl 2015

@sabinka277 tvoja maminka je veľmi tolerantná. Ja by som ho už dávno kopla do zadku - nech si ide kde chce. Môj dom nie je ubytovňa. A ešte aj vyskakuje.... Ten by od nás utekal že by mu aj hore kopcom bolo ako dole kopcom.... 😀 😀 😀 😀

lilimoni
21. júl 2015

Zapisat nemusis. Dodatocny zapis je mozny na matrike za ucasti vas oboch, o 15 minut hotovo. Dojcene dieta smie vydat otec ako urci sud alebo sa dohodnete za pritomnosti matky.
Ale ak je to chrapun, tak kasli nanho a vyhod ho bars aj pod most 😉

katarinamarkova
21. júl 2015

@sabinka277 bije ta...slovne sa ti vyhraza.....
a mama a stari rodicia nechaju bit svoju dceru, vnucku? ....alebo o tom nevedia......
strasne zvlasnte....

co znamena neskor? po par dnoch? po par rokoch?
myslim, ze v tvojom pripade by bolo najvhodnejsie normalne otecka zapisat ako otca a hned po porode riesit cez sud starostlivost a vyzivne.

a....este dnes riesit to byvanie.....ak rodicia a st. rodicia nevedia, ze je aky je, tak im to povedz.....ak to vedia, a aj napriek tomu ho toleruju, tak utekaj kade lahsie.....

sabinka277
autor
21. júl 2015

@bonaqa2013 ano je ale jej je luto ho vyhodit na ulicu ..a neviem co este ho tu drzi len kvoli peniazom ..

sabinka277
autor
21. júl 2015

@katarinamarkova ale vedia ale neveria tomu vrak si vymyslam a on je najlepsi...chudacik lebo nema kde ist a bla bla bla.. Zapisem ho a jedmeho pekneho dna mi ju vezme alo sa mi xy krat vyhrazal preto sa na to pytam ci sa to da aj potom alebo nie..

sabinka277
autor
21. júl 2015

@lilimoni ja by som rada ale vsetci su proti....

tajka1986
21. júl 2015

@sabinka277 no,to je nezavideniahodna situacia ked ho tvoja rodina podporuje. Budu ta tlacit asi aj do toho RL.Je mi jasne ze ty nemas kam odist,ale ako je mozne ze tvoja matka je na JEHO strane? Nejde kazdej matke o dobro jej dietata a vnucata? Ci len ja som naivna ? 😕 Bohuzial poradit ti neviem,iba zazelam vsetko dobre,snad sa karta obrati 😉

mimik79
21. júl 2015

vedia o tom ako sa k tebe spraval a neveria ti ale veria jemu?? tak tomu nerozumiem, ibaze by tam bolo este nieco co my nevieme...

sissy27
21. júl 2015

@sabinka277 ty ho do RL zapísať nemusíš... ale on si môže požiadať na súde o určenie otcovstva a bude tam zapísaný či sa ti to páči alebo nie... ale teda píšeš, že on nemá kam ísť - tak kam by ti asi tak zobral dieťa? do veďlajšej izby? toto je inak obľúbená vyhrážka každého jedného chudáka... ale keby mu necháš dieťa na pol hodiny, tak sa zblázni, že nevie čo s ním...
len mi nejak nejde do hlavy, že tvoja rodina verí viac jemu ako tebe.. že nevidia a nepočujú, ako sa k tebe správa, že im viac záleží na cudzom chrapúňovi ako na vlastnej dcére, vnučke...

jabadaba
21. júl 2015

@sabinka277 nehnevaj sa, ziram tu, pri citani tvojich prispevkov. Nechcem sa dotknut tvojej mamy a starych rodicov, ale ak vedia o tom, ze Ta partner opakovane udrel a slovne sa Ti vyhrazal, je nad moj pochop ich postoj! Luto im ma byt teba, nie cudzieho chlapa. Normalny rodic by takeho chlapa zdrapil za kragel a vyrazil dvermi na ulicu. Neriesil by ci ma kam "chudacik" ist. Dovolim si mysliet teda o takej matke a starych rodicoch svoje, nie je to nic lichotive. Odpust.

tova
22. júl 2015

toto bude nejaky soc. pripad, Stari rodicia byvaju s dcerou (predpokladam rozvedenou) a s jej mladou dcerou (tehotnou) a jej plodcom ktory nema kam ist byvat. Ak v tom dome hoduje alkohol (a im zapadol do partie) tak ich tam nechaj byvat a ty si najdi byvanie sama. Ake vyzivne chces od neho, zrejme nepracuje ked nema na byvanie.

lasina
22. júl 2015

"Milujem " taketo typy.Iba vyhrazat sa vie.Ale neverila by som ,ze by ti drobca vzal,este v ten den by ti ho doniesol ,lebo by nevedel co s nim.A este by som mu zbalila drobcove veci a popriala vela stastia.Vsak sama si pisala ,ze nema kam ist.Nanajvys k dakemu kamaratovi,ktory by ho po chvili vyhodil,ze sa v noci nevyspi.A zapisala by som ho do RL,lepsie sa riesi vyzivne,a aj nejake soc.davky ked chces,musis mat toto poriesene.

cecilka123456
22. júl 2015

Tak by letel že by mu z toho bolo zle, len raz by na mňa ruku položil!!! Nechápem čo u vás ešte robí, ak sa bojíš tak ho nedávaj zapísať, stále lepšie ako žiť v strachu že ti vezme dieťa a za tých pár eur výživného ti ten strach nestojí. Lebo ak nemá prácu čo predpokladám nemá kedže býva u teba tak veľa od neho nedostaneš.

sabinka277
autor
22. júl 2015

@sissy27 ja neviem ono je to cele postavene na hlavu mne to pride ze ho drzia kvoli peniazom...alebo ja neviem...kazdopadne babka je na mojej strane ale je to vseliako...neviem ako to bude dalej...osobne ja ho k zivotu nepotrebujem ...on ma ma vraj rad a neviem co este...nie on pozna vela ludi a on je niekedy mam pocit ze psychopat...od neho clovek nevie co moze cakat...

sabinka277
autor
22. júl 2015

@tova 7 nie nie sme ziadny aocialny pripad co je na tom ze moja mama sa rozviedla a zijem snou hore na poschodi mame samostatny vchod 4 izbove byvanie a dole je babka s dedkom lepsie ako si platit 230e za byt na ktory neni...pri tych uveroch a vsetkom co jej na krku ostalo po otcovi..a nie nikto to nepije...az na toho mojho ex...my sme slusna rodina...a jeho rodicia z domu vyhodili preto nema kam ist ale.z akeho dovodu to netusim

sabinka277
autor
22. júl 2015

@cecilka123456 ma robotu zaraba dost slusne na byvanie dava ale mne ani korunu...

sabinka277
autor
22. júl 2015

@mimik79 tak potom tam je nieco co neviem ani ja...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sabinka277
autor
22. júl 2015

@fidka79 nie on nebol najomnik bol moj priatel...jeho rodicia vyhodili z domu a kedze nemal kam ist tak ho prichilila ale my sme vtedy byvali v bye teraz sme sa prestahovali 2 mesiace dozadu do domu...a on tu ostal lebo si nasiel tu v blizkosti robotu...reap mu moj stryco vybavil...

citronade
22. júl 2015

@bonaqa2013 velmi liberalna rodina :D

citronade
22. júl 2015

ale nie, nechcela som byt zla, to ja mam taky styl len... pardon

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
katuska2709
22. júl 2015

@sabinka277 kľudne ho môžeš dať hneď do rodného listu, on ti dieťa nemá šancu zobrať, nemá na neho žiadne právo podľa všetkého. Ty budeš matka, kojacia matka, takej dieťa nevezmú pokiaľ tam nie sú vážne dôvody (alkoholizmus, drogy, psychické stavy na úrovni silnej schizofrénie a pod). On býva u vás preto, lebo nemá kam ísť, prakticky je bezdomovec bez teba. Žiaden súd by ti nevzal dieťa a nedal do jeho starostlivosti

katuska2709
22. júl 2015

Podľa mňa nezapísaním riskuješ jedine to, že v budúcnosti, keď nebude chcieť platiť, tak sa budeš musieť vláčiť po súdoch kvôli určeniu otcovstva

citronade
22. júl 2015

@sabinka277 pocuvaj:D dohodni sa s mamou a ostatnymi, ze ho vykopnete a ze o peniaze nech sa neboja :D zapisete do rl a vytrieskate, este aj mama moze, na uradoch jej poradia :D lebo vidim to tak, ze im ide o peniaze...a nezobere ti nikoho, takychto reci som sa napocuvala ze az... ale viem sa pozriet nato z tvojej perspektivy..pamatam si jedinu emociu, strach...ale neboj sa, to su len take haky baky, sak nema ani zazemie, nic, co moze...

charity
22. júl 2015

@sabinka277 Nedavaj ho do rodneho listu. Usetris si kopu starosti.

stanulienkat
22. júl 2015

To si snim kolko bola, ked si otehotnela, preboha? Antikoncepcia sa neriesila? To je niekolkogeneracny zacarovany kruh. Prepac, ale uz to meno pre dieta vela napoveda. Nic v zlom.

katarinamarkova
22. júl 2015

@sabinka277 bat sa vobec nemusis ze ti dieta zoberie....ak teda nie je dovod, a ty si relativne normalna zena co sa o dieta bude vediet postarat.
lebo: okrem toho, ze malilinke dieta matke zoberu, len ak je total psycho, alkoholicka, droguje, je bezdomovec....atd
tak tvoj priatel-ex....nema kde byvat - zije u vas
ty mas kde byvat
to ze on zaraba je uplne jedno.....lebo ty budes brat rodicovsky - plus on je povinny prispievat na vyzivu - takze prijem budes mat ci robis ci nerobis......

a sorry - ale ani ja nepovazujem za normalne - ked babka byva s rozvedenou dcerou a spolu s nimi tehotna vnucka....a plus ex priatel vnucky, ktory asi normalny nie je, ked tehotnej zene neda ani korunu a ublizuje jej....
normalne by bolo: babka byva sama - vy k nej chodite pravidelne na navstevy a max. jej pomahate
mama byva sama - resp. aj ked rozvedena, kludne s novym normalnym priatelom
dcera bava sama - s manzelom ( ok, chlap je debilko....tak tu je este pripustne, ze dcera sa na cas rok dva tri nastahuje k mame, alebo babke) a potom riesi vlastny zivot a vlastne byvanie.

sabinka277
autor
23. júl 2015

Takze ja som sa tu jasne nieco pytala...nie som ani trochu zvedava na to ze vy ma tu sudite co by bolo liberalne normalne a co nie..ta situacia je ina...je velky dom preto byvame tu ja mamina byvam snou odkedy su nasi rozvedeny...budem jej pomahat a pri nej az pokial nebude vladat..otazky boli ine a smerovali inam nie tam kde to smerujete vy...dakujem za normalne odpovede...ostatny budem rada ak budete riesit avoju rodinu nie tu moju...dakujem!